Kojenie iba počas spánku
skusala som nájst odpoved, radu na svoj problém ale nenasla som a tak zakladam novu tému. dcérka ma 4 mes a asi pred 6 tyždnami sme si presli dojcenskym strajkom. bola aj chorá, brali sme antibiotika, a vtedy začali problémy s krmením. interval medzi kojením bol aj 5-6 hod, maxim bol az 9. zvládli sme to a myslela som si ze uz najhorsie máme za sebou. ale začína strajkovat znovu. trvá to uz vyse 2 tyždnov, cez den kojím iba vtedy ked spí a cely den vyzerá asi tak ze ju najprv musím uspat na rukách, a az potom nakrmit. ked je hore, tak sa odvracia, neprisaje sa aj ked viem ze je hladna. nemôzme nikam ist, lebo mi dlho trvá sa vôbec niekam nachystat. je to velmi vyčervpávajuce fyzicky a najma psychicky. neviem sa dočkat kedy prejdeme na príkrmy, dakujem za akukolvek radu
@sante81 vydrz, moja to robila vyse 2-3 mesicov. potom zrazu prestala a kojime pekne doteraz. robila to prva dcera, tam som si zacala odsavat a davala z flase ale teraz pri dalsej som nepovolila a nakoniec sme to zvladli.
zvládnete to neboj.my sme mali zo synom niečo podobné no on bol aj prikrmovaný a ja som za 17hodín ani vodu do neho nedostala.už som si myslela že sme s kojením prestali no nakoniec sa to spravilo.aj ked teda cez deň sa už nekojíme to sme na UM,ale v noci je na cecíku
@nikusapechova práveze ona na váhe prospieva, priberá pekne, ale jednoducho sa neprisaje sama od seba, aj ked je hladna. teraz je bez kojenia uz vyse 4 a pol hodiny, potom bude na mne vysiet a dohánat zameskané aj 20 min, čo mi nevadí, ale bolí ma uz chrbát, ruky, a ked ju konecne uhojdam na rukách a uspím, kojím len po stajicky a nohu mam vylozenu bud na komode alebo na parapetnej doske.
@sante81 ked pekne pribera tak je dobre a to ze prestavky su dlhsie a dlhsie toho sa neboj problem by bol keby nepribrala kedze sa to nedeje neboj sa a vydrz. stoji to zato. skus ine polohy pri kojeni ja som si za chrbat davala vankus aby som mala pohodlie alebo po leziacky na boku. mala tiez dlho papavala takze som si pustila dobru hudbu ci film. po ruke som mala aj flasu z vodou a doslova som ju nechala odpadnut na sebe prelozila do postielky toto nam zostalo doteraz
@sante81 ahoj týmto sme preši tiež........1x štrajkoval, ked mal 3 týždne,t ak sme to nejak rozchodili......potom ked mal 3 mesiace, tak to už sme cez deň nerozchodili..........kojila som iba v noci a cez deň občas, ked spal a podarilo sa, ale jedol max. 5 min............no a presne 30.6.12, čo mal skoro 7 mesiacov, tak odmietol aj v noci........Čiže už 7 mesiacov si musím mlieko odsávať.............Ale on nechcel mlieko ani z flaše, a je jedno či moje alebo som vyskúšala aj UM..........Teraz má 10 mesiacov a 1x papá mlieko večer, najskôr ho musím na rukách uspať a potom mu počas spánku ponúknuť flašu, tak vypije cca 200ml a v noci o 1,30 vypije cca 150 a to je jeho mlieko za celý deň...........Inak mi aj rapidne kleslo mlieko,m lebo odsávam už len 3x za deň, lebo viac nezvládam a koniec koncov, stejne by som to mlieko vylievala, lebo viac nechce.......
skúste kojiť (len) poležiačky - nachystaj sa aj ty na oddych - a dajte si pauzu🙂 pospinkaj si aj ty🙂) vždy, keď podľa teba treba - ľahnite si a kŕmte. Vyzerá to, že že malá vyžaduje teba pri svojom oddychu, ale málo si napísala, resp. neviem sa za to zaručiť🙂)) A s tým chodením vonku.. ani my nemôžme skoro nikdy skoro nikam, a to malý má už 2,5 roka - ale to je stále nejaký jeho biorytmus: papanie, čakanie na nočníkovanie, hranie, potom zas únava ... a do toho ešte počasie🙂) Nestresuj sa, nájdi spôsob, ako to mamičkovanie bude pre teba pohodové (a nemusí to vždy vyzerať tip-top🙂 Inak - nevyzerá to podľa mňa nejak nenormálne, čo píšeš. Keby si mala pochybnosti, poraď sa so svojou - teda malej - doktorkou, aj telefonicky. Pa, j.
