Kojenie a aj fľaša u 7 týždňového bábätka
Ahojte maminky .. Prepacte ak otravujem s otazkou ktora tu uz mozno bola... :/ Mam taky maly problem . Moja malicka ma 7 tyzdnov. Je plne kojena . chcela by som kojit aj nadalej , len niekedy potrebujem ist vselico vybavit a nieje moznost ju kojit. Bojim sa krmit malicku flasou... Pocula som ze ked dietatko vyskusa flasu, moze odmietat prisat sa .. :( to by som ale nechcela pretoze chcem kojit minimalne do pol roka... tak co myslite mozem jej podat flasu v nevyhnutnych pripadoch... ??
dakujem maminky za odpovede .. Velmi by ste mi pomohli... dakujeeeem krany dnik
@vanda8 co sa tyka kojenia na verenosti - ja zrovna nemam male a uhladne prsniky 😀 😀 , ale mam super kojacu podprsenku a tricko na kojenie a normalne ked kojim (dam sa do ustrania, tak mi nic nie je vidiet! ja som bola z kojenia na verejnosti na zaciatku vystresovana jak toto, lebo som hanbliva a este nemam sa velmi cim (v nasej kulture-kult tela) cim chvalit. inak, ked ideme autom- tak kojim tam, je to suer, nikto ma nevidi a nemusim mat ani tricko.
a @ajca123 nie je pravda, co isi napisala o motivoch, preco odradzame od flasky. vaz slova. neprajem ti zazit, ked zacne ti odmietat babo zacne odmietat prso. netvrdim, ze vsetky deticky prsko odmietnu, ale, bohuzial vacsina ano.. deti su totiz velmi mudre. preci by mali sat a namahta sa s maminho prska, ked z flasky im pekne "zadarmo" tecie? 😉
@lauricka berme to takn že každé fdieťatko je iné...
Syn sa odstavil až v roku a tiež mával aj fľašu aj kojenie. Ale z fľaše išlo UM, neodsávala som. Nemal absolútne žiadny problém (asi šťastie). Mám pocit, že nebol na mne závislý. Keď som bola s ním tak vedel kde má hľadať 😀 a keď nie dal si aj UM, je hladoš takže bez jedla by určite nezostal. 😀 Uvidíme ako druhý syn.
ahoj podobný problém mám aj ja... tiež mám 7 týždňové bábätko, a začína mi škola takže budem musieť chodiť na prednášky. Taktiež papáme iba MM... kojiť by som chcela čo najdlhšie, v žiadnom prípade nechcem prikrmovať UM. Už som si urobila aj nejaké zásoby do mrazáka, len mám dilemu ako budú to mliečko nášmu drobcovi dávať ked budem v škole. Ale flašku asi nejdem riskovať, lebo aj naša suseda má bábätko, a sem-tam ked bola preč mu dali z flašky a teraz už vôbec skoro nekojí lebo malý jej nechce cicek iba z flašky. Budem to riešiť asi skôr tou striekačkou, alebo lyžičkou. Vieš je rozdiel keď mu dávaš z flašky UM, čajík ako keby pilo z flašky MM. Tam to má fakt bez roboty takže potom by som sa mu nečudovala keby nechcelo prso. Aj keď niektorým deťom to nevadí ja nebudem riskovať...
@ajca123 ja tiež dávam espumisan, dám mu ho na lyžičke a potom zapiť mliekom... Prečo mu ho dávaš z flaše?
@minuska8882 lebo mám tak popraskane bradavky 🙂 preto...
podla mna mozes, ja som tiez od zaciatku kojila ale maly je hlados a hlavne navecer mu nestaci moje mliecko tak davam z flasky, mam avent flasku ktora tiez imituje sanie ako z prsnika a vobec mi prso neodmieta, praveze je vkuse na prsniku nalepeny a ked sme mali napr. oslavu na maleho narodenie ,odstriekala som a dala z flasky, tam nebol priestor kojit a moj maly ked nie som ja v pohode tak sa nenaje poriadne a ja na verejnosti s kojenim v pohode nie som, kazda to mame inak aj kazde dieta je ine ,moja sesternica ma dvojicky a kojila a aj sucasne flaskou davala do 8 mesiaca
ahoj...u mna sa to presne stalo...mala som zapal z prsníka...4O-tky horušky aj tak som kojila z prsníka..a ked som dala z flaše moje odsate mliečko...par krat už odomna nehccela 😒 a to pretrváva...takže na tom asi niečo bude ☹ v noci ked je moc hladna sa bez problemov prisaje...ale cez den je to horor... ☹
@lady511 ja nemám zápal,ale mám tak dokusane bradavky a boli to,ale mám dobry krém na hojenie a uz od včera kojime 🙂 . Sem tam ked sa maly ešte prisaje,auuuuuu,auuuuu ale zatnem všetky prsty na nohách aj na rukách..
