icon

Kojím a zároveň aj prikrmujem umelým mliekom

kocapka
6. jan 2013

Ahojte.Moj malý ma dva mesiace 6 dni a kojím ho.Problem je v tom,že moje mliečko mu nestači a tak mu zviknem dať to umele.Prišla som na to tak,že mi prsník vypľuval a strašne plakal až kým nezmodrel.Tak som mu skusila dať to umele a nakoniec sa ukludnil,najedol a zaspal. Ja mam len obavy aby si nezvikol. Davam mu ho večer. Inač cez deň papa to moje. Čo to znamena,že mam slabe mlieko?Nevadi,že ho už prikrmujrm s UM pomali v tretom mesiaci?

majkushka
20. feb 2013

@kobrtko uplne je to jednoduche len teda musi vediet babanko sat s prsnika lebo sa to vklada pri prisati a tym že saje stimuluje aj prsniky aj papa / ako v mojom pripade UM/

majkushka
20. feb 2013
kobrtko
20. feb 2013

@majkushka jéj, to je dobré ...a ak to ešte aj pomáha, tak super...ak by som to potrebovala, tak viem, že je tu takáto možnosť 😵

majkushka
20. feb 2013

@kobrtko ano lebo to stimuluje prsnik a počas satia sa niekolko krat spusti mliečko

olejkalejka
20. feb 2013

velmi krasnyobrazok...skoda ze vela mamiciek zacne hned po prvych prebdenych nociach iba dokrmovat a menej a menej kojit..potom stracaju mliecko...my sme napriklad mali obrovsky problem s prisatim...to bola polhodinove presviedcanie a prebudzanie.. kym sa prisal, aky bol ospaly.....potom po desatich minutach satia zaspal...takze mi dobra poradkyna poradila castejsie kojenie..kazde dve hodky a som jej velmi vdacna lebo pri takom ospalom predcasniatku co ani vela nevysaje by to priberanie na hmotnosti fakt nebolo vidiet ...vdaka rade skusenej sme sa naucili sa prisat asi po troch mesiacikoch uz samostatne a napokon sme 😉 dojcili az do 15 mesiaca..

Nevzdavajte to , naozaj aj pri ubytku mliecka mamicky...bojujte dalej..dojcit sa oplati 🙂

loxa
20. feb 2013

to je krásny obrazok🙂)))))))))

babybubble
20. feb 2013

@kobrtko ako by som tvoj príspevok písala ja, akurát že môj malý ešte nebol na operácii.. 🙂 tiež sme bojovali s kojením, nekonečným odsávaním a umelým mliekom Ale moji drobci pili čisto moje mliečko len 2 mesiace :(

kobrtko
20. feb 2013

pre babybubble ...teda, a to máš ešte dve... tak vieš, aký je to boj, no aspoň tie 2 mesiace ho mali, no nie? Jasné, že by bolo pohodlnejšie a lepšie dojčiť do neviem kedy, no keď to nejde, tak to nejde 😅
No, môj okolo troch mesiacov, už si to presne nepamätám. Teraz som namotaná na ten suplementor a už som si aj naštudovala, ako to vyrobiť doma, ak ho budem potrebovať... inak tvoje drobce sú ešte maličké, nerozmýšľala si nad tou cievkou? v roku 2009 to nebolo ešte tak propagované alebo som to nezachytila, tak len fľaša. Ale verím, že s touto pomôckou by sme sa tak netrápili ako "naostro". Majte sa pekne, nech deti rastú a ak malý ide na operáciu, tak veľa úspechov, nech sa rýchlo uzdravuje 😀

kobrtko
20. feb 2013

@ssussie tak si ich aj preležala? to obdivujem, tiež som bola už s 2. bruškom na PN, placenta nízko a krvácanie, no placenta sa posunula, krvácanie len pár dní a zatiaľ som v poho, chodím aj do práce...no ale keby som musela, tak preležím aj ja...vlastne ja mám rizikové tehu, no keď sa cítim celkom fajn, tak zas moc ležať nechcem, lebo som dolámaná 😝 ... ani môjmu by sa na svet nemuselo chcieť ísť.... tak na konci mája by to bolo ideálne...lenže v skutočnom svete ideály nie sú, tak sa zmerim s osudom a budem sa snažiť brať veci optimisticky, no nie? Ale ďakujem za povzbudenie... teraz len aby mi atb zabrali, bo mám hemophyla (dáka baktéria) a najmenej teraz potrebujem zápal plod. obalov 🙄 ...pa

