icon

Polročný syn ma koliky a bolesť brucha, čo s tým?

tatapipka
30. júl 2019

Mám doma trojročáka a polročáka, ktorý takmer absolútne nespí...už som zúfalá.nočný rekord spánku je raz za týždeň tri krát hore za 6 hodín, bežný spánok je asi 20 krát hore za celú noc, ktorá trvá od cca pol 10 do šiestej. Nie nie je to kojením, nejde mu o moju prítomnosť, celú noc prdí a bolí ho bruško, zvíja sa, ja som z toho nešťastná, nepomohli čajíky, ktorých mimochodom vypije max tri glgy za deň, nepomohli probiotiká, coliprev ani espumisan. rúrku dávam ešte pred spaním, áno celú, keby mala aj meter tak mu ju tam dám celú, len aby sa vyprdel a vykakal už pred spaním a nemusím to celú noc riešiť, masírovať, dávať nožky k bruško a pod. nadránom sa vždy pokaká....niekedy je už aj on zúfalý lebo už ani ten cicík na upokojenie nechce, on chce proste nerušene spať a nemôže.Dr. mi iba vyrapkala značky probiotík a všetky tieto kolikovské lieky a NIč VIAC, SAMOZREJME žE JE TO "NORMáLNE".NORMáLNE JE AJ ZOMRIEť, TO VšECI VIEME, ALE NERADA BY SOM ZOMRELA V TRIDSIATKE NA BRUTáLNU PREPRACOVBANOSť A úNAVU. ZA KAžDú RADU DíK.Už SA MI NECHCE PREPisovať ten caps lock asi chápete.

beabelisova
30. júl 2019

@tatapipka odstav, daj mu urobit gastro a alergologicke vysetrenie, bezlaktozove a bezlepkove odporucam nasadit na nejaky cas podla mna sa jeho stav zlepsi

krissmac
30. júl 2019

Ak vidite, ze ma koliky, ze ho boli brusko a place urcite z toho, nam nepomohli ziadne kvapky az na jedny a to su babycalm. Prvorodeny bol uz v porodnici kazdu hodinu, hodinu a pol hore, stale plakal, neskor maval strasne koliky.. tieto kvapky nam velmi pomohli a samozrejme sme v jeho stvrtom mesiaci presli na UM. Odvtedy bol pokoj. Nocne budenie ( 2-3x) a placlivost za kazdu malickost mu ale ostala do cca dva a pol roka 🙂 cize urcite tam hra rolu aj povaha dietatka

xxxkatka
30. júl 2019

@diewcatqoo presne teraz som isla pisat rozdiely medzi alergiou a intoleranciou, lebo zjavne tu baby maju v tom chaos. Usetrila si mi cas, dakujem 🙂

diewcatqoo
30. júl 2019

@xxxkatka velmi vela ludi v tom ma chaos a idu radit, aj ked nevedia. Ale na druhej strane fajn, ze o tom nevedia, lebo ocividne sa s tym nestretavaju na vlastnej kozi a nemusia riesit doma tieto problemy 🙂
Najlepsie, ak niekam ideme a pytam si bezmliecnu alternativu a ponuknu mi bezlaktozove 🙄😀

xxxkatka
30. júl 2019

@diewcatqoo tak toto poznam, nedavno som bola v restike a pytam si bezmliecne a bezpsenicne (mam alergiu na BKM a neceliaticku intoleranciu psenice) jedlo a casnik mi ponukne grilovany hermelin 😀

diewcatqoo
30. júl 2019

@xxxkatka 🤦‍♀️😀

janage
30. júl 2019

@diewcatqoo no ono existuje este intolerancia bielkoviny kravskeho mlieka😉nemas alergiu a nesuvisi to s laktozou. Moja ma uz par rokov tuto diagnozu. Proste netoleruje organizmus tu bielkovinu. Ale nam na gastro poradili vyskusat mlieko inych cicavcov. Napr. kozi jogurt moze aj kazdy den, kravsky rozhodne nie, ovcie jogurty su tak niekde medzi kravskym a kozim.

