icon

Kojenie iba počas spánku

sante81
17. okt 2012

skusala som nájst odpoved, radu na svoj problém ale nenasla som a tak zakladam novu tému. dcérka ma 4 mes a asi pred 6 tyždnami sme si presli dojcenskym strajkom. bola aj chorá, brali sme antibiotika, a vtedy začali problémy s krmením. interval medzi kojením bol aj 5-6 hod, maxim bol az 9. zvládli sme to a myslela som si ze uz najhorsie máme za sebou. ale začína strajkovat znovu. trvá to uz vyse 2 tyždnov, cez den kojím iba vtedy ked spí a cely den vyzerá asi tak ze ju najprv musím uspat na rukách, a az potom nakrmit. ked je hore, tak sa odvracia, neprisaje sa aj ked viem ze je hladna. nemôzme nikam ist, lebo mi dlho trvá sa vôbec niekam nachystat. je to velmi vyčervpávajuce fyzicky a najma psychicky. neviem sa dočkat kedy prejdeme na príkrmy, dakujem za akukolvek radu

Strana
z3
zuna8
27. máj 2013

@gilmorka no ja som cumel nedavala.. zo zaciatku maly dudloval, ale asi iba tyzden a potom uz vobec.. no a este asi 5x mu ho nanutila svokra aj ked som jej to zakazala 🙄 ani mu ho uz neskusam davat, ked bol mensi (do tych troch mesiacov) tak som mu vzdy ponukla prsnik, on si podudlal a bol spokojny a teraz to uz nerobi. Ja som sa bala, ze by to mohlo ovplivnit dojcenie.
Malemu som kontrolovala plienky ci ma dost mokre (ale u nas sa to dalo pozorovat lahko, davam latkove). Vsetko bolo ok aj dni, ked poriadne nepapal.
Inak malicka ti pribrala velmi pekne podla mna.. ona uz bude mat dva mesiace, doteraz nevedela tolko spapat, tak jej to trvalo - viac sa hrala ako papala, mozno aj ked sa ti zda, ze poriadne nepapa, tak ma dost. Uz je teraz silnejsia ako bola, aj ma lepsiu techniku papania (az na to pucenie a jedovanie, ale to prejde, naozaj). Inak ak by bola hladna, smadna, tak by plakala, ked je spokojna, tak je vsetko ok. Ak je zdrava, co predpokladam, ze je (ziadna velka zltacka a pod.), tak by ti hlad podla mna dala urcite najavo. Ked bol moj maly mensi, tiez spal aj pat hodin v noci (raz aj cez den v kociku) tak som stresovala, co by som teraz za to dala, ked je hore kazdu hodinu, lebo mu asi rastu zuby 🙂

Preco myslis, ze ma prehodeny rezim, ked ti v noci tak pekne spinka?

gilmorka
27. máj 2013

@zuna8 dakujem za odpoved. Ja sa tiez bojim aby mi to neskomplikovalo uz aj tak strasne komplikovane dojcenie. Ale bez dudlika sa nedostanem ani do Tesca :( Lebo v sedacke place a nechce tam spat bez dudlika, iba ked sa asi uz ozaj strasne vyreve. Aj v kociku mi uz bohvie ako nespi a ked sa nevyspi tak sa mi zas nenaje :( S dudikom vydrzi aj len tak byt hore a kukat. Ale ozaj sa ho bojim a neviem co robit. V nedelu mame krst a v sobotu poucenie, cize bude revu a revu.
Mozno aspon do toho mesta raz za dva tyzdne jej ho dam. Snad si tak velmi nezvykne, neviem.

