icon

Mám 26 mesačnú dcéru odučiť od kojenia ja alebo manžel?

zvonkohra
28. mar 2012

Ahojte dcerka ma 26mesiacov-zavislacka na prsniku 😝 v maji idem na 3 dni do plzne,neviem ci ju oducit od prsnika teraz pred odchodom alebo nechat to tak a nechat to na manzelovi?bojim sa ze mala to nezvladne,bude mat s toho niejaky sok-traumu....ps:nechcem oducit len preto ze idem prec ale proste uz dost,nevladzem-boli ma chrbat,hlava stacilo,cize odpovede typu neprestavaj kojit si nechajte pre seba dakujem

Strana
z3
jaruska6
9. apr 2012

Kočky, aj ja mám 25 mesač.závisláka,mliečka už mám málo, ale už nevládzem kojiť.Keď budem užívať tabletky na ukončenie laktácie, ako to prebieha?Znižuje sa tvorba mlieka a malý ešte môže byť kojený?Alebo sa užívajú tabletky a drobca už nemôžem kojiť?Neviete poradiť, ako to prebieha? 😔

silvialongo
9. apr 2012

@zvedavamt A vy ste skúšali ten presný odporúčaný spôsob? Ja ju chcem naučiť zaspávať bez kojenia a potom skúsiť úplné odstavenie ...

zvonkohra
autor
10. apr 2012

@silvialongo kolko ma mala rokov?

silvialongo
10. apr 2012

@zvonkohra bude mať na konci apríla 2,5 roka, už mi pomaly dochádza všetka trpezlivosť, cez deň by ani nepýtala, keby som ju nedávala spávať, lebo už vie vydržať, ale v noci pýta a pýta

eliska22
10. apr 2012

ja som dcérku od kojenia odstavila teraz pred mesiacom v jej 26 mesiacoch 😝 paradoxne nám k tomu pomohla jej choroba, pretože brala ant. a z toho dostala kvasinky, ktoré mi preniesla na prsníky 😝 mňa to tak pri kojení bolelo, že som sa ju snažila kojiť čo najmenej až som to ukončila úplne aj keď už prsníky neboleli 😉 stále som jej hovorila, že ma to bolí, aj sa jedovala, ale nakoniec zaspala aj bez prsníka.......
tým som chcela povedať, že mne chýbalo to odhodlanie vydržať jej proste nedať - to ona bola ťažký závislák, v noci na mne niekedy visela celú noc 😅 takže asi sa musíš odhodlať a nedať ani keby čo bolo 😝 bolo to aj u nás ťažké, ale zvládli sme to 😝 tiež som chcela najprv to ukončiť postupne, ale to u nás nefungovalo, musela som s tým proste úplne naraz seknúť 😔
teraz síce neprespí ešte celú noc, ale je to oveľa lepšie.....zobudí sa 1x až 2x, ale o chvíľku zaspí...a to sa mi budievala aj 10 - 15 krát za noc 😅

zvonkohra
autor
10. apr 2012

@eliska22 a co jej teraz davas alebo ako ju uspavas?

eliska22
10. apr 2012

@zvonkohra namiesto mlieka jej nedávam nič, ona nemala ani dudel ani fľašu, len keď ju uspávam, tak ležím pri nej, kým nezaspí 😉 skúšali sme aj, že si k nej ľahne mm, ale to akosi nefunguje, jeho odmieta 😒

zvonkohra
autor
11. apr 2012

@eliska22 a ty si si prsniky obviazala alebo ako ste to obe zvladli???

gapa
11. apr 2012

ja som staršiu dceru kojila do 21mesiacov. Potom som bola chorá ja a sme dcere povedali, že maminka je chorá a aj dida je chorá a ona mala potom myslím mliečko z flaše (aj ked si už nie som istá). Celkom to zobrala rozumne a bolo to jednoduchšie ako som čakala, aj ked samozrejme mrnčala trochu ale vlastne tuším prvý den plakala možno aj hodinu.
Syn bol väčší závislák a som ho kojila do 25mesiacov. Potom som už bola unavená a som povedala, že stačí. Už sa mi vela mllieka netvorilo. U syna sme to tiež vysvetlovali a miesto kojenia pred spánkom sme si spievali. Sa vtedy naučil vela pesničiek 🙂 lebo predtým ani velmi nehovoril, tak som spojila jedno s druhým. Tiež som musela mu už nedať, lebo on je taký neodbytný, ale ked som sa už rozhodla, tak som trvala na svojom a som tými pesničkami sa snažila zamestnať ho niečim iným.
Uvidíme toto tretie 🙂

zvonkohra
autor
11. apr 2012

@gapa a co v noci ked bol hore?si mu tiez spievala ci sa nebudil?

eliska22
11. apr 2012

@zvonkohra nie neobväzovala, keď som ju uspávala večer, tak som mala pevnú podprdu a v noci len tričko 😉
ešte sem tam v noci sa naťahuje za prsníkom, ale to už asi len zo zvyku...naša malá spáva so mnou v posteli 😝 😝 😝

zvonkohra
autor
11. apr 2012

@eliska22 jasne to aj nasa to asi vsetky zavisle kojene deti 😀

gapa
11. apr 2012

@zvonkohra
sa mi zdá, že som mala také 3uspávanky odrhovačky, čo som spievala. Viem, že mužovi to už išlo na nervy 🙂

