icon

Kojenie trojročných detí: Je to bežné?

9. jan 2024

Aký máte názor na kojenie takých 3 ročných detí? Pred pár dnami sme boli v ZOO a na lavičke tam sedela matka ktorá kojila asi 3 ročného chlapca..a rozmýšľam či som divná ja alebo viac ľudí má na to taký názor že prečo?? Zaujimalo by ma aj aký maju na to názor matky ktore samé takto dlho kojili či to bolo z “vlastnej” vôle lebo im to vyhovovalo alebo si tu užívali alebo ja neviem nevedeli sa toho vzdať alebo to bolo už skôr o tom že im to už samým bolo nepríjemné ale bolo zložité prestať kvôli dieťaťu ktoré bolo závislé na prse?😀

1jarkacu
9. jan 2024

Poznám matku ktorá má 6 rocnu dcéru a ešte stále ju dojci 🤦

ankare
9. jan 2024

Vieš, ono to nejak ide tak prirodzene. Samo to plynie. Ja som nezačala dojčiť syna s odhodlaním dojčiť do 5 rokov. Na začiatku som mala veľké problémy s laktaciou, malý sa zle prisaval, mala som silný zápal prsnika,... a vravela som si, že dúfam, že potiahnem aspoň polroka. Potom,že aspoň rok. A potom sme už boli tak nabehnuti,že nevidím dôvod mu to násilne brať, keď to ešte evidentne potrebuje a má z toho len benefity. Kamoška dáva pred spaním 3r. synovi fľašu s mliekom a cumel, môj sa uspi na prsníku.

cyberk
9. jan 2024

nie je nic nechutnejsie ako vidiet dieta, ktore uz chodi a dobre ze nie uz hovori, s prsnikom v puse (tak isto berem aj samotny dudel) :D pre mna su take matky neschopne, ked za tak dlhy cas nezistili ako inak svoje dieta upokojit

milanemila
9. jan 2024

Ja som kojila rok a 3/4, mala uz chodila do jasliciek a aj to preniekoho bolo akoze extremne dlho. Teda hlavne pre svokru, kt tvrdila ze staci 6m a jej deti uz potom normalne kuracie stehna mali v ruke a jedli 😂
Ja sa fakt divim, ze sa ludia do tohto staraju, akoze ten chlapec mozno ani nemal 3 roky, to si ty iba odhadla a aj keby mal, tak nevidim na tom nic zle 🤷🏼‍♀️ja nemam nazor na to ako dlho by mali kojit ine zeny.
Mam skoro 2m muza a ja toez nie som nizka, takze nasmu malemu ked mal 5-6m tipovali rok a aj dcera je o hlavu vyssia od spoluziaciek v skolke, takze tolko k odhadom kolko rokov maju cudzie deti na ulici.

tianna
9. jan 2024

@milanemila môj najstarší v 5 mesiacoch nosil 80 a aktuálne v 11 rokoch nosí pánske XL a meria 170 cm 😆 nikto nechce veriť podľa vzhľadu že má len 11 😆

lienka.7
9. jan 2024

@autorka ja pod "pojmom" kojenie si predstavujem, ze to dieta sa z toho mlieka normalne napapa. Nie, ze si 2x potiahne a potom (ci predtym) si dá komplet obed.To u mňa kojenie rozhodne nie je. A ano to nie je normálne. Ale niektorým to nevysvetlis.

majlo1234
9. jan 2024

@cyberk haha, a pre mna je to absolutne normalny pohlad. Teda, nic to so mnou nerobi, ziadna emocia, a nijak nehativne to nevnimam.
Sama jemne ukoncujem dojcenie 2,5 rocneho syna, cez de uz vobec, v noci si obcas este vypyta, ak sa zobudi. A snazim sa robit osvetu medzi znamymi, ktori sa tomu cuduju.
Pravda, mne su zas nechutne ine veci, ktore by volakomu mozno prisli normalne😄

maryetta
9. jan 2024

Nechapem ze sa toto este riesi. Taka podpora dojcenia a ked niekto aj dojci tak toto? Ved nedojci 10-rocne dieta.

