Odstavenie skoro dvojročného dieťaťa
Žienky ako sa vám podarilo rýchlo a čo najviac "bozbolestne" odstaviť dieťa. Som v 12tt tehotenstva a už je to neúnosné. Odkedy malý pije "tehotenské mlieko" horšie spí, viac ho nadúva, veľa sa chce kojit s pre mňa je to bolestivé. Je to teda oveľa horšie ako pred tehotenstvom. Po tejto prebdenej noci som si povedala že to skúsim. Primárne som chcela počkať čo to nepôjde do stratena keď mi klesne tvorba. Ale pre všetkých zúčastnených to bude asi tak najlepšie. Rady, typy, odporúčania? Maly spí so mnou na manželskej , muž s dcérou v druhej izbe.
@cecilia29 najideálnejšie je na noc vždy odísť, ak máš kam, rodičia, kamarátka, penzión, chata, po pár nociach by mal byť kľud, len v terajšej dobe je to ťažšie realizovateľné. Možno by stačilo vytratiť sa na večernú prechádzku s kamarátkou, nech ho ukladá muž, len či ťa nebude čakať. Niektoré ženy si prelepujú bradavky, alebo natrú octom, neviem, neskúšala som.
Ja som mala doma takú závislácku, jedného dňa som sa nejak vnútorné rozhodla, že končím, že to už nedávam byť každú hodinu hore, mala vtedy 1,5r. Ja som si prelepila bradavky leukoplastom, že mám bobo. A bola som prekvapená ako to išlo ľahko, do 4 dni bola odstavená. Prvé noci ked pytala, tak sme ju na rukách tíšili, teda aj ja aj manžel, spávali sme spolu v izbe všetci. Prvé noci keď sa potom neskôr budila, párkrát som jej ešte dala cucnut, lebo ma aj tlačili plné prsia. Ale potom som bola taká odhodlaná, že už som dávala menej, radšej som si išla v noci odsať, a manžel malú tíšil, keď chcela. Ale išlo to lepšie, ako som čakala. Od vtedy prespí celú noc. Začala sa budiť stále menej a menej. Ja mám pocit, že zabrala aj tá moja vnútorná istota, nenechala som sa ničím zneistiť, ani oblomit plačom, ani výčitky som nemala.
No jednoducho nedať. Odstavovala som dve dva a pol ročne deti. Má bradavk ocot, aby ro smrdelo a nedať. U oboch to prešlo za 3-4 dni.
@cecilia29 ja som odstavila pred týždňom 2.5 ročného. Dopredu som mu hovorila že bude zaspavať s tatom že mliecko už nebude atď, v deň D som mu od rána opakovala že na večer už bude mať len "kravickove" a moje mliečko už nedostane. Aby to bral vážne prsia som si pred ním obviazala obväzom.
Myslím že to zvládol úplne super keďže on nikdy nezaspal inak ako na posteli na prse, čiže žiadne spanie v kočíku ani nikde inde aj keď bol ako unavený.
Plakal(vrieskal) z celého večera asi pol hodinu, potom si vybral knižky čítať a na veľa už fakt pri obrovskej únave zaspal. Takže teraz už pekne zaspáva pri čítaní knihy a už sa skoro ani v noci nebudi🙂 držím palce
@777januska777 ďakujem 🙂
Ďakujem baby za reakcie. Skúsime niečo s manželom naplánovať ,predstava že to bude trvať 3-4 dní nie je až tak strašná, aj keď ja som na ten plač deti dosť slabá. Prvá sa odstavila mojim pobytom v nemocnici .Teraz veľmi zdrhnúť nemám kam . Skúsime sa teda s tatom vymeniť, ak to nepôjde tak ten ocot zmene dosť odpudivo 🙂
Ešte raz ďakujem.

V prvom rade gratulujem 🙂 a k veci ja som začala odstavovat postupne, najskôr cez deň a potom v noci. Asi tak týždeň to cele trvalo. V noci malému dával manžel vodu. Vo vašom prípade by som sa možno skúsila vymeniť, ty so staršou manžel s mladším. Ked ta mladší neuvidí skôr sa odstaví.