icon

Kojený syn vôbec nepriberá. Čo mám robiť?

jazv
1. sep 2011

4,5 mesacneho syna kojim zhruba 6-7 krat za den, mesacne pribera len 20 dg. Je to hrozne malo? Co mam robit?

Strana
z2
chelonka
25. okt 2012

@ivka_666 ale vidíš vipila ti iba 40 ml tak nebola hladná naozaj to može byť iba prechodneee no my niekedy pijeme aj každu hodku teraz. ked máš pocit že máš mliečka na večer menej tak radše skus čaja na tvorbu mlieka, naozaj pomáhaju skusala som ale nepijem ich lebo potom mám nadtvorku a sarinka pije iba predne mlieko a to neni dost výživne.

boka79
25. okt 2012

@ivka_666

ahoj, ked chces dalej bezproblemovo kojit, tak flasku nepouzivaj, lebo ti to len pokazi prisatie, vacsinou kolo toho 3.mesiaca priberanie ubuda, deti nepriberaju uz tolko vela, poviem tak ako Ti poradi kazda laktacna a ako to aj je, neviem, ci mate dudlik, ale ten tiez kazi prisatie a aj klobuciky, tym padom, ked sa dieta nespravne prisaje, vytiahne menej mliecka efektivne a mlieko ubuda a niekedy si to maminka vsimne az ked babo odvazia a ono skoro nic nepriberie. precitaj si na stranke www.mamila.sk clanky, je tam aj o pomalom prberani, aj o pouzivani dudlika, a flasky a hlavne kontaktuj laktacnu.

Dalej ju prikladaj casto, vystriedaj obe prsniky, na konci stlacaj prsnik, aby prsnik uplne vyprazdnila.. Je to mudre dievcatko, ze flasku odmieta.. A potom mozes k tomu vsetkemu zacat uzivat senovku a benedikt

Co sa tyka detskych lekarobv, bohuzial vacsina lekarov povie jednoducho dokrmovat a tym to hasne,pokial nieco nesedi v tabulkach a to vela mamiciek zneisti... laktacna Ti povie ako na to... drzim palce

chovancova27
25. okt 2012

@jazv Nerieeeeš🙂 môj malý sa narodil že 3950 g, 55 cm, riadny obrík, a priberal rovnako ako Tvoj, vždy len tú minimálnu hranicu...Určite ho prilož na požiadanie, a nie podľa pravidiel ako to píšu knihy... vždy ked si vypýta tak mu daj, aj každú polhodinku... kojili sme sa 5,5 mesiaca a potom som začala prikrmovať a pokračovala v kojení až do 18 mes. nikdy nemal UM. Dr. mi nikdy nekázala prikrmovať, ked už raz začneš, niet cesty späť a malý sa Ti postupne odstaví sám... Teraz má 21 mes. a ledva 10 kg🙂 také malé ľahké žihadielko, nič mu nechýba.

marika6
25. okt 2012

@ivka_666 moja má tiež presne 3m a 2t a tiež tak málo priberá - má len 5100, ked sa narodila mala 3670 a doki teraz v poradni pekný ste všetko OK a pribrala len cca 200 g.

ivka_666
25. okt 2012

@boka79 ahoj ďakujem za radu aj za povzbudenie ;) klobúčik som nikdy nepoužila ale dudlík občas mávame ;) skúsim tú laktačnú snáď to vyriešime.

ivka_666
25. okt 2012

@marika6 no super to každý lekár povie inak ;) moja má teraz 5540 g a keď sa narodila mala 4060 g.

grososova
4. nov 2012

,,juj keby som mohla tak pošlem z malého.Ten priberá ako cvalko.Raz behom 3 týždnov pribral 1,5 kg.Teraz má 4 mesiace a 8 kg 😅

Strana
z2