Kombinovanie dojčenia a umelého mlieka
ahojte, som prvorodicka a mam problemy s dojcenim..chcem sa spytat mamiciek, je tu niekto kto ako ja skusal fakt, že vsetko, a napriek tomu sa mu nezvysila produkcia mlieka?
mala ma mesiac a bohuzial som mala pre mna traumaticky porod, ona bola chora a na tri dni mi ju hned po porode zobrali na oddelenie cize som bola ,,sama" na izbe bez nej, prikladat som prikladala len pár krat denne co som bola s ňou, cele dni som plakala na izbe a celkovo moja psychika bola na dne. mlieko sa mi síce pustilo, ale az po tyzdni od porodu a odvtedy nie a nie ho rozbehnut.
skúšala som čaje, bylinky, homeo, prikladam 10-15x denne, odsavam elektrickou aj rucnou, masirujem, nahrievam, aj klobucik sme skusali, vineu, hroznove šťavy, rascu, vajicko, všetko mozne ale mlieka stále nemam tolko, musím ju dokrmovat UM a som z toho strasne nešťastna, tuzila som po dojceni cele tehotenstvo, fľašky som ani kupeme nemala, tak som si myslela ako velmi budem dojcit..
prípadne je tu niekto kto takto fungoval, že kombinoval dojčenie a UM? keď mala je hladna tak dám prsko jedno druhe, potiahne tak 10-40 ml (ako kedy) a potom dokrmim UM. odsavacky mi nevytiahnu viac jak 20 ml.. pre mna aj pre nu to dojcenie je aj o tej blizkosti, ukludneni, nerada by som s tým prestala aj ked mi ide malo mliecka, ale doktorka ma straší, ze kombinovanie nie je dobré na jej žalúdok, ale nemáme problémy, mala asi 3x mensie bolesti bruska čo som rozmasirovala za hodinku, žiadne extremne refluxy alebo koliky.. ďakujem za hocijaku radu 💞
xakjmem
Och načo sa takto trapis? Veď to musí byt vyčerpávajúce. Zrus celé dojčenie, najdôležitejšie je, aby bábätko bolo najedene a malo výživu
Keď postavíš vedla seba 100 pubertakov, nikto ti nepovie že ten nebol dojceny ani minútu, tak 3 mesiace, ten 2,5 roka a tá 4 dni, všetci populuju a gulaju očami rovnako
vobec sa netrap, len nastav hlavu, ze vsetko bude dobre. dietatko potrebuje kludnu mamu, potom bude aj ono spokojnejsie. ja som detom kazdy vecer dala flasku, proste vycucana z celeho dna, ktoru stiahli na jeden zatah a boli spokojne deti az do 02:00 v noci potom som opat kojila....
reci, ze ked prejdes na UM uz dieta nebude chciet tvoje mlieko vobec neries, proste neprides o nervy a svoje psychicke zdravie kvoli kojeniu.....
kombinuj v pokoji. je na tebe ako sa rozhodnes ci chces skoncit alebo dat dojceniu sancu. nakontaktuj sa na skusenu, overenu laktacnu nech sa na vas pozrie a zhodnoti co tam moze robit problem, preco ta tvorba nestupa aj ked sa o to snazis. niektore mamky ktore maju problem tak aby podporili tvorbu tak najprv dojcia aby dietatko vytiahlo vytvorene mliecko a potom daju po prsniku cievku s um a dietatko dalej papa. takto sa zabezpeci stimulacia nadalej a dietatko sa naje (ze to bude um je bezpredmetne-zaklad je aby dietatko bolo najedene). samozrejme vsetko rob tak, aby si ty s tym bola ok, hlavne nerob veci nasilu.
ak chces skusit, skus ak nie, nic sa nedeje.
pokial chcete mat spolu blizkost tak mozes skusit aj nosic alebo satku, alebo dietatko mozes polozit na seba (jasne ze nie vtedy ked si ty unavena-mysli na bezpecnost) zhladvne je aby ste obaja boli spokojni.
@ninkazeleninka ja som mala taky tiez porod, ze musela hned na Neo a mne nenabehlo mlieko od stresu, navyse mala mala sondu a tak sme len prikladali, potom uz sonda isla het a mohla pit. Zaciatok bol Kombi UM a MM a teraz je uz plne kojena. Tak len aby si to nevzdavala. Vela sa maznat, potrebujes klud, dat si veci dokopy a pojde to. Prikladat.

@ninkazeleninka Ahoj , ja som mala podobny problem , mne sa mlieko nechcelo uz v porodnici tvorit a doma sa mi uplne stracalo. Mala som len tu vodicku mlieko sa mi ani po mesiaci nevytvorilo. Tak som davala tak alo ty UM. Po mesiaci som to Vyriesila tak, ze som presla uplne na UM , na zaciatok sme mali Nutrilon ale malej nesadol lebo ju strasne zapekal tak sme presli na Bebu ta je lahsie stravitelna. Ja som si pre istotu zasla na gyn pre lieky na uplne zastavenie plus studene obklady na prsia. U nas v rodine je tabu UM ja som sa citila ako vyvrhel 😂 ale Mala je zdrava rastie 🙂 cize nemaj zly pocit zo seba. Kazda zena je ina.