Má kojenie s laktačnou cievkou ešte význam?
Ahojte, laktacna poradkyna mi poradila krmenie cez laktacnu cievku. Cievku som mala v malej flaske a prikladala som si ju na prso. Robim to uz mesiac a nevidim vysledok. Cielom malo byt aby sa mala vedela prisat a najest sa bez cievky cez prso.
Ma to este vyznam dlhsie skusat ?
Malej ti ide pomaly, ked sa nenaje je nervozna. Uz ma 6tyzdnov.
Za mna to bola uplna blbost ta cievka. Ja som mala z toho viacej starosti ako uzitku. Pil z flasky.
Este som sa tu na fore nestretla s tym, ze by si tu cievku niekto pochvaloval. U nas mal syn problem s prisatim, tak som mu odsavala a davala cez flasku.
Už dávno by som sa vykašľala na to. Dobrá mama budeš aj keď bude piť normálne z fľašky
Odsavala som 5-6krat denne...odsajem okolo 250-300ml...nedokazem posúdiť ci to je vela alebo malo....ale ked sa mi prisaje cuca tak 5min, co ozaj pocujem ze prehlta...zvysok len cucka bradavku a zaspi...skusala som ju aj budit ako mi laktacne kazali...ale velmi to nepomahalo
@misulienka1990 ahoj. Čiže ty máš dosť mlieka, len ona sa nevie prisať?
@any_soj Odsavala som 5-6krat denne...odsajem okolo 250-300ml...nedokazem posúdiť ci to je vela alebo malo....ale ked sa mi prisaje cuca tak 5min, co ozaj pocujem ze prehlta...zvysok len cucka bradavku a zaspi...skusala som ju aj budit ako mi laktacne kazali...ale velmi to nepomahalo
@misulienka1990
Začni oddávať mlieko, daj jej ho z flase a nechaj ju aj pridať sa. Ale keď sa rôzne z tej fľaše, zosilnie a bude piť lepšie. Prikladajú si ju aj tak a v noci poležiačky takú ešte rozospanu. Neboj naučí sa. Ja som takmer 3 mesiace odsávala a až od v 11 týždňa začal piť z prsníka. Dovtedy malo vytiahol. Potom už som len kojila a bolo vybavené. Cievkou som mala pár krát len v nemocnici.
@misulienka1990
Začni oddávať mlieko, daj jej ho z flase a nechaj ju aj pridať sa. Ale keď sa rôzne z tej fľaše, zosilnie a bude piť lepšie. Prikladajú si ju aj tak a v noci poležiačky takú ešte rozospanu. Neboj naučí sa. Ja som takmer 3 mesiace odsávala a až od v 11 týždňa začal piť z prsníka. Dovtedy malo vytiahol. Potom už som len kojila a bolo vybavené. Cievkou som mala pár krát len v nemocnici.
@svetlonos a tych 250-300ml odsatych denne je malo ? Nedokazem to posuditi...je mi jasne ze treba dokrmovat aj UM...ze 300ml jej uz nestaci
@svetlonos a tych 250-300ml odsatych denne je malo ? Nedokazem to posuditi...je mi jasne ze treba dokrmovat aj UM...ze 300ml jej uz nestaci
@misulienka1990 syn vypil v tom veku 700-900ml, presne tolko som aj odsala, no musela som aj tak dokrmovat. Lebo ak som mu zohriala materske dajme tomu 100ml a vypil len 80ml, tak 20ml som vyliala (kvoli bakteriam). No on sa vobec nevedel prisat na prsnik... tvoja vie, tak boh vie kolko vycuca... co ti hovorili na prevencii u pediatra? Ze pribera dobre? Ak hej, tak dobre managujes jej krmenie.
