icon

Nespokojnosť bábätka po dojčení. Môže byť dôvodom hlad?

Dnes o 07:12

Ahojte maminy, mam mesacne babatko, ktore sa kojilo este pred tyzdnom celkom dobre, tym myslim ze po odgrgnuti a ulozeni do perinky bolo sice hore aj 2 hodiny ale nebolo uplakane, tento tyzden prestal po asi 2 minutach niekedy aj skor z prsnika tahat a zacal strasne plakat, vytacat sa a odmietat prsnik, myslim ze to je tym ze ked vypije predne mliecko, zadne sa mu uz nechce a zacne sa hnevat, cele dni ho nosim na rukach po krmeni a snazime sa ho uspat ale nejde to, schyti plac a dospali sme, myslite ze to moze byt hladom? mamicky mi radili davat umele mlieko, ze babatko bude hned spokojnejsie, mne to je luto ze sa trapim uz mesiac s dojcenim a vzdam to, ale tym ze maly je nekludny, vyzera nespokojny, a asi ani nie uplne nakojeny, neviem co robit

nattka123
Dnes o 07:39

@anonym_autor dobrý deň, dávate ho po tých dvoch minútach odgrgnut?

autor
Dnes o 07:45
@nattka123

@anonym_autor dobrý deň, dávate ho po tých dvoch minútach odgrgnut?

@nattka123 nie, snazim sa mu menit trosku polohu, vymenit prsnik, niekedy to zaberie a ked vidim ze popil aspon 15 minut tak potom dam odrgnut

anonym_42f140
Dnes o 09:10

Dojcene dieta si vraj nemusi odgrgnut. Ale to ma kazde dieta inac. Ano je mozne ze tvorba mliecka sa po mesiaci uz ustalila. Teda ide rychlejsie prv mliecko (to od smadu) a potom musi tahat a to sa mu nechce. V tomto obdobi prestanu mnohe mamicky dojcit. Prave preto ze babo proste trucuje.

anonym_f15528
Dnes o 10:01

Môže ho bolieť bruško .Môj syn to tak mal.Lekarka mi kázala dávať kvapky espumisan a zlepšilo sa to

nattka123
Dnes o 10:15
@anonym_autor

@nattka123 nie, snazim sa mu menit trosku polohu, vymenit prsnik, niekedy to zaberie a ked vidim ze popil aspon 15 minut tak potom dam odrgnut

@anonym_autor dojčím za chvíľku 6 mesiacov. A tiež sme to mali podobne. Kým som nepochopila,že keď mu je nepríjemne,že si potrebuje odgrgnut,pretože to prvé mliecko tecie samo,tak sa nahltal a trápilo ho to. Keď som ho dala odgrgnut (neodgrgol vždy hneď) niekedy to grganie trvalo aj 10 minút. Ale keď si grgol,pokračovali sme v kojení až na prsníku zaspal.

nattka123
Dnes o 10:17
@anonym_42f140

Dojcene dieta si vraj nemusi odgrgnut. Ale to ma kazde dieta inac. Ano je mozne ze tvorba mliecka sa po mesiaci uz ustalila. Teda ide rychlejsie prv mliecko (to od smadu) a potom musi tahat a to sa mu nechce. V tomto obdobi prestanu mnohe mamicky dojcit. Prave preto ze babo proste trucuje.

@anonym_42f140 no je to naozaj iba VRAJ. Moj keď sa nevygrga,tak sa chúďatko krúti a viditeľne ho niečo trápi. A niekedy si odgrgne ako dospelák :D bude mat 6 mesiacov. Dojceny na požiadanie a už ma 10kg. Pôrodná váha 3500g