Dnes som ju uspala na 20 minut v satke a dalsich 20 minut na sebe nejako mi zaspala na bruchu, tak sa este kupodivu dnes a vcera chcela nacucnut lebo je to nova poloha co sme doteraz neskusali. ale aj tak po tom spanku skoro nic nezjedla. Aj si ju obcas odvazim ci nieco zjedla a nie je to bohvie co niekedy. Jedno vacsie dojcenie cez den a ostatne len cucky. Ale ked doteraz priberala, tak asi jej to zatial ako tak staci, aj ked ju v noci musim budit kazde tri hodky aby dohnala den a aby mi vyprazdnila prsniky. Cize ine deti v noci jedia malo a spia, ja jej tak vynahradzam den.
Ci je spokojna tako povedat, aj po takych par cuckoch sa vydrzi chvilku aj usmievat, pokukat po hrackkach, ale do pol hodky uz je urevana, ale to uz zas pripisujem tomu ze chce spat. Praveze ani neviem ako mi dava na javo ze je hladna. Ked ju dam do satky, za 5-10 minut spi,takze ked plakala chcela asi hlavne spat. Vyhladovane dieta by asi tak rychlo nezaspalo, neviem. Len tam pospi malicko. A na rukach nezaspi vobec. Prvy mesiac mi zaspavala vyhradne na prsniku.
Ked sa mi ju nahodou podari teraz uspat na prsniku, spi dlhsie ako v satke.. Ale to su najskor revy a potom si to rozmysli a predsa cucka a zaspi.To sa uz stava ale len minimalne. Ako napr. dnes o jednej tak zaspala a doteraz spi. O pol 4 som ju nacucla ked sa mrvila, a tahala vcelku pekne tak nieco vytiahla a zas zaspala. Noc bude asi zaujimava ked teraz spi. Ale aspon som so syncekom,tak to risknem a nebudem ju.

Ozaj sa v nej nevyznam.
Ten rezim ze ma prehodeny myslim prave tak, ze prvy mesiac mi spavala cez den a v noci len naprsniku a spala mizerne. A po mesiaci si ho prehodila akoze na normal, ze zrazu prespala noc a den na figu a strajk. A tak fungujeme od 6.5. :( Ani nebol normalny den aby pekne jedla a uspala sa cez den na prsniku ako ten prvy mesiac. Len som to prisudzovala tomu ze sa len nechce uspat na prsniku. A ona ten prsnik nechce vedome skoro vobec, len cerstvo prebrata. Aj ked dostane stikavku, nemozem jej ju dat ani zapit :(

Neviem si predstavit ze bude den ked to prejde, lebo taky nikdy nebol od kedy mi v noci spi :( Len ju polozim na vankus a davam k nej prsnik a niekedy uz vtedy zacne rev. Strasny pocit. Uvidime, nejak sa to vyriesi, bud v prospech dojcenia alebo naopak, uz to necham plynut, stale sa v tom vrtam elbo mi to nejde do hlavy a stresujem celu rodinu :(

alenitka
27. máj 2013

@gilmorka ked som si citala tvoju spravu to akoby som cez kopirak ja pisala .. mame presne to isteeeeeeeeeee 🙂 viem nieje to vtipne ale ja uz inak nemozem .. proste by sme to asi nemali riesit .. ja idem zajtra na prevazenie ale tak vazim ju aj doma a za tri tyzdne dala max. 400g ...
robi ti mala male ustocka ? ci ich pekne pri papani otvara ? mne laktacna povedala na cumlik len tolko, ze ho mam obmedzit ako sa len da . ze nemusim ho uplne odstranit, napr. k lekarovi, na zaspavanie v kociku atd jej ho mozem dat, ale aby ho nemala zbytocne napr. ked sa pekne hrajka alebo tak .. ze potom v buducnosti mi to moze robit problem ... tak to obmedzujem ako sa len da ..
dnes napr. mala vazila vecer o 120g menej ako rano .. takze ona mi vlastne papa fakt iba vnoci . .cez den mozno cucne 30-50 ml na jedno papanie a koniec .. ja uz fakt neviem co s nou .. uvidime co zajtra povie pediatricka

a ja fakt neviem preco zacala strajkovat . z nicoho nic .. ale mozno ked pises o tom zalikani, tak ona pri kazdom papani sa dusi mlieckom, lebo nazaciatku tak rychlo tecie a nestiha prehltat .. tak mozno tym.. ale ako to odstranit ?

alenitka
27. máj 2013

@gilmorka hej a mala ti ako pekne pribrala ? ty by si sa tym asi nemala trapit 🙂 kolko ma teraz gramov ?

