icon

Prílišné premýšľanie o kolegovi. Ako to prekonať?

22. aug 2026

Pred rokom som sa zoznámila s novým kolegom. V tu dobu bol zasnúbený teraz už ženatý. Keď ich spolu vidím som šťastná úprimne za nich sú spolu naozaj šťastný a pristane im to. Ale, nemôžem na neho prestať myslieť. Nie však ako na chlapa ktorého by som chcela ale skôr ako kamaráta. Ono sa to hrozne ťažko a zložito vysvetľuje sama tomu nerozumiem. Vzovote by som s ním nič nechcela mať, je odomna navyše o dosť starší a proste by som si to ani nevedela predstaviť s ním byť a už vôbec nie mu zničiť manželstvo. Lenže stále myslím na to že kebyže som viac komunikatívna, srandovna odvážna že akí by z nás boli skvelí kamoši. Ja ho vnímam fakt skôr len ako kolegu a dobrého človeka. Najhoršie je že mi sme sa ani nijako nidky nebavili pár krát sme mali nejakú dlhšiu konverzáciu ale inak nič. Úplne si uvedomujem že to ja mám v sebe nejaký problém, a že mi proste asi v živote niečo chýba a snažím sa to nájsť v ňom. Mala som to tak aj kedysi ešte na vysokej že som tiež takto túžila byť s niekým kamarátka a myslela som na toho daného človeka vkuse. Mne sa o Tom aj sníva často a pri bežných činnostiach si vždy na toho človeka spomeniem ze čo asi on robí alebo tak. Nechcem na to myslieť ale neviem ako prestať. Čím viac nad tým premýšľam, tým viac sa cítim divné a tým viac sa s takým človekom nedokážem normálne baviť. Neviem ale naozaj ako prestať.

anonym_c132ad
22. aug 2026

tomu sa hovorí zaľúbená.

anonym_e75bc9
22. aug 2026

Ja ta rovno zastavim, ak on by mal o trba zaujem nenechal by len teba tahat cely vas kamarstsky vztah ale aj on by bol aktovnejsi. Takzr nie je to o tom ako si sa ty spravala a co ak by si robila viac mozno tym viac by si sa v jeho ocisch stala otravnou kolegynou.

autor
22. aug 2026
@anonym_c132ad

tomu sa hovorí zaľúbená.

@anonym_c132ad to je niečo iné, už som bola zaľúbená a toto je úplne iný pocit aj všetko

sevrin
22. aug 2026

Kúp si mačiatko.

anonym_67b310
22. aug 2026

@anonym_autor no tak to sme dve,co mame tento problem. Mozeme si pisat😂😅mozno nas to prejde, mna to tiez doat obtazuje v beznom zivote

autor
22. aug 2026
@sevrin

Kúp si mačiatko.

@sevrin 😅😂mám psa nemyslím že s týmto mi to nejako pomoze

secret_a
22. aug 2026

@anonym_autor mozes mi teda napisat,ked sme na tom rovnako :D ja ta neodsudim

anonym_92e68a
22. aug 2026

Ja mam ten isty problem a som si aj vedoma ze mi v zivote nieco chyba, proste sa necitim stastna.. chyba mi nejaky blizky clovek, priatel/kamarat

autor
22. aug 2026
@anonym_92e68a

Ja mam ten isty problem a som si aj vedoma ze mi v zivote nieco chyba, proste sa necitim stastna.. chyba mi nejaky blizky clovek, priatel/kamarat

@anonym_92e68a presne, som rada že som aspoň našla niekoho podobného. 💙

autor
22. aug 2026
@anonym_67b310

@anonym_autor no tak to sme dve,co mame tento problem. Mozeme si pisat😂😅mozno nas to prejde, mna to tiez doat obtazuje v beznom zivote

@anonym_67b310 jasné môžme si popísať o tom. Budem rada

citronove_koliesko
22. aug 2026

@anonym_autor a ty si teraz single alebo vo vztahu? Ak vo vztahu si spokojna, stastna? Mas deti?

autor
22. aug 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor a ty si teraz single alebo vo vztahu? Ak vo vztahu si spokojna, stastna? Mas deti?

