icon

Polročný syn ma koliky a bolesť brucha, čo s tým?

tatapipka
30. júl 2019

Mám doma trojročáka a polročáka, ktorý takmer absolútne nespí...už som zúfalá.nočný rekord spánku je raz za týždeň tri krát hore za 6 hodín, bežný spánok je asi 20 krát hore za celú noc, ktorá trvá od cca pol 10 do šiestej. Nie nie je to kojením, nejde mu o moju prítomnosť, celú noc prdí a bolí ho bruško, zvíja sa, ja som z toho nešťastná, nepomohli čajíky, ktorých mimochodom vypije max tri glgy za deň, nepomohli probiotiká, coliprev ani espumisan. rúrku dávam ešte pred spaním, áno celú, keby mala aj meter tak mu ju tam dám celú, len aby sa vyprdel a vykakal už pred spaním a nemusím to celú noc riešiť, masírovať, dávať nožky k bruško a pod. nadránom sa vždy pokaká....niekedy je už aj on zúfalý lebo už ani ten cicík na upokojenie nechce, on chce proste nerušene spať a nemôže.Dr. mi iba vyrapkala značky probiotík a všetky tieto kolikovské lieky a NIč VIAC, SAMOZREJME žE JE TO "NORMáLNE".NORMáLNE JE AJ ZOMRIEť, TO VšECI VIEME, ALE NERADA BY SOM ZOMRELA V TRIDSIATKE NA BRUTáLNU PREPRACOVBANOSť A úNAVU. ZA KAžDú RADU DíK.Už SA MI NECHCE PREPisovať ten caps lock asi chápete.

janasz06
31. júl 2019

@tatapipka prezistim a napisem ti ak mi dai fo

marcelatje
31. júl 2019

@xxxkatka toto keby som vedela pred siedmymi rokmi 🤦‍♀️ lekári stále len ze všetko je v poriadku, dieťatko zdravé... Ahm, revala mi non stop. Začalo sa to zlepšovať až od dvoch rokov !!!! Intoleranciu na laktózu jej potvrdili pred pol rokom 🤷‍♀️

janasz06
31. júl 2019

@tatapipka napisala som ti spravu 😉

plutvonozec
31. júl 2019

Ahoj. Presne rozumiem ako sa cítiš. Ja som prvý rok života moju dcéru mala skoro stále na rukách deň aj noc. Minula som na probiotikách a rôznych prípravkoch na koliky ,, majetok", samozrejme nič nezabralo. Podľa pediatričky dieťa zdravé. Trocha sa to zlepšilo, keď začala štvornožkovať a úplne až keď som ju odstavila. Nakojená bola vždy za rekordný čas, a tak sa zbytočne nahltala vzduchu, preto podľa mojej mienky mala tie nešťastné koliky. Držím palce🙂

tatapipka
autor
31. júl 2019

@plutvonozec hej aj on je cez deň nakojený úplne rýchlo že ani neviem že nejaké dieťa kojím... 🙂 :/

tatapipka
autor
31. júl 2019

@biela_sova super, dakujem. prosím ťa a ked ste už začali s príkrmami tak si aj skúšala napr. na noc dať mu nejakú náhradu mlieka? ovsené, ryžové? ked už to mal zavedené v strave?

tatapipka
autor
31. júl 2019

@evka258 teraz mi Dr. povedala že mu ju kludne mám dať do ritky po kiaľ pôjde a nechať mu ju tam do rána aj s plienkou.že to tak robia aj v nemocnici..ale či je to ok to netuším

tatapipka
autor
31. júl 2019

@zuba1987 áno takto spával prvé dva mesiace kým sa z toho sám nevedel vyvrtieť...mal záhu určite, to som videla na nom a jedine takto mi zaspal.

because
31. júl 2019

@tatapipka toto s tou rukou ze celu nocby som určite nerobila, tiez odporucam gastro a vysadit vsetko mliečne, ja sommala s malym ten isty problém kedze velmi zle reagival na mlievne co som zjedla ja.
Velmiti odporucam cajik 10ks kminu uvarit v 2dcl vody a davat pit(ja som davala 3xdenne striekačkou z nurofenu), nedavaj nic s feniklom, nam veľmi skodil.... Od casu co som nasadila ten domaci caj som prestala davat akekolvej kvapky na koliky, davala somlen probiotika, ktore odporučil gastro (necadex).
Drzim palce

lula313
31. júl 2019

@tatapipka tie mlieka ovsené, ryžové nie sú moc dobre z hľadiska zloženia a nenahrádzajú mlieko, ak ti ide o to. Ja som riešila, čo po odstavení dávať a tie rastlinné mlieka vysli najhorsie