alenitka
27. máj 2013

@zuna8 mne mala ani dudlovat nechce na prsniku, rozreve sa este viac ked jej tam zacne mliecko tiect :(
inac kraaaaaaaaaaasne meno ma tvoj syncek - aj ja som mala take pripravene keby bol chlapec 😀

gilmorka
27. máj 2013

@alenitka az som prekvapena, ako casta je tato strajkova situacia u deti. Kym som to nezacala prezivat aj ja, vobec som netusila ze taketo nieco existuje. A teraz ked citam tie pribehy. Preco to len tie deticky robia? Ved dojcenie by malo byt pre ne to najprirodzenejsie a najukludnujucejsie :(
To ze rychlo tecie, mozes zlepsit polohami. Napr. poleziacky zo spodneho prsnika, aby bol na urovni ustociek, nie vyssie. Alebo Dojcenie tak ze ti babo lezi na brusku a pije prito gravitacii, aj ked tato poloha mi je zatial taka menej zvladnutelna, tazko sa mi manipuluje s malou. Napr. futbalova poloha je na toto nevhodna lebo vtedy prave ticie mliecko rychlesie, pomaha mu gravitacia. Ja som ju najskor pouzivala kazde dojcenie, ale odkedy strajkuje tak sa ju aj bojim pouzivat,lebo malej tiez ked tecie rychlesie zo zaciatku, tak robi take hlasne glganie a obcas akoby nestihne glgnut a vypuli oci. Takze ked tuto polohu tak uz len vtedy, ked ide mliecko slabo pri konci dojcenia. Ale pri tom ako kratko sa teraz dojcime, to nestihnem niekedy vobec :/
Mala otvori pekne ustocka vtedy, ked je ozaj vyhladovana. To byva vtedy ked doobeda malo zje a potom idem kocikovat a pospi tam vyse dvoch hodin a vtedy papava relativne pekne aj usta pekne otvori. Ked ju kojim inokedy cez den, som rada,ze sa vobec prisaje, to uz nie je take pekne. A napr. po leziacky sa mi podla mna neprisava vobec pekne, a tazko to v tej polohe viem zlepsit, ale v poslednje dobe je to jedina poloha ako ju velmi neprebrat a nakrmit. Hlavne nad ranom ju nacucavam opakovane aj kazdu pol hodku ked sa prebudza a niekedy to potihne tak aj do osmej, ked je stastie.
A pribrala pekne, ale cim dalej tym sa mi zda, ze to dojcenie je este o kusok vzdy horsie. Len ta noc nas zachranuje, havne asi moju laktaciu. Len ma jeduje ze predtym ked som ju v noci prebrala prebalenim, tak papala relativne dlho, aj 20 minut kym zaspala, a teraz sotva 10 minut a uz je uspata. Druhy prsnik niekedy ledva cucne, aj ked tecie zo zaciatku najviac, tak ju musim drgat nech aspon saje 😒 Takze ja pol nci nespim co sledujem kolko je odin a ci uz budit, a ona mi pri tom zaspi skor ako sa poriadne naje.
Ale zatial priberame, uvidime co dalej. Drzim ti palce na prevazeni.
Inak ja ked si ju obcas odvazim, tiez casto zje ze 40 ml a dost. Len po tom kocikovani je to okolo 100 ml. Ale uz moc nevazim, lebo ked reve tak sa to neda a ked je kludna, ide rychlo na prsnik.

gilmorka
27. máj 2013

@alenitka teraz ma 4980g podla dneska. a porodna vaha bola 3120g.

gilmorka
27. máj 2013

@alenitka inak ked mala chce len.dudlovat, skusala som uz aj ten noznicovy uchot e chytis btadavku med i ukazovak a prostrednik a akoby si sa s nou o to mlieko natahovala, ona saje ale ty ho zadrziavas. Cize aj ked je silny tok tak sa da takto oslabit. Ale moc to nezabralo.
Ale sranda ze ked je mala v noci velmi prebrat a chcem ju nacucnut aby sa udulala,lebo v noci to este zabera, ale ona nechce spat, tak robi to iste co cez den, ze sa nacucne a pusti a potom len oblizuje a nechce otvorit usta a tak. Akurat ze cez den je to s riadnym revom ale v noci ani nie. Ta tma ju asi ukludnuje. Preto prvy mesiac ked mala prehodeny rezim tak.strajk nebol. Lebo v noci tou tmou bola kludnejsia a cez den.zas bola ospala. Aspon tak sa mi to spatne javi ked si spominam. No snad casom.zmudrie opicka jedna