@jankali poleziacky som skusala, lenze ona ked uz vidí ze si ju chcem prilozit, ked ma vidí ,ze sa vyzliekam začne sa odvracat, začne kopat nozičkami, pomaly az nie plakat. viem ze je hladna, lebo začne byt nervozna, plač, a tie intervaly sa predlzuju aj kvôli tomu, ze je hladna, chce spat, a potom sa mi ju tazko dá utísit, vyreve sa a zaspí, potom sa napapa. a takto sa to opakuje uz 6 tyždnov. u doktorky som bola, brali jej všetky vysetrenia, mysleli sme ze má zápal mocovych ciet, všetko bolo ok, mám doma ešte starsieho syna, jemu sa treba tiez venovat, musím navarit, upratujem večer ked zaspia. uspavanie večer trvá vyse hodiny , ja uz nevládzem nosit ju na rukách, do teraz bol pri nej manzel, ked som prisla ja, vzala som ju na ruky, začala plakat. kojila som o 15.30 do teraz nepapala. ja sa na tu flasu tesím neskutočne a na príkrmy tiez.
ahoj, myslim si, ze prikrmom sa vela nevyriesi, teda nemusi, my a takisto vela kamaratok - ich deti zjedia par lyziciek a to urcite nestaci na to, aby sa napapkali.
My to mame tiez za sebou a so strajkom v podstate stale bojujeme, laktacna povedala, ze to uz nikdy po strajku nebude ako pred tym,Ja som torobila tak, ze som si odsala mlieko, ked nepil a skusila som ho dokrmit lyzickou, je to velmi narocne na psychiku, poznam to a aj fyzicky.
Boli ste s laktacnou? Vies co by mohla byt teraz pricina? Nie si nahodou tehotna? u nas bol priblem pomaly tok mlieka, co sme vylepsili s costi a senovkou, alestale to nie je ono...
..ešte ma v noci🙂 niečo k tomu napadlo🙂 Môžeš ju ukľudňovať aj v kočíku? Ja som mala vždy aj v byte jeden - síce zavadzal, ale aspoň niekedy pomohol. Fľaša: tiež sme použili, aj viac krát v obd. dojčenia, vždy "na pomoc" - a doteraz kojím, takže sa v našom prípade nedá povedať, že by sme kojeniu ublížili.. Niekedy to bolo aj tak, že som dala skôr fľašku, potom mliečko moje,keď asi nestačilo... Nie je to taká vec, že by sa dalo jednoznačne poradiť...🙂 Podľa mňa, keď sa neskutočne tešíš na fľašu, tak na čo čakať - behni do lekárne, kúp nejaký sunar, namiešaj a uvidíš. Prístup k bábätku - roprávaj na ňu, že miláčik, ideme papať, a treba sa napapať a bodka. bez nervov a frustrácií, aby videlo, že je to proste tak. Viem, že nie si začiatočníčka, ale možno práve niečo takého niekedy treba, na čo sa zabudne v zmätku - že bábo nevie samo sa zorientovať v svojich náladách a treba mu ukázať spôsob, ako sa s ťažkosťami vyrovnať - v tomto prípade by si to mala byť samozrejme, ty, kto ho usmerní. No a nakoniec: k "štrajkom" - s tým nemám skúsenosti, ale mamina @boka79 to fajn napísala - že laktačná poradkyňa je na toto...🙂 Ak má štrajk naozaj naké následky, že to už nikdy nie je ako predtým, tak extra dávku jedla budeš musieť najak zabezpečiť🙂 Držte sa, pa, j.
@sante81 Ahoj. Mozem sa spytat ako ste dopadli s tym dojcenskym strajkom? Preslo to a za kolko asi? Dojcila sa potom aj cez den? My prezivame to iste, najskor som nechapala o co ide, az teraz som si nasla o tom clanok a presne to sme aj my. Presne po mesiaci si mala otocila rezim ktory mala dovtedy naopak, cez den pekne spala a budila sa kazde 2-3 hodky na papanie, hned po nom zaspinkala a od nejakej 23.-00. hod. sa zobudila po hodine, potom po pol hodine a potom uz len prispavala na prsniku. Ale vacsinou ho v noci chcela dudlat.