@any_soj Odsavala som 5-6krat denne...odsajem okolo 250-300ml...nedokazem posúdiť ci to je vela alebo malo....ale ked sa mi prisaje cuca tak 5min, co ozaj pocujem ze prehlta...zvysok len cucka bradavku a zaspi...skusala som ju aj budit ako mi laktacne kazali...ale velmi to nepomahalo
@misulienka1990 ja som mala vždy máličko mlieka. Dokrmovala som cievkou dlho, veľmi dlho. Ale vobec mi to nevadilo. Dá sa to úplne diskrétne - napríklad malá fľaška, celá strčená do malej ponožky - v okraji ponožky dierka, kade som prezliekla nohavicový gumku. Toto som mohla kdekoľvek použiť - dieťa v nosiči, skryla som ho len trošičku pod tenký šál, a hocikde, aj cestou na prechádzke po meste...
Alebo v opere na detskom predstavení so staršími - úplne diskrétne, na kolenách, nikto si nemal šancu nič všimnúť.
A teda že načo som to robila... Lebo tie chvíle blízkosti boli pre mňa vzácne. A neskôr, keď už začali prikrmy, dávala som menej UM, že dieťa sa na jedlo, a potom prisalo, a ak bolo ešte nervózne, dala som cievku. A teda neskôr keď už mali 1-2 roky, ja neviem, proste hoci už cievka nebola, mlieka som mala máličko, ale chvíle blízkosti, pokoja, bezpečia pri dojčení sme si užívali obaja...
@misulienka1990 ahoj, tak pekne máš dosť mlieka. Skusas aj stlacat prsnik keď sa babo koní, aby mu islo viac resp. Ľahšie mliecko? Ja som nikdy nemala tak veľa mlieka ako ty. Tiež som. Si pri prvej ods Avala... Možno skus kombinovať keď málo sa jej... Ale dávať babu keď sa zobudza vtedy to robí automaticky v polospanku.... A stlacat pri tom prsniky aby to slo rýchlejšie a viac a striedať strany.... Držím palce! A ešte neskusala si bilinky senovka grecka a benedikt lekarsky? Ale zase ty máš dosť mliecka... le jedno z toho pomáha aby šlo rychlejsie, či ľahšie mliecko... Ale už si to nepamatam veľmi. Ja som mala oveľa menej mlieka a kojila som. Držím palce, ale keď je babo nespokojné skus aj fľašu... Svet sa nezruti... Ja som pri štvrtom dieťati aj kojila, aj večer dávala fľašu, s fľašou sme to ťahali asi 3-4 mesiaci potom som ju vyradila už jak začali príkrmy a ostalo korenie.... A pri prvej som. Si odsavala mliekl pol roka ale strašne málo som mala..... A umelým dokrmovala... A dcérka je už druhacka.. A rovnako je sikovna a živá a vystraja ako mladšia plne kojena 😃.... Hlavne treba že by mamka bola v pohode.... I keď začiatky sú ťažké. Ale netreba robiť drámu, pôjde pôjde, nepôjde... Sveta sa nezruti... Ale mlieka máš dosť, ja som si max vedela odsat 100-150 to bolo. Maximum u mňa... Takže 200-300 je nádhera
@misulienka1990 vie sa prisat? Lebo ak ano, tak by som cievku zrusila a len dojcila.
Je zvyknute zrejme z cievky, ze to ide stale, preto je na prsniku nervozna ked nic nejde. Za mna skusit len dojcit, casto prikladat aby sa Ti zvysila tvorba mlieka.
Ja som krmila cievkou...ale po prste a kratko. Potom sa vsetko upravilo a maly sa uz dobre vedel prisat a najest.