alenitka
27. máj 2013

@gilmorka nooo ved vy ste v dvoch mesiacoch skoro take tazke ako nasa v styroch 🙂 ale poviem ti, nasa do dvoch mesiacov teiz priberala cca 280g tyzdenne, potom 200 a tak sa to zhorsovalo .. ale pediatricka vravela ze je to v poriadku .. aj ze sa skracuje doba papania .. najprv papala 15 minut, potom 10 a teraz ked da 5 minut tak som rada ..
neviem ale podla mna to cumlikom nebude aspon v nasom pripade, lebo ustocka robime celkom fajn, bolo to zle a laktacna nas naucila, ked urobi male ustocka tak normalne pod spodnou perou jej potiahni prstom aby mala co najvacsiu cast dvorca v ustach .. teraz jej to uz robit ani nemusim uz pekne sa nacucava .. len skoda ze po minute je odtrhnuta a nervaci ...
na tvojom mieste by som po tyzdni isla este raz prevazit a ked dobre priberie uz by som neriesila ..
dnes mi moja suseda vravela co ma vyse 70 rokov, ze jej dcerka bola kojena parkrat za den.. po minute stale zaspala a napr. aj dalsie 3 hodiny spala, potom sa zobudila jest est enechcela az tak o hodku .. a zase minutu papala .. a priberala pekne, mala huste mlieko a malej stacilo aj ten kusok co si dala .. a ze celu noc uz v dvoch mesiacoch prespala .. tak asi aj ty mas riadne huste mliecko 😀

gilmorka
27. máj 2013

@alenitka no veru asi mam namiesto mloeka smotanu s predlzenym ucinkom 🙂
Nasa priberala tak 330 g tyzdenne, teraz do.280g mpmentalne, ale urcite este to klesne. aj.na kaku.to je vidiet, kym nestrajkovala tak mala vzdy iba horcicovo zlte a nikdy zelene. Teraz mava casto do zelena..Lebo uz nie je.na prsniku tolko aby vyjedla vsetko zadne.mliecko.

Za dva tyzdne mame dalsiu poradnu tak uvidime. Sak aj.doma vidim.sama co a ako. Ale.doktorkynej vahe verim viac, teda hlavne ze cudzi.clovek mi potvrdi nezavisle,ze pribera. Ale stoji ma to vela usilia. Tak snad to ustojime,len sa musim ukludnit.
Tento tyzden pride mozno aj.laktacna. Nech to vidi na vlastne oci.

alenitka
28. máj 2013

@gilmorka spravne ak mas moznost pozvat si laktacnu tak tak urcite urob ...
my sme dnes boli na ockovani, najprv som myslela ze nedam este ockovat lebo malo papa, a po odvazeni na mna pediatricka vyvalila oci ze co chcem odnej .. ze pribrala 480g za tri tyzdne ze ma skoro 4 mesiace .. ze nebude donekonecna priberat 250g tyzdenne ... ze to je super ze paradne pribrala . .ale ze sa mam rozhodnut ci chcem uz ockovat .. tak som dala nakoniec a mala to statocne zvladla 🙂
tak sa idem snazit tolko nestresovat kvoli tomu a idem si slubit, ze na vahu polozim malu tak najskor o tyzden 😀

gilmorka
28. máj 2013

@alenitka tak super ze ta doktorka este pochvalila ze kolko pribrala 🙂 Ved jasne, cim budu starsie, viac sa mrvia tak aj prirastky budu mensie.
Laktacna by mozno zajtra mala prijst, ale ze sa mi este ozve. Ale ked sa mala nebude chciet ani prisat, tak to bude velmo zaujimave. ale aspon to bude vidiet nazivo. Dnes v noci od jednej bola hore kedze poobedie prespala a od pol 2 do stvrtej revala, aj som ju skusala nosit, aj prsnik, aj kresielko a hojdat. Ale na nu nezabera nic. Tak si porevala a potom som jej to prso viac menej nanutila,ale sa na nom ududlala.Ale v noci jedla mizerne. Asi ju uz nebudem budievat, lebo to aj tak nema moc vyznam, je ospata aasi malo hladna, lebo ledva usta otvori, normalne niekedy nema zaujem papat a aj po prebaleni zaspava. Tak skusim ze nech sa budi sama alebo co.

