icon

Senovka a Benedikt - poče tabletiek po pôrode

vvrga1
14. feb 2022

Ahojte,
Koľko tabletiek sa odporúča bezprostredne po pôrode?
ďakujem

mimi3008
14. feb 2022

@vvrga1myslim, ze to sa neodporuca bezprostredne po porode. Berie sa to, ak mas nedostatok mliecka

petamich
14. feb 2022

@mimi3008 ale odporuca, takmer kazda laktacna ti odporuci hned po porode nasadit, aby sa rychlejsie spustila tvorba mlieka, mne