icon

Môže byť dojčenie obmedzené nedostatkom mlieka?

nathaessae
Dnes o 16:16

Zdravím chcem sa spýtať, môže sa stať že mám málo mlieka? Dcérka má 3 mesiace, je celý den na mne na prsníku trochu si cucne je počut ako prehĺta ale len 2 minúty a potom už len cuca a nepočujem že prehĺta ako keby nemám mlieko😶potom po pár minútach zas prehĺta a potom zas nic nejde. Je to tím že je na prsníku stále ?

mullerova46
Dnes o 16:25

V 3 mesiacoch nastáva prudký vývoj dieťaťa a často je kríza pri nedostatku mlieka lebo nárazovo si dieťa začína pýtať viac takže treba veľa piť, papať, jesť aby sa tvorilo viac mlieka a často kŕmiť 🙂

mvagusta
Dnes o 16:41

S hlavne vydrzat. Tu to totiz dnad kazda druha vzda.. lebo so mysli ze ma malo mlieka a zacne prikrmovat. Je to otravne lebo dieta je na prsniku snad nonstop ale prejde to..cca tyzden az dva. Potom bude mlieka tolko ze bude babatku po brade tiect🙂 zazila som pri obchod dcerach. Svokra uz by flasu pchala ale ja som vydrzala a oplatilo sa (a to myslim v dobrom,svokru mam moc rada) ale proste ta generacia bola vychovana ze flasa a prikromovanie atd.. ale ak vydrzis a naozaj prikladas malu:maleho stale tak sa to rozbehne. Ten reflex ked dieta taha taha, da tvojmu telu signal ze musi vyrabat viac mlieka. A veru ze vyrobi aj liter🙂 ak nema dueta nejaky iny problem ze by sa nevedelo prista alebo zle pristar atd..tak ak tu nie je problem,tak len vydrz.

nathaessae
autor
Dnes o 17:03

Mám aj taký problém že mám jedno prso menšie ako druhé keď v noci spinkame tak sa mi naleju prsia to väčšie je ako hlava a to druhé cítím že je tiež plne ale stále malé nechápem to a striedam ich ale stále a takto sa mi to stalo z ničoho nič prvý mesiac doma z porodnice už 2 mesiace v kuse je malá na mne stále ťahá ťahá a mám pocit že mám málo

kiki68
Dnes o 17:38

Rastovy spurt, mas dost mlieka, vsetky tym presli

nathaessae
autor
Dnes o 17:39
@kiki68

Rastovy spurt, mas dost mlieka, vsetky tym presli

@kiki68 co to znamená

veronika946
Dnes o 18:45

Mas pocit ze je to malo alebo realne je to malo? Pribera dostatocne? Cika dostatocne?
Mozes mat v jednom prsniku menej mliecnych zliaz, preto je mensi, alebo len dieta viac preferuje ten druhy - preto je vacsi. Dojcenie ma rozne fazy, dieta nema/nemusi vkuse len prehltat, ono ma aj dudkat… ale zas v 3 m uz by teoreticky nemuselo dieta byt nonstop na prsniku a tvorba mm a dojcenie by malo byt ustalene, teda dieta by malo byt schopne sa riadne nadojcit a potom (relativne) dlhsie vydrzat bez prsnika (na rozdiel od novorodenca). Pokial ide len o kratkodobu zalezitost a dieta prospieva treba vydrzat, pockat ako sa situacia vyvinie a s najvacsou pravdepodobnostou toto obdobie (moze byt kludne ten rastovy spurt) prejde a zasa bude lepsie. Nedaj len na svoj pocit, ze mas malo mlieka, ale riad sa faktami - prospievanim dietata. Pokial mas len jedno dietatko, tak sa mu vies prisposobit, ono to nebude trvat vecne. 🙂

maryetta
Dnes o 20:18

Tiez mam jeden prsnik mensi. Tiez jeden robil problemy...
v tomto stadiu sa uz aj tvorba mlieka ustalila. Je to taky prvy strajk dietata... kedy chce viac a ta potreba sa musi prisposobit dopytu.
Jednak uz aj babo je vacsie. Skor a silnejsie vytiahne co musi. Tym ze je tvorba ustalena mlieko uz "nestrieka" same tak ako to bolo na zaciatku. Velmi vela mamiciek prave v tomto obdobi dojcit prestane s myslienkou-nie je mlieko.