juliacenc
9. jan 2024

Preco to vobec niekto riesi? Mozem byt transsexual, transdzender, 74 pohlavie, mozem pochodovat s holou ritou po ulici a kazdy ma musi respektovat lebo to tak citim, ale matka ktora koji svoje 3 rocne dieta a davam mu tym nie len vyzivu pre telo ale aj dusu tak to uz je cez ciaru, to uz je neakceptovatelne …to uz sa verejnost pohorsuje

nwnw
9. jan 2024

Mne osobne je to fuk, co si kto robi, ale zapisala som cerstvo odstaveneho syna na daky Monte kruzok a tam instruktorka mala 4r detsko co nonstop robilo zle, bilo deti, vytrhavalo im z ruk vsetko a medzi tym si chodilo sem tam cucnut k mame a ked nedostala prso jacala ako besna. No odtial potial. Jednu hodinu som tam pretrpela zo slusnosti, ale ani ja v praci nevytiahnem ceco a nebudem kojit 3r, ked uz ho tam musim zobrat no. 🙈

lienka.7
9. jan 2024

@tianna keď sa ti dieta udrie, tak namiesto objatia, pofukania ci pomajkania mu strcis prso do úst? 😳
No vyskúšam nabudúce mojej, co mi na to "povie" 🙈🤣

sono2
9. jan 2024

Lebo to tak píšeš, že užívať akoby sme pri tom orgazmus prežívali. Áno samozrejme je obeta dojčenie a hlavne je to pre dieťa. Tak depku som mala aj ja pri prvej pri druhej nie.
Nemyslím, že to bolo mliekom.

sono2
9. jan 2024

@ankare ja som mala deti na prsníku mladšiu uspatu do 2 minút a staršiu do piatich. Vážne.

@januska12323 upokojiť som neupokojovala, ale teda len u dr a čo som pozerala na dovolenkách, chodíme s deťmi od 3 mesiacov more vkuse.
Teda tých vreštiacich deti bolo neúrekom, či drndali v kočíkoch, na rukách či dudlami až doslova do vyrevania.
Moje deti v živote tak neplakali a to myslím úplne všeobecne ale teda hlavne spánok!!!
Strašne to bolo pozorovať.

kris_tin257
9. jan 2024

U nás v bývalej škôlke bola mamička ktorá predtým ako dcéru dala do škôlky tak pri skrinkách nakojila kde sa ostatné deti prezuvali, čo vám poviem pre mňa riadny extrém 😀 mňa mama kojila do 3,5 roka... Doteraz si pamätám že som bola raz u pediatricky ktorá mi povedala že som už veľká na kojenie že nech mamičku nechám, na základe toho som sa sama odstavila... Nechápem prečo ma mama neodstavila skôr príde mi to choré 🤷

dota6
9. jan 2024

Poznám ženu čo dlho dojčila, takmer do školského veku, lebo bola stále tehotná a stale dojčila všetky deti tandemovo na požiadanie. Jediné čo, tak pred návštevou, nedojčila tu 5-6 ročnú slečnu.
Mne to neprekáža, ale nepozerám sa, keď sa dojčia škôlkari :D
Samozrejme všetko je o dieťatku, predsa každé je iné. Moja sa odstavila skoro a preplakali sme si to spolu. Ja som ju nútila, núkala jej v polospánku v spánku. Stálo nás to veľa bezsenných nocí, plaču a potu. Preto je krásne, ak niekto dokáže dojčiť aj tak dlho.
Inak moje bábo je asi zázrak, zaspáva v postieľke pri mojom hlase a pohladení a nie netrvá to hodiny. V noci sa na mliečko nebudí. Ak sa potrebuje ukľudniť nájde pokoj a istotu v mojom objatí a nielen v mojom, aj tatinkovom.

beata_k
9. jan 2024

U 3 rocneho mi to pride chore. Az mam dojem, ze ta matka si to nezdravo uziva.

anjelaa
9. jan 2024

Zaujímavé názory a kolko odsudzovania (ale to pri každej téme).
Materské mlieko iba do pol roka, potom už nemá žiadne živiny?
Verim teda, že ani jedna mamička nedáva piť dieťaťu po zvyšok života kravské mlieko, lebo to je zas určené pre teliatka.

tianna
9. jan 2024

@lienka.7 🙄 nie nestrcim, vypýta si mlieko, teda niekedy. Nemám s tým najmenší problém.

