Mám 26 mesačnú dcéru odučiť od kojenia ja alebo manžel?
Ahojte dcerka ma 26mesiacov-zavislacka na prsniku 😝 v maji idem na 3 dni do plzne,neviem ci ju oducit od prsnika teraz pred odchodom alebo nechat to tak a nechat to na manzelovi?bojim sa ze mala to nezvladne,bude mat s toho niejaky sok-traumu....ps:nechcem oducit len preto ze idem prec ale proste uz dost,nevladzem-boli ma chrbat,hlava stacilo,cize odpovede typu neprestavaj kojit si nechajte pre seba dakujem
@zvedavamt A vy ste skúšali ten presný odporúčaný spôsob? Ja ju chcem naučiť zaspávať bez kojenia a potom skúsiť úplné odstavenie ...
@silvialongo kolko ma mala rokov?
@zvonkohra bude mať na konci apríla 2,5 roka, už mi pomaly dochádza všetka trpezlivosť, cez deň by ani nepýtala, keby som ju nedávala spávať, lebo už vie vydržať, ale v noci pýta a pýta
ja som dcérku od kojenia odstavila teraz pred mesiacom v jej 26 mesiacoch 😝 paradoxne nám k tomu pomohla jej choroba, pretože brala ant. a z toho dostala kvasinky, ktoré mi preniesla na prsníky 😝 mňa to tak pri kojení bolelo, že som sa ju snažila kojiť čo najmenej až som to ukončila úplne aj keď už prsníky neboleli 😉 stále som jej hovorila, že ma to bolí, aj sa jedovala, ale nakoniec zaspala aj bez prsníka.......
tým som chcela povedať, že mne chýbalo to odhodlanie vydržať jej proste nedať - to ona bola ťažký závislák, v noci na mne niekedy visela celú noc 😅 takže asi sa musíš odhodlať a nedať ani keby čo bolo 😝 bolo to aj u nás ťažké, ale zvládli sme to 😝 tiež som chcela najprv to ukončiť postupne, ale to u nás nefungovalo, musela som s tým proste úplne naraz seknúť 😔
teraz síce neprespí ešte celú noc, ale je to oveľa lepšie.....zobudí sa 1x až 2x, ale o chvíľku zaspí...a to sa mi budievala aj 10 - 15 krát za noc 😅
ja som staršiu dceru kojila do 21mesiacov. Potom som bola chorá ja a sme dcere povedali, že maminka je chorá a aj dida je chorá a ona mala potom myslím mliečko z flaše (aj ked si už nie som istá). Celkom to zobrala rozumne a bolo to jednoduchšie ako som čakala, aj ked samozrejme mrnčala trochu ale vlastne tuším prvý den plakala možno aj hodinu.
Syn bol väčší závislák a som ho kojila do 25mesiacov. Potom som už bola unavená a som povedala, že stačí. Už sa mi vela mllieka netvorilo. U syna sme to tiež vysvetlovali a miesto kojenia pred spánkom sme si spievali. Sa vtedy naučil vela pesničiek 🙂 lebo predtým ani velmi nehovoril, tak som spojila jedno s druhým. Tiež som musela mu už nedať, lebo on je taký neodbytný, ale ked som sa už rozhodla, tak som trvala na svojom a som tými pesničkami sa snažila zamestnať ho niečim iným.
