icon

Rady pre prvorodičku: Ako riešiť problémy s dojčením?

Dnes o 08:22

Čaute maminky ♥️
Mám doma 9 dnovu dcérku, a celkom sa trápim s kojenim keďže mám ploche bradavky kojim cez klobučiky+ odsavam a kŕmim z fľašky ..mám doma aj Nutrilon HA (odporučili mi v nemocnici) pre prípad núdze, zatiaľ som dokrmovala UM asi 3x keď som nestihla odsať moje ..problém je v tom že sa ju snažím stále prikladať a ona aj saje ale keď ju kojim aj 40minut tak je potom stále hladná a vypije medzi 60-90ml odsateho ešte z fľašky ...je to pre mňa veľmi náročné časovo aj psychický, nevieme mi poradiť ako by som si to mohla nastaviť aby som mala čas aj niečo doma porobiť poprípade si v noci aj trochu pospať ?
Odsavam len ručnou odsávačkou , žiadna elektrická mi nepasuje proste mliečko nejde cez elektrickú

anonym_41d41c
Dnes o 08:40

Pri prvom som tvrdosijne chcela len dojcit, pretoze som mala v podvedomi, ze je to to najlepsie pre male. Dieta napriek tomu, ze bolo vecne na prsniku, stale hladne, uplakane az uvrieskane. Ja v tazkej depresii, s nervami v koncoch. Muz aj kupil v 4.mesiaci umele mlieko, ale som sa mu vyhrazala, ze nech sa neopovazi, ze mala saje dobre a pribera. Rev nonstop. Prvy prikrm - zemiaky, zjedla na prvykrat polku misky!, taka bola chuda hladna. V 9.mesiaci som musela odstavit, kvoli mojim veciam, presli sme na UM a od vtedy kludne a spokojne dieta. Dodnes si to vycitam, ze som ju “vyhladovala” , najma prve 4.mesiace, ked este nejedla prikrmy. Pri druhom, som dojcila, ale akonahle som videla, ze je to malo, zacala som aj s UM. Keby som tak postupovala, aj pri prvej dcere, mohli sme si vsetci usetrit kopec stresu a nervov. Co tym chcem povedat, ze dieta potrebuje predovsetkym co najviac pokojnu a spokojnu mamu a ak ti z nejakeho dovodu dojcenie nie je prijemne, prejst na UM nie je zlyhanie.

sona96
Dnes o 09:23

@anonym_autor
1. Zavolaj k sebe laktacnu poradkyňu, možnosti pomôže
2. Máš 9 daňové bábätko, nemáš teraz doma nič porobiť, na to vymysleli polotovary, donášku atď. + 2 týždne otcovskej dovolenky
3. Aj keby to nešlo a prešli by ste na UM, nie je to zlyhanie a nerobí to z teba horšiu mamu
4. Za toto možno schytam kritike ale ja som si cez deň posadila manžela vedľa seba, obložila sa vankúšmi a spala počas kojenia. Manžel dával pozor jedným očkom, aby sa bábätku nič nestalo, keďže mám dosť veľké prsia, alebo aby sa nejak nezosuchlo

jaskolka
Dnes o 11:03

@anonym_autor ploché bradavky nemajú až taký "problematický"dopad na tvorbu mlieka a samotné dojčenie,mám úplne ploché a obe deti som bez problemov dojčila. Veď dieťa má byť prisate na dvorci,nie na samej bradavke.
Skôr u teba je zrejme nízka tvorba mlieka,to fakt s bradavkami nič nemá. Na tvojom mieste by som sa tak netrápila a normálne prešla na UM. Ja v podstate som to tak brala od začiatku -pojde to ,ok,super, nepôjde, nezbláznim sa a dám UM. Možno aj to má paradoxne ukludnilo a dojčenie bolo v poriadku 😀. Mne to príde,že sa neskutočne nalieha na dojčenie a potom sa ženy len trápia a zbytočne stresuju,a vznikne začarovaný kruh.

maryetta
Dnes o 12:20

Je tu aj skupina dojcenie.
A hlavne mas iba 9-dnovu. Takze vsetko sa este deje... ty sa potrebujes ukludnit. Babo ak aj place neplace iba od hladu 🙂 mozno skusit inu polohu. Pestra strava. Domacnost zatial pocka. Teraz je prvorade babatko. Ono ta potrebuje.
Kazdopadne. Dlhsie nez 10-15min som nikdy nedojcila a to vlastne ani to tvoje. Len sa prste s prsnikom hra. Alebo sa upokouje. Ano aj na to sluzi.
Bradavky s dojcenim az tak nesuvisia. Babo musis dat riadne na dvorec. Skus popozerat ci uz nejake videa alebo ak mas kamaratku. Mamicku z okolia nech ti aj ukaze.
Pripadne dojcit cez cievku. Alebo hoc aj das umele nech nie je babatko nervozne a potom na prsnik.
Ja som skusala parkrat aj klobucik (znicene bradavky z nespravneho prisatia) a za mna to bolo este horsie.

anonym_6422cd
Dnes o 12:24

@anonym_autor ahooj, ono sj keby si dojcila klasicky v tomto veku babatka je to nadlho a vobec necakaj ze si pospis, oddychnes a porobis, proste do mesiaca dvoch je to dojcenie, uspavani, prebalovani a stale dookola. Na tvojom mieste by som sa pokusala zbavit klobucikov a radsej skusit dokrmovat cievkov na prsniku, cize zrusit flasu, ak to chces presmerovat na vylucne dojcenie. Ja som takto robila pri prvom. Pri druhom som tiez mala problem s laktaciou, aj prisavanim, a tam som sa rozhodla vylucne odsavat a krmit flasou a bola som velmi spokojna.prebytky som mrazila, odsavala som najprv kazde 3h a neskor po 4 mesiaci kazdych medzi 3_5h. Laktacia sa mi zvysovala postupne, takze co chybalo som doplnala Nutrilonom profutura. Dlho mi trvalo kym som sa zmierila s tym, ze nie som standardna kojicka, a ze porusujem rady laktacnych poradkyn, ale zistila som, ze najlepsie riesenie je to, co vyhovuje celej rodine a ked sme spokojnejsi a menej vynervovani, tak aj odsavanie je super, aj cievkovanie, aj UM.

anonym_6422cd
Dnes o 12:28

@anonym_autor a aku mas elektricku? Mne uplne ze nefungovala avent, medela slabo a najlepsi vykon davala lansinoh 2v1, ta vytiahla viac ako dieta. Odsavat som sa musela naucit, pustala som si pri tom romanticke filmy _aby mliecko tieklo a tiez na zaciatku bolo treba prsia rozpumpovat power pumpingom, kuk na internete, je to intervalove odsavanie na zvysenie laktacie z tojo co pises, sa mi.javi, ze mas znizenu tvorbu _ a to sa casto stava kvoli klobucikom.