Potom nastala presne po mesiaci zmena, odvtedy v noci pekne spi, zacina to okolo 5. hod., uspi sa a potom ju budim o tri hodky na papanie, potom sa sama zobudi okolo pol noci, o druhej, o stvrte, zakazdym sa pekne napapa a este pocas papania alebo hned po nom zaspinka. A od rana od nejakej 7.hod. ked je uz svetlo a je uplne prebrata to zacina, nechce sa pekne dojcit, prisaje sa, par krat potiahne, a aj ked citim ze sa mi pustilo mliecko, po chvilke sa odtahuje, ked ju znova prilozim, jeduje sa, place. Aj ked striedam prsniky, aj ked menim polohy, v sede aj v leze, to iste. Takto to skusam hodinku po hodinke, medzi tym ju uspim na pol hodinku v satke. O 10.h. ideme kon kocikovat. To sa uspi a za jazdy spinka aj 2 hodinky. Po kocikovani ju hned beriem do spalne a krmim, a napapa sa pekne. A potom je to zas o jedovani az do tej piatej, kedy nabieha na ten spaci cyklus.
Uz som z toho na nervy, trva to dva tyzdne a citim sa bezradna, zo zaciatku som nechapala, myslela som len ze sa mi prestala chciet uspavat na prsniku a kedze ine sposoby na nu skoro nezaberaju, tak bol problem ju uspat. Ani fit lopta, ani nosenie velmi nezabera, v satke sa stale mrvi, je tam nepokojna ale pospi tak pol hodku. A pomaly mi to doslo, ze ona sa cez den proste nechce dojcit.
Paradox je, ze ten prvy mesiac mi na prsniku visela skoro stale. Ked sa jej nedalo nahodou zaspat, tak dudlovala aj 2 hodiny. Ale nedavala som ju na silu prec, ani dudlik, proste som ju nechala dudlovat. Len ozaj ked to uz bolo neunosne, tak som ju chvilku ponosila, ale zas sme skoncili za chvilu na prsniku.
@boka79 a vy ste strajko zvladli a ak hej po akej dobe?
@mirasierra pises ze pri starsej si nedala flasu. A ako si dokrmovala, odsavala si ci si nechala malej len kolko si vytiahla z prsnika?
Dakujem vopred za odpoved, som ozaj dost zufala.
Jaj a este o priberani. Prvy mesiac mi priberala 330 g tyzdenne, teraz sa to dost znizuje, ale zatial pribera. Su lepsie a horsie dni.
nechápem ženy v čom konkrétne je problém? neprisaje sa cez deň vôbec?
To že sa prisaje len na 5 minút je absolútne v poriadku. PO 3 mesiaci sa jednoducho naučí dieťa dojčiť a naviac zosilnie. Takže dojčenie netrvá pol hodinu ale 3-5 minút!!!!! Za tú dobu to všetko stihne v pohode vyťahať 🙂. Je to bežný jav.
@gilmorka ahoj my sme na tom úplne rovnako. Popíšem Ti naše problémy, ktoré začali, keď mal malý cca 6 týždňov. Nechcel sa prisať, odťahoval sa, plakal. Boli sme u laktačnej a tá poradila malého prikladať v polospánku. A senovku a benedikt na ľahšie spúšťanie mliečka. Keď bol taký maličký, tak sa ho dalo ľahšie prispať a nakojiť. Ale ja som musela byť stále v strehu, aby som vystihla ten správny okamih. Používala som dudel, aby začal dudlovať a potom som rýchlo vymenila za prsník. Kojili sme len po ležiačky na posteli. Chvíľku to takto fungovalo, ale nikto nás nesmel vyrušiť, lebo bolo po kojení. Zatvárala som sa s ním v spálni, ale on aj na najmenší šuchot sa prebral a rozplakal sa. Tak znova prispať a potom priložiť. Nemala som sa kedy ani najesť. Tak isto ako ty, aj ja ako sme prišli z prechádzky som hneď utekala do spálne kojiť, pokiaľ nebol celkom prebratý. Už som bola z toho nervózna, plakávala som s malým. On už mal z toho tiež asi dosť traumu, lebo akonáhle zbadal, že som ho položila na posteľ, začala si odopínať podprsenku, tak spustil strašný plač a odťahoval sa odo mňa. Plakal on a plakala som ja, že ma nechce. No čisté psych bolo u nás. Staršiu dcéru som odsúvala nabok, nikam sme na dlhšie nechodili, lebo on inak ako doma na posteli a prispatý nejedol. Toto všetko som vydržala 6 týždňov. Všetci mi radili, len často prikladať. Ale ako priložím dieťa ktoré sa bráni, to mi nik nepovedal ☹ Keď mal malý 3 mesiace som si povedala dosť. Dala som mu večer prvý krát UM. Ale v noci sme sa pekne kojili. Zobrala som si ho, keď sa začal trošku mrviť ponúkla prsník a papal. A ja som si začala odsávať a dávať cez fľašu. Spokojný je malý a aj ja.V noci sa zatiaľ kojíme. Asi nezbadal. Raz za deň dostane UM a ostatné je moje mliečko. Malý je celý spokojný, že má plné bruško a bez predchádzajúcich stresov. Konečne je to usmiate bábätko. Pokiaľ budem mať dosť mliečka, tak budem odsávať. A keď nie, tak prejdeme na UM. O chvíľku nám začnú príkrmy, tak to budem mať trošku ľahšie. Držím Ti veľmi palce, aby ste to s maličkou zvládli a kojili sa pekne ďalej.