Je to proste naš maly hladoš 🙂
Dohana to všetko lebo porodnu váhu mal 2500g :( a papkat cez den chce každú hodku,ale večer pekne spi 🙂 niekoľko hodín bez kojenia...
@ajca123 tak máte štastie že Vám pekne spinká...lebo mi doma máme naozajstnu čerticu,, 😀 včera cez den nonstop hore a v noc i bola hore 5x ☹ boli sme už zufali a ja popri nej aj domácnost v dome dostala som horučku...neviems a dočkat ked už pojde do školky 😀 stále si vyžaduje pozornost...ale spet k tým prsníkom ja som mala taktiež dopukane...a používala som masr od BABYLOVE je supeeeer a najlepšie je že sa nemusí zmívat 😉
@lady511 ja mám troch doma... Prvy má 6r, druhy 23mesiacov a treti má mesiac...
A to mám doma všetky deti doma lebo sú chori :( aj ten najmenší...
Aj celu domácnosť mám ja na krku a to tiez mame dvojposchodovy dom a aj na nákupy chodím ja..
Všetko robím ja a drahy donese domu korunky.. A v marci sa ide na týždeň potapat do Egypta.
A tento týždeň ideme na zápis do školy.. No aby nestačilo začala sa prerabat spodná kupelka, tak mám všade prach.
Som aj ja unavena, ale musím fungovať ako Svajcarske hodinky 🙂 , nemám tu svokru nebo mamu čo by mi pomohla a nebo postrazila deti...
Ja mám krém cicaderma 🙂 a je vážne dobry.. Mala som aj krém od aventu a aj calcium krém a nic...
@zlostitko a ako si to nakoniec vyriešila?
@ajca123 no tak ked kojenie považuješ za nutné zlo a chceš kojiť čo najkratšie (nejakých "vymyslených povinných" 6 mesiacov), tak je to ozaj jedno. kojiť 4 týždne nie je hodnoverný čas, aby sa dalo posúdiť, či sa negatívny vplyv prejavil. to je ešte veľmi veľmi skoro.
@vanda8 ja som naozaj z tých hamblivejších, naozaj.. ale čím dalej, tým viac mi príde dojčenie prirodzené..na začiatku to bolo niečo nepredstaviteľné pre mňa, ale to sa časom zmení. vždy sa nájde nejaký nerušený kútik, vhodné oblečenie, dečka... ja som si zlomila ruku, ked mal malý 8 týždňov a skoro 2 mesiace som pri kojení potrebovala pomoc manžela. to bola teda haluz.. žiadne prebalovacie kútiky, wécka- tam manžel nemohol, v aute sme sa nezmestili.. bol to vtipné- plus som strávila s tou rukou pol dňa u doktora asi 4 x, potom rehabilitácie..výstavy psov absolvujeme pravidelne a to je doslova dav ľudí- ale vždy sme si nejako pomohli, stačilo otočiť stoličku k stene. proste improvizácia.. nikdy som sa nevytŕčala s prsníkom, ja som veľmi háklivá.
@ajca123 Tak to máte doma veselo,,,pri 3 chrustikoch 🙂 jejooooo potápanie v Egypte to som chcela vždy zažit závidim ti(len v dobrom)vždy som obdivovala ženy ktoré maju viac ako 2 deti,,, 😉 je to pre mna naozaj "super"žena ked to takto zvláda ako ty 😉 😉 teda mi budeme dovolenkovat na dome pretože sa komplet prerába..a dost do toho finančne vrážame...ale mame velkikánsku zahradu 2 áre...takže bdueme grilovat a chystáme aj krstiny takže nevieme čo skor 😀 😀 😀 😀 ja taktiež tu nemám nikoho a moju maminu mám 2OOkm odo mna...ale chodí často takže potom s mm aj niekam vyrážame... 😀
Ja by som to neriskovala, syn ma 4 mesiace a vzdy sa snazim povinnosti zariadit tak, aby som sa stihla vratit do dalsieho papania 🙂 zo zaciatku to bola len hodka a pol... V krajnom pripade by som radsej odstriekala mliecko a naucila osobu ktora strazi babo krmit lyzickou, alebo striekackou. Je to pracne, ale asi menej, ako ho potom znovu preucat na prsnik... 😉
@shira_ ja prvého syna kojila 20mesiacov,druhého som kojila do 6mesiaca tehu a potom som stratila mliecko :( a tretieho kojim a aj budem dúfam dlho...