majkushka
21. feb 2013

Predam flašu prerobenu s cievkou na dokrmovanie použivanu 3 tyždne a novu cievku suma 5 eur vyvarena

patriiciia
21. aug 2013

Ahojte,my mame taký menší problém...moja mala má o chvíľku 11mesiačikov a stále ju kojim.Jasné cez deň mala už aj všetko možne papka a sem tam si chce pocicať 🙂...lenže večer keď ide bubať nechce fľašu a moje mlieko jej už nestačí lebo sa stále budí a hľada....Neviem ako ju mám na fľašu naučiť,keď jej dam mliečko do fľaše napije sa raz a fľašu hodí.

katyd
21. aug 2013

Zakladatelka temy pisala, ze ci nema slabe mlieko...Odkial toto maju niektore zeny este aj v dnesnej dobe?🙂

mamiajka04
11. sep 2013

@ika30 sme na tom rovnako, tiež malá bude mať 6mesiacov a robím to ako ty, som rada, že nie som sama.

mamiajka04
11. sep 2013

@ika30 sme na tom rovnako, tiež malá bude mať 6mesiacov a robím to ako ty, som rada, že nie som sama.
@ika30 ešte sa chcem ale opýtať, keď si vynechala dávku na večer a opakovane to robíš nedostavil sa ti menzes? Lebo ja som dnes dostala 1x po pôrode po skoro 6 mesiacoch.

simivi
20. sep 2013

Ahojte, moja mala dcerka ma dneska presne mesiac. V poslednom tyzdni som ju asi 3x navecer prikrmovala UM, lebo sa mi zdalo, ze mam menej mlieka a nestaci jej to. Naposledy som ju prikrmovala vcera vecer, dala si asi 60 ml a spokojne zaspinkala. Potom v noci ked sa budila, tak som jej davala prsnik, uz som ho mala uplne naliati, az mi z neho vytekalo mliecko, ale mala sa nevedela prisat, asi 15 minut strasne vrieskala, vobec sa nepokusala prisat, prsnik mala v ustach a rozculovalo ju, ze z toho netecie. Az potom prisla nato, ze musi sat. Teraz som taka vyplasena. Moze to byt z toho, ze si zapamatala, ze z flasky to ide takmer bez namahy a teraz newie, ze ma sat, ked citi prsnik pri ustach? Lebo doteraz s prisatim nikdy problem nemala. Len sa mi to zda tak priskoro, ze len 3x okusila dokrmovanie z flase a uz hned by si chcela zvyknut na take pohodlie? Poradte mi, ak mate niektora podobne skusenosti.

luba41
20. sep 2013

@simivi k tomu večeru skús prečítať toto http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... Ked máš naliaty prsník, skús trochu predtým odstriekať, možno aj preto sa nechcela prisať. Ale sú prípady, že aj po jednom použití flašky začnú deti štrajkovať...a pozri si prípadne aj odkaz na http://www.mamila.sk/pre-poradkyne/materialy-pr... - čoho sa vyvarovať..

patinkaa
23. apr 2014

Ahojte máme malú 3 mesačnú dcérku ktorú stále kojím.no bohužiaľ mliečka je čoraz menej a menej a jej už nestačí.Žiaľ vôbec nám nechce chytiť fľašku ani žiaden cumlík.Rada by som sa opýtala.Kde sa dá zakúpiť laktačná cievka do fľaštičky. 🙂

417781
23. apr 2014

patinkaa....v lekárni alebo na stránke medela.sk

anuskaaprazko
23. apr 2014

@patinkaa kupis v zdravotnickych potrebach, vola sa to cievka CN01 kup si ich kludne viac, stoji to okolo 50-60 centov

patinkaa
23. apr 2014

@anuskaaprazko Ďakujem veľmi pekne.Pomohli ste mi🙂 dúfam že to pomôže🙂

patinkaa
23. apr 2014

@anuskaaprazko chcela by som sa ešte opýtať či je zavedenie cievky náročné a či to môže nejak poškodiť ústnu dutinu dieťatka.

anuskaaprazko
23. apr 2014

@patinkaa poskodit pochybujem, nie je to ani ostre ani nic take 🙂 a treba troska cviku, niektorym detickam to v ustach vadi, najlepsie nechat prisat a potom cez kutik strcit dnu cievku 🙂 ale vsak to si uz najdete system 🙂

alikaa
23. apr 2014

@patinkaa Ked si zavolas domov laktacnu poradkynu, tak ti vsetko ukaze, aj ti poradi, ako zvysit tvorbu mlieka

luba41
23. apr 2014

@patinkaa a ako si zistila, že je mliečka málo? slabo priberá, plače, pýta sa často na prsník?

