icon

Problém s pediatričkou kvôli strate mlieka

27. aug 2022

Ahojte! Máme doma 6 týždňové bábo. Od začiatku sme mali problém s kojením skrz bolestivé bradavky z kt. sa spúšťala krv. Ošetrovala som si to Lanolínom a bolo mi odporúčané na kojenie používať klobúčiky. Lenže po pár týždňoch drobec zostával po kojení často mrzutý. Skúšala som ho aj prikladať minimálne 12x za deň no nepomohlo to. Než sme prišli na to čo sa deje preplakal nejeden deň. Volala som s laktačnou z pôrodnice ktorá mi doporučila viac piť tekutín, jesť polievky malého často prikladať, kontakt koža na kožu a podobne. že ono by sa to malo rozbehnúť ale že v horšom prípade nie a mlieko časom odíde úplne a bude treba dokrmovať. Lenže nepomohli ani tieto rady tak v piatok už skoro po dvoch týždňoch skúšania všetkých rád už sa to nedalo vydržať lebo drobec bol dlho mrzutý a hladný tak som poslala muža do lekárne nech sa skusí spýtať aké by málemu doporučili mlieko a aké je dávkovanie lebo totiž naša ,,úžasná,, pediatrička s ktorou som sa chcela poradiť ohľadom UM mi nedvíhala telefón i keď sa dušovala že ak by sa čokoľvek dialo tak treba volať kedy koľvek aj cez víkend. V lekárni nám doporučili Nutrilon Advenece (alebo tak nejako podobne bol ten názov) a že postupne malému dávať v menších množstvách a pomalinky pridvávať viac a viac (od tých 10ml, 20ml a tď...) tak sme sa toho držali a drobec bol napapaný spokojný. V pondelok sme šli na poradňu kde po nás vyletela pediatrička že čo si to dovoľujeme malého dať na UM, že sme sa mali poradiť a že kto mi povedal že mám kojiť pomocou klobúčikov a že určite mlieko nestrácam lebo to je sprostosť (podotýkam že viac jak 2 týždne mi vytiekli každý deň z oboch maximálne 3 kvapky a viac nič ani po tých všetkých radách laktačnej). Najväčšie ,,srandy,, na tom sú že pani ,,zlatá,, nám odporučila sama klobúčiky a nebola schopná ani dvihnúť teléfon a sama nás upozornila na to že drobec nemá alergiu na kravskú laktózu lebo sme požiadali o testy. Premýšlam nad zmenou pediatra čím skôr lebo zrejme nevie ani sama o čom rozpráva. Mali ste niekto podobný problém s pediatrom/ičkou?

Strana
z2
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
27. aug 2022

Po prvé - zmeň doktora. Po druhé, rob tak, aby bolo bábo spokojné. Po druhé by som praktizovala aj keď by sa po prvé nedalo realizovať.

elizabet173
27. aug 2022

nie, nemala som podobný problém, lebo by som ju poslala do riti a hľadala si normálneho pediatra, Som za to, aby žena nevzdávala kojenie a robila všetko preto, aby sa to rozbehlo. Ale keď to raz nejde, tak to nejde. Dieťa hladné, ty vynervačená, to má aký význam? A ako si si to dovolila? No právom matky, keby si sa rozhodla ešte pred pôrodom, že nebudeš kojiť vôbec, ona to môže jedine tak rešpektovať

autor
27. aug 2022

@elizabet173 Vieš snaha bola, hľadala som riešenie, skúšala som čo mi bolo odporúčané od oboch a nevydalo. Samu ma to mrzí že nemôžem ďalej kojiť inak by som určite kojila keby je všetko v poriadku. Ale zároveň som rada že som kojila aspoň tú chvíľku. Jak som chytila nervy tak som aj spísala sťažnosť a právom jej vynadala že čo je to za lekárku keď ju človek potrebuje že nieje možné sa skontaktovať, že čo si dovoľuje rozhodovať o tom čo dám svojmu dieťaťu a že či som malého mala nechať vyhladovať keď má také múdre reči a nikdy keď sme ju potrebovali že drobec napríklad mal teploty tak tam ani nebola a vždy ju niekto zastupoval popri tom sme zistili že ani lekárka ktorá ju zastupovala jej neoznámila že čo a ako je s drobcom a znova sa snažila naša lekárka po nás vybehnúť že čo sme neprišli že keď drobec mal teploty nad 39 a pod. Čiže stále dookola jeden a ten istý scenár...

