Okamžité odstavenie od prsníka
Prosím každú maminu, ktorá urobila rázny krok - koniec kojeniu zo dňa na deň, nie postupne ako ste to urobili?
Aký to malo priebeh? Ako dlho trvalo kým dieťa prestalo vyžadovať prso?
Mám 8 mesačné dieťatko, v noci nonstop cucá prso, zase má obdobie, že som ,,jej cumlík". Zaspáva výlučne na prse, prípadne na rukách ale zachvíľku sa zobudí aj tak hľadá prso, ale nie kvôli hladu.
Veľmi ju ľúbim, bojím sa aká bude reakcia, ale cítim, že som už otrokom kojenia, už to nie je o tom že je kojenie krásne, prospešné, dôležité a vyhovuje obom...Príkmy jedáva relatívne v pohodičke ale aj tak gro tvorí mliečko.
Od marca nastupujem do práce na polovičný úväzok, myslela som, že to zvládneme s odsávaním, ale tie noci sú hrozné a ja nebudem vládať pracovať a zároveň byť pohodovou mamou, ak budem stále ,,dojička na celú noc"
Dcérka však nechce fľašu, cumlík (pije len z pohárika), ako to mám teda urobiť. Som zúfalá....
@maminecka2 prepac, ze som to adresovala tebe. gratulujem k detickam.. je to urcite krasne po dvoch chalanov mat doma aj princeznu. prajem vam vela krasnych spolocnych momentov.
@bienennest: dakujem pekne. Ano, je to nadherne. Ja uz som bola zmierena ze budem mat len synov, o to viac ma potesilo dievcatko. Aj chalani ju lubia, len by este chceli jednu sestricku, nech ma kazdy "svoju" 😍

@alby2014 pozri, kazda mamicka si musi rozhodnut sama aka pre nu najlepsia cesta, nezavisle od toho co ti poradia ini. Ci uz sunar alebo kojenie musis rozhodnut ty, avsak treba si davat pozor pri odkojovani, pretoze prolaktin (ktory podporuje tvorbu mlieka) sa ti neprestane tvorit zo dna na den a z toho mozes mat problemy.
Ja som urobila velmi dobru skusenost s tym ponechat na dietati kedy same uz nema zaujem na kojeni. pri mojom druhom som postupne nahradila jeho jedla cez den za kasicky a ostalo uz len nocne kojenie a jedneho dna sam od seba nechcel (mal vtedy 1,5 roka). moje telo a aj syn si mohli na vsetko pozvolna zvyknut. samozrejme nie vzdy sa to da takto cakat, skus sa poradit s tvojim gynekologom.. existuju lieky, ktore tvorbu prolaktinu pozastavuju (samozrejme, ze to nieje take humanne ako ked to prenechas prirode).