Inak ona by aj pri zaspavani niekedy chcela dudlat ale akoby jej nieco vadilo. Pozorujem ze ked ju kojim v leze, tak potom tak jazycek vyplazuje akoby papala naprazdno, tak ci sa jej to mliecko moc nevracia spat. Aj ked jej davam pod vrch tela taky vankusim ze nech je trocha simkejsie, nie je to ono. Aj kju skusam na vysokom vankusy nech je ozaj sikmo, ale to je potom akrobaticke cislo dat jej prsnik, kedze ho nemam teleskopicky.

Dnes som ju skusala uspat na fit lopte doobeda, hodinu som skackala, ponukala prso, davala do roznych poloh, a nic. Aj by spala, na prse zatvarala oci a skoro na sekundu spala, ale nakoniec zas rev. Tak do kocika a tam spala 3.5 hodiny, taka bola hotova od tej noci. Aj bez dudla spala. A potom sa vcelku napapala, aj ked z druheho prsa ledva ledva trochu,ale asi mala dost, lebo rkmenie neskoncilo revom ale normalne len oblizovala prso a usmievala sa. Ved ked doobeda jedla len len trocha a po skoro 4 hodinach v kociku jasne ze bolo asi v prsiach toho dost a stacilo jej to co spapala. A po hodine uz bola uplakana zas, muz ju chvilku nosil a potom som skusila ponuknut prso a chytila bez revu a aj nieco popapala z toho druheho a potom sa zacala trochu jedovat, odpajala sa ale zas vzapati hladala prsnik,tak som v kuse striedala jeden druhy a nakoniec sa predsa uspala. Aspon ze tak, konecne bez velkeho revu jedno uspavanie. Ale to preto, ze je z tej noci stale nevyspata a z kocika asi rozospata, aj ked bola hore 1.5 hodiny.
Cize predpokladam ze teraz da svoju 12 hodinovku s papaniami a o stvrtej rano zacne byt vyspata. Ale to nejako rozdycham snad, ale teraz potrebujem varit a chcem byt aj so syncekom. Furt lepsie ako o jednej v noci 🙂 Styri, to je skoro rano 🙂 A mozno sa ududle, stava sa to. Ako kedy.

Tak si drzme palce 🙂 Snad bude lepsie.

No a k tej laktacnej. Ona mi slubuje uz tolko ze pride, ze som zvedava ci vlastne. V podstate s nou komunikujem od prichodu z porodnice, chcela som skontrolovat prisatie babatka, tak najskor ze pride, ale po tyzdni co sa neozvala ze aspon cez skype skusime. Ale to zas bolo dohadovania kedy moze kedy nie,a len vecer a mne zas mala po siedmej uz vecer moc spala a ja som uspavala aj syna uz. Tak som sa na to vykaslala, ze sak ked tak pekne pribera, snad si vytiahne dost a teda sa nemoze tak zle prisavat. A potom som jej posielala video s nasim dojcenim na zhodnotenie, ale to bolo este nestrajkove video, tk hovorila ze vyzera do dobre, aj pauzy v brade. A teraz som jej pisala o tom strajku ale ona to nevidim na strajk, na zaklade toho videa dojcenia. Tak som jej to opisovala a ze to video uz je skoro minulost, uz sa tak pekne nedojcime zdaleka, tak zhodnotila, ze teda mala by prijst. Tak som zvedava, lebo uz ma to nebavi furt sa prosit. Len u nas v meste ziadna neposobi a pisala som jednej z Nitry a do TO nemala zaujem prijst. No proste bieda.

gilmorka
30. máj 2013

@alenitka ahoj. Tak vcera bola u nas laktacna. A ten strajk sa teda nepotvrdil ale vselico sa vysvetlilo. V prvom rade malickej sa vracia to mliecko, po dojceni este dlho akoby znova a znova glgala. Laktacna to pocula aj pol hodinku po dojceni a aj dlhsie. Skusali sme aj este strieknut neskor trochu mliecka, ako bude reagovat a ze takto ako ona sa hladne dieta rozhodne nechova,takze hladna nie je. Cize to co si za den zo mna po tych troskach vytiahne, jej zjavne staci, kedze pribera. Ze nema zaujem viac papat lebo je prepapana.Ze tie faldiky by nemala kebyze hladuje 🙂 Takze aj kvoli tomu vracajucemu mliecku radsej krmit po troske castejsie. Pritom mi ale casto negrcka, len ked ju kojim v noci v leze alebo ked prebalujem obcas.

