icon

Prečo dojčené bábätko nepriberá?

11. feb 2026

Mamičky stalo sa vám niektorej že vaše dojčené babatko nepriberalo? Čo ste robili, pripadne ako ste dokrmovali aby sa nepokazilo dojcenie. Boli sme na preváženie po týždni a dcérka pribrala len 30g 😞 máte niekto osobnú skúsenosť ako postupovať?

anonym_873410
11. feb 2026

Ako často dojcis? Skúšala si aj vážiť pred a po kŕmení že aký je váhový rozdiel. Ja nedojcim na požiadanie teda áno ale ak si cez deň nevypýta papať dlhšie ako 2,5 hod tak jej ponúknem tak mi doktorka povedala že nemôže dlhšie ostať bez jedla

jaskolka
11. feb 2026

Tak v prvom rade je otázka, aký je hlavný dôvod,že málo pije.Je dôvod zlé prisatie,takže sa riadne nenadojci,alebo je problém v tvorbe mlieka? Keď je na prsníku, vidíš, či aj aktívne pije?

autor
11. feb 2026
@anonym_873410

Ako často dojcis? Skúšala si aj vážiť pred a po kŕmení že aký je váhový rozdiel. Ja nedojcim na požiadanie teda áno ale ak si cez deň nevypýta papať dlhšie ako 2,5 hod tak jej ponúknem tak mi doktorka povedala že nemôže dlhšie ostať bez jedla

@anonym_873410 prosím ta 2,5 h rátaš od skončenia posledného dojcenia, alebo od začiatku posledného dojcenia?

autor
11. feb 2026
@jaskolka

Tak v prvom rade je otázka, aký je hlavný dôvod,že málo pije.Je dôvod zlé prisatie,takže sa riadne nenadojci,alebo je problém v tvorbe mlieka? Keď je na prsníku, vidíš, či aj aktívne pije?

@jaskolka zrejme v tvorbe mlieka, malo prehlta, zaspáva na prsníku. Kojím ju dlho, aj hodinu

petfrol
11. feb 2026

Moja dcérka pribrala presne ako tvoje miminko, 30 g za týždeň. Zľakla som sa veľmi, že neprospieva.
Detská lekárka mi kázala budiť malú na dojčenie, aj v noci, aj cez deň každé 2,5 hodiny.
Plus som si domov zavolala laktacnu poradkyňu, kvôli technike prisania, plus polohy pri dojčení ( veľká pomoc bola vankúš na dojčenie). Ja som používala, aj klobúčiky, mala som neforemné bradavky, malej sa ťažšie kvôli tomu prisavalo.
Ja som si pitie kontrolovala, aj pohybmi za uskami. Keď pila mliečko, bolo to vidno za uskami.

anavixy
11. feb 2026

Skus power pumping, castejsie prikladat. Zvysi sa ti tvorba mm a bude viac pit. Pri dojceni stlacat prsnik, to asi vies.
Ten casovy interval sa rada od skoncenia dojcenia, na prsniku musis vidiet, ze dieta realne prehlta (pauzy v brade, pocutelne prehltanie), ale aj dudka (nenutritivne sanie), to ma vplyv na tvorbu mm. Skusky dojcenia (vazenie) nerob, to ta len zdepta… ale urcite pauzy medzi dojcenim viac ako 2-2,5 hod nenechavaj.

barka1
11. feb 2026

Kámoškina dcera nepriberala. Ona spokojna, že má kludne spave dieta. A dieta nemalo silu, lebo nejedlo, tak spalo. Úplne male by malo jest minimálně 8x/24h. Jej dieta jedlo len 6x a hned to bolo poznat. Takže moja rada - budit a často prikladat.