tatapipka
autor
31. júl 2019

@lula313 hej o to mi ide....ách škoda, viem že ovsené neni buhvico ale myslela som že ryžové z nejakej kvalitnej ryže...uvidím, ešte pozisťujem...ide mi len o to aspoň trošku si pospať kým sa dostaneme na to gastro.okrem toho, mám svadbu o tri týžd e a asi tak skolabujem takýmto štýlom...čo už...:/

lula313
31. júl 2019

@because suhlasim, s tou rúrkou mu predsa moze ublizit😞 to čo je za doktorku, veď v noci sa bude hemžiť a ešte si naruší sliznicu čreva.

tatapipka
autor
31. júl 2019

@because hej necadex sa dáva pri hnačkách tuším.zaujímavé, mne dnes odporučila probiofxi ale v čom je rozdiel orpoti biogaya netuším, nám probiotiká toto typu nepomohli, takže môžem skúsiť ten necadex, inak asi budem musieť staviť lotto aby som mohla všetky odskúšať.

tatapipka
autor
31. júl 2019

@because čajík skúsim.dakujem,idem ho hned variť, zatial mu dávam, kamilkový lebo feniklový vyplúval

lula313
31. júl 2019

@tatapipka joj, nezávidím ti. Môj ocino je Vs profesor, potravinar, s ním som riešila tie mlieka, preto to nie je až taká stastna alternatíva. Ešte mi napadlo, že nám v tom čase aj nosic pomohol, aj keď dovtedy som bola proti noseniu

eliska13
31. júl 2019

@tatapipka v žiadnom prípade mu tam tu rúrku nenechavaj na noc a ani mu ju nestrkaj hlboko!to čo je za doktorku???Uz dávno si mala byť na gastre koliky netrvajú pol roka niečo mu vadí.Kojit by som kojila skús sebe zmeniť stravu, ak má narušenú sliznicu v čreve, alebo tichý reflux či čokoľvek s trávením zmena tvojej stravy aj tak nepomôže.

eliska13
31. júl 2019

@tatapipka ak máš možnosť ísť do Ba zavolaj do Assiduo je tam najlepšia primárka na takéto problémy.Mudr.Juricova jediný lekár, ktorý pátral po príčine prečo bolí brucho môjho syna.plati sa 50 či 60 eur ročný poplatok vyšetria stolicu, krv, všetko dôkladne.

xxxkatka
31. júl 2019

@tatapipka prepana jana, toto povie dr., ze rurku mu nechaj do rana? Men doktorku toto je krava, ved polrocne sa uz riadne hybe, moze si sakra ublizit...normalne neverim, ze toto povie zdravy rozum... Co sa tyka mliek tvoj je na rastlinne este malicky, moj mal sojove, ale specialne pre babätka, kym sa upravil ako tak stav crievok, az neskor sme davali rastilnne. Ale vies co mozes spravil, odsaj svoje mliecko a nakvapkaj don coliprev alebo lakzatan v kvapkach a vyskusaj ci sa stav babätka neupravi.

adrenalorenta
31. júl 2019

Presne takto švagrinej plakal starší, zistili mu pleseň v žalúdku a tiež musela mat mliečnu diétu,keďže kojila a potom mliečko neocate myslím,pre alergikov, teraz sa to pri mladšom opakuje, presne toto iste ako píšete vy, ale kojenie odstavila, aj tento pije neocate, ale nejak neutícha, behá s ním po doktoroch... podľa mňa by ste mali popytat aby vás poslala hneď na castro,aleegologiu a podobne...

tatapipka
autor
31. júl 2019

@eliska13 zavolám tam od 13tej píšu.možnosť je, je to hodiny a pol autom, určite budem šťastnejšia ked mu urobia všetko ako ked sa tzu budeme len tak čiastkovo zapodievať kade tade po odborníkoch ktorí ale nemajú potrebné vybavenie a brutálne čakacie doby.len či nás zoberú ked nie sme z BA

biela_sova
31. júl 2019

@tatapipka Niet za co. My ten mame tak inak upraveny, tak Ti rozpisem, ako. Nam tak poradila pediatricka, progresivna, moderna, sleduje posledne trendy v medicine. Pridam info, ze ked ss zacne pretacat, rurku sa mu uz nebude dat aplikovat. Po prikrmoch to uz ani nepojde, zmeni sa konzistencia stolice. Rano dojcenie a ranajky (jemne ovsene vlocky, malinko jogurty, rozmixovane ovocie), olovrant ovocie, obed aspon 5x do tyzdna masko, dusena zelenina, ovsene vlocky, cerstvy salat, vsetko pomixovat. Olovrant ovocie, vecera ta ista ako obed. Pomedzito dojcenie na poziadanie a aj vodu podavam pri jedle. Takze my nedavame ziadne kase z umeleho mlieka na veceru. Ryza velmi zapeka, tej sa vyhybame oblukom. Najprv bude papat len par lyziciek, nezlalni sa. Nas sa rozpapal az po 7. mesiaci. Drzim paste.