Uvidíme toto tretie 🙂
@zvedavamt
@zvonkohra
@katkav
@mamutka
@mobilo
@strapco13
@nice202 Ahojte po mesiaci, musím sa pochváliť, dcérku som odstavila zo dňa na deň. Ešte pred mesiacom sme to nezvládli, pretože príšerne v noci plakala. Tak som ju pripravovala, naučila som ju, čo znamená, "už len troška", potom "už len zbytok" a teraz som sa obviazala elastickým obväzom a že ma doktorka obviazala, lebo mám bibinky /a nový elastický obväz divne páchne, tak sme sa tomu spolu "škerili", že fúúúj/ . Tak som jej už večer nedala, len som jej rozprávala, kde sme boli v ten deň, s deťmi, na výlete a tak, kam pôjdeme zajtra ... a zaspala. Prvú noc sa zobudila raz okolo druhej ako vždy predtým, zase som jej začala rozprávať to isté a po pol hodine znovu zaspala, bez nejakého veľkého plaču. Len sa prehadzovala. Druhú noc sa už nezobudila, ani tretiu, štvrtú, piatu. Jednoducho spí celú noc. A to sa mi zvykla budiť na kojenie aj niekoľko krát. Cez deň sme išli autom niekde na výlet, aby sme sa neuspávali v posteli, ale včera mi zaspala aj v posteli cez obed, už len pri mne, ukazovali sme si fotky na mobile. Teraz už nespomenie ani slovko mlieko, čo bolo jej obľúbené slovo cez deň aj v noci. Správa sa tak, ako keby som ju ani nekojila. A kojili sme sa presne 30 mesiacov. Som šťastná, že to takto zvládla, v podstate tomu ani neverím. Ale upokojuje ma to, nevyčítam si to, ani už za tým neplačem, ako som plakala minulý mesiac, keď sme to skúšali. Zrejme som si to usporiadala v hlave ja, takže som vlastne odstavila samu sebe, nie Sašku. Takže fakt je to aj o tom, že musí mamina cítiť ten správny čas, keď to sama zvládne bez slzičiek. Majte sa krásne, Silvia
@silvialongo aj mojho prvého som tak podobne odstavila a na druhého vnútorne cítim, že ešte asi nieje čas ale keď bude dúfam to zvládneme tiež v pohode ako vy 😉 😉 😉 😉 aj ja potrebujem spánok 😅 😅
@silvialongo presne dokonaly priklad ako dietatko pochopi co sa mus vysvetluje a s mlieckom sa skonci so suhlasom a vedomim dietatka. proste je usmernene ze uz nebude a hotovo. ovela lepsie ako nasilne odstavenie maleho babatka, ktore place lebo nechape co to znamena - mina sa = uz nebude.....
@silvialongo wau super
@mamutka
@silvialongo
@mobilo
@gapa
@eliska22 ahojte baby tak mala uspesne oducena odkojena.....tie noce co som nebola doma si na didi ani nespomenula a teraz co som doma chcela aj plakala ale ja som povedala ze neni mliecko je pokazene,mamka bola u cr natrela som hylakom ochutnala a viac nechcela 😉 este su noce ked v noci place ze chce ale to je oki to zvladneme a snad coskoro sa vyspime
Ahojte mamicky ja neviem uz co mam robit citat stale nieco okolo toho a neviem co by bolo pre mojho synceka najlepsie. Ma 22 mesiacov a ja musim ist za 3 tyzdne do nemocnice na operaciu. Je to velky zavislak na dide ho aj uspavam. Myslim ze najlepsie by bolo ho odstavit uplne ale nemam to odhodlanie a neviem ako nato. Treba mu potom davat umele mlieko alebo uz netreba... Prosim poradte mi 😢
Baby ja veľmi odporúčam dat male ak máte tu možnosť k babke na 4-5dni. Ja som mala malinku úplne zavislacku a ked mala 18mes ma seklo dali mi silne lieky a musela som odstaviť tak išla malinka k babke a ked od nej prišla tak sme si raz trosku spolu poplackali a potom pekne pila mliecko uz z flasky..
Bola som ale ešte asi dva týždne obviazana a ze mám bobo a tričká som mala az po krk lebo som mala strašne veľa mlieka ešte dlho tak aby som ju nedrazdíla...a potom uz len hladkala bobenko a uz bolo dobre a tých 5dni si vraj ani nespomenula a to teda bývala na ciciku furt vo dne v noci🙂
napisem ti ako to bolo u nas, syn mal tiez 26 mesiacov a bola som s kojenim na pokraji sil, teda moje telo,fyzicky som vedela ze uz s tym dalej nevladzem i ked psychicky by to mne vyhovovalo aj doteraz, jemu urcite tiez, teraz ma 32 mesiacov. Na konci leta som chytila alergicku reakciu - urtikarie, s ktorou som skoncila na 6 dni v nemocnici, kde som brala lieky a injekcie a takto sokom sme nase 26mesacne mojkanie skoncili, mne bolo luto, Matej nepreukazal nijaku traumu. A viem ze by si este " dal do nosa ". syn: mama daj mi pit cicky, ked sa mojka, alebo sa prezliekam ;) mame na nase kojenie krasne spomienky.
ja bych to nechala na manzelovi prinajhorsom mu troska poplace ja som odnaucila tak ze som ces den je prestala davat len na spinkanie a ked stale chcela tak som si posolila bradavku potom uz sama chodila avravela bebe 🙂

Kočky, aj ja mám 25 mesač.závisláka,mliečka už mám málo, ale už nevládzem kojiť.Keď budem užívať tabletky na ukončenie laktácie, ako to prebieha?Znižuje sa tvorba mlieka a malý ešte môže byť kojený?Alebo sa užívajú tabletky a drobca už nemôžem kojiť?Neviete poradiť, ako to prebieha? 😔