Novorodenecká kolika

9. jún 2023

Ahojte. Mám trojtýždňové bábätko, dcérku. Chcela by som Vás poprosiť o radu, o vaše skúsenosti. Máva koliky, ale nemáva ich len v noci, ale i cez deň. Celé dni i noci sa len pučí a plače. Skúšali sme kvapky Sab simplex, espumisan- nezabrali, dokonca mi prišli po nich tie bolesti intenzívnejšie. Dávame probiotiká bio gaiu, dnes sme skúsili kúpiť kvapky Coliprev, tak skúšame. Vigantol dostala na poradni len dnes, takže ,,zapekanie" z vitamínu D to nie je. Masírujeme bruško masťou Pupík, cvičíme nožičkami, po každom kojení si pekne odgrgne, polohujeme na bruško. Používame aj rektálnu rúrku, avšak nejako nám nepomáha, vykaká sa ale len v takých ,,kvapkách", vetry jej odchádzajú veľmi málo, ani rúrka nato nepomáha. A preto sa Vás chcem opýtať, či mi neviete ešte nejako poradiť, čo by jej pomohlo, ten plač a pohľad na také malé bábätko ako sa trápi je neznesiteľný. Ďakujem!

hederamonstera
9. jún 2023

Vyskusaj tuto masaz. Daj si to od 4:23 minuty.

https://www.youtube.com/watch?v=yxbLeUMg7vY

Davas um ci kojis?

autor
9. jún 2023

@hederamonstera kojím, idem pozrieť ďakujem.

sajmonka_1216
9. jún 2023

neješ niečo z čoho ju môže nadúvať?? niekedy stačí šupka z ovocia, cibuľa v nejakej omáčke a pod.. mojej robilo zle aj ked som zjedla čerstvé pečivo..

gr3tch3n
10. jún 2023

Prosím ťa, len jej nedávaj Vigantol, z toho bolieva bruško. Skús DeVit, alebo od Jameson. Ak nezaberie ColiPrev skús Babycalm.

autor
11. jún 2023

@sajmonka_1216 práveže nie , veľmi si dávam pozor nato čo zjem , už sa bojím čokoľvek až jej neublížim :/

autor
11. jún 2023

@gr3tch3n dobre , ďakujem! na babycalm som počula dobre recenzie , len je tuším od 1.mesiaca tak ešte čakáme 🙂

123miaa123
13. jún 2023

k tomu všetkému ešte skúste dať niečo teplé na bruško stačí nahriaty uterak prípadne do teplej vody a masírovať bruško...nám to pomohlo 🙂