@gilmorka ahoj, u nas dojcensky strajk trval krásne 4 dlhé mesiace. , čo som ta asi velmi nepotesila. vlastné som ju kojila do 6 mes len postojacky, najprv som ju uspala, alebo ked sa prebudzala tak som rychlo vystihla moment a tak ju prilozila. nepomohlo mi nič, učila som ju na flasku velmi dlho, s prikrmami som začala po ukončení 5,mes, cely mesiac trvalo pokym zjedla zemiak+ mrkvu, myslím 1 porciu. - obed. kojila som do 9mes, pre mna to bolo len trápenie po tom všetkom, učila som ju na flasku velmi dlho, nechcela odmietala, az sa jeden den chytila. uz bude mat rok moja slečna a strajk je dávno zabudnuty. treba len vydrzat, viem ze je to tazké, mozno to prejde za tyžden, mozno az za mesiac. je ale aj pravda, ze dietatu chutí materské mlieko menej , ked zena dostane menzes, čo bolo u mna hned po 6 tyždnoch a vtedy ten strajk vlastne začal a zial bohu ani neprestal. drzím palce a poradím len vela trpezlivosti. a snaz sa nebyt nervozna, dieta je barometer nálady. u mna to nie vzdy islo. mala som doma ešte starsieho, ten velmi ziarlil.
@sante81 tak to si ma ozaj nepotesila :( Zacne to zo dna na den a skonci ktovie kedy :( Ale su dni napr. predvcerom,ked normalne aj chcela dokonca po papani aj dudlovat prsnik a uspala sa na nom, Aj som ju prikladala kazdu hodinku poobede a papala. A potom zas dva dni nic. A stale mi je do placu, co neprida ani tvorbe mliecka ani nalade mne a ateda ani malej.
@gilmorka
ahoj, my sme to prekonali pomerne rychlo, prisavala sa , ale malo pil cez den, viacej vzdy vypil v noci a ostalo to doteraz, najviac vypije pri zaspavani, zobudzani a v noci, ale pil dostatocne po tom strajku, aj cez den, ale ja som musela zacat brat domperidon na zvysenie tvorby mlieka, lebo som mala najprv vyraznu nadprodukciu a potom sa mi upravila tvorba a jemu to nestacilo, tak som si musela udrziavat nadprodukciu , aby pil.. teraz pije aj pri pomalsom toku, ale sam sa na prso nepyta, len ked mu ponuknem. Neboj prejde to, dolezite je, aby si kontaktovalalaktacnu, aby ste dosli na pricinu strajku, treba to odstranit, porpipade zvysit tvorbu mlieka, aby si dieta nalakala. Drzim palce
snaz sa inak mysliet pozotvne, vela babatiek preziva strajk, niekotre skor, niektore neskor, poznam vela pripadov, skuste sa casto mojkat, spolu spinkat vystihnut kazdu moznu chvilku na dojcenie, hlavne v noci a pocas denneho spanku a tak sa bude zvysoat tvorba mliecka. strajky casto nastavaju, ked maju zeny na zaciatku nadprodukciu a potom sa to upravi, ako bol aj nas pripad a deticky reaguju na pomalsi tok mliecka strajkmo. My mame 13 mes, a stale dojcime.. takze len trpezlvost.
@boka79 dakujem, zacnem mysliet pozitivne, ten moj plac nepomaha ani mne ani rodine. Domperidon si mala od laktacnej? Ked u nas v meste ziadna nie je. Jednej som mailovala, pisali sme si, ale mail nenahradi osobny kontakt :( dnes som jej pisala o tomto strajku, som zvedava ci odpise alebo skusim inu.
Brala si Costi? A pomohlo vyrazne zvysit produkciu? Ako dlho si brala?
Ja mam teraz kapsule,More milk senovka a benedikt.
