icon

Môžem pri dojčení striedať prsníky?

nina296
14. dec 2024

Dnes ma maly týždeň, dojčím každé 2 hodiny a vždy len z jedného prsníka. Zda sa mi nekludny, mozem dojčiť z jedného a hneď aj z druheho? Maly taha aj 40 minut, odpojí sa, zdriemne, dám ho odgrgnut a už sa da ťažko uspať. Neviem, či môže byt hladny alebo len nechce moc spat

kristina210
•
14. dec 2024

To neviem, ale určite striedaj od začiatku oba prsníky, aj niekoľkokrát počas kojenia,ak je to potrebné...stimuluješ rovnako tvorbu MM...

nikiki29
•
14. dec 2024

Ja som každých 10 minút vymenila prsník… neviem či je to správny postup ale mne to pomohlo. Malý sa lepšie nasýtil a mlieko sa tvorilo postupne viac. Vymieňala som 2-3x (čiže jedno kŕmenie 30-40 minút) aby bol sýty. Potom sa to zlepšilo 😊

nina296
autor
•
14. dec 2024

@kristina210 aha, talze oba. Dakujem a je normalne keď zacne ťahať, že strasne glga? Či tam nie je problem?

nina296
autor
•
14. dec 2024

@nikiki29 dakujem, skusim🙂

kristina210
•
14. dec 2024

Ja si myslím, že normálne, môjho som tiež vždy počula ako glgá, ako do studne 🙂 začiatky boli tiež také, že som kojila aj vyše 45 minút a striedala niekoľkokrát prsníky...možno bude taký hladoš ako môj

juliet86
•
14. dec 2024

normalne striedaj prsniky ako to citis a ako ti vtedy potrebujete. gratulujem k babatku

nina296
autor
•
14. dec 2024

@kristina210 je to mozne, mal 4,5kg tak asi hlados

nina296
autor
•
14. dec 2024

@juliet86 ďakujem

anavixy
•
14. dec 2024

Preco by si nemohla dojcit z oboch prsnikov? Na zaciatku sa aktivuje tzv let down reflex, tym sa mlieko spusta a vypudzuje a moze byt silnejsi tok, preto hlta rychlo. Ked zaspava, skus si stlacat (citlivo) prsnik zhora smerom ku bradavke a pokial mu nestaci, tak pokojne prsniky vystriedaj. Dieta nemusis davat odgrgnut, ak nema problem s grckanim, zbytocne si zo zobudis.

nina296
autor
•
14. dec 2024

@anavixy nedávala som odgrgnut, ale začal sa mi dusit potom slinami. Asi sa mu to vrátilo a ja som bola v soku. Keď ho dám odgrgnut, tak on si aj 3x. Tak asi treba, neviem, či to je tym

anavixy
•
14. dec 2024

@nina296 jasne, ak to potrebuje, tak davaj 🙂

brendicka
•
17. dec 2024

Ahojte ja sa chcem opýtať, mám mliečka prisavame sa vždy ked je hladny to je každe cca3 hodiny ale prisaje sa 2x potiahne a zaspi mi na prsniku ked ho vytiahnem hlada tak sa prisajeme znova a vzdy zaspí. Narodil sa o 2 týždne skor ako mal prsnik mu aj vypadava s ustociek. Samozrejme dokrmuje 60ml lemu nestaci moje. Ja som uz zufala čo robiť aby sa najedol z mojho nejake rady prosim 🙏