zvonkohra
autor
12. apr 2012

@gapa no mm to tiez nemusi 😀

silvialongo
8. máj 2012

@zvedavamt
@zvonkohra
@katkav
@mamutka
@mobilo
@strapco13
@nice202 Ahojte po mesiaci, musím sa pochváliť, dcérku som odstavila zo dňa na deň. Ešte pred mesiacom sme to nezvládli, pretože príšerne v noci plakala. Tak som ju pripravovala, naučila som ju, čo znamená, "už len troška", potom "už len zbytok" a teraz som sa obviazala elastickým obväzom a že ma doktorka obviazala, lebo mám bibinky /a nový elastický obväz divne páchne, tak sme sa tomu spolu "škerili", že fúúúj/ . Tak som jej už večer nedala, len som jej rozprávala, kde sme boli v ten deň, s deťmi, na výlete a tak, kam pôjdeme zajtra ... a zaspala. Prvú noc sa zobudila raz okolo druhej ako vždy predtým, zase som jej začala rozprávať to isté a po pol hodine znovu zaspala, bez nejakého veľkého plaču. Len sa prehadzovala. Druhú noc sa už nezobudila, ani tretiu, štvrtú, piatu. Jednoducho spí celú noc. A to sa mi zvykla budiť na kojenie aj niekoľko krát. Cez deň sme išli autom niekde na výlet, aby sme sa neuspávali v posteli, ale včera mi zaspala aj v posteli cez obed, už len pri mne, ukazovali sme si fotky na mobile. Teraz už nespomenie ani slovko mlieko, čo bolo jej obľúbené slovo cez deň aj v noci. Správa sa tak, ako keby som ju ani nekojila. A kojili sme sa presne 30 mesiacov. Som šťastná, že to takto zvládla, v podstate tomu ani neverím. Ale upokojuje ma to, nevyčítam si to, ani už za tým neplačem, ako som plakala minulý mesiac, keď sme to skúšali. Zrejme som si to usporiadala v hlave ja, takže som vlastne odstavila samu sebe, nie Sašku. Takže fakt je to aj o tom, že musí mamina cítiť ten správny čas, keď to sama zvládne bez slzičiek. Majte sa krásne, Silvia

mobilo
8. máj 2012

@silvialongo aj mojho prvého som tak podobne odstavila a na druhého vnútorne cítim, že ešte asi nieje čas ale keď bude dúfam to zvládneme tiež v pohode ako vy 😉 😉 😉 😉 aj ja potrebujem spánok 😅 😅

mamutka
8. máj 2012

@silvialongo presne dokonaly priklad ako dietatko pochopi co sa mus vysvetluje a s mlieckom sa skonci so suhlasom a vedomim dietatka. proste je usmernene ze uz nebude a hotovo. ovela lepsie ako nasilne odstavenie maleho babatka, ktore place lebo nechape co to znamena - mina sa = uz nebude.....

zvonkohra
autor
8. máj 2012

@silvialongo wau super

zvonkohra
autor
22. máj 2012

@mamutka
@silvialongo
@mobilo
@gapa
@eliska22 ahojte baby tak mala uspesne oducena odkojena.....tie noce co som nebola doma si na didi ani nespomenula a teraz co som doma chcela aj plakala ale ja som povedala ze neni mliecko je pokazene,mamka bola u cr natrela som hylakom ochutnala a viac nechcela 😉 este su noce ked v noci place ze chce ale to je oki to zvladneme a snad coskoro sa vyspime

lukila
4. jún 2012

Ahojte mamicky ja neviem uz co mam robit citat stale nieco okolo toho a neviem co by bolo pre mojho synceka najlepsie. Ma 22 mesiacov a ja musim ist za 3 tyzdne do nemocnice na operaciu. Je to velky zavislak na dide ho aj uspavam. Myslim ze najlepsie by bolo ho odstavit uplne ale nemam to odhodlanie a neviem ako nato. Treba mu potom davat umele mlieko alebo uz netreba... Prosim poradte mi 😢

zvonkohra
autor
4. jún 2012

@lukila nic si s toho nerob nebude mamina nebudu didi a tatko to s malym uplne zvladne nepisem ze nebude plakat ale bude to oki ak si necitala od zaciatku tak aj ja som sa bala a dopadlo to super

lenka0710
12. mar 2013

Baby ja veľmi odporúčam dat male ak máte tu možnosť k babke na 4-5dni. Ja som mala malinku úplne zavislacku a ked mala 18mes ma seklo dali mi silne lieky a musela som odstaviť tak išla malinka k babke a ked od nej prišla tak sme si raz trosku spolu poplackali a potom pekne pila mliecko uz z flasky..

lenka0710
12. mar 2013

Bola som ale ešte asi dva týždne obviazana a ze mám bobo a tričká som mala az po krk lebo som mala strašne veľa mlieka ešte dlho tak aby som ju nedrazdíla...a potom uz len hladkala bobenko a uz bolo dobre a tých 5dni si vraj ani nespomenula a to teda bývala na ciciku furt vo dne v noci🙂

girasol
12. mar 2013

napisem ti ako to bolo u nas, syn mal tiez 26 mesiacov a bola som s kojenim na pokraji sil, teda moje telo,fyzicky som vedela ze uz s tym dalej nevladzem i ked psychicky by to mne vyhovovalo aj doteraz, jemu urcite tiez, teraz ma 32 mesiacov. Na konci leta som chytila alergicku reakciu - urtikarie, s ktorou som skoncila na 6 dni v nemocnici, kde som brala lieky a injekcie a takto sokom sme nase 26mesacne mojkanie skoncili, mne bolo luto, Matej nepreukazal nijaku traumu. A viem ze by si este " dal do nosa ". syn: mama daj mi pit cicky, ked sa mojka, alebo sa prezliekam ;) mame na nase kojenie krasne spomienky.

mataspit
12. mar 2013

ja bych to nechala na manzelovi prinajhorsom mu troska poplace ja som odnaucila tak ze som ces den je prestala davat len na spinkanie a ked stale chcela tak som si posolila bradavku potom uz sama chodila avravela bebe 🙂

alexa21
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3