icon

Pokračovať v dojčení po nástupe do škôlky?

12. sep 2026

Ahojte, syn má 2,5roka a dala som ho do škôlky. Zatiaľ ho ešte dojčím, ale len doma na jednom dohodnutom mieste a nikde inde. V škôlke, na návšteve, či von na ihrisku, lavičke nikdy nepýta. Dojčili ste aj naďalej, ak dieťatko nastúpilo do škôlky alebo s tým sekli?
Akú mali dojčené deti imunitu? Ďakujem

Strana
z8
anonym_066070
13. sep 2026
@saprofytkaveronika

@anonym_autor zeny, ja zasnem (z niektorych komentov- a to som citala len par) To aj nazivo keby vam nejaka maminka polozila takuto otazku, by ste takto reagovali? Povedali by ste jej do oci, ze je kojofilka, ze ma prsnik strkat do ust muzovi a nie dietatu? Hanbim sa za kazdu, ktora je schopna ponizovat len vdaka anonymite na MK! Autorka - ak ta dojcenie neobtazuje/neobmedzuje, kludne v nom pokracuj. Daj na svoj vnutorny pocit.

@saprofytkaveronika samozrejme ze do oci by to nepovedali. To len tu si prisli kopnut, pretoze ocividne maju same nejaky problem. Normalna zena, spokojna sama so sebou by nikdy taketo veci z ust nevypustila.

anonym_ac6a18
13. sep 2026
@anonym_146b17

@anonym_autor len taka otázka, naco ho vlastne kojis? Ma normalnu plnohodnotnú stravu. Z akého dovodu mas potrebu mu pchať do úst tvoj cecok, aby sa napilo ako z krabickoveho džúsu? Chápem, že dieťa ktoré ešte samo nepapa, bábätko, pre neho je to zdroj obživy (keď vylúčim UM), ale pre také veľké decko je to na čo? Aby ti poolizoval bradavku?

@anonym_146b17 ty nebudes ok. Zvláštne predstavy máš. Hanbila by som sa.

anonym_146b17
13. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_146b17 a čo to je ak nie dojčenie? Olizovanie bradaviek ako napísala jedna teta vyššie v komentoch?
@anonym_146b17 blbý príklad. Zubár ti povie, že genetika a zuby nemajú nič spoločné 😀

@anonym_autor ono všetko je genetika, keby si náhodou nevedela. Niektorým to kojenie fakt udiera na mozog a ty si toho žiarivým príkladom.
A nie, tak veľké dieta už nekojis, predstav si. Nazvy si to ako len chceš, ale kojenie je niečo úplne iné.

anonym_50b0e2
14. sep 2026
@anonym_3bcb19

@anonym_3e0719 a podľa mňa je cez čiaru písanie kojofanatičiek o "práškovom mlieku" akoby to bola otrava.. lebo my čo máme deti na UM sme ich mali radšej nechať umrieť. 🤦‍♀️

@anonym_3bcb19 je to praskove mlieko. Normálny pojem. Vo francúzštine sa mu tak úplne normálne hovorí lait en pudre,,t.j. je to na obale a povie to každý človek bez ohľadu na ich status dojecenia a aj chlapi 😉 že ty v tých slovách vidíš otravu by si mohla porozmýšľať prečo. Nie je to otrava, je to pomoc, len tam chyba nejakych 150 ks bioaktívnych látok, ktoré príroda vymyslela ako optimálnu potravu pre potomstvo ľudí

anonym_50b0e2
14. sep 2026
@anonym_146b17

@anonym_autor ono všetko je genetika, keby si náhodou nevedela. Niektorým to kojenie fakt udiera na mozog a ty si toho žiarivým príkladom.
A nie, tak veľké dieta už nekojis, predstav si. Nazvy si to ako len chceš, ale kojenie je niečo úplne iné.

