icon

Prečo dieťa vypije presne 45 ml mlieka?

viky7656
3. júl 2026

Ahojte baby, keďže vidím aké ste tu mnohé skúsené ohľadom kojenia skúsim šťastie, keďže moja laktačná je na dovolenke a nechcem jej tam písať. 🙂 Kojím od začiatku ( aj som odsávala a dokrmovala mojim mliečkom z fľaše, nakoľko sme boli v nemocnici kvôli spavosti ) Malá mi však vždy dokopy z oboch prsníkov vypije spolu 45 mll len 🥲😀 nikdy nie 44,43 vždy len 45 a začne sa odťahovať. Viem to, lebo mame doma snáď najpresnejšiu váhu, aká je na trhu. Moja otázka znie, prečo si nikdy nevytiahne viac, alebo menej ? Čím to je spôsobené ? Keď ju dám po odgrgnutí znova na prso veľmi sa zlostí a nevypije nič. Ako by ste ďalej postupovali ? Ďakujem pekne 🙂

majus2323
3. júl 2026

@viky7656 priberá ?

tiezjednababa
3. júl 2026

Ako vám pomohli v nemocnici? Malý tiež len spí aj na prsníku a je ťažké ho zobudiť. Ma zltacku vraj taky deti sú unavení ale mne sa to vobec nepáči

euka210
3. júl 2026
@tiezjednababa

Ako vám pomohli v nemocnici? Malý tiež len spí aj na prsníku a je ťažké ho zobudiť. Ma zltacku vraj taky deti sú unavení ale mne sa to vobec nepáči

@tiezjednababa ano, deti so zltackou su spave a treba ich budit na dojcenie, aj pocas dojcenia ked zaspava.

viky7656
autor
3. júl 2026
@majus2323

@viky7656 priberá ?

@majus2323 priberá, ale dokrmujem vždy materským mliekom z fľašky. Z prsníka si nedokáže už viac vytiahnuť .

euka210
3. júl 2026

@viky7656 kolko ma dieta? Ak je to novorodenec, tak ti jedia casto a po menej.

viky7656
autor
3. júl 2026
@tiezjednababa

@tiezjednababa naša malá prespala aj celú noc ( nevedeli sme ju zobudiť, ani mokrou handričkou, uštipnutím ) nechali si nás v nemocnici. Stiekla jej infúziá a porobili jej všetky vyšetrenia, zobrali krv. Našťastie sa nič nezistilo. Podľa lekára sú veľakrát deti spavé, keď si nedokážu vytiahnuť veľa z prsníka pri dojčení. Nemajú energiu zaspia, sú apatické, neplačú, nebudia sa. Ja som akoby ,, nasilu ,, dokrmovala z fľaše.

tiezjednababa
3. júl 2026
@euka210

@tiezjednababa ano, deti so zltackou su spave a treba ich budit na dojcenie, aj pocas dojcenia ked zaspava.

@euka210 ale ho ťažko zobudiť 😔 vždy sa mi tak pomrví ale už ho nedostanem na ten prsník🫤

viky7656
autor
3. júl 2026
@euka210

@viky7656 kolko ma dieta? Ak je to novorodenec, tak ti jedia casto a po menej.

@euka210 momentálne tri týždne 🙂

tiezjednababa
3. júl 2026
@viky7656

@tiezjednababa naša malá prespala aj celú noc ( nevedeli sme ju zobudiť, ani mokrou handričkou, uštipnutím ) nechali si nás v nemocnici. Stiekla jej infúziá a porobili jej všetky vyšetrenia, zobrali krv. Našťastie sa nič nezistilo. Podľa lekára sú veľakrát deti spavé, keď si nedokážu vytiahnuť veľa z prsníka pri dojčení. Nemajú energiu zaspia, sú apatické, neplačú, nebudia sa. Ja som akoby ,, nasilu ,, dokrmovala z fľaše.

@viky7656 a dokedy si takto dokrmovala? Maly ma týždeň tak tiež dokrmujeme ale snad sa rozdojcim

viky7656
autor
3. júl 2026
@tiezjednababa

@viky7656 a dokedy si takto dokrmovala? Maly ma týždeň tak tiež dokrmujeme ale snad sa rozdojcim

@tiezjednababa stále musím, vždy vytiahne len rovných 45 mll

anonym_689015
Včera o 10:47
@viky7656

@tiezjednababa stále musím, vždy vytiahne len rovných 45 mll

@viky7656 asi som nechápava, ale ako sa dá zistiť ze vypije presne 45ml keď dojcis? To vieš odkiaľ? 🤭

januska12323
Včera o 11:03

A kde je problém? Keď mu to nebude stačiť dá si viac.

euka210
Včera o 14:07
@viky7656

@euka210 momentálne tri týždne 🙂

@viky7656 ved ked jej staci, je to ok. Hlavny ukazovatel ze pije dost, je priberanie a pocet pocuranych plienok.

euka210
Včera o 14:08
@anonym_689015

@viky7656 asi som nechápava, ale ako sa dá zistiť ze vypije presne 45ml keď dojcis? To vieš odkiaľ? 🤭

@anonym_689015 odvazis dieta pred dojcenim a po...ja som to musela robit v nemocnici, aby vedeli kolko pije mlieka.