Nepravidelný cyklus pri dojčení: Čo to znamená?
Ahojte dievčatá, stretli ste sa s niecim podobnym? Po sestonedeli sa mi vratil cyklus a to aj napriek plnemu dojceniu. Prejavoval sa len ako spinenie. O 27 dni som dostala znovu...a teraz preslo 37 dni a nic. Ide o nepravidelny cyklus alebo tehotenstvo? Nejde mi do hlavy, zeby sa cyklus predlzil az tak velmi. Vdaka 😊.
Tak nato ti odpovie len lekár, ja som malu kojila 2r a menštraciu som nemala 2 a pol roka..
@valeria180 spravit test a uvidis. Ale je to bezne takto, ze raz to je len spinenie a ze sa ti posuva
Tak nato ti odpovie len lekár, ja som malu kojila 2r a menštraciu som nemala 2 a pol roka..
@anonym_d61bb1 ja tak isto, menzes som nemala vôbec počas dojčenia.
@valeria180 všetko je možné a všetko je individuálne, nemáme to naprogramované všetky rovnako.
Moze to byt aj tehotenstvo, mozu to byt aj rozhodene hormony. Urob si test a uvidis. Cyklus po porode moze byt rozny. Tiez som dostala hned po sestonedeli. Plne som dojcila, dieta snad nonstop prisate a aj napriek tomu som to dostala. Prvy menzes po sestonedeli bol strasne silny a dlhsi nez obvykle. Potom o 28 dni som dostala znovu, uz to bol normalny menzes ako pred tehotenstvom. Potom dalsi mesiac som nedostala vobec. A na dalsi mesiac pre zmenu 2x. Dalsi mesiac zas nic. Konzultovala som to s lekarom a podla neho to bolo ok. Len hormony kvoli kojeniu.
test? Inak ja som mala normálne
test? Inak ja som mala normálne
@anonym_19fd04 test na 28 dc bol negat
@anonym_d61bb1 no a ja som kojila 4 deti, kazde 2 roky, posledne 3 roky a MS mi prisla po 4 mesiacoch od porodu, 1x po 6 mesiacoch a relativne pravidelna. To je uplne ze indiviadualne.
A moze byt aj nepravidelna ako u autorky. Vob3c by aom sa neatresovala,...len...ak nechce vyt tehotna, tak treba sa chranit, mala by vediet, ze dojcenie nie je antikoncepcia.
@valeria180 ja som pri dojceni nemala ms 8mes a potom nepravidelny. Tak po roku sa ustalil.
Je to uuuplne normalne.
Ak je test neg , tak to je len cyklus. Mne teda menzes uz normalny asi ani po 41 nenabehne. Po 35 este bol normal, ale po pol roku . Ale bez pms a kratky. Teraz bez pms a rozne intervaly medzi a intenzita slaba. Porod vela veci zmeni v tomto smere. Neiktore docasne, nieco uz trvalo a k tomu tiez vek

@valeria180 môže ísť o tehotenstvo...pri dojčení nemusí byť pravidelný záleží ako často kojis