icon

Kravské mlieko a jeho pitie 5 mesačnou dcérkou

nena62
9. jan 2012

Ahojte,chcela som sa opýtať,mám 5 mesačnú dcérku,všetky umele mlieka,čo existujú mi zvracia,tak som jej skúsila dať kravské mlieko a to jej sadlo,máte ešte nniekto takú skusenosť?

evka4
9. jan 2012

@minewka pre tvoje vysvetlenie - v mlieku su obsiahnute MINERALNE soli mnozstvo ktorych je v UM prisposobene potrebam detskeho organizmu.

radustek
9. jan 2012

@frick uplne suhlasim

poleva
9. jan 2012

@zajaciq ja som o tom čítala,ale už dávno.tak asi to je možné 😉

kaja73
9. jan 2012

http://www.badatel.sk/index.php?option=com_cont...

trochu iny pohlad na super zdrave mlieko

anjelicek26
9. jan 2012

@radustek - chodis k nim lekarke - ktora radi to, co si tu popisala - tak to neberiem ako nejaku vyhru 😅 Isteze chodime k pediatrovi, lenze mam aj vlastnu hlavu, aby som si veci zvazila a nerobila vsetko ako ovca, lebo lekarka povedala. Hlavne co sa tyka stravovania mojich deti. Lebo ak raz budu chory, JA s nimi budem behat po lekaroch, JA budem pocuvat tie place, natierat ekzemy, riesit bolave bruska, ci bolavy chrbatik v puberte... lekarku nikto na zodpovednost nevezme. Pri tej postielke toho dietata stat ona rozhodne nebude.

´Ja sa pozeram na seba inak a som celkom spokojna, par veci sa da este vylepsit, ale inak vseho vsudy - je to fajn 😅

tetapetra
9. jan 2012

@irriss jedno by som vedela, niekomu chuti , ako ja osobne nemusim( ale nie z nejakeho cudneho dovodu, len mi nechuti, kakao ano), pretoze sa mlieku venujem 14 rokov a som take mliekarenske decko . Zabudla som to pripojit k tvojmu menu a dala som to len na plochu 😀

evka4
9. jan 2012

@minewka a inak, uz je rok 2012 (to k tomu tvojmu vyhlaseniu 'veta c.2 roku 2011) 🙂

anjelicek26
9. jan 2012

@tetapetra - toto ja fakt beriem, ak niekomu chuti, nech ho pije ale take male babo nema na vyber, pije to, co mu mama da do flase, nema ani ponatia, co v tom je a ake ma alternativy.

tetapetra
9. jan 2012

@anjelicek26 to bola odpoved na otazku, preco 😀 , tak som napisala preto, ze 😝

irriss
9. jan 2012

@tetapetra
jasne..tomu rozumim, co se tyce chuti..taky miluju kakao..ale male dite vi jen jedno, ze ma hlad.... 😉
a chut jde do pozadi , protoze "jine chute" nezna...jen jeho telo muze reagovat a to neni chuti... 😉 maximalne prestupem z jednoho mleka na druhe.. 😉

a CHUT nemuze byt smerodatnym bodem pri rozhodovanise, co je pro nase dite NEJ..to bychom jim mohli delat jen hranolky, hamburger a coca-colu ...a zakusovat to Kinder cokoladou..

😉

NEJ NEJ NEJ ..neni jen o "chuti" 😉 - je to na nasem zdravem zvazeni

minewka
9. jan 2012

Základné zloženie 1 litra kravského mlieka je nasledovné

1. voda 860 - 880 g
2. látky nachádzajúce sa v emulzii mlieka
- mliečny tuk ako zmes triglyceridov
- fosfatidy
- steríny
- glyceridy
- vitamíny rozpustné v tukoch
- vitamín A
- provitamín A (karotén)
- vitamín D
- vitamín E
3. látky nachádzajúce sa v koloidnom stave
- kazeín
- α-kazeín
- β-kazeín
- κ-kazeín
- albumíny
- globulíny
- enzýmy

4. látky v pravom roztoku
- laktóza a ďalšie cukry
- katióny
- vápnik
- horčík, sodík, draslík
- anióny–fosforečnany, fosfáty, citrany, chloridy...
- vitamíny rozpustné vo vode
- vitamín B1
- vitamín B2
- vitamín B12
- vitamín B6
- vitamín C
- nebielkovinové dusíkaté látky

@katja73 - drvivá väčšina tu diskutujúcich si pod pojmom "soľ" predstaví klasickú NaCl - a nezabúdajme, niektoré látky sú potrebné 🙂 aj soli.