@sante81 Ahoj, ja mam odkojene dokopy cez 5rokov a teraz mam tretie dieta a zazila som cosi podobne ako Ty... Maly cvrk jednoducho nemal zaujem na papani, vobec mu nechybalo, hnevalo ho ked som mu ponukala a najedol sa jedine v polospanku... Nam to trvalo dlho, mesiace, priberal pomenej ale priberal a s prikrmami som zacala az po pol roku. U nas myslim k lepsiemu papaniu pomohlo zrusenie dudlika a az potom sa maly naucil si prso vychutnat... a teraz si ho pytava velmi casto co ma velmi tesi. Ak sa Ti co len trosku da, vydrz... hoci chapem ze si z toho nestastna, utrapena a unavena ale ver mi, nie je to Tvoja chyba, jednoducho niekedy su take babatka... velmi drzim palce nech sa dari.
ked ja homeopatikam neverim, takze tie mi nezaberu :/
dudlik nedavam. Skusala som ked zacala strajkovat, ale po 2 dnoch som ho zrusila, bala som sa ze mi prso odmietne uplne.
@sante81 asi hej, mám oddojčené len tri roky :P. Nemusíš hneď urážať, aj keď si myslíš, že je môj názor mimo!!! Tiež ťa neurážam, tak sa na m§a nehnevaj, že som Ti chcela poradiť.
MMCHD prešla som si 3 dojčenskými štrajkmi, ale to len tak na okraj.
ešte si dovolím hodiť Ti jeden odkaz, pokiaľ sa Ti nebude páčiť, je mrzí ma to, ale neurážaj ma,prosím!
http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/odmiet...
MMCHD moja kmotra mala úplne rovnaký problém ako Ty, prišli malému na reflux, ale tiež uznávam, že o tom viem prd.
@sonice prečitaj si diskusiu ešte raz, kedy bola zalozená, aky som mala problém a potom problém na kt sa ma pytala mamička, na ktoru si reagovala. stačilo sformulovat inak svoj príspevok, keby dojčenie trvalo pol hodinu, alebo 3 az 5 min, bola by som v tom čase maximálne spokojna ale dieta sa dojčit nechcelo, alebo iba počas spánku. ten odkaz kt si hodila, mam prestudovany od hora dole, ako aj iné linky, vrátane mamily., rady od laktačnej poradkyne. to čo ty nazyvas - prisaje sa za 5 min a je napapané, ma podla mna od dojčenského strajku na míle daleko
@sante81 datumu som si nevšimla takže reagovala som na Teba, čo je mi teraz veľmi ľúto, lebo zjavne ťa to naštvalo. Keby som tušila, nenamáham sa. Chcela som len pomôcť - nič viac, neviem, čo všetko máš, alebo nemáš načítané na nete - nemám to z kade vedieť.
Srdečne ťa pozdravujem, dúfam, že už sa dávno máte ok.
@gilmorka pri starsej som bola zufala, odsavala som si a vydrzala to skoro do roka. cez noc som ju kojila,a lenebudila som ju na kojenie. Jedla v noci len raz.
Pri mladsej dcere som si tym presla tiez, uz ma vsak tak nezaskocila. Snazila som sa zostat kludna, skusala som na nu rozne finty ako napr.dat pit v polospanku, kojit po stojacky, mala rada ked som jej na dasienka dala calgel tak som si ho niekedy dala na bradavku a tedy sa chytila... najhorsi bol treti mesiac, v stvrtom to zacalo byt lepsie a poto to prestalo. Nikdy nebola velkou fanynkou kojenia ale aspon pila. kojila som ju aj s jej setrou dvojcatom 14 mesiacov.
ahojte .. tak ja uz par tyzdnov hutam co ta moja dceruska tak strajkuje na prsniku .. uz neviem co mam robit .. ale dakujem
@mirasierra ... moja mala ma rada kvapky babycalm tak si skusim si nimi potriet bradavku ...
a baby vam deticky pekne priberaju ? Moja da tak max 100-120 g tyzdenne .. a mame 3,5 mesiaca .. ale fakt neviem dokedy to bude trvat .. tien najlepsie papa v polospanku ale cez den mi spi len v kociari takze tam jej nemozem ponuknut prso v polospanku .. a na rukach sa uspavat nechce ani v posteli, aj vecer ju uspim v kociari a potom prelozim do postele
@gilmorka moja robi presne to iste ... uz si prisla na nejaku fintu ?

ahoj ja som presla niecim podobnym travalo to asi tak 3 tyzdne ked som ochorela, a bolo to pre mna hrozne navyse aj bolestive ale vydrzala som a dnes ma mala 10 mesiacov a stale kojim samozrejme uz aj prikrmujem pokus sa vydrzat. ale sleduj vahu ak zacne chudnut alebo bude stat na vahe porad sa z lekarom