Takze ked nie je ochotna papat aj po dlhsej, je to tym, ze ju trapi este to vracajuce mliecko, a jednak ze mam silny spustaci reflex, mliecko ide zo zaciatku rychlo a to jej tiez moze vadit. Hlavne ked je po hodinke hore a uz chce spat a chce sa len ududlat a jej to zacne tiect. Na toto som aj ja mala podozrenie,lebo vzdy ked glgla odpojila sa a pritom ocividne dudlat chcela a unavena bola tiez. Skusali sme taku polovertikalnu polohu, ze jej bude mozno viac vyhovovat. A tiez ze zelenu stolicu mam poriesit tak, ze mam davat jedno dojcenie len z jedneho psrnika. Ja som vzdy rychlo prestriedala kym je este ochotna papat a asi to bol ten problem. Aj ked teraz davam len jeden a dost sa mi druhy plni, budem musiet odsavat alebo co. Ale dnes je to cele inak, lebo mala mi isla spat az vecer o deviatej kvoli tej laktacnej a dnes cely den pospava,vstala o pol 10, po hodinke zaspala v satke a spala 2 hodky,jej satkovy rekord, potom pol hodku hore a zaspala sama vo vibracnom kresielku a spi uz 2 hodiny.Tak bola z toho vcerajsku rozhodena a unavena,chuda, a to mi vcera spala aj cez den zle, len 3 x po pol hodinke. Normalne mi aj vecer ide spat spat o 5-6 hod. vecer a taha 12 hodin a vcera o 21.00 😒 .
Cize od zajtra uvidime ako to budeme riesit. Aj ze ked sa bude chciet ududlat, mam jej dat prst a prilozit si ju tak bokom na holu hrud a tak ukludnovat.
Ani budit ze ju nemusim, aby som ju nevytrhavala z hlbokeho spanku. Tak uvidime, aky system si najdeme. Ale normalne ma ta navsteva lporadkyne tak ukludnila, akoby sme uz ziadny problem nemali 🙂 Aj ked samozrejme bezny den bude aj tak stale narocny, vystihnut kedy uz je ochotna papat a v akej polohe. Ale aspon viem preco ten prsnik odmieta. Som zvedava ako bude na tom za par dni s vahou, ked nebudem budit a davat len z jedneho a tak.

alenitka
31. máj 2013

@gilmorka ahoj moja .. tak my sme na vychode pri mamke .. Timka teraz celkom pekne papa .. ale ked je hore tak vobec a ked tak je nervozna .. tak tiez ju uz nenutim velmi papat .. aj moja mama povedala ze za dva tyzdne riadne pribrala tak uz neriesim . a vidis aj mne laktacna povedala ze mam velmi silny spustaci reflex .. tak mozno to bude u oboch z nas rovnake .. a este som si vsimla tiez ze mi mala grcka ci dalej viac .. mozno mame uplne to iste .. ale neboj uz bude dobre, je super, ze u teba laktacna bola a ze si trosku kludnejsia . ja inac davam stale iba z jedneho prsnika iba ked je malo mlieka tak dam obe. .. prajem pekny vikend a pohodove papanie 🙂

l.enk.a
8. okt 2014

@gilmorka
@alenitka Ahojte. Našla som túto diskusiu ohľadom štrajku..... Je síce staršia, ale zaujímalo by ma ako ste nakoniec s tým štrajkom dopadli, kedy prešiel, či prešiel a ako ste postupovali pri zavádzaní príkrmov. My sa s tým pasujeme už mesiac a neviem čo s príkrmami....či radšej počakať alebo už začať.