@anonym_146b17 to je taká blbosť, že je to všetko genetika. To mas akoby povieš, že stav pokožky je *všetko* genetika. Je to podstatná časť, ale ak budes mať na figu pitný režim, ničím ju nehydratujes, bude po istom case v zlom stave.
Aj povaha je genetika + prostredie
Žiadna čierno biela story ako si myslíš

anonym_47fd0d
14. sep 2026

Mne neprídu úchylné ženy, ktoré dojcili dlhšie, ale skôr vy, ktoré dojčenie sexualizujete. Vám už úplne šibe. Na dojčení nič sexuálne nie je. Prvé som dojčila 8 mesiacov, druhé 4 roky - len doma (to aby ste sa nemuseli chytať za hlavu pri pomysleni dojčenia v skolke, na ihrisku, kdekolvek...).S mužom mám sexuálny život vyše 20 rokov výborný, dojčenie so ženou ozaj nič v sexualnom smere nerobí. Ak s vami robilo, tak ste tu vadné vy.
Autorka fakt sa na toto radšej nepýtaj. Spravia z teba uchyla, ani nevieš ako. Rob podľa seba a tvojho dieťaťa.

autor
14. sep 2026
@saprofytkaveronika

@anonym_autor zeny, ja zasnem (z niektorych komentov- a to som citala len par) To aj nazivo keby vam nejaka maminka polozila takuto otazku, by ste takto reagovali? Povedali by ste jej do oci, ze je kojofilka, ze ma prsnik strkat do ust muzovi a nie dietatu? Hanbim sa za kazdu, ktora je schopna ponizovat len vdaka anonymite na MK! Autorka - ak ta dojcenie neobtazuje/neobmedzuje, kludne v nom pokracuj. Daj na svoj vnutorny pocit.

@saprofytkaveronika určite by to nepovedali žene do očí, maximálne za chrbtom. Anonymita je fakt pozoruhodná. Aspoň vidieť, čo si myslia a čo im ide hlavou.

autor
14. sep 2026
@anonym_146b17

@anonym_47fd0d tiež som nepochopila, ako v dojčení môžu vidieť niečo sexuálne, že sa dojčiaca matka ukája, pritom je to úplne o inom. Niektorí ľudia to majú v hlave popletené.

@anonym_146b17 áno ak nemáš iný argument použiješ ten najtrápnejší, “udiera ti mlieko do hlavy”. Čo viac dodat pani genetička.😀

anonym_0a9c87
14. sep 2026

@anonym_autor môžem ťa ubezpečiť,že tie školkarske choroby pridu aj s dojčením.Osobne mi príde diwťa na dojčenie už staré....všetko potrebné má zo stravy...ale tvoje dieťa ked to Vam vyhovuje tak koj

anonym_066070
14. sep 2026
@anonym_47fd0d

Mne neprídu úchylné ženy, ktoré dojcili dlhšie, ale skôr vy, ktoré dojčenie sexualizujete. Vám už úplne šibe. Na dojčení nič sexuálne nie je. Prvé som dojčila 8 mesiacov, druhé 4 roky - len doma (to aby ste sa nemuseli chytať za hlavu pri pomysleni dojčenia v skolke, na ihrisku, kdekolvek...).S mužom mám sexuálny život vyše 20 rokov výborný, dojčenie so ženou ozaj nič v sexualnom smere nerobí. Ak s vami robilo, tak ste tu vadné vy.
Autorka fakt sa na toto radšej nepýtaj. Spravia z teba uchyla, ani nevieš ako. Rob podľa seba a tvojho dieťaťa.

@anonym_47fd0d presne tak, ak vidi niekto v dojceni nieco sexualne tak ma v prvom rade problem v hlave on

stinia
14. sep 2026

Strasne komentare. Strasne. Je vedou dokazane ,že: Dojčenie podporuje imunitný systém dieťaťa. Má aj kopec inych výhod pre dieťa. Je to VEDOU dokázané. Skúsenosť pár mamičiek na MK nie je žiadna spoľahlivá vzorka 🙂

anonym_146b17
14. sep 2026
@stinia

Strasne komentare. Strasne. Je vedou dokazane ,že: Dojčenie podporuje imunitný systém dieťaťa. Má aj kopec inych výhod pre dieťa. Je to VEDOU dokázané. Skúsenosť pár mamičiek na MK nie je žiadna spoľahlivá vzorka 🙂

@stinia ano, samozrejme, preto je toľko skolkarov chorých. Jaj, ci zabudla som, to preto lebo neboli do 3 rokov dojceni

leidin
14. sep 2026

V takom pripade by to nevadilo, ale do 7 rokov urcite nie. :D tazko povedat, ako to prirodzene odoznie.

autor
14. sep 2026
@anonym_146b17

@stinia ano, samozrejme, preto je toľko skolkarov chorých. Jaj, ci zabudla som, to preto lebo neboli do 3 rokov dojceni

@anonym_146b17 PODPORUJE imunitný systém. Neznamená, že dojčené deti pijú zázračnú tekutinu a nebudú choré. Čítaj s porozumením.

jarnajar
14. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_146b17 PODPORUJE imunitný systém. Neznamená, že dojčené deti pijú zázračnú tekutinu a nebudú choré. Čítaj s porozumením.

