Môj 5 mesačný synček papá takmer všetko, ale nekaká
Milé mamičky ak ste sa stretli už s týmto problémom tak mi poraďte. Malý mi už papá zeleninku s kuracím mäskom, výživy, má aj dostatok tekutín, tak fakt nechápem prečo nekaká. a dokonca ani kvapky BIO GAIA mu nepomáha, a nedávam mu jesť čo by ho mohlo zapiecť...Ďakujem Vám za každú domácu radu 😅
@sany001 teraz čítam,že ste boli v nemocke aj my sme boli tesne pred vianocami nás pustili domov, v leviciach ste boli?
podla mna dva dni bez kakania zo zapalom priedusiek nesuviselo...keby mal problemy s traviacim traktom tak nepoviem
@katusradus nie v NZ vraj Levice nemali na detskom odd. miesto
@sany001 to ze nieco nema reklamu neznamena ze nie je kvalitne, prave naopak, beba reklamu nepotrebuje 🙂 ja mam synceka, ktory ma silnu potravinovu alergiu a dr. nam nutila nutrilon HA, vraj je vynikajuci, nic lepsie nie je, je naljepsi na trhu (som presvedcena ze jej z predaja co to kvaplo), aj ked som jej vravela, ze syncekovi nerobi dobre, ze ma po nom kyslu zelenu stolicu, bolesti bruska a zhorsuje mu ekzem. Aj tak si hudla svoje. Nakoniec sme sa nasrali a kaslali na lekara, sli sme po svojom, dala som otestovat bebu (my chodime na take specialne vysetrenie, kde nam vedia otestovat potraviny, ci sa syncekovi hodia alebo nie), obycajna Beba, ani nemusela byt HA, mu vysla vyborne, vymenili sme mliecko a do troch dni mal drobcek krasnu stolicu, taku ako ma byt a ekzem zacal krasne ustupovat. A aj kasicky od nestle, ktora vyraba bebu nam sadnu viac ako kase od nutricie.
akykolvek zapal v tele moze sposobit problemy so stolicou - zapal sposobuje lokalne alebo celotelove zvysenie teploty, z coho vyplyva zyvsena spotreba tekutin, navyse sa moze narusit (aj ked to zdanlivo nesuvisi) crevna mikroflora - a uz su problemy so stolicou
@ela2710 tak drzim palce aby sa Tomasko zalizoval 🙂 inak nas maly zo zaciatku velmi lubil jablckovu kasu z DMka - bola nemliecna, a fakt velmi chutna (ja som ju tiez chutnala) teraz si rychlo nespomeniem na jej nazov, ale potom som ju musela vysadit, kedze obsahovala aj kukuricnu muku a to moj krpec nemoze
a uz ma napadlo HUMANA jablckova kasa 🙂
@desszi ja mam od Hipp jablkovu vyzivku, ale k nej sme sa este nedostali, ja som najskor chcela vediet ci mu nebude vadit spenatik a tak, ale vsetko je ok, spenatik spapal, dnes mal to morcacie masko so zeleninou, a zajtra by som chcela skusit tu kasu, v obchode mali aj bananovu, ale ja som mu kupila moju prvu kasu, no aj k tej bananovej sa casom dostaneme, to mu bude chutit 🙂
ja si nemyslim, ze poniektore baby tu hadzali kritiku, myslim si, ze sa len snazili poukazat na fakt, ze tak male dietatko sa vyvija a prave v tomto obdobi sa mu vyvija aj travenie a vsetko co s tym suvisi a v buducnosti to ovplyvni jeho zdravie a zivotospravu.
a preto, ak mamicky riesia prikrmy a nahradu za materinske mliecko, musia velmi citlivo zvazovat s cim take male telicko a nerozvinuty traviaci trakt musi bojovat. a pokial to to travenie nezvlada, nejak sa to prejavit musi.
to, ze niekde je napisane, ze pripravok je vhodny od 4. mesiaca, este nemusi znamenat, ze ho automaticky moze vpohode stravit kazde dieta.
cize urcite, ak ma babo problemy so stolicou, je potrebne v prvom rade riesit upravu stravy. cize ja by som sa pozrela co papka a co by pripadne mohlo byt na neho este skoro,ze to ten organizmus nezvlada. a poradila by som sa s detskou lekarkou s tym, ze by som jej urcite povedala, co dieta jedlo posledne dni. ci to bolo v poriadku, alebo nieco treba na nejaky cas vynechat
@katka888 suhlas Kati ak ta detska pani doktorka nezbiera zopar € bokom za naddrzanie istym medialne znamym znackam 😉 .
