Prečo 7-týždňové bábätko nevydrží na prsníku?
Ahojte, mám 7 týždňové bábätko. Na zaciatku malo problem s prisatim. Mala som aj ranky. Bola u nás laktačná a ukázala nám ako na to. Teraz sa už vie prisať, ALE nevie vydržať na prsnikoch dlhšie ako 5-10 minút.
Kde môže byť problém? Mlieko mám lebo keď sa odtiahne od prsníka a stlacim prsník tak vyteká z neho. Odsavam zatiaľ a dávam mu cez cievku cez prst. Ale veľmi by som chcela dojčiť.
Ale ved staci uplne aj tych 5-10min. Dlhsie som azda nai nedojcila.
Ale ved staci uplne aj tych 5-10min. Dlhsie som azda nai nedojcila.
@maryetta Jemu to nestačí, odťahuje sa od prsníka a plače že je ešte hladné. Lebo keď mu potom dám UM alebo odsaté, tak pije ako keby týždeň nepilo. Čiže je hladné.
Pred 2 dňami som skúšala znova prsníky (dávam každý deň), tak na každom bol po 5 minút - spolu 30 minút a potom bol na každom po 2 minuty - spolu znova 30 minút. Dokopy hodinu sme sa trápili. Keď som mu dala cez cievku a prst tak vypilo naraz 90 ml.
To ho mám nechať hladné a plakať len preto že chcem dojčiť a ono nechce?! Nie som krkavčia matka.
@maryetta Jemu to nestačí, odťahuje sa od prsníka a plače že je ešte hladné. Lebo keď mu potom dám UM alebo odsaté, tak pije ako keby týždeň nepilo. Čiže je hladné.
Pred 2 dňami som skúšala znova prsníky (dávam každý deň), tak na každom bol po 5 minút - spolu 30 minút a potom bol na každom po 2 minuty - spolu znova 30 minút. Dokopy hodinu sme sa trápili. Keď som mu dala cez cievku a prst tak vypilo naraz 90 ml.
To ho mám nechať hladné a plakať len preto že chcem dojčiť a ono nechce?! Nie som krkavčia matka.
@domcik13 tak odsavaj a davaj cez cievku 😉
Taha lebo prvy tlak ide rychlejsie. Potom musi tahat a to sa mu nepaci. Radsej si poplace. Ty das flasu/cievku a ste obaja spokojni....
@domcik13 ja si osobne myslím že dieťa netreba trápiť, odsaj do fľaše a daj fľašu nech papa. To že chceš dojčiť je pekne, ale na úkor hladu dieťaťa a tvojho smútku že chceš a nejde ako by si ty chcela. :/ máš šťastie že máš svoje mlieko, ja som nemala ani 10 ml. Uvidíš že budete spokojní obaja 🙂 sestra takto dávala do roka a teraz sú Odsávačky že hodis dve mušle do podprdy a robíš všetko popri tom 🙂
Ja som sa trápila aj s ručnou, aj elektrickou, Masaze, doplnky, prekladanie… Nešlo.

tak neodsavaj a nedávaj cez cievku ale radšej častejšie prikladaj...