lenocka1981
23. apr 2014

@alena1983 ja mam ten isty problem, bola som aj u lekarky, mala mi pribrala malo od poslenje poradne, ale pribrala, a le to iste, cely den poohoda a pride podvecer a je to kolotoc kojenie a bez spanku aj do 9tej vecer....papam, pijem velka a stale sa malicka vecer nevie nejako uspokojit , cez den je to asi silnejsi tok, mam aj naliatejsie prsniky a vecer nic..makkost....ale kvapka mi to....a ona sa aj zlosti...ale dala mi dr. aj recept do istoty na nutrac...ale vyhodila som ho...zabojujem, len dufam, ze sa to polepsi...

luba41
23. apr 2014

@lenocka1981 http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
skús prečítať..aj vela iných článkov je tam-zaručene dobré informácie...na základe nich som si "zachránila" dojčenie.. 😉

lenka150190
25. jún 2015

@malapepka presne tak tiez som sa snazila kojit, kojit a kojit a ked sa mala riadne nenajedla tak od plaču až obordovela, ofialovela, skusila som navečer po kojeni dat trosku umeleho 50tku, ma tri mesiace a takto fungujeme uz tyzden, je aj velmi dlha, jednoducho vecer sa potrebuje trosku viacej dotlačiť, zatial umele len raz denne, uvidime ako to bude dalej, ale som rada,ze som plnekojila prve tri mesiace a ked je hladna nebudem ju prikladať na prsnik, ktory vypluva, jeduje sa a ani klobučik nezaberie, tak načo nechat decko hladovať, ja ked som hladna tiez sa schuti najem modlim sa az ma nepodhodi a ked hej, nasadim si klobučik a valime, lebo takto sem tam kojim ked mam mekke prsia a ten zaberie vzdy 🙂

lenka150190
25. jún 2015

A ešte jedna vec, mala mi teraz spinkava menej, a keby som strasne chcela az prespi pol dna, natlačim ju aj po kazdom kojeni, vela mamičiek to tak robi, čo nie je spravne, radsej nech si pyta co dve hodky, to je uplne normalne, no nech je cez den menej spava a viac bdela, sem tam pajedna,ale takto si snad uchovam dojčenie čo najdlhšie, ved ked mala 6 tyzdnov, trapili sme sa, prikladala som kazdu chvilu, nemala som moc mlieka, čo som videla ked odsavačka nevysala ani kvapku a bala som sa až neskončime na umelom a prekonali sme, zatial mame 3 mesiace a tyzden a mliecka celkom dost 🙂 🙂 🙂 bohu dakujem za trpezlivosť, a vsetky mozne alternativy co som skusila az sa mlieko rozbehne a aj nocne odsavanie po kojeni bol vyčerpavajuci boj, ale rozťahali sme, velakrat je to aj o chceni_nechceni, pohodlnosti a nepohodlnosti, viem ze vela mamičiek to mlieko proste nema ale tie ktore sa snažia tak sa snaha možno vyplati...

lenka150190
25. jún 2015

@marika05 ahoj viesco moja mala mala riedku stolicu niekedy aj vodnatu 2-3x denne asi do druheho mesiaca, nepocuvaj svkorovcov ako moze matka pokazit zaludok kojenim dietatu, mozno si len daj pozor co papas, ja teda presne viem po com mi mala takto kakala, po presnidavkach, ked som zjedla denne 2,3 presnidavky, tak teraz ked sa vykakat nemoze aj tyzden ladujem sa presnidavkami, az jej pomozem, pokial ti dieta nechudne, tak to neni nic vazne, kolko ma tvoje male? lebo moja ma 3 mesiace a stolicu ma uz hustejsiu ako zemiakova kasa, poviem priklad... koj, čo si sa zblazdnila nekojiť? to by ti museli asi doktori povedať, az prestanes, ale tí trvaju na kojeni co najdlhsie

janaff
1. júl 2015

vsetky mamicky co musite aj dokrmovat UM, chcem Vas povzbudit, aby ste vydrzali, my mame 9 mes, od narodenia s dokrmovanim UM a dnes sme uz vobec nepotrebovali UM, som stastna a drzim palce kazdej, treba vydrzat.