gilmorka
8. okt 2014

@l.enk.a ahoj. No u nas to bol predsalen strajk a nikdy neskoncil, po stvrtom mesiaci som zacala cez den odsavat mliecko a dojcit len v noci, lebo uz toho bolo proste na mna moc na psychiku a v jej spravani sa nelepsilo skoro nic. Vecer si zvykla uspavat sa na prsniku to sa az tesila nan a v noci jej tiez nevadil. Uz rano ked sa prebrala nechcela. Ale aj z flasky mi pila len za zabavania hrkalkami a kadecim. Ani velke davky nepila, ale stacilo jej, priberala pekne. Odsavala som do jej 16.mesiacov. S prikrmami som zacinala asi v 5, 5 mesiaci, dlho trvalo kym krajsie papala a bola ochotna otvarat pekne usta. Ale vsetko sme to nejak zvladli, aj ked lahke to nebolo. Drzim.palce

avionka
11. okt 2014

@l.enk.a ahoj ja sa v edzerujem lebo my sme tjez strajkujuci-od 6tyzdna s kratkymi pauzami doteraz (8,5mesiaca), skusali sme VSETTKO ale proste nije🙂 kazde dieta je ine, ja somv zufalstve zalozila aj diskusiu (dojcenie trapenim) a fakt niekomu to zo dna na den preslo, niekomu hned po prvom prikrme a niekomu nikdy🙂 neviem ci su vsetky deti ktore strajkuju podobne v tom ze nie su velki hladosi-ale moj maly teda nie je, preto je asi taky tvrdohlavec a nestoji mu to zato sa napapat. To znamena ze nas prikrmy nevytrhli aj ked som hroozne dufala-zacali sme v 5,5 mesiaci a so zaciatku to slo pekne potom brzda plyn brzda plyn a teraz sa zase trosku trapime lebo chce len ovocie a kase z mojho mlieka. Prirkmy som zacal davat proste medzi 2 spankami (dojcime len v spanku) . Mam hlavne dve rady:1. Ked Ti bude tazko a budes mat toho plne zuby povedz si ze este tyzden, ak to po tyzdni budes citit rovnako tak je to asi uz zle ale ja som si po tyzdni vzdy vzdychla ze nie je to take zle🙂 2.zvyknes si-znie to divne ale aj ked mne pripadalo kojenie v spanku nepohodlne a psychicky unavne (nikde sme nechodili) casom to bude rutina a postupne ked bude menej spavat cez den pripadne prikrmy budete mobilnejsi a bude to jednoduchsie
Druim palce

l.enk.a
12. okt 2014

@avionka Ďakujem za rady. Kto to nezažil, tak to nepochopí.... ja to nevzdávam hlavne kvôli tomu, že ešte stále dojčím aj synčeka.... A bolo by mi veľmi ľúto keby som sekla s dojčením maličkej a malého i naďalej dojčila - bol by to fakt paradox, že jeho tak dlho a ju nie (asi by to ani ľudia nechápali) Dojčenie synčeka mi udržuje ešte ako takú produkciu (ale napriek tomu si ju musím z času načas zvyšovať bylinkymi, aby sa ten štrajk aspoň zmiernil) Ja už totiž neverím, že prejde... Či mám mlieka veľa alebo málo, dcérka sa inak ako v spánku neprisaje.... Pravdu povediac už ju nasilu pri bdení ani nenútim...mňa to len vždy frustrovalo a psychicky zložilo. Proste som sa už asi vyrovnala, že ju budem kojiť takto v spánku. Aj laktačná por. mi povedala, že sa mám proste ukľudniť a proste to brať tak ako je....že je to asi jej želanie (jej to takto vyhovuje, počas bdelosti má záujem objavovať iné veci a nestíha sa zaoberať jedlom). Tak som si povedala, že to budem rešpektovať a budem ju kojiť takto..... Je to hrozne vyčerpávajúce.....Ale to asi poznáš...Nikam poriadne nechodíme (prípadne si vždy všetko časujem tak aby nebola hladná a synček chudáčik je hrozne uchodobňovaný o moju prítomnosť.... Vtedy som sa mu mala čas venovať viac keď dcérka spala, teraz keď spí, tak kojím.... Už by som začala aj s príkrmami, ale bojím sa, že malú tak zasýtim, že ani v spánku nezochce....Budem to musieť nejak časovať....A odsávala si si mlieko? Skúšala si dať niekedy UM ?Dáš mi link na tú diskusiu o dojčení trápením? Je fajn popísať si s niekým pre koho je fakt kojenie trápením..... Je to fakt hrozné, že naše detičky nás proste odmietajú..... :( A nevieme prečo....Aj ja Ti držím palce a dúfam, že to potiahnem aspoň tak dlho ako ty .