@daniela1974
dost mozne v nasom zdravotnickom systeme.... a je to skoda, ze existuje vela detskych lekarov, ktorym nelezi osud deti v ich starostlivosti na srdci tak, ako im kaze ta ich prisaha.... hypokratova ci koho... ☹
no viete, ja len tolko, ze travenie mojho drobca pos...ala ta uzasna medicina a teraz mame co robit, aby sme sa z toho vylizali (sama som zdravotnicka a je mi luto, ze sa takto musim vyjadrit). a nechcem sa ani zastavat ani kritizovat @sany001, je jednoznacne ze materske mlieko je najidealnejsie, ale nemozeme vediet, preco nekoji, mozno su za tym zdravotne alebo ine dovody. Pred par desiatkami rokov zacali mamicky prikrmovat uz v 3. mesiaci a nic nam nie je, ja som generacia, ktora takto vyrastala, takze si nemyslim, ze robi az taku velku chybu, ked nekoji a snazi sa dat svojmu dietatku ovocie a zeleninku a maximalne pestru stravu. Urcite sa na mna niekto osopi, ze co bolo pred 30 rokmi je zastarale a bolo zle, aj ked ja si nemyslim, ze to tak bolo, a moj nazor to aj tak nezmeni. Sucasna medicina je skvela, ma fantasticke moznosti, ale niekedy v snahe robit vsetko naj narobi viac skody ako osohu. ☹
@desszi
ja neodsudzujem sany za to, ze nekoji, o tom nebol moj prispevok .... ja som sa len vyjadrila, ze moj nazor je, ze ak ma babo zazivacie problemy, alebo problemy s vylucovanim a je na prikrmoch / z akeho kolvek dovodu /, treba sa len pozriet na to, co papa, lebo mu este kvoli orzvijajucemu sa traviac. ustrojenstvu nemusi vsetko este dobre " padnut".
🙂 ale predpokladam, ze si reagovala aj na ine prispevky 🙂
@desszi vies ale aj ty mas v niecom pravdu aj nie...nekojim lebo maly mi bol neustale hladny a nevedel sa ani riadne prisat...ani v porodnici ked som bola tri dni nechcel mlieko, tak bol iba na sladkej vode co mu tam davali...kojila som len mesiac....ale je to uz za mnou..takze tato vec je davno uzavreta... mam jedno stastie, ze je z neho velky hlados jak jeho otec, takze neviem a nechapem preco väcsina mamiciek je proti prikmom...je nato spravny cas, niekedy ani lekar nema pravdu a nase mamy a stare mamy niekedy vedia dat lepsiu radu i ked sa clovek s nimi obcas dobre pochyti... 😅
@sany001
moj nazor / a rada / k tvojej otazke je, pozriet sa na stravu maleho.
vylucovanie je jeden z najdolezitejsich procesov a nie len u malych deti, ale aj vacsich a dospelych. pokial vylucovanie nie je v poriadku, vediet to k zdravotnym komplikaciam. a vela sa da napravit prave stravovanim. aj dospely clovek, pokial nezmeni svoje stravovacie navyky, tak mnohe civilizacne choroby nevyriesi. to je ale ina tema, tym som len chcela povedat, ze ja by som sa urcite s niekym poradila o stravovacich navykoch, kedze tvoje babatko uz papa aj ine, nie len mliecko, ci tam nebude zadrhel ak mas pocit, ze to nie je v poriadku s tou stolicou.
ja len drzim palceky, mozno teraz ako pisem, tak uz sa malicky rano vykakal a uz sa urcite krasne hraje 🙂

nam tiez robil nutrilon problemy, maleho sice nezapekal, on mal ine problemy a po prechode na bebu sa vsetko upravilo 😉 mozno naozaj skusit prejst na ine mliecko, keby sa problemy s kakanim vyskytovali castejsie 🙂