Problém s pediatričkou kvôli strate mlieka
Ahojte! Máme doma 6 týždňové bábo. Od začiatku sme mali problém s kojením skrz bolestivé bradavky z kt. sa spúšťala krv. Ošetrovala som si to Lanolínom a bolo mi odporúčané na kojenie používať klobúčiky. Lenže po pár týždňoch drobec zostával po kojení často mrzutý. Skúšala som ho aj prikladať minimálne 12x za deň no nepomohlo to. Než sme prišli na to čo sa deje preplakal nejeden deň. Volala som s laktačnou z pôrodnice ktorá mi doporučila viac piť tekutín, jesť polievky malého často prikladať, kontakt koža na kožu a podobne. že ono by sa to malo rozbehnúť ale že v horšom prípade nie a mlieko časom odíde úplne a bude treba dokrmovať. Lenže nepomohli ani tieto rady tak v piatok už skoro po dvoch týždňoch skúšania všetkých rád už sa to nedalo vydržať lebo drobec bol dlho mrzutý a hladný tak som poslala muža do lekárne nech sa skusí spýtať aké by málemu doporučili mlieko a aké je dávkovanie lebo totiž naša ,,úžasná,, pediatrička s ktorou som sa chcela poradiť ohľadom UM mi nedvíhala telefón i keď sa dušovala že ak by sa čokoľvek dialo tak treba volať kedy koľvek aj cez víkend. V lekárni nám doporučili Nutrilon Advenece (alebo tak nejako podobne bol ten názov) a že postupne malému dávať v menších množstvách a pomalinky pridvávať viac a viac (od tých 10ml, 20ml a tď...) tak sme sa toho držali a drobec bol napapaný spokojný. V pondelok sme šli na poradňu kde po nás vyletela pediatrička že čo si to dovoľujeme malého dať na UM, že sme sa mali poradiť a že kto mi povedal že mám kojiť pomocou klobúčikov a že určite mlieko nestrácam lebo to je sprostosť (podotýkam že viac jak 2 týždne mi vytiekli každý deň z oboch maximálne 3 kvapky a viac nič ani po tých všetkých radách laktačnej). Najväčšie ,,srandy,, na tom sú že pani ,,zlatá,, nám odporučila sama klobúčiky a nebola schopná ani dvihnúť teléfon a sama nás upozornila na to že drobec nemá alergiu na kravskú laktózu lebo sme požiadali o testy. Premýšlam nad zmenou pediatra čím skôr lebo zrejme nevie ani sama o čom rozpráva. Mali ste niekto podobný problém s pediatrom/ičkou?
Kašli na ňu..a sťažnosť by som nepísala načo?
Je to tvoje dieťa, ty rozhodneš ako a čo mu dáš jesť.klobuciky sú dobrá vec tiež som ich používala Evidentne ste si s doktorkou nesadli a treba to ukončiť.Skusaj ešte kojit nie je to stratené...prečo tak na teba vybehla kvôli UM?prečo si chcela testy na intoleranciu?
Nie nemali, naša sa iba pýtala či kojim, prvé dva mesiace som aj dokrmovala um a iba sa spýtala akým , tak som povedala a už sa nič nepýtala, keď som čisto kojila tak ma pochválila, asi máloktorá mamina iba čisto koji ( usudzujem podľa toho ako sa naša pedi tešila keď som jej povedala že sa iba koji), ja som sa neradila s ňou išla som podľa návodu na obale a mlieko som vybrala sama malému hneď sadlo našťastie. Zmenila by som doktorku, ak by sa takto správala, nie je to blbosť a niektoré ženy vôbec nemôžu kojit lebo nemajú vyvinuté mliečne žľazy - nie je to bežné ale sú aj také ženy. Je úplne v pohode bábo aj dokrmovat prípadne byť úplne na UM , dôležité je aby prospieval a priberal.
Najlepsie sa daju najst na stranke mamily, podla lokality.

Mne príde smiešna reakcia tvojej pediatricky, že dnešné mamky... Ja som dieťa 90tych rokov, ved oproti tomu, ako sa koji dnes sa vtedy kojilo žalostne malo. Ženy dnes skúšajú, kadečo pre trpia, len aby mohli. Vtedy to neriešili vôbec. Tak nechápem o čom ona hovorí, panenanebi.