Môže byť dojčenie obmedzené nedostatkom mlieka?
Zdravím chcem sa spýtať, môže sa stať že mám málo mlieka? Dcérka má 3 mesiace, je celý den na mne na prsníku trochu si cucne je počut ako prehĺta ale len 2 minúty a potom už len cuca a nepočujem že prehĺta ako keby nemám mlieko😶potom po pár minútach zas prehĺta a potom zas nic nejde. Je to tím že je na prsníku stále ?
S hlavne vydrzat. Tu to totiz dnad kazda druha vzda.. lebo so mysli ze ma malo mlieka a zacne prikrmovat. Je to otravne lebo dieta je na prsniku snad nonstop ale prejde to..cca tyzden az dva. Potom bude mlieka tolko ze bude babatku po brade tiect🙂 zazila som pri obchod dcerach. Svokra uz by flasu pchala ale ja som vydrzala a oplatilo sa (a to myslim v dobrom,svokru mam moc rada) ale proste ta generacia bola vychovana ze flasa a prikromovanie atd.. ale ak vydrzis a naozaj prikladas malu:maleho stale tak sa to rozbehne. Ten reflex ked dieta taha taha, da tvojmu telu signal ze musi vyrabat viac mlieka. A veru ze vyrobi aj liter🙂 ak nema dueta nejaky iny problem ze by sa nevedelo prista alebo zle pristar atd..tak ak tu nie je problem,tak len vydrz.
Mám aj taký problém že mám jedno prso menšie ako druhé keď v noci spinkame tak sa mi naleju prsia to väčšie je ako hlava a to druhé cítím že je tiež plne ale stále malé nechápem to a striedam ich ale stále a takto sa mi to stalo z ničoho nič prvý mesiac doma z porodnice už 2 mesiace v kuse je malá na mne stále ťahá ťahá a mám pocit že mám málo
Mas pocit ze je to malo alebo realne je to malo? Pribera dostatocne? Cika dostatocne?
Mozes mat v jednom prsniku menej mliecnych zliaz, preto je mensi, alebo len dieta viac preferuje ten druhy - preto je vacsi. Dojcenie ma rozne fazy, dieta nema/nemusi vkuse len prehltat, ono ma aj dudkat… ale zas v 3 m uz by teoreticky nemuselo dieta byt nonstop na prsniku a tvorba mm a dojcenie by malo byt ustalene, teda dieta by malo byt schopne sa riadne nadojcit a potom (relativne) dlhsie vydrzat bez prsnika (na rozdiel od novorodenca). Pokial ide len o kratkodobu zalezitost a dieta prospieva treba vydrzat, pockat ako sa situacia vyvinie a s najvacsou pravdepodobnostou toto obdobie (moze byt kludne ten rastovy spurt) prejde a zasa bude lepsie. Nedaj len na svoj pocit, ze mas malo mlieka, ale riad sa faktami - prospievanim dietata. Pokial mas len jedno dietatko, tak sa mu vies prisposobit, ono to nebude trvat vecne. 🙂
Tiez mam jeden prsnik mensi. Tiez jeden robil problemy...
v tomto stadiu sa uz aj tvorba mlieka ustalila. Je to taky prvy strajk dietata... kedy chce viac a ta potreba sa musi prisposobit dopytu.
Jednak uz aj babo je vacsie. Skor a silnejsie vytiahne co musi. Tym ze je tvorba ustalena mlieko uz "nestrieka" same tak ako to bolo na zaciatku. Velmi vela mamiciek prave v tomto obdobi dojcit prestane s myslienkou-nie je mlieko.

V 3 mesiacoch nastáva prudký vývoj dieťaťa a často je kríza pri nedostatku mlieka lebo nárazovo si dieťa začína pýtať viac takže treba veľa piť, papať, jesť aby sa tvorilo viac mlieka a často kŕmiť 🙂