autor
27. aug 2022

@mikadooo Ďakujem.

mikadooo
27. aug 2022

Nie je zač. Neboj, prinajhoršom pediatrička si "zvykne" 😄😄😄.

autor
27. aug 2022

@bilberryday Hneď v pondelok volám druhej lekárke či by si zobrala malého kartu k sebe. Ďakujem za radu.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mamula20
Odpoveď bola odstránená
flofi
27. aug 2022

zmenila by som pediatra, cim skor, usetris si vela nervov

reenie
27. aug 2022

Môj vnuk to mal takto..reval od hladu, dcéra zúfalá, nakoniec som ju presvedčila, radšej UM, ako hladovať, ja som za kojenie, dokonca som kojila deti vyše roka a to už vyše 30 rokov😁..ale keď to nejde..poriadne ho nakŕmila dokonca flašou..a popritom skúšala kojiť..nakoniec sa jej spustilo mlieko a kojila tiež vyše roka, a UM už nebolo treba..no skúsila by doktorka vyskakovať..fakt koza drzá

terezka1947
27. aug 2022

Jaaaa ťa chápem.
Kto to nezažil,nepochopí.
K pediatricke sa nevyjadrujem. Kľudne ju vymen.
A k tomu kojeniu,ja som po cca 3mesiacoch zúfalstva,zápalov,návštev laktacnych,atď,atď tiež skončila na UM. To už mi samé laktacne povedali,že áno,sú ženy,kto.problem majú.
No mne sa darilo aspoň 2x do dňa kojit. Čiže striedala som fľašu a prsník. Laktacne neverili,že syn neprotestuje,ale syn krásne jedol.
Takže možno nakoniec skončíš plne na UM,možno budeš tak ako ja,aspoň čo to dávať svoje mliečko.

mint_blossom
27. aug 2022

Neskusala si kontaktovat laktacnu poradkynu z Mamily?

denden77
27. aug 2022

pediatricku je prd do toho, ci tvoje dieta pije MM alebo UM 🤦‍♀️

snehulak77
27. aug 2022

Urobila si dobre. Akurát minule som čítala článok že tiež ženu tlačili kojiť, kojiť, ona prikladala, dieťa plakalo a nakoniec aj zomrelo. Akože keď mi nič nejde, tak akým právom si pýtajú "povolenie", aby mohla dat žena UM.
Mne išlo trošičku pri zatlačení, ale to bolo všetko. Pediatricka, že mám skúšať, ale normálne mi hneď predpísala UM a povzbudila ma, nech to nevzdávame. Potom som to ukončila, lebo som sa cítila ako neschopná, keď ani raz som nedokázala synka nakŕmiť. Každý lekár, s ktorým som sa o tom rozprávala sa iba pousmial, že načo sa trápim, že keď nejde, na to je formula, a dieťatko je napapane a ma vitamíny, o čo iné tu ide? Bud pokojná, urobila si dobre (a to ja zastávam zväčša lekárov, ale toto co si dovolila tvoja, to je cez). Veľa síl

vmatuscinova
27. aug 2022

Ja som bola na tom podobne pri prvorodenom, v 3t nemal porodnu vahu, reval od hladu, dokrmovala som na odporucanie laktacnej cievkou um a nakoniec sa to rozbehlo... syn bol slaby, zltackovy, slabo tahal tak nepriberal. Cievkovala som mesiace, najskor 4x, potom uz len 3x a postupne sme sa toho zbabili. Nakoniec som kojila do 1 a pol roka, drzim palce

beata_k
27. aug 2022

Ta tvoja pediatricka je ina kráva nebeska. Isto ju zmen. Dufam, ze sa da lebo vsade maju plno.

