Odstavenie od nočného mlieka
Ahojte, chcela som sa poradit. Mam doma syna kt. ma rok a 2 mesiace. V noci sa dost casto budi aj 3x 4x za noc a upokoji ho ked mu dam mlieko. V podstate ho vypije cele naraz len raz okolo 4 rano. Podla mna by mu stacilo aj ten raz dat ale ked mu nedam pocas budenia skor velmi place. Voda, caj a pod. odskusane 🙂. Neviem vyskusala by som aj nejakych par dni ,,pretrpiet,, a nedat mu nech si zvykne len ci ma s tym niekto skusenost ci to zaberie. Pripadne ine rady ako na to. Alebo len pockat kym to prejde. . Nie je to nic strasnne ale mohol by uz prespat celu noc 🙂. A hladny tiez nie je kedze cez den papaa velmi dobre aj denny spanok ma raz a 3 hodky pospi super. Len ta noc je taka aka je 🙂. Dakujem za rady.
Ja som napriklad mojmu synovi vecer davala uz do UM 2-3 lyzicky kase a to mliecko bolo hustejsie takze ho aj viac zasytilo...mne spava celu noc asi od 10.mesiacov ale ked sa aj v noci nahodou zobudil tak UM som mu uz nedavala, max cajik alebo vodu 😊 a zas to co najviac dopomohlo k tomu aby mi prespal celu noc tak bolo to ze zacal spavat v svojej izbicke sam...
@lely1234 nebolo to príjemné no.
Ja som celkom imúnna voci detskemu plaču, muz tie dve noci znášal horšie. Ale vyslovene to bolo o tom ze plakal z polospánku po leziacky na bruchu so zatvorenými očami, alebo zhypnotizovany v sede v postieľke a zo sekundy prestal a funel dalej do vankúša. Nemohla som ho ani na ruky pomojkat ani pohladkat nic, vadilo mu všetko az tak ze sa prebral a nechcel zaspať bez mlieka uz vôbec.
Cize u nás len pretrpieť a nechať ho vyplakať. Spi sam v izbe takmer od narodenia, chce mať svoj kľud a pokoj a da sa do pohody sam.
Hmm... Kazde dieta je ine. Starsi sa budil max 4x. Postupne 2x...az to bolo len po polnoci a aj to pil vodu. Doteraz ma vodu pri sebe... Ma 2r a 4m. Pred 2 rokom za naucil spat bez prebudzania. Spi sam v izbe. Za to mladsia... ta sa budila aj kazdu hodinu. Malokedy sa budi 3x. Je od roka na kravskom.. a noci ma fakt rozne..od 3x do 8x... Myslim...ze niektore deti dozreju na to skor,ine neskor. ;) Znizila som davku mlieka ale oba si tiez len cucne a spi... nevypije vsetko. Myslim...ze mozno este v 3r sa bude budit. xDD
@lely1234 u nás odstavenie a ,,pretrpenie” nezabralo. Skúšala som všetko až som to na radu svokry vzdala. Povedala, že s tým nič nenarobím lebo môj muž ziapal niekoľko krát za noc do 4!!! rokov 🤭 takze moja dcéra bola do 20 mesiacov tak 3-4x za noc hore (a zakaždým teda vypije plnú fľašu 180ml) a teraz má 22 mesiacov a už vstáva len 1-2x za noc. Pre mna je to úspech 🤣 a žiadna voda/čaj a pod. nezaberá.... proste to musíme len pretrpieť kým to skončí 🤞🤞🤷🏻♀️
a to si dojčila, alebo si dávala umele mliečko?
neviem poradit, lebo od 4 mesiaca mi spinkal celu noc. Zase ale dovtedy sa na mliečko budil max 2x v noci a nad ranom okolo 5-6.hod už nespal a bol hore

UM? Moj toto robil na 10 mesiacov po tom co mu išli zuby, zvykol si ze ked sa zobudí dostane mlieko a začal sa budiť 2-3 krát (do vtedy len raz nadránom). Voda čaj plač, ruky plač, mlieko cucol mozno 30ml a do sekundy spal ďalej. U nás pomohlo pretrpieť dve prerevane noci. Nič iné. Od vtedy opäť spi celú noc a vstáva az o 5na mlieko a spi dalej este do pol 7-7.