Odnaučilo sa vaše dieťa od nočného kŕmenia samé?
Zaujéma ma to, ž e snáď si malý ak príde jeho čas sám odvykne a nebudeme musieť my niečo razantne urobiť, lebo nedať dieťaťu papať, no neviem, ako to bolo u vas?Ďakujem 😉
nas maly sa odnaucil asi v roku, dovtedy bol kojeny, najprv si sam zrusil denne kojenie a potom som mu raz v noci nedala mlieko, ale len dudku a v pohode, odvtedy takto fungujeme a jest v noci nepyta
to je asi velmi individualne, moj ked mal asi 9 mesiacov, 1-2x za noc sa budil a ja som ho automaticky kojila. raz som si povedala, ze skusim ho nedat hned na prso, ked sa zobudil, pohladkala som ho, chytila za rucicku a on po asi 3-5 minutach vzdychania (nie plakania) zaspal. toto sa opakovalo asi tyzden a potom uz nikdy viac pitie v noci nepytal 🙂
my sme odstavili od nocneho kojenia minuly tyzden, lebo to uz bolo neunosne kazdu pol hodinu hore a nie a nie zaspat pokial nemala cicik v ustach.
dve noci plakala - prvu viac druhu uz len tak menej a tretiu noc uz ani nevedela ze nocne kojenie existuje 😉 ponukala som jej vodicku obcas sa napila, teraz uz moc nepije, ked sa preberie staci ju pohladkat alebo si ju pritulim viac k sebe.
môj malý bude mať 4roky a ešte niekedy si v noci pýta mlieko, ale už nie tak často ako kedysi 🙂. Dúfam, že pomaly sa odnaučí a prespí celú noc konečne 😎
ja si uz presne nepamatam, kedy to bolo, lebom aly bol velky spac, ale odnaucil sa velmi skoro a sam...ono to ani nijako podla mna nedonutis, ked je dieta hladne, tak je hladne...neboj, odnauci sa, este mate cas a urcite sa aj ty raz dobre vyspis 😉
Ja som nasu malu zacala odnaucat od nocneho krmenia ked dovrsila 8mesiacov. Dr mi to tak doporucila tak som to skusila. Budila sa mi na mliecko tak 2-3krat za noc. Mliecko som vymenila za cajik od Sunarek Hruska a Medovka na dobry spanok. Prve noci, mozno 3-4noci, sa mi zobudila aj kazdu hodinu. Pokazde som jej dala cucnut cajiku a zaspala. Potom sa mi zobudila uz len raz za noc, okolo 1h a to vypila aj skoro celu flasku cajiku a asi po dvoch tyzdnoch cajikovania sa zrazu nezobudila vobec. Pekne mi prespala celu noc. Vobec to nebolo take strasne ako som si myslela. Prajem vela stastia. Za pokus to stoji 🙂
Tento isty problem mam aj ja. Viktoria sa mi zobudi v priemere 2krat za hodinu. Uz jej ani nedam prso, len jej dam dudel, pohladkam.. Par dni to zaberalo a zas sa dozaduje mlieka. Som z toho na prasky, lebo sa nic nevyspim a trva to uz veeelmi dlho. A to uz nie je hlad, ale zavislost, kedze si len cucne a spinka.. Ja si stale vravim,ze to nebude robit do 5r a to ma trosku, ale nie velmi ukludnuje 😀
nas strasi sa budil do roka aj 10krat za noc ale bol este kojeny tak vymyslal,ale potom som presla na normalne mlieko polotucne a ako anhle sme zacali davat to vecer vypil a prespal celu noc.ale potom boli obdobia ze sa sem tam zobudil na kakavko ked mal dva roky ale to uz bolo sem tam takew vypadky...a tento mladsi ma 9mesiacov a stale s abudi v noci.
neviem ci dojcis a ci krmis z flase...ale nasa starsia dcerka pila mlieko z flase do 3rokov,potom sa nam narodil syn a ona sama prestala pytat.Teraz bude mat syn 2 roky a uz tyzden v noci papat nepyta 😀 Ja som to nechavala na deti,ked prisiel ich cas oducili sa same 😵
my sme sa presne ako azarijka píše odstavili cca 3 týždne dozadu, pretože bola každú POL HODINU! hore. Všetci nevyspatí, chorľaví, unavení. Ťahali sme tak pol roka a už to bolo neúnosné. Jednu noc plakala, od ďalšej spala, dnes nevie čo je nočné kojenie, večer dostane kašu a okolo 22,30 ešte 180 ml UM a spí CELÚ NOC! Neuveriteľné a som v šoku. Osobne by som ju neodstavila, ale bolo to nutné a hodnotím to ako správne rozhodnutie. Mala už rôčik, tak som rada, že sme aspoň do roka potiahli.
moj maly pil mlieko 1x v noci a asi pred mesiacom som mu dve noci po sebe mliecko nedala, 5 minut si poplakal a hned zaspal...Ked sa vecer normalne napapa, nemoze mat v noci hlad, mlieko pil len zo zvyku
Podla mna je to individualne a kazde babatko si to reguluje same...
Moj maly mi uz par krat prespal celu noc alebo sa budil len raz a teraz sa zasa zacal budit kazde 3 hodiny...
Najlepsie vie ci je hladny a ci potrebuje papat alebo nie.
A kazde babo je ine, takze povedat ze kedy by uz nemalo v noci papat sa neda.....
ahoj, urcite je to individualne a zalezi aj na tom ako je to casto. ako aj niektore dievcata uz spomenuli, ked to zacalo byt kazdu hodinu, uz som nevladala. ledva som zaspala a znova hore. v 9 mesiacoch sme museli prestat s kojenim a zacala som to nahradzat vodickou z flasky. frekvencia sa sama zacala znizovat a teraz pocas vykurovacej sezony je to tak raz za noc. ale stane sa ze aj dva krat, ale nie velmi casto. 🙂

nas ma 2 roky 3 mesiace a v noci minimalne 1x pije mlieko, niekedy aj 2x. to je velmi individualne. ked vam prespi celu noc, tak nemusite krmit, ale ked sa zobudi a mrnci, place, mrnci a place, tak co mam spravit. vypije si mlieko a spi dalej.