icon

Odrazil sa stres v tehotenstve na množstve vášho mlieka?

14. feb 2024

Rada by som počula vaše skúsenosti ženy, či keď ste mali veľa stresu v tehotenstve, tak či ste mali mlieko alebo je to naozaj tak ako sa vraví. Vďaka🙂

rurutiax
14. feb 2024

V tehotenstve ani tak nie. Až v pôrodnici. Mala som dlhý 23 hodinový pôrod bez epidurálky ako prvorodička. Malá nebola na tom zdravotne ok, nemala som ju pri sebe a musela byť sledovaná. Nech som sa akokoľvek snažila, potom už aj doma, mlieko nie a nie sa spustiť. Po mesiaci som s tým sekla a je na UM.

deedol
14. feb 2024

podobne ako @rurutiax, nie v tehotenstve, ale stres po porode v kombinacii s odlucenim. mala som nejake mlieko, ale malo a nikdy sa nerozbehlo tak, aby stacilo, tak som dokrmovala. skusala som vsetko mozne (laktacna bola u nas viackrat, dokrmovala som cez cievku, spolocne sme spali atd. atd.).

cookie29
14. feb 2024

Pracovala som skoro az do porodu na plny uvazok, trpela som nespavostou a stres bol este z inych dovodov. Prenasala som. Porod trval 96 hodin a skoncila som potom na sekcii. A dojcila som. Napriek stresu, napriek unave, napriek sekcii... co su vacsinou faktory, ktore sa uvadzaju ako sposobujuce tazkosti. Ale je fakt, ze ja som proste bola v hlave nastavena tak, ze dojcenie je prirodzene a dojcit budem. A to som v porodnici nemala nejaku podporu, prave naopak :( Myslim si, ze mindset urobi vela, neverila som si v mnohych oblastiach, ale proste to dojcenie neviem preco, tam som si bola ista...A to mi nabehol menzes okamzite po cistkach a napriek intenzivnemu dojceniu zostal pravidelny.

abbey1
14. feb 2024

Nie. A to bol skutočný stres, horší si neviem predstavi, dlhodobá nespavosť, neschopnosť jesť. Porodila som zdravé dieťa, mlieka bolo dostatok, dieťa bolo plne dojčené.

majlo1234
14. feb 2024

Nie, mala som otrasny 5dnovy porod a poporodnu depresiu, mlieko sa mi pustili az po tyzdni a pol cca. Vkuse som si ale stimulovala prsia, aj ked sa dieta neprisavalo. A potom som dojcila dlho dlho

emuemu
14. feb 2024

Zo stresu (ale to bola naozaj velmi zla situacia) som stratila mlieko v priebehu par minut.