avionka
12. okt 2014

@l.enk.a no pre mna bolo najtazsie zaciatok (ked sa v 6tyzdnoch odmietol prisavat-dovtedy sme isli super a priberal nadstandard a zarazu-trvalo kym som si to pripustila) a potom obdobie cca4 mesiacov (vtedy som zalozila aj tu diskusiu🙂 este bol maly na sportak takze sme mali domacu ponorku a kojili a 2hodiny v spanku a seklo ma z toho...kazdy den som chodila ku kalendaru lebo moja velka tuzba bola ,,aspon" 6 mesiacov. Aj ja som uzivala bylinky ale nakoniec som porestala-moja produkcia si robila co chcela a maly pil bezohladu na to ci som mala pocit prazdnych/plnych prsnikov ako chcel -aj priberal ako chcel.priblizne vtedy som uz z uplneho zufalstva skusila tyzden dva iba odsavat cez den a kojit v noci (vzdy ked sa mierne preberal sa mi podarilo ho nakojit-teraz ho nakojim v noci uz lahsie staci mi ho trosku otocit a on sa trosku zobudi, stale zavrete oci a ak je aspon trochu hladny naoije sa) ale nakniec mi prekazalo neustale vyvaranie umyvanie susenie (niekto nevyvara skoro vobec ale ja som sa u tak maleho baba proste necitila dobre ked som nemala cely set umyty a aspon 1xza den vysterilizovany ako pisali v navode) bolo to casovo narocne a zabavit ho vtedy kym som to vsetko urobila bol problem-presla som opat na system spankoveho kojenia.UM som nedala-teda raz som mu ponukla asi 20ml ked ma vytacal muz tvrdenim ze moje mu nechti a UM mozno bude-somarina :D to ma aj trosku drzalo lebo on obcas ked nechcel tak nedal ani flasu-doteraz plati, ked mu isli zuby a bol vyse 5 hodin v kuse hore dala som niekde vstrede prikrm a potom moje mlieko z flase nechcel ale po zaspati sa pekne nakojil...4 mesiace su tazke asi u vsetkych, vela mamiciek da prikrm alebo prida umele lebo su a dve hodiny na prsniku a maju toho dost/hovoria ze maju malo mlieka-v 5 mesiaci uz bolo lepsie a nakoniec som sa musela hecovat aby som s prikrmami uz zacala:D aj teraz uz sme zabehnuti a fungovalo to, chodimea tri kratsie hodinove orechadzky denne-musela som sa hecnut a jedno nocne kojenie vynechat aby bol hladnejsi a nebudem klamat bojim sa ze pridem o mlieko...prvy prikrm bol nakoniec prirodzeny lebo pred nocnym soankom zacal byt hore aj 3hodky plus tu hodinu od 15-16 spal a teda som dala prikrm o 17 a cca o 19 sme zaspavali a kojili-boze kym sa to naucil tak aj na 5krat dudla dnu a von dnu a von...hm ja si myslim ze mam silny tok-chudacik posledne dva tri dni ma pokusy sa odo mna napit ked je hore, pride a zacne sa tulit k prsiam a ked dam dole veci tak sa nacucne a kym sa mi nepusti mlieko aj taha ale potom kasle zabieha mu a uz nechce. Neviem ako ste stari ale ak okolo 4 mesiacov skus este vydrzat, zase sa nezblazni je dobre byt trosku rozumna ale ak sa da u nas bol piaty siesty mesiac uz v pohode, dalo sa ist von postupne v sportiaku/satkovat sme zacali a teraz je to uz aj o dost rychlesie (nakoji sa do 10minut vacsinou)
Link https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/dojcenie-trapenim-2/
Drzte sa a kludne este napis ak budes potrebovat ps podporu🙂

Strana
z3