Odrazil sa stres v tehotenstve na množstve vášho mlieka?
Rada by som počula vaše skúsenosti ženy, či keď ste mali veľa stresu v tehotenstve, tak či ste mali mlieko alebo je to naozaj tak ako sa vraví. Vďaka🙂
podobne ako @rurutiax, nie v tehotenstve, ale stres po porode v kombinacii s odlucenim. mala som nejake mlieko, ale malo a nikdy sa nerozbehlo tak, aby stacilo, tak som dokrmovala. skusala som vsetko mozne (laktacna bola u nas viackrat, dokrmovala som cez cievku, spolocne sme spali atd. atd.).
Pracovala som skoro az do porodu na plny uvazok, trpela som nespavostou a stres bol este z inych dovodov. Prenasala som. Porod trval 96 hodin a skoncila som potom na sekcii. A dojcila som. Napriek stresu, napriek unave, napriek sekcii... co su vacsinou faktory, ktore sa uvadzaju ako sposobujuce tazkosti. Ale je fakt, ze ja som proste bola v hlave nastavena tak, ze dojcenie je prirodzene a dojcit budem. A to som v porodnici nemala nejaku podporu, prave naopak :( Myslim si, ze mindset urobi vela, neverila som si v mnohych oblastiach, ale proste to dojcenie neviem preco, tam som si bola ista...A to mi nabehol menzes okamzite po cistkach a napriek intenzivnemu dojceniu zostal pravidelny.
Nie. A to bol skutočný stres, horší si neviem predstavi, dlhodobá nespavosť, neschopnosť jesť. Porodila som zdravé dieťa, mlieka bolo dostatok, dieťa bolo plne dojčené.
Nie, mala som otrasny 5dnovy porod a poporodnu depresiu, mlieko sa mi pustili az po tyzdni a pol cca. Vkuse som si ale stimulovala prsia, aj ked sa dieta neprisavalo. A potom som dojcila dlho dlho
Zo stresu (ale to bola naozaj velmi zla situacia) som stratila mlieko v priebehu par minut.

V tehotenstve ani tak nie. Až v pôrodnici. Mala som dlhý 23 hodinový pôrod bez epidurálky ako prvorodička. Malá nebola na tom zdravotne ok, nemala som ju pri sebe a musela byť sledovaná. Nech som sa akokoľvek snažila, potom už aj doma, mlieko nie a nie sa spustiť. Po mesiaci som s tým sekla a je na UM.