zuba1987
31. júl 2019

@tatapipka tak dufam ze ti ho poriadne vysetria... lebo reflux byva aj skryty
inak s tym rascovym cajikom zacni opatrne... mojmu to tusim este zhorsilo... ale urcite vyskusaj, vela detom pomohlo

ewkaa
31. júl 2019

@tatapipka chcem sa podelit s nasou skusenostou. Ked som konecne vecer zaliezla do postele vtedy sa to spustilo, mala sa zacala budit, celu noc sa prehadzovala v postielke a fnukala....takto to vyzeralo kazdu noc. Poprosila som pediatricku aby nas vypisala na gastro a alergo-imuno. Urobili nam v obidvoch ambulanciach odber + na gastre ultrazvuk ci nema reflux alebo nafuknute brusko (brusko bolo nafuknute ale nie velmy) ostatne vysledky boli OK. Dceru som kojila dalej, moja strava bola dietna a problem sa nevyriesil. Nedalo mi to, tak som poprosila pediatricku a teraz ani neviem ako ma to napadlo o vysetrenie stolice. Volam o vysledky a lekarka hovori ze mame parazity. Skoro ma porazilo, ved mala nie je v detskom kolektive a ani domace zviera nemame. Vybrali sme 2 balenia vermoxu a od vtedy konecne spime. Ano su noci ked rastu zubky alebo mame nadchu ale to je uplne nieco ine. Od lekarov som sa nakoniec dozvedela ze v dnesnej dobe robi problem ovicie a zelenina kde skor chytime taketo choroby ako detsky kolektiv. A jednym z priznakov parazitov je nafuknute brusko a nocne poprdkavanie.

miris666
31. júl 2019

Ja som mala to iste.treba vydržať.do roka sa nam to upravilo

tatapipka
autor
31. júl 2019

@ewkaa fúha no môže byť aj toto, lebo má staršieho brata a ten nemá problém mu strčiť napr. prst do úst aj ten z nohy...dnes mu vzali ster zo stolice i ked to neviem či zistia z toho, ta asi treba celú stolicu.

tatapipka
autor
31. júl 2019

@ewkaa evka a sledovala si aj že by hovko páchlo nejak inak? a nemala aj vyrážky resp. iné prejavy?

ewkaa
31. júl 2019

Toto bola moja skusenost ked som pochodila lekarov a vsetci tvrdili ze dieta je v poriadku a ja ako matka som videla ze to tak nie je. Odovzdala som ranny ster a stolicu zaroven. Ano je pravda ze dalsie priznaky som si uvedomila az ked sme parazitov mali potvrdenych. Stolica bola viac zapachajuca (pripisovala dom to v tej dobe ATB ktore brala 1. krat v zivote). Po dobrati ATB aj po mesiaci mala zvlastny zapach + hlieny v stolici (pediatricka povedala ze sa prerezavaju zubky a deti zvyknu byt zahlienene).Takisto v okoli bruska a na jednom stehne sa jej vytvorili vyrazky ( boli sme na koznom kde nam zarobili zo 3 maste) a ani jedna mast nezaberala (teraz si uvedomujem ze toto bol spustac toho ze som zacala patrat ze tie vyrazky muselo sposobit nieco v nutri tela) ak by to bolo povrchove urcite by tie maste zabrali... Napr. Moj muz tvrdil ze sa mu nepaci ze malej mixujem jedlo ponornym mixerom pretoze to jedlo obsahuje vela vzduchovych bublin a to ju zduva a v noci nespi...?

wodanka
31. júl 2019

@veronikadomanova nie je pravda, že sa špeciálne UM s nastiepenou bielkovinou dáva len do 10 mesiaca. Mne ho alergologicka pre malého predpisovala do roka a pol. A mohla aj ďalej, ale nebolo treba lebo sa mu alergia upravila.

katkabg
31. júl 2019

@lulu19 AJ NAAAAAAAM LEN TOTO POMOHLO!!!! UUUPLNE SUPER

tatapipka
autor
1. aug 2019

@katkabg ahoj v lekárni mi povedali že sabsimplex má tú istú účinnú látku ako espumisan tak som to ani neriešila,