tianna
9. jan 2024

@anjelaa 👌

timea301196
9. jan 2024

Príde mi to riadne divne max do 2r ok ale keď si predstavím že by som mala kojiť svojho syna ktorý bude mať už 4 r... ďakujem neprosím.. 🤣

tianna
9. jan 2024

@juliacenc absolútne si to vystihla, mám z toho rovnaké pocity.. prejaviť dieťaťu náklonnosť a naplniť jeho potreby týmto spôsobom je pre mnohých neakceptovateľné, no pochody kde sú polonahi ľudia prezlečení za zvieratká s obojkami, pchaju si jazyky až do krku to je absolútne v poriadku.. chorá doba.. 😑

sandrasstini
9. jan 2024

Ja mam len pribeh zo zivota, ked sme v meste sli na kavu a stara znama mala vtedy 4 rocnu kocku a na obed vytiahla dozu a normalne jedlo zemiaky maso potom jej dala daky keksik a potom jej strcila prso na zapitie 😅 som nechapala, a ze vecer si dudla len tak na ukludnenie…🤷‍♀️ bolo vidno ze je to pre tu znamu taka ich chvilka ritual a nechcela sa jej proste vzdat
z toho co par x potiahne urcite nema naloz vitaminov ako ked to bolo babatko. Ale je to kazdeho vec, tiez som si len pomyslela svoj nazor a nechala si ho pre seba

mclissa
9. jan 2024

Nech si kazda robi co chce. Ale neviem si predstavit, ze by mi moj skoro 3 cmulal prsia len preto, ze sa chce upokojit.

0silvia0
9. jan 2024

no diskusia nesklamala: samé krásne slová: úchylné, nechutné, choré, cecok. Klasika.
K diskusii: neriešim to, predpokladám, že každá matka robí, ako uzná za vhodné a vie, čo robí. A to dieťa do 3 rokov prirodzene a pomaly dorastie, neurobí sa skok medzi polročným a hop, už je tu 3-ročné. Preto sa to zdá tým, ktoré nedojčili alebo dojčili krátko, že dojčenie rovná sa výlučne kojenec-bábätko. Všetko ostatné im je neprirodzené.

vroni
9. jan 2024

Myslím, že je na každej matke, ako dlho chce svoje dieťa dojčiť. Ale pripadá mi nevhodné dojčiť dieťa dva roky plus na verejnosti.

zooeynka
9. jan 2024

Je sranda vidiet tie rozporuplne nazory 🙂 Co je jednej nechutne je druhej uplne prirodzene. Prvu som dojcila do 5,5 roka, nebolo to nic na uzivanie si, uplne normalna aktivita ktoru dieta vyzadovalo a mne neprekazalo. Druhu som dojcila AZ 2,5 mesiaca a nestacila jej moja produkcia presli sme na umele. A teraz co? Som hystericka dojcomatka kvoli prvemu dietatu dojcenemu takmer 6 rokov, alebo bezcitna krava co odstavila 2 mesacne mimino? Ludia maju nazor na vsetko a vzdy sa mrvia v zivotoch inych ale treba to mat u zadku, nech si kazda mudruje kolko chce ked sa tak citi dolezita 🙂

arabelka33
9. jan 2024

@zooeynka a v 5,5 rokoch sa odstavila sama? či prečo ste ju nedojčili už?

jana_eyre_2
9. jan 2024

Človek nemusí mať názor na všetko a taktiež nemusí mať na všetko ani odpoveď 😉 skús niekedy neriešiť rozhodnutia druhých, bude sa ti ľahšie žiť..

autor
9. jan 2024

@jana_eyre_2 Dakujem ale mne sa žije velmi dobre a velmi ľahko😀to že som sa tu na to opytala zas neznamená že celé noci rozmýšľam prečo niekto kojí 3 ročne dieta a nedá mi to spávať 😀

mandzula
9. jan 2024

@autor ja som dojcila do 3 rokov a skoncila som len preto, ze ma cakala operacia a nasledne nastup do prace. Nevidela som dovod na ukoncovanie niecoho, co ani jednej z nas nerobilo problem. Ak aj mlieko nemalo taku vyzivnu hodnotu ako na zaciatku, nejaku urcite malo, ja som ho mala "na litre", tak som nevidela pol dovodu kupovat ine, ked som si vyprodukovala vlastne.