Ročné dieťa hryzie pri dojčení
Prosím ako reagovať ? A prečo to vlastne robí ? Ako zistím, či mám ešte dostatok mlieka ?
Zubov má už dosť, aj hore aj dolu, dosť to bolí a nič nepomáha. Robí to skoro stále, pri každom kojení,aj na začiatku, niekedy až ku koncu kojenia. Zahryzne, potiahne a au
Pomohlo by porozumieť dôvodu, možno pokles tvorby/toku mlieka, zúbky. Ozaj by som si vzala ten Ibalgin. To odporúčala laktačná (2-3x deň) , babu to až tak nevadi a ty sa nebudeš tryznit. Čo chodíme do poradne, aj inym mamičkam a mne sa veľmi uľavilo.
A ak mala povie sama nono, je to dobre znamenie, že chápe, len možno sa to ešte nenaučila ovládať.
V noci nekuse, zrejme ste obe v pohode pokojne. cez deň je to možno prejav niečoho (bolesti, nervozity, nepokoja,…).
Ak chceš obmedz na noc, asi to ma svoj význam, ak si nebudes vedieť pomôcť… potom po nejakom čase sa môžete opäť vrátiť k dennému. Na mamile odporúčajú z toho dôvodu neprestavat s dojčením úplne.
A ten lanolin…Ženám sa pre preliečenie bolestivých bradaviek často odporúčajú rôzne prostriedky, ktoré situáciu nielenže nezlepšia, ale majú potenciál ju aj zhoršiť (najmä prípravky s obsahom lanolínu), preto vám odporúčame túto situáciu riešiť s laktačnou poradkyňou a prestať teraz používať lanolín. Bradavky do času, kým sa stretnete s poradkyňou môžete premasťovať olivovým olejom
Ja si myslim, ze to blbo tecie, lebo su fakt horucavy.... keby to tieklo prudom, hlta a nestihne ani kusnut... 15 mes. po porode uz ta tvorba neni taka. Medzi 15-18 je fajn odstavit, to mi raz poradil niekto na konovi a som mu za to moc vdacna, lebo vraj v 18 mes. uz ma dieta svoju volu a vynucuje si kojenie... a naozaj, kamoskin dosiel na navstevu, bol nervozny , zavesil sa mame na cecek... dalsej kamosky si pytal na pieskovisku, v restike, za tricko tahal... co ja viem... ked to prestava mat funkciu nenahraditelnej potravy a zacina zuzlanie , tak tam uz pre mna konci show 🙉 ja son odstavila v 16 a v 17 mes. a presne zacali taketo horucavy...
@tiika ďakujem aj vám za rady, preventívne som si kúpila senovku s benediktom, ak by bol problém v množstve mlieka. Môžem sa opýtať ešte na dávkovanie, to naozaj mám brať po 3 tabletky z každého 3x denne ? Čiže dokopy 18 kapsúl za deň ? A môžem si dávať obe bylinky súčasne (čiže 6 tabletiek hodiť do seba ) ? Neviem, či som to dobre pochopila, zdá sa mi to veľa.
Zatiaľ som rada aspoň za to nočné kojenie. V tom polospánku je to ešte celkom v norme a cez deň uvidíme, či sa to ešte zlepší. Budem skúšať všetky rady a dúfam niečo zaberie
Môj mladý to robil, aj preto som ho odstavili,mal cca rok a pol. Už mal seriózne zuby a jak raz kusol,nepustil a ja som videla všetkých svätých...aj som sa potom bála ze keď vyskočim od bolesti tak ho zhodim a pod. Takže ja radím radšej pomaly odstavovat...
O bylinkach som nepísala. Ale tuším sa berie take väčšie množstvo, takze to môže sedieť. Pýtala som sa násej laktacnej, čo by odporučila..ona, že najlepšie prist do poradne alebo zavolať 🤷♀️ Ak chceš napíšem ti číslo do správy. A zas veď o nič nejde, ani o nič neprídeš, ak zavolas, je to odborník

Jojkanie je najväčšia sranda. Musíš z toho urobiť nepríjemnú nudu, aj keď to boli. Môjmu sa prísne pozriem do očí, zoberiem prso, poviem nie a nechám chvíľku porevat. Skúsil len párkrát.