autor
27. aug 2022

@mamula20 To je uplne super ze mate taku dobru lekarku. 😊 Ja na toto moc zial stastie nemam. 😕

autor
27. aug 2022

@flofi V utorok hned volam druhej lekarke ci by nas zobrala lebo toto je vazne uz moc. O komentar vyssie som sa sekla ze v pondelok ale v pondelok je sviatok cize az v utorok. 🙈🤦🏻‍♀️

autor
27. aug 2022

@reenie To je uplne skvele ze vo vas ma dcera taku velku oporu a ze ste jej tak dobre poradili. 😊 Pripadne skusim este casom ho poprikladat uvidime ci sa nieco zmeni zatial popri tom zostaneme na UM.

autor
27. aug 2022

@terezka1947 Presne tak. Už som si prišla úplne neschopná, hlúpa že čo som spravila zle + aby mi nebolo málo tak som dostala hlášku že: Bože tieto mladé mamičky sú také upípané a nezodpovedné a nato som sa už neudržala a pani lekárke povedala svoje. Podotýkam je to pani ktorá má tak rok až dva do dôchodku. To je paráda, bodaj by sa to aj mne podarilo. 😕😊 Prajem všetko dobré 🍀

autor
27. aug 2022

@mint_blossom Neskúšala som. Ale premýšľam nad tým že by som nejakú laktačnú z mamily skúsila kontaktovať. Prosím vás nevedeli by ste mi doporučiť nejakú pani? Ďakujem 😊

autor
27. aug 2022

@denden77 Veď toto. Len pani lekárka je stará škola tak v tom zrejme nevidí iné riešenie a silou mocou chce aby ženy kojili i keď tam je problém.

autor
27. aug 2022

@snehulak77 To je strašné. Úplne tak sa cítim aj ja. Ako keby som bola úplne neschopná a hlúpa že som spravila niečo zlé pretože naša pani lekárka si neodpustila komentár že mladé mamičky sú strašne upípané a nezodpovedné... Super že existujú aj takéto dobré lekárky. Len musím vyzistiť kde lebo akosi to ide okolo nás a nevieme natrafiť na dobrú pediatričku/ra. 😕 Ďakujem veľmi pekne. Prajem všetko dobré 😊🍀

autor
27. aug 2022

@vmatuscinova Chudatko malinke 😕 Velky obdiv ze ste to takto super zvladli. 😊 Ďakujem, prajem všetko dobré. 🍀

autor
27. aug 2022

@beata_k V utorok idem na to, skusim obvolat snad nejaku dobru pani lekarku pripadne pana lekara vybavim.

beata_k
27. aug 2022

Drzim prst 🙂🍀

autor
27. aug 2022

@beata_k ďakujeme 😊🍀 prajem všetko dobre 😊

majka176
27. aug 2022

V prvom rade ty si matka a ty vieš, čo je pre tvoje dieťa najlepšie. Radšej dať UM, ako nechať dieťa o hlade. Ja fakt nechápem reakciu pediatričky. Určite zmeň lekára.
Naša toto vôbec neriešila, či kojim alebo nie.
Ešte aj v porodnici , kde som rodila, prikrmovali deti UM, aby neboli hladné, kým sa niektorým mamičkám spustilo mlieko.
Ja som síce kojila a problém som s tým nemala, ale keď to raz nejde, dieťa by nemalo byť o hlade. Držím palce🙂

ninusa221
27. aug 2022

Nechapem ako mohla na teba vybehnut moj nazor je Ž ked to ženu boli tečie jej krv tak radšej nak nekojí a dieťa je na UM. Veď každé druhe dieta už je aj my sme boli s bratom a tu sme…

Strana
z2