Musím dcérku naozaj odstaviť?
Potrebujem radu,ale aj podporu a pochopenie.a len tak sj niekomu vyrozpravat.skoncili sme v nemocnici,lebo moja 14 mesacna dcerka odmietala akukolvek stravu,a tat jej zistili anemiu.ma hrozny krvny obraz,malo zeleza.je plne kojena,a okrem cicinky a par (2-3)lyziciek polievky absolutne nic nechce papat.doktorka mi kazala,ze mam malu okamzite odstavit,lebo koli mliecku vraj odmieta jest.da sa zo dna na den odstavit babätko?a co mam robit s mojim mliekom?ako mam malu prinutit nieco zjest alebo aspňn vypit,aby nebola dehydrovana?odmieta cajik,dzusiky,mliecko vo flaske.vypije max trosku cistej vody z poharika.dakujem za kazdu radu
@michala.s no neviem, možno záleží od druhu, ale nám na hematologii prízvukovali že počasl iečby antibiotikami nemám kvapky podávať
@luciferkax mame atb eusaprim su to velmi specialne antibiotika. Maly mal bakteriu e-colli v mozgu a nakolko je velmi ale velmi anemicky tak davame 2x denne 5 kvapiek zeleza. Dokonca sme uz davku museli zvysovat, nakolko sa vysledky krvy este zhorsovali
@michala.s nehádam sa, lekári určite vedia, čo robia.. a nad transfúziou neuvažovali? môjho staršieho postavila na nohy až tá...
Maly ma 22 mesiacov a kojim ho aj cez den, nielen v noci. Jedno obdobie jedol iba ryzu a zeleninu. Dookola. Az teraz zacina skusat aj ine veci. Ovocie neje takmer vobec. Ja by som neodstavovala. Mala si zvykne. Chce to cas a pevne nervy.
Jejo,baby,tak sa ospravedlnujem za vyraz ,,cicinka,, ale fakt som tu citala prvykrat,ze co to znamena.haha.ja som to len brala ako zdrobneninu od slova cici. 😅
@ukulela no, ako som pisala, berieme este atb, takze nemoze brat aktiferin, aspon lekar nam tak kazal....ale papka uz lepsie, rano nejaku baby parku, ale bez rozteka, nechce papat rohliky 😠 .....potom cici, naobed polievocku, polovicu mi vecsinou spapka, zase cici a ide hajat.....a ked sa zobudi, tak druhe jedlo, vcera napr. sme mali spagety s mesom a zjedla cely tanierik.... 😀 ...no a vecer sa uz len kojime, to si uzivame obe.... 😀 ....ovocie jej ponukam pocas dna, do jablcka len parkrat hryzne, bananik nechce, melon jej z ovocia chuti najviac.....pomaranc len stavicku vycucka.....ale ovela lepsie nez predtym....22.mame ist na hematologiu na odbery, viem, ze vysledky nebudu ovela lepsie, lebo este neberie kvapky, ale pre nas uz je toto vyhra , ze papa aspon nieco.....kasicky a krupice nechce vobec, vypluva, jogurtiky iba niekedy ked ma chut....ale som rada, ze papa aspon tak, ako papa....pre nas je uz aj to vyhra.... 😉
hádam nechceš ju dojčiť ešte v puberte 😀
@majoska párok, rožok pre tak malé dieťa ? ved to nie je vhodné jedlo ani pre dospelého...aké stravovacie návyky v nej vypestuješ a čo bude jesť v detstve, to sa odzrkadlí na jej zdraví v dospelosti..dávať jej jesť hocičo, len aby jedla, nie je cesta k vyriešeniu vašich problemov.. mliečne jej nedávaj vôbec, mlieko znižuje vstrbávanie železa ..ale železo z MM mlieka je vstrebatelné na 80%, takže radšej viacej dojči..a pozri tie potraviny bohatšie na železo aj prírodné produkty-už Ti tu písali......
@majoska ahoj, necitala som vsetky prispevky, ale ak ti mozem poradit, skus knizku Hned to bude anjelik od Bukovskeho (stiahnes aj na ulozto.sk). Moj 10 mesacny syncek tiez nechcel skoro nic okrem mojho mliecka, a jeho jedenie podla tejto knizky sa okamzite a neuveritelne zlepsilo...Su tam vynikajuce rady, recepty, davkovanie - presne podla veku...par si z nich vyber a skusaj. Odkedy mu robim par receptov podla tejto knizky vsetko pekne spapka. Je tam par pravidiel, ktore treba dodrziavat a tymi zarucis dostatok zivin. Ked nebude chciet hned, treba skusat. Tiez si nemyslim, ze mliecko treba zrusit...
drzim palce
@majoska mne veľmi pomohlo keď som jedla s malou. Napr jednu lyžičku ja ale aby bola sústredená na mňa riadne a potom ona a ešte bolo super keď mohla sama jesť že lyžičkou alebo aj hrášok alebo rezance rukami atď. To ju bavili. mne veľmi pomohla mama a jej tzv. "Staré názory" ona mi toto poradila. Malý mi mal rád kašu zemiakovú a pokvapkanu omáčkou z mäsa a keď videl že aj ja jem tak potom na tretí raz už aj on zjedol mäso ale samozrejme na drobno nakrájané. Veľa stastia

@luciferkax moze sa naraz aj zelezo aj atb, nas maly tak ma uz dva mesiace. Nasadili mu to na neonatologii. O osmej dostava zelezo a o desiatej antibiotika