Len ked mi maly rozkusal tie bradavky,plakala som pri každom kojeni lebo to vážne bolelo :(
@lady511 u nas sa tiez prerabal cely spodok domu ked som bola tehu s tretím synom a ako som stále každý den upratovala aby moje deti nechodili v tom neporiadku. Sa stalo to že nas treti mal uzol na pupečnikovej snure :( aj preto mal taku nízku porodnu váhu.. A aj sme radi že nám prežil cele tehu v brusku... Je to náš maly hrdina a bojovník. 🙂
@minuska8882 nakoniec som to zvladla s prsnikmi len par krat sme pouzili lyzicku a malemu sa to velmi pacilo. Ale vyskusala by som aj cievku 🙂
@ajca123 poznám tú bolesť.. veru, do plaču ☹ ináč, máš to teda riadne divoké, klobúk dole 🙂 ja som ešte dalších 6 mesiacov po odstránení fľaše musela malému pomáhať s otváraním úst doširoka, problém s prisatím ako sviňa, dva štrajky-fakt nechutné.. no a od 4,5 mesiaca malého chodím do roboty, takže som aj v robote kojila a ked štrajkoval, to boli nervy na hovado. fakt, ja sa fľaše bojím ako čert kríža a niekomu to v pohode prejde 😖 mne pomohla na tie rozkúsané univerzálna mastička od laktačnej poradkyne (mycomax+bactroban+beloderm) veľmi rýchlo zaberá ale je na recept a treba to zamiešať v lekárni. ja neviem dokedy budem kojiť, lebo by sme chceli daľšie dieťa a nám sa prirodzene nepodarí takže jedine zase CAR a to sa asi s dojčením vylučuje.. takže dilema.. malý je prísavník, konečne nemáme nijaké problémy s dojčením tak by som aspon do 2 r. chcela vydržať- no som už "stará korytnačka" 😀
nas maly ma 5 tyzdnov a vecer musim dokrmit, aby spal, lebo stale pyta a ked sa vecer "nedorazi", cez noc je velmi nepokojny...ak sa bojis flasky, skus toto http://kojenecke-flase.heureka.sk/lyzicka-na-fl... da sa to namiesto cumlika...alebo velku striekacku...z nej si vie drobec pekne tahat tak, ze piest ide sam dolu...sama uvidis
@luciferkax samozrejme, ved to som napisala. Ja to viem najlepsie, kedze mam dvojicky, ze kazdy je iny aj pri rovnakych podmienkach 😉
ahoj ja mam tiez 7 tyzdnovu dcerku a ano,par krat som jej dala flasu a je potom leniva tahat z cicika,takze je na tebe vyskusaj a uvidis,
@biobajo myslite tu flasu Calmu, heh, ano. Lenze moje deti boli flaskove a preto z nej mali problem pit, islo im to velmi tazko a pomaly. Kamoskina dcera je kojena a tahat z nej vedela v pohode. Pretoze praveze tam treba techniku ako pri kojeni a poriadne sat, nie len tak ledabolo ako na normalnej flasi. Svagrovej maly je kojeny a z beznej flase moc pit nevie,ale vraj z tejto si vie potiahnut. Ale aj keby sme ju mali vyskusanu, velmi to nenapovie o inom babatku, lebo kazde je ine. Ja myslim, ze na prilezitostne krmenie, ked ho napr. niekto varuje, je to super. Lebo ten poharik a lyzicka atd, su sice pekne napady, ale slak cloveka trafi, nez s tym dieta nakrmi a uz vidim nejaku babicku, ako s tym krmi vnucika 🙂 . Kamoskin maly je kojeny a ked ho varuje babka, da mu mlieko z normalnej MAM flase a napriek tomu nema problem s kojenim. Len to nesmie babo dostat na zaciatku, nez sa mu to kojenie ustali, nez sa to poriadne nauci. A potom uz ako ktore, kazde reaguje inak. Niektore dostane flasu a uz prso nechce, niektore dostane flasu a nechce ju, ale chce prso a niektore pije z hocicoho v pohode. Vsetky pripady poznam nazivo a osobne.

ja pridam len svoju skusenost... Malu som od zaciatku kojila, no v cca dvoch mesiacoch bola coraz nervoznejsia a prisla som na to, ze nema dost mliecka... Tak som si na skusku odsala, aby som vedela, ze kolko vobec mam... odsala som 100ml z oboch... Dala som na rady inych, ze treba castejsie prikladat, mala vrestala stale viac... spravila som flasu s UM a vypila ju celu... Bola hladna. Odvtedy prsnik viac nechytila. Proste ta flasa to pokazila, len ja som sa nedokazala pozerat na svoje dieta ako vresti od hladu... Odsavam dodnes a davam jej aj MM aj UM...