@anjeliček25 -neboj nič, celkom dobre viem, o čom píšem 😉

Ešte raz otázka - z čoho sa vyrába jogurt? 🙂

Btw: moje dieťa dostáva trošičku medu do čajíka,2kvapky citróna, syr, klasické maslo, pije UM a je šťastné, zdravučké a múdre. Asi hlúpa náhoda, však? Zdravé deti sú deti len uvedomelých mamičiek a hlavne mamičiek, ktoré poznajú tie správne infošky.

PS: Ja nepíšem o tom, či deti majú alebo nemajú radi sójové výrobky 🙂

Kravské mlieko je zdravé. To je celé, čo som tým chcela povedať. Určite je lepšie, ak dieťa pije materské mlieko, alebo umelé - ale ak náhodou bude piť kravské - neznamená, že ho čaká nejaká strašlivá choroba, diagnóza a podobne. Neznášam podobné polopravdy, strašenie.

kaja73
9. jan 2012

@anjelicek26 Ani to ze chuti nie je signal ze neskodi-vid ja.
Roky som mala zacpu a hlien v stolici,nikdy ma nenapadlo davat to do suvisu s mlikeom,ktoreho chut milujem. No maly musel mat bezmliecnu dietu,kedze som kojila,tak som mlieko musela radikalne vysadi a stal sa zazrak-stolicu mam pravidelnu,hlieny zmizli.
Ani som si to vtedy moc neuvedomavala,ale potom som mlieko opat zacala pit-už som nekojila- a problemy sa vratili-vtedy mi zaplo a s mliekom som sekla-aj jogurt ma zapecie,ale nie az tak ako mlieko.

karinnka
9. jan 2012

Nenicte zdravie takym malym detom ze im davate do roka kravske,trapny alibizmus,ze su zdrave a stastne je trapny.Nie vsetky nasledky vidno hned,fajciatr tiez nedostane rakovinu po roku fajcenia........Dajme detom do buducna dobry zaklad zdravia.......pockaj aspon do roka..........

minewka
9. jan 2012

@evka4 áno, ospravedlňujem sa, za tú hrozivú strašlivú chybu - preklep v roku - malo tam byť samozrejme 2012..ešte raz : hlboké ospravedlnenie... 😉

kaja73
9. jan 2012

@minewka Jasne ze aj sodik telo potrebuje,ale dolezite je v AKOM MNOZSTVE a to mnozstvo v mlieku proste pre babo nesedi 😉
a na ten jogurt som ti nazor povedala,je rozdiel spapat 1 jogurt denne a mat aj INY zdroj vyzivy,ale pit len KM a nemat iny zdroj vyzivy-to babo ma len 5m-bude to v podstate dlho jediny zdroj vyzivy pre neho 😝 -to množstvo mrkvicky mozeme zabudnut co spapa pri zavadzani prikrmov.
A zakysane vyrobky sa v tele aj inak spravaju. Aj ludia s intoleraniou laktozy mozu zakysane ,ale obyc. mlieko nie. 😉

anjelicek26
9. jan 2012

@kaja73 - jj len ty vies, co pijes 🙂 Ak si ten jogurt ci mlieko "od chuti" das, znasas potom nasledky na zachode 😉 Lenze babo to nevie, nema na vyber a o tom je cela tato tema, 5 mesacne dieta je 90% na mlieku a tam fakt zalezi, co za mlieko to je.

minewka
9. jan 2012

@kaja73 to je smutné, že máš problém s mliekom - ale to ešte neznamená kravské mlieko škodí a vadí každému, ako sa zdá z tvojich príspevkov. Ak je niekto alergický na penicilín, neznamená, že to bude škodiť každému.

Jedna otázka je - od akého veku je kravské mlieko vhodné.

A druhá - ktorá sa tu rozprúdila - či je kravské mlieko zdravé.

zdenula81
9. jan 2012

Starsi syn bol kojeny do 15 mesiaca, potom bol na nutrilone do dvoch rokov a od dvoch na obycajnom kravskom mlieku. Nutrilonu mi horkotazko vypil rano 180 a vecer tiez, neskor to bolo max. 120ml. Ked som presla na kravske maly zacal pit liter mliecka denne. Jednoznacne mu chuti viac. Teraz vypije flasu rano , pred obedom a vecer. Mladsi je zatial kojeny ale ked prestaneme prejdeme rovno z materskeho na kravske. Ja sama mam mlieko velmi rada, mam 31 a jediny zdravotny problem co zatial mam su problemy s platnickami, zeby z mlieka? Netreba brat vsetky vyskumy a clanky moc vazne. Je to ako s prikrmami, najskor mi vraveli od 6 mesiaca skor v ziadnom pripade. Teraz pri druhom synovi treba zacat uz od piateho, v siestom je neskoro. Banan najskor v siedmom mesiaci, teraz najskor v desiatom , vraj koli alergiam. No a potom si vyber. Ako tu uz bolo napisane, nie za vsetko moze pitie kravskeho mlieka.