angeli121212
11. feb 2026

U syna som mala podobný problém ale poučená som sa už u dcéry zariadila inak.. prvý mesiac som kojila skoro furt, žiadne že dve hodiny pauza.. cez deň som kojila aj po 15 minútach od ukončenia aby som si šetrila bradavky som v pripade potreby použila klobúčiky a medzitým som si odsávala a večer som ju ešte dokŕmila odsatým a v noci spala pri mne.. možno niektoré veci by mi laktačné vytkli ale nám toto takto fungovalo a ja robím takéto veci už len podľa seba a drobca

autor
11. feb 2026
@angeli121212

U syna som mala podobný problém ale poučená som sa už u dcéry zariadila inak.. prvý mesiac som kojila skoro furt, žiadne že dve hodiny pauza.. cez deň som kojila aj po 15 minútach od ukončenia aby som si šetrila bradavky som v pripade potreby použila klobúčiky a medzitým som si odsávala a večer som ju ešte dokŕmila odsatým a v noci spala pri mne.. možno niektoré veci by mi laktačné vytkli ale nám toto takto fungovalo a ja robím takéto veci už len podľa seba a drobca

@angeli121212 odsavala si po každom kojení? To asi nie keď niekedy bolo kojenie aj po 15 minútach. Alebo kedy si odsavala? Keď zaspala? A potom sa to rozbehlo? A večer si ako dokrmila? Normálne fľaškou?

autor
11. feb 2026
@barka1

Kámoškina dcera nepriberala. Ona spokojna, že má kludne spave dieta. A dieta nemalo silu, lebo nejedlo, tak spalo. Úplne male by malo jest minimálně 8x/24h. Jej dieta jedlo len 6x a hned to bolo poznat. Takže moja rada - budit a často prikladat.

@barka1 áno presne to aj moja dcéra. Spala skoro stále, plienky biedne. Ako som ju začala prikrmovať, hneď ožila. Už je viac hore, častejšie si pýta papať…

anonym_873410
11. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_873410 prosím ta 2,5 h rátaš od skončenia posledného dojcenia, alebo od začiatku posledného dojcenia?

@anonym_autor ja to rátam od skončenia.
Ja som na začiatku nemala dosť mlieka tak sme normálne prikrmovali um a aj som dojčila a rozbehlo sa mi to takze len jedno balenie um sa použili. Aby to neovplyvnilo dojčenie tak som malú kŕmila cez striekacku myslím to um. Ešte som mala odsávačku canpol babies a ona má aj program ten posledný a to je na zvýšenie tvorby mlieka to som tiež používala. Skús si dať pozor hlavne na tie rozostupy ja som to tak robila mesiac lebo sme mali silnú zltacku a doktorka bola prekvapená ako priberá, tiež mi zaspavala na prsníku..

autor
12. feb 2026
@anonym_873410

@anonym_autor ja to rátam od skončenia.
Ja som na začiatku nemala dosť mlieka tak sme normálne prikrmovali um a aj som dojčila a rozbehlo sa mi to takze len jedno balenie um sa použili. Aby to neovplyvnilo dojčenie tak som malú kŕmila cez striekacku myslím to um. Ešte som mala odsávačku canpol babies a ona má aj program ten posledný a to je na zvýšenie tvorby mlieka to som tiež používala. Skús si dať pozor hlavne na tie rozostupy ja som to tak robila mesiac lebo sme mali silnú zltacku a doktorka bola prekvapená ako priberá, tiež mi zaspavala na prsníku..

@anonym_873410 prosím ta hodis foto tej Odsávačky? Dakujem

anonym_873410
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_873410 prosím ta hodis foto tej Odsávačky? Dakujem

@anonym_autor Odoslané z aplikácie Alza: https://www.alza.sk/maxi/canpol-babies-elektric...

angeli121212
12. feb 2026
@anonym_autor

@angeli121212 odsavala si po každom kojení? To asi nie keď niekedy bolo kojenie aj po 15 minútach. Alebo kedy si odsavala? Keď zaspala? A potom sa to rozbehlo? A večer si ako dokrmila? Normálne fľaškou?

@anonym_autor ja som bola v tomto magor a po každom kojení keď som toho bola schopná tesne po kojení aj keď len kúsok

angeli121212
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a večer som dala svoje z fľašky nemala som už silu na cievku alebo lyžičku to vôbec

autor
12. feb 2026
@anonym_873410

@anonym_autor Odoslané z aplikácie Alza: https://www.alza.sk/maxi/canpol-babies-elektric...

@anonym_873410 presne tuto odsavacku mám. Ktorý to je prosím program ten na zvýšenie tvorby mlieka? To kde mi ukazuje srdiečko? A na akom čísle si zvykla odsávať?