tatapipka
autor
30. júl 2019

@diewcatqoo
@xxxkatka
baby tak to ste mi dali riadneho chorbáka do hlavy, lebo ja zbožňujem mliečne výrobky a zrovna včera som mala na večeru riccotu s pečivom...a niekedy sa mi až nechutne pýta napiť sa studeného mlieka... no a on mal tiež asi trikát také svetločervené kvapky v stolici v plienke ale povedala som si že to budem riešiť po dovolenke a nakoniec to prešlo a zabudla som na to...a ešte aj muž poznamenal že to jeho hovko hrozne kyslo smrdí niekedy mi to príde až brutál..takže idem vylúčiť čo teda? čokoľvek mliečne aj bezlaktozove hej?

tatapipka
autor
30. júl 2019

@krissmac no to by som vám mohla napísať esej o plačlivom chlapcovi ktorý už bude mať tri roky a je to masaker dakedy a málokto vie pochopiť že to je proste povaha...niekedy je to uzurpovanie si niečoho ale väčšinou sú to také blbosti ako že praskol mi balon, mám piesok na nohe, lopta ide iným smerom, dotkol sa ma iný chlapec a pod. že som už rozmýšlala či to nie je autismuz ale mnoho vecí mu na to nesedí, iba tieto "auti" palče kvoli totálnym chobotinám.už sestrička v pôrodnici prvé čo mu povedala bolo - čo tak lútostivo plačkáš? ostalo mu to.

xxxkatka
30. júl 2019

@tatapipka vyluc mliecne a uvidis, ale ak by to bola intolerancia laktozy a ty dojcis, nepomoze to, lebo materske mliecko obsahuje vela laktozy. Tie zapachajuce stolice naznacuju, ze to nebudu len bezne koliky (otazka ci su vobec koliky naozaj bezne alebo ide o rozne formy netravenia potravy, ktore casom a vyzretim crievok prejdu, toto vsak pravdepodobne nebude vas pripad, kedze pri kolikach nie su kyslo zapachajuce stolice ci stopy krvi). Ma v stolici krpcek hlieny? Ak ano, je v crievkach zapal sposobeny napriklad aj intoleranciou laktozy. Kazdopadne pytaj sa co najskor na gastro. My sme sa tiez pytali, dr. ze netreba, ved pribera a skoncili sme na urgente s invaginaciou.

tatapipka
autor
30. júl 2019

@xxxkatka no pekne, áno má hlieny. a tiež híkala že aký je obrovký že pekne priberá a chutí mu a úplne mi zobrala vietor z plachiet nejak argumentovať.

xxxkatka
30. júl 2019

@tatapipka no presne toto sme mali my, vsetci, ze aky je velky a tucnucky, primarka na gastre nas poslala docerta, ze takto tucnucke dieta urcite nema traviace problemy (ked prisla potom na izbu s vysledkami, ze hmm no kto by to bol povedal, to uz som len muza drzala, aby jej nieco nespravil). A nebolo to priberanie z jedla, on bol cely nafuknuty. To som zistila az potom, ako sme presli na stravu bez mliecka. Neskor zacal tolerovat bezlaktozove veci, ale zo zaciatku ani tie. Dnes je z neho vysoky chudy chlapcek, ale ked pozeram foto, taky maly sumo 😀 Inak mlieko (ani bezlaktozove) mi nevypije dodnes, napina ho uz pri pohklade nan, tak chuda musel mat vtedy strasne bolesti bruska. Od tej doby som alergicka na vety typu "aaa kolika, to prejde, chlapci na nu trpia".

luba41
30. júl 2019

@tatapipka no a presne takto sa prejavuje alergia na bielkoviu kravskeho mlieka..takže vylučiť všetky živočíšne mlieka zo stravy, výrobky z nich..aj stopove prvky - a patrí tam aj syrovatka, kasein v potravinách,....takisto može vadit hovädzie, soja, karob ..to si odsleduj sama..exem, zapareniny nemáva?

tatapipka
autor
30. júl 2019

@xxxkatka tohto sa bojím najviac týchto naších mega odborníkov....a aké Um si teda potom kupovala? som z toho jeleň...no moj malý našťastie je cez deň celkom fajn, straší brat mu robí au pair takže sa zabáva..plač je len v noci a prvé dva mesiace bol aj cez deň, ale vtedy zas relatívne dobre spal v noci...takže neviem...nechápem a už dlho mám dojem že moje mlieko je asi toxické, to sa mi vnukla taká myšlienka...no a on sa tak nádherne prisal a je od začiatku že mi puká srdce pri predtsva eže možno budeme musieť skončiť...je to masaker

tatapipka
autor
30. júl 2019

@luba41 zrovna odvčery má velku zapareninu inak nemával vôbec.