kaja73
9. jan 2012

@minewka Ale mnoho ludi ani nevie že problemy ktore ma su z mlieka-ani ja by som na to neprisla,nebyt maleho diety
A mojmu malemu sa napr z mlieka ani nevstrebava zelezo-vies kolko deti ma tento problem a mlieko aj tak piju,lebo ich nik neinformuje?

rikarika
9. jan 2012

@anjelicek26 a myslis že ked iné deti piju kravské mlieko, že nie sú šťastné?

rikarika
9. jan 2012

@minewka velmi velmi sa mi páci tvoj príspevok

tetapetra
9. jan 2012

@kaja73 skus delaktozovane

zuzana_m
9. jan 2012

@radustek Kokos že v choditku od 4 mesiaca. To mysliš važne? Či je to for? Nemám slov,ked to mysliš važne. "Klobuk dole mamina" 🙄 😕

radustek
9. jan 2012

@zuzana_m ano od 4 mesiaca bol strasne hyperaktivny jasne ze som sa informovala u lekarky zo zaciatku tam len tak sa hral a potom ked zistil ze sa moze pohnut tak uz to islo.....sam zacal bezkat mal 9 mesiacov ani ho vidiet nebolo len plienku medzi nozkami....

kaja73
9. jan 2012

@tetapetra laktoza robi hnacku nie zacpu a mna zapekaju aj jogurty,ktore mozu aj ludia s intoleranciou laktozy.
A maly ma zas problem s bielkovinou nie s laktozou-tu može.
nasa cesta vedia inam-pijeme ryzove,sojove, ovsenne mlieka obohatene calciom a tie su pohode.

anjelicek26
9. jan 2012

@rikarika - prosim, co ma pitie mlieka spolocne zo stastim? Milujem taketo vyhlasenia. Pozri kazda mamina rozhoduje za svoje dieta sama a bude si znasat mozne nasledky, svagrinej malej po prechode na kravske mlieko naskocil mokvajuci ekzem, s ktoreho sa spamätavaju dodnes, mala ma uz 4 roky. Rozskriabane zapästia, hrudnicek, vsade mokvajuce mapy, stale ofacovana. Postupne sa to lepsi. Ale asi sa toho uplne nezbavi. Alergiu na kravske mlieko nema - napriek tomu - ekzem sa jej vyhodil tri dni po tom, co ho zacala pit.

Vidim to v rodine, neviem, co definujes ako stastne dieta, ale toto dieta moc stastne nie je s tym, co dostalo ako "darcek" k zavedeniu mlieka. Musim aj povedat, ze svagrina zaviedla kravske mlieko v 8 mesiacoch... holt niekto si poradit neda.

Stastie definujem inak ako tym, co davam dietatu pit. Aj tak by som sa pokusila definovat zakladne pravdy - zdravie je to najdolezitejsie co mame. A prve tri roky su rozhodujuce, vsetko je vo vyvoji. Tak to netreba dokazit prilis skorym zavadzanim prikrmov, mlieka, ked staci par mesiacov pockat a bude to v poriadku. Mna stale len zaraza, ze tie maminy maju pocit, ze ich dietatku nieco utecie, ked nedaju to ci hento. Ved co nepozna - to nepyta, nie?

tetapetra
9. jan 2012

@kaja73 moja chyba, zle som precitala. V tej rychlosti sa to ani neda 😀

irriss
9. jan 2012

@radustek

Vel'mi zvlastna lekarka... ☹

ve 4 mesicich neni dite "hyperaktivni", ale zvidave.. 😉

To, ze se snazime ho nekam "zavrit" - to jen svedci o nasi "trpelivosti"... 😖
souhlasim s @zuzana_m

anjelicek26
9. jan 2012

@irriss - v troch mesiacoch jej odporuci zacat s prikrmami, v 6 mesiacoch kravske mlieko a v 4 mesiacoch do choditka. To je taka super lekarka, same novoty 😝 Ved super, nie?

A hyperaktivne 4 mesacne dieta je prosim co 😅

radustek
9. jan 2012

od 4 mesiacov bol strasne zivy v noci nespal stale sa chcel hrat a stale len papal....a to hyperaktivny som nenapisala ze bol od 4 mesiaca......to je pravda je zvedave a on bol az moc.....