icon

Používate klobúčik na dojčenie?

jumba
2. okt 2026

Ahojte, kto používate klobúčik? Ja som najskôr podľahla tlaku pôrodných sestier, že treba skúšať s tým a samozrejme teraz mám na to akurát nervy 🤣

verca888
•
2. okt 2026

ja som pouzivala a povedala som si, ze nikdy viac to s nim skusat nebudem a aj ked mi to sestricky budu odporucat, vykaslem sa im akurat tak na to. 😀 hrozna blbost. nervy dieta aj ja. 😀

jumba
autor
•
2. okt 2026
@verca888

ja som pouzivala a povedala som si, ze nikdy viac to s nim skusat nebudem a aj ked mi to sestricky budu odporucat, vykaslem sa im akurat tak na to. 😀 hrozna blbost. nervy dieta aj ja. 😀

@verca888 kks a potom, že užívaj si matersku 😉 a podarilo sa ti dostať kojenie spať na cicku? Ja to skúškam a je to boj..

elenka.k
•
2. okt 2026

@jumba mne sa iba s klobúčikmi podarilo, aby sa dieťa ako tak prisalo, tiež to išlo iba k horšiemu, až som musela prejsť čisto na UM , žiaľ.

jumba
autor
•
2. okt 2026
@elenka.k

@jumba mne sa iba s klobúčikmi podarilo, aby sa dieťa ako tak prisalo, tiež to išlo iba k horšiemu, až som musela prejsť čisto na UM , žiaľ.

@elenka.k čože? Tak to je v prdeli..

anonym_64bb23
•
2. okt 2026

ja som používala velmi dlho.. nakoniec som kojila bez 2 a pol roka (cca pol roka prvý som kojila s)

jumba
autor
•
2. okt 2026
@verca888

@verca888 presne tak..veď sestričky mi strašne veci tlačili do hlavy, nakoniec som podľahla tlaku..čo už..ale.ja verím, že sa mi podarí to zmeniť..

jumba
autor
•
2. okt 2026
@anonym_64bb23

ja som používala velmi dlho.. nakoniec som kojila bez 2 a pol roka (cca pol roka prvý som kojila s)

@anonym_64bb23 ako si od toho odnaucila dieťa?

elenka.k
•
2. okt 2026
@jumba

@elenka.k čože? Tak to je v prdeli..

@jumba to hej, ale zase moje deti - proste sa im nedarilo prisať na pŕso, mala som obrovské bradavky 🙈

anonym_64bb23
•
2. okt 2026
@jumba

@anonym_64bb23 ako si od toho odnaucila dieťa?

@jumba nijak som ju neodnaučila, potom ich odmietala davala si ich preč odtial

ludmilka2407
•
2. okt 2026

Cim skor sa toho zbavit, moja rada ..ja som mala ragady z toho, krv mi isla..da sa naucit dojcit bez toho len to chce trpezlivost

demartka
•
2. okt 2026

Záleží od toho, akyý je dôvod na klobúčiky. Niekedy je to jediné riešenie ako dojčiť. Celkovo dojčenie je náročné na čas. Treba mať kľud, skúšať polohy a nestrácať nervy. Bez akýchkoĺvek problémov som s klobúčikom dojčila 1,5 roka. Dieťa sa samo odstavilo

comani
•
2. okt 2026

ono to určite nejaký svoj význam má, keďže to radia... nie každej sa však s tým podarí rozbehnúť to dojčenie 🙉 ale teda som za to, že skúsiť treba. niekomu pomôže, niekomu nie. ak nie, nič sa nedeje, prechod na UM predsa nie je ani zďaleka koniec sveta...

minesasubu
•
2. okt 2026

Áno použivala som asi 2 tyzdne kým sme dali synovi prestrihnut uzdičku potom to bolo super , pekne sa prisal
ale bolo to naročné vkuse mi to padalo muselo som ich presne držať kym sa prisal a ani pohnuť inak to vypadlo z ust malemu 🙄😅

anonym_e433f3
•
2. okt 2026

Mne to veľmi pomohlo v začiatkoch - malá sa nevedela úplne správne prisat a mňa šialene boleli bradavky.. takže ona plakala, lebo chcela papať a jedovalo ju to, ja zase od bolesti.. nebyť klobucikov, tak to isto vzdám 🫣.. začali sme s klobucikmi a postupne prišli do fázy, že neboli potrebné - cca pár mesiacov.. potom som už kojila bez nich do cca 1,5-2 rokov, kým som malú neodstavila..

maickamf
•
2. okt 2026

@jumba ja som s klobucikom kojila 19mes. Bez toho by to neslo. Za mna super. Perfektny vynalez

anonym_08caf4
•
4. okt 2026

Pri prvom som používala klobúčiky pár týždňov. Narodila sa maličká a nevedela sa prisať (nemám veľké bradavky). Pomohlo nám to obom, keď podrástla aspoň na 3,5kg sme prirodzene klobúčiky odložili a kojila som 3 roky. Pri druhom ich vôbec nebolo treba, narodilo sa väčšie. Pri treťom uvidím, ale mám ich pre istotu nachystané. Začiatky bývajú ťažké.

jumba
autor
•
4. okt 2026
@ludmilka2407

Cim skor sa toho zbavit, moja rada ..ja som mala ragady z toho, krv mi isla..da sa naucit dojcit bez toho len to chce trpezlivost

@ludmilka2407 a máš nejakú radu?

ludmilka2407
•
5. okt 2026
@jumba

@ludmilka2407 a máš nejakú radu?

@jumba jedine skusat, skusat a skusat..prip.oslovit laktacnu...moje deti sa naucili prisavat bez klobucikov, dcera lahko...synovi to trochu trvalo ale dojcila som bez klobucikov do 2 a pol roka