@citronove_koliesko nie som sama momentálne

citronove_koliesko
22. aug 2026
@anonym_autor

@citronove_koliesko nie som sama momentálne

@anonym_autor co to znamena momentalne? Pocitas s tym partnerom do buducna ci nie? Z toho slova "momentalne" sa zda ze ani nie. Ze to nie je to co chces.
Mne z toho vyplyva ze si stretla kolegu ktory ti sedi povahou ako clovek a lutujes ze ste sa nespoznali v takom beznom zivote a neprerastlo to mozno do niecoho viac Nie je to take klasicke zalubenie na prvy pohlad ale skor taky pocit ze najdes svoju polovicku.

autor
22. aug 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor co to znamena momentalne? Pocitas s tym partnerom do buducna ci nie? Z toho slova "momentalne" sa zda ze ani nie. Ze to nie je to co chces.
Mne z toho vyplyva ze si stretla kolegu ktory ti sedi povahou ako clovek a lutujes ze ste sa nespoznali v takom beznom zivote a neprerastlo to mozno do niecoho viac Nie je to take klasicke zalubenie na prvy pohlad ale skor taky pocit ze najdes svoju polovicku.

@citronove_koliesko zle som to napísala. Nie, som sama momentálne. Cize nikoho nemám. A viem môze sa to tak zdať ale ja naozaj neľutujem toho že s ním nie som. Nejde mi o nič viac ako len o kamarátstvo.

anonym_2861ba
22. aug 2026

A čo by si z takehoto kamarátstva mala? By si s ním chodila do klubu v piatok večer a zavolala mu, keď by ti nejaký zlomil srdce?
Klameš samu seba, keď tvrdis, že do neho nie si buchnuta. Ste kolegovia, to ti musí stacit

anonym_f2ee35
22. aug 2026

Zjavne ti chýba nejaký blízky človek v živote, túžiš po priateľstve, blízkosti a teraz to vyšlo tak, že zrovna tento muž ti je sympatický a tak si ho idealizuješ... reálne nemyslíš na neho, keďže ako píšeš sa poriadne ani nepoznáte, ty myslíš na nejakú svoju vysnívanú verziu jeho a na to čo by bolo, keby bolo... píšeš o tom, že čo by mohlo byť, keby si bola iná, toto je to na čo by som sa sústredila, že prečo sa necítiš byť dosť dobrá na to byť niekoho kamarátka a čo s tým pocitom vieš spraviť... čím viac si to budeš zakazovať, tým viac na neho myslieť budeš, ale keď to príde, treba si uvedomiť, že to nie je realita a zabaviť myseľ, obrátiť pozornosť inam...

anonym_4f1647
22. aug 2026

Baby, a vy ste si všimli ze ona hovorí o zenatom chlapovi? Ja sa len čudujem že ju vôbec neodhovarate, aby ho nechala na pokoji? V iných témach by už bola ku....

anonym_f9c0ae
22. aug 2026

Poradim ti, chod na prechadzku so psikom najdi priekopu popri ceste s co najvyssou zihlavou a pobehaj si v nej idealne s minisuknou alebo kratasmi

ten chlap ta nechce a na svoje fantazie si najdi nejaku fotku virtualneho chlapa ci tak cosi

anonym_3d358c
24. aug 2026

Su taki charizmaticki ľudia, s ktorymi proste chces byt, je ti s nimi prijemne, alebo si uplne sedite v nazoroch. Mne sa to obcas stane tiez, ci uz s muzmi, alebo so zenami. Ak ma niekto taky dar, ze dokaze takto posobit na ludi, mal by skusit podnikanie 😄 Ale s takymito ludmi sa vacsinou chce kamaratit aj vela dalsich. Ja tomu davam volny priebeh, vztah musi byt obojstranny, aj kamaratsky a sympatie nemysia byt na oboch stranach rovnako intenzivne. Najlepsia rada je vzdy ta, aby si ostala sama sebou.