@anonym_autor Ak ti to neprekáža, tak pokračuj. Dieťa má už škôlkou obrovskú životnú zmenu, toto teraz nejaký čas kľudne ponechaj. Zariaďte sa podľa seba.

autor
14. sep 2026
@jarnajar

@anonym_autor Ak ti to neprekáža, tak pokračuj. Dieťa má už škôlkou obrovskú životnú zmenu, toto teraz nejaký čas kľudne ponechaj. Zariaďte sa podľa seba.

@jarnajar ďakujem, neprekáža mi to, časom odstavím. Už je to aj tak v obmedzenom režime 1-3x denne.

anonym_7b22ee
14. sep 2026
@anonym_146b17

@anonym_7b22ee tak ako očkovanie nespôsobuje autizmus, tak kojenie nema žiadny vplyv na imunitu. To len aby si vedela. Niekto má tú imunitu lepšiu, iný horšiu. Ma to dane geneticky. Ako napr.zuby.

@anonym_146b17 nepýtala som sa na váš názor a neviem kedy sme si potykali. Keď budete mať s 3 deťmi skúsenosti ako ja čo som kojila aj počas tehotenstva, potom ma možno váš názor bude zaujímať. Aj keď som si istá, že ani potom ma to nebude zaujímať 😊
Prajem pekný deň vo vašom nudnom živote 🌹

anonym_7b22ee
14. sep 2026
@jarnajar

@jarnajar súhlasím, ja nepoznám žiadne histérie a zdúvačky po škôlke, všetko sme zvládli kojením. Aj na dcére teraz vidím keď je nervózna, že keď sa nakojí, je oveľa kľudnejšia a nemusím sa stresovať, že nemá svoj deň alebo že nevydrží.

anonym_7b22ee
14. sep 2026

Ja tipujem, že kazdá čo tu prišla mudrovať aké je kojenie na prd a ako to nič dieťaťu nedáva hádam ani jedna nekojila lebo to samé nezvládli a tak rozosievajú zlosť okolo seba 🙈

anonym_b8400a
14. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_c5a977 a nebavím sa o umelom mlieku ale kravskom, od kravy.

@anonym_autor a umele mlieko je podla teba z coho - z ropy destilovane v laboratoriu?

autor
14. sep 2026
@anonym_b8400a

@anonym_autor a umele mlieko je podla teba z coho - z ropy destilovane v laboratoriu?

@anonym_b8400a čítaj ďalej, čo som myslela, vôbec nešlo o umelé mlieko ako také…

anonym_2c1388
18. sep 2026
@anonym_8d0e0c

@svetlonos ty si nervak stačí čítať tvoje príspevky

@anonym_8d0e0c
A ty si jasnovidna, že má dokonalé poznáš cez príspevky na fóre, blahoželám. Čo tak otvoriť si prax online 🥰?
Ja nie som nebral, len pomerne priama a nie falošná. Poviem veci ako sú. Ja nemôžem za to, že mnohí budú radšej klamaní ako počuť fakty. Privátne stálymi neriešim nič. Tu je to fórum, a od nikoho väčšinou nedostaneš priamu odpoveď s nadhľadom. Život ma naučil meniť za každých okolností u každého za peknú.
A nervak som, áno, po troch a viac mesiacoch neustálych chorôb, nevyspatie, vracania, návštevy nemocnice. Rada spoznam matku, ktorá toto zvláda ako chodiaci anjel a rada si od nej aj radu vezmem 😏
Inak minule sa 5 známych spoločne zhodli, že nepoznajú pokojnejšie ho človeka ako ja 😂 A že teda aj tam poviem svoj názor, aj nesúhlasny. Ale tak ty to vieš určite lepšie z pár pismeniek, však?

Strana
z8