Používate klobúčik na dojčenie?
Ahojte, kto používate klobúčik? Ja som najskôr podľahla tlaku pôrodných sestier, že treba skúšať s tým a samozrejme teraz mám na to akurát nervy 🤣
ja som pouzivala a povedala som si, ze nikdy viac to s nim skusat nebudem a aj ked mi to sestricky budu odporucat, vykaslem sa im akurat tak na to. 😀 hrozna blbost. nervy dieta aj ja. 😀
@verca888 kks a potom, že užívaj si matersku 😉 a podarilo sa ti dostať kojenie spať na cicku? Ja to skúškam a je to boj..
ja som používala velmi dlho.. nakoniec som kojila bez 2 a pol roka (cca pol roka prvý som kojila s)
ja som pouzivala a povedala som si, ze nikdy viac to s nim skusat nebudem a aj ked mi to sestricky budu odporucat, vykaslem sa im akurat tak na to. 😀 hrozna blbost. nervy dieta aj ja. 😀
@verca888 presne tak..veď sestričky mi strašne veci tlačili do hlavy, nakoniec som podľahla tlaku..čo už..ale.ja verím, že sa mi podarí to zmeniť..
ja som používala velmi dlho.. nakoniec som kojila bez 2 a pol roka (cca pol roka prvý som kojila s)
@anonym_64bb23 ako si od toho odnaucila dieťa?
@anonym_64bb23 ako si od toho odnaucila dieťa?
@jumba nijak som ju neodnaučila, potom ich odmietala davala si ich preč odtial
Cim skor sa toho zbavit, moja rada ..ja som mala ragady z toho, krv mi isla..da sa naucit dojcit bez toho len to chce trpezlivost
Záleží od toho, akyý je dôvod na klobúčiky. Niekedy je to jediné riešenie ako dojčiť. Celkovo dojčenie je náročné na čas. Treba mať kľud, skúšať polohy a nestrácať nervy. Bez akýchkoĺvek problémov som s klobúčikom dojčila 1,5 roka. Dieťa sa samo odstavilo
ono to určite nejaký svoj význam má, keďže to radia... nie každej sa však s tým podarí rozbehnúť to dojčenie 🙉 ale teda som za to, že skúsiť treba. niekomu pomôže, niekomu nie. ak nie, nič sa nedeje, prechod na UM predsa nie je ani zďaleka koniec sveta...
Áno použivala som asi 2 tyzdne kým sme dali synovi prestrihnut uzdičku potom to bolo super , pekne sa prisal
ale bolo to naročné vkuse mi to padalo muselo som ich presne držať kym sa prisal a ani pohnuť inak to vypadlo z ust malemu 🙄😅
Mne to veľmi pomohlo v začiatkoch - malá sa nevedela úplne správne prisat a mňa šialene boleli bradavky.. takže ona plakala, lebo chcela papať a jedovalo ju to, ja zase od bolesti.. nebyť klobucikov, tak to isto vzdám 🫣.. začali sme s klobucikmi a postupne prišli do fázy, že neboli potrebné - cca pár mesiacov.. potom som už kojila bez nich do cca 1,5-2 rokov, kým som malú neodstavila..
Pri prvom som používala klobúčiky pár týždňov. Narodila sa maličká a nevedela sa prisať (nemám veľké bradavky). Pomohlo nám to obom, keď podrástla aspoň na 3,5kg sme prirodzene klobúčiky odložili a kojila som 3 roky. Pri druhom ich vôbec nebolo treba, narodilo sa väčšie. Pri treťom uvidím, ale mám ich pre istotu nachystané. Začiatky bývajú ťažké.
Cim skor sa toho zbavit, moja rada ..ja som mala ragady z toho, krv mi isla..da sa naucit dojcit bez toho len to chce trpezlivost
@ludmilka2407 a máš nejakú radu?
@ludmilka2407 a máš nejakú radu?
@jumba jedine skusat, skusat a skusat..prip.oslovit laktacnu...moje deti sa naucili prisavat bez klobucikov, dcera lahko...synovi to trochu trvalo ale dojcila som bez klobucikov do 2 a pol roka