Riešenie problému s dojčením dvojmesačného dieťaťa
Ahojte. Mám 2-mesačného synčeka.
Nastal problém počas sviatkov, a chcela by som si prečítať vaše rady, skúsenosti, názory a podobne.
Bývame s manželom a bábätkom sami vo vlastnom byte, pomerne často chodievame za svokrovcami, teda manželovým rodičmi, takže si myslím, že na nich je synček už zvyknutý, nakoľko ho boli pozerať aj v pôrodnici.
Moji rodičia bývajú cca 1,5-2h ďaleko od nás - boli sme za nimi medzi sviatkami autom aj s maličkým. Cesta autom mu nerobí problém, skôr ho ukľudňuje, iba to prespinká. Tú cestu sa síce dvakrát pokakal - mal väčší náklad keď sme prišli - to bude aj tým, že som ho medzi cestou aj nakojila.
Najprv sme išli k prvej babke, kde boli okrem mňa a manžela, traja ľudia. (Všetko z mojej rodiny)
Potom sme šli k mojej mamine, kde bola moja sestra a mamka - tam už bol podráždený - unavený..
No a nakoniec sme šli k mojej druhej babke kde bola len ona a jej pes, kde si trošku malicky aj pospinkal.
Potom sme šli normálne zase naspať domov tých pár hod.
Syn vlastne nikdy nebol napapaný z jedného prsníka, vždy chcel vyprázdniť oba. No od tejto skúsenosti akoby odmietal toto plné dojčenie. I v noci. Po novom mu postačí len jeden prsník, po prvom už zaspáva a o druhý už nemá záujem.
Posledné dni aj protestuje - plače a kričí keď ho mám dojcit. Vyskúšala som už veľa polôh.
Spinkáva pomerne normálne, len dopoludnia spanok trochu odmieta - ako kedy.
Aj otvára ustocka, jazycek vyplazuje, no keď mi ponúknem prsník vtedy začne. Nejakú dobu si ho nechavam pri sebe a za tú dobu sa už znormalizuje a opäť sa normalne nakojí.
Je to moje prvé dieťa a neviem, čo mám robiť keď sa tak správa, či ho popri hlase bolí bruško, či je príliš unavený, no aj sa mrví a plače až je červený, je to pre mňa trochu psychicky vyčerpávajúce, keďže neviem, ako mu mám pomôcť, snažím sa ho pri tom ukľudnovať mojkaním, plienočku má vždy čistú. Začal aj menej kakať ako obvykle. Pytala som sa jeho doktorky, či by pre ňho nebolo vhodné nejaké probiotikum no povedala, že im sa ešte trávenie mení..
Ďakujem predom za prečítanie, pripadne nejaké komentáre 🙏🏼 som už zúfalá.
@pininka1 trochu sa toho obávam, pretože bol narodený trošku skôr (o 2 týždne), a teda som šťastná pokaždé, keď čo len o trochu vyrastie a priberie, momentálne má nejakých 5,5kg, a bojím sa, že už nebude tak pekne priberať, keď nebude tak často papať :/
Myslela som, že by mohol byť ešte senzitívny na návštevy, alebo že by nejakou mojou vôňou?… môže. Byť za tým naozaj veľa vecí, už mám z toho veľkú hlavu
Toto moze byt pokojne rastovy spurt, kedy sa moze zdat, ze babo odmieta prsnik, ale je to len kvoli tomu, ze mu je tok mlieka teraz nedostatocny, preto sa hneva a odtahuje. Je to len docasny stav, netreba sa plasit, aj ked je to trosku na nervy, babo staci nadalej prikladat
absolutne by som nespajala problem s dojcenim s tou navstevou … to je podla mna normalny dojcensky strajk, aj ked zvycajne to byva u 3mesacnych … riesenie je len vyckat kym ho to prejde a zatial staci kojit v polospanku vtedy tak neprotestuju lebo nie su uplne prebudení …
moja dcerka bola narodena v termine, a ked mala 2 mesiace mala ani nie 5kg .. ved 2 tyzdne pred “ terminom” je porod v termine … po 38 tyzdni je dieta plne vyvinute cize nie je to ziadne predciasniatko.. trosku sa uvolni a uzivaj si materstvo… 🙂
vobec to nesuvisi s navstevou ani tvojou vonou ani nicim inym podla mna 🙂 moze to byt laktacna kriza, ze ma menej mlieka alebo naopak viac, tecie pomalsie/rychlejsie, bude ich niekolko (teda vacsinou byva), rastovy spurt to moze byt atd., ked sa toto dialo kojila som v polo-spanku ako radia baby
moj maly bol jedak, priberal za tri deti a nikdy nepil z oboch prsnikov, vzdy som striedala kazde kojenie
S navstevou to nema nic. Len sa uatalila tvorba a moze byt nervoznejsi. Je vacsi. Uz nepotrebuje oba prsniky lebo je vacsi. Silnejsi a dokaze si dosatatok mliecka vytiahnut aj z toho jedneho.
Bude to iba obdobie alebo strajk. Vsetko prejde len musis skusat kedy co ako.
@little_star01 urcite ano.. lebo sa naloga aj vzduchu a potom ho to tlaci v crievkach … to je uplne normalne do 3m babatka ze sa proste nevedia vyprdkat a ze sa stale “ pucia “ :D super su kvapky baby calm pred kazdym jedlom, cisto prirodne a hned brusku ulavia… ja som inak mala tiez silny tok a pomahalo mi ked som kojila tak, ze som lezala na chrbte a babo na mne lezalo bruchom dole ( cize sme boli brusko o brusko ) a tak sa kojila … nenahlce sa tak lebo musi viac tahat, a zaroven sa hned vyprdka ked pohlta vzduch .. neboj este mesiac vydrzis a bude to uplne ine uvidis 💪🏻
Pamatam sa, ze som po nejakom case prsniky striedala, jedno kojenie len jeden prsnik.

Nespájala by som to s tou návštevou, tam mohol mať len viac podnetov, preto bol nervózny, to je normálne. Aj to ze sa už mielko ustálilo a stačí mu z jedného prsníka. Aj to odmietanie sa stáva, je to taky štrajk, máva to veľa detí. Treba len často prikladať a najlepšie koža na kožu ak to vieš doma aplikovať. Mne sa to stalo keď mal malý 5 mesiacov, úplne odmietol prsník, odtlačal ma rukami, žiaľ nepodarilo sa nám to prekonať a ostal na fľaške. Držím prsty