luba41
30. júl 2019

@tatapipka tak si to asi v strave " prehnala"..a príkrmy si ešte nedávala?

tatapipka
autor
30. júl 2019

@luba41 zatial mal len asi 4 x príkrm, cukina, zemiak, batat ale ten nechcel vobec. medzitým som nestíhala a nechala som to tak. takže z príkrmov to nemôže mať

xxxkatka
30. júl 2019

@tatapipka zaparenina je z tych kyslych stolic.

xxxkatka
30. júl 2019

@luba41 nemusi to byt len alergia, takto sa prejavuju aj intolerancie a vela inych veci a z prikrmov to urcite nema, kedze ma tieto problemy dlhsie a papal ich naozaj len malicko.

luba41
30. júl 2019

@xxxkatka z jej stravy ..pýtala som sa len či začala príkrmy..presne takto sa prejavuje alergia na BKM - krvavé nitky, hlieny, zapáchajúca stolica, koliky, reflux, zapareniny, exem ..ak aj "exem" doteraz nemala, s príkrmami / napr. aj privela sacharidov v príkrmoch, /, možu príst aj prejavy na koži..treba byt opatrný..a aj minimnožstvo /lyžička zemiaku/ može vadit..

tatapipka
autor
30. júl 2019

@xxxkatka Katka a aké ste potom teda dávali mliečko UM?

tatapipka
autor
30. júl 2019

už som zajtra objednanáopäť k Dr. a bohvie ako dlho , ak sa mi podarí ju ukecať že chcem gastro, budem ešte čakať na to gastro...šlak ma trafí teraz už aj od strachu... :/

luba41
30. júl 2019

@tatapipka pri alergii dojčíš normálne a dávaš si pozor na stravu....takisto dieťa má "dietu" v príkrmoch..

tatapipka
autor
30. júl 2019

@nada89 ahoj a týmto postupom vlastne čo zistím? tu laktozovú intoleranciu? a šli ste potom k nejakému Dr. či sa to zlepšilo tak že si už neriešila?díky

nada89
30. júl 2019

@tatapipka samozrejme aj to a prejdú aj bolesti bruška, napr ja som dala ten coliprew len 4 dní a bolo po všetkých starostiach, viac som nemala ísť už dôvod ku dr. ale ku kojeniu som sa už nevrátila.. A suseda tie kvapky ani nedávala,len prešla na UM a bol navždy pokoj..

xxxkatka
30. júl 2019

@luba41 kde si nepochopila co pisem? Opakujem, takto sa moze prejavovat cokolvek. Alergia je viac kozna zalezitost, intoleranacia viac crevna, ale mozu byt aj kombinovane priznaky. To, ze vyluci mliecne veci zo stravy ona (ja som pochopila, ze ona a nie dieta ked ma pol roka) nemeni nic na tom, ze laktoza v materskom mlieku bude. Uz sa chapeme?

@tatapipka davali sme vtedy chvilu sojove, neskor ryzove, mandlove, kokosove...neskor bezlaktozove jogurty, maslo...

luba41
30. júl 2019

@xxxkatka alergia je takisto problem čreva..každá alergia začína ako potravinová , takže s črevom a jeho mikroflorou úzko súvisí.. laktozová intolencia u detí sa vyskytuje nie často, tá prichádza až s vekom..takže s najväčšou pravdepodbnostou ide o alergiu..

luba41
30. júl 2019

@tatapipka nepotrebuješ ist ani na gastro..a určite nečakaj nejaké valné informácie od lekára..aj krvné testy sú tomto veku nespolahlivé..stravu si vieš aj sama odsledovat vylúčením alergenov zo stravy..ale dosledne vylúčenie..a začni sama získavat informácie..

nikauff22
30. júl 2019

Ahoj my sme toto mali a nakoniec nám zistili intoleranciu na akékolvek mlieko a dali nám špeciálne a bolo dobre 🙂 neviem ci aj materské môže niečo v sebe mat také co by mu robilo zle

monicka9
30. júl 2019

@tatapipka nam na koliky, bolesti bruska, nepokoj a zly spanok pomohli tieto veci ktore som poradila aj kamoskam mamičkam a vsetkym pomohlo🤗 z kojenia prejst na nemecke bio mlieko lahučke a stravitelne s probiotikami Lactana topfer, flašky s ventilom Dr.Browns🤗