@misulienka1990 ahoj, tak pekne máš dosť mlieka. Skusas aj stlacat prsnik keď sa babo koní, aby mu islo viac resp. Ľahšie mliecko? Ja som nikdy nemala tak veľa mlieka ako ty. Tiež som. Si pri prvej ods Avala... Možno skus kombinovať keď málo sa jej... Ale dávať babu keď sa zobudza vtedy to robí automaticky v polospanku.... A stlacat pri tom prsniky aby to slo rýchlejšie a viac a striedať strany.... Držím palce! A ešte neskusala si bilinky senovka grecka a benedikt lekarsky? Ale zase ty máš dosť mliecka... le jedno z toho pomáha aby šlo rychlejsie, či ľahšie mliecko... Ale už si to nepamatam veľmi. Ja som mala oveľa menej mlieka a kojila som. Držím palce, ale keď je babo nespokojné skus aj fľašu... Svet sa nezruti... Ja som pri štvrtom dieťati aj kojila, aj večer dávala fľašu, s fľašou sme to ťahali asi 3-4 mesiaci potom som ju vyradila už jak začali príkrmy a ostalo korenie.... A pri prvej som. Si odsavala mliekl pol roka ale strašne málo som mala..... A umelým dokrmovala... A dcérka je už druhacka.. A rovnako je sikovna a živá a vystraja ako mladšia plne kojena 😃.... Hlavne treba že by mamka bola v pohode.... I keď začiatky sú ťažké. Ale netreba robiť drámu, pôjde pôjde, nepôjde... Sveta sa nezruti... Ale mlieka máš dosť, ja som si max vedela odsat 100-150 to bolo. Maximum u mňa... Takže 200-300 je nádhera
@majusik1304 ale to je za celý deň, to vôbec nie je veľa. Ja som inak odsala max 20 ml na jeden krát :D ale moc som to neriešila, lebo hej, proste bolo toho málo, okolia som na požiadanie, dokrmovala som tiež na požiadanie, keď proste dala len pár hltov, a už ani pri stlačení prsníka nič neprehltala.
Mám kamošku, čo nikdy neodsala nič. Vôbec nič, rôzne odsávačky skúšala. A plne odkojila 4 deti. Ale odsávačky proste na ňu nefungujú. Čiže to je taký skreslený odhad
Autorka, ak sa vie prisat, čiže normálne aj bez cievky, tak by som prikladala ako často sa dá, plus keď si vyžiada, že je nervózna, tak aj cievku.
Ale ved to normal kojis podla vsetkeho tym objemom, neviem ci by som to vzdala, Nasa tiez 5 minut naloga mlieko a potom vybavene, pocucka a zaspi. To chlapci su 40 min na prse, to to iba o par rokov vymenia za ine cecky. Nasa sa s jedlom doteraz nehra, proste 5 minut a vsetko zozrata dost, hned chce nejake kable obhryzat
@misulienka1990
Už si nepamätám ale pozri na um, koľko asi vypije mesačné bábo denne a budeš vedieť či je to malo alebo stačí ,🙂 držím palce
Otazka je, preco ju dokrmujes. Malo prosperuje? Lebo u niektorych deti je v poriadku, ze 5 minut sa napiju co potrebuju, zaspia, a o hodinku zas. Kym zosilneju, a potom vytiahnu viac, a dlhsie ich zasyti
@misulienka1990 má iba 6tyzdnov, ešte by som s tým neskončila..
Tiež som tak dojčila, ale už si fakt nepamätám ako dlho.. ale dlho.. v 6t to ešte určite nebolo ustálené.
@misulienka1990 vie sa prisat? Lebo ak ano, tak by som cievku zrusila a len dojcila.
Je zvyknute zrejme z cievky, ze to ide stale, preto je na prsniku nervozna ked nic nejde. Za mna skusit len dojcit, casto prikladat aby sa Ti zvysila tvorba mlieka.
Ja som krmila cievkou...ale po prste a kratko. Potom sa vsetko upravilo a maly sa uz dobre vedel prisat a najest.
@euka210 z cievky nejde stále ako z fľaše.. bud dieťa normalne saje a podtlakom vyťahuje mlieko, alebo nesaje a nič mu netecie.
Suhlasim. Skor dat pozor na spravne prisatie. Mozno aj ta cievka vadi... skusat ci odsavat alebo aj davat z prsnika. Ak treba dokrmit umelym. Ale to posud aj s dr podla toho ako pribera. Ci ma nacikane/pokakane plienky.

Už dávno by som sa vykašľala na to. Dobrá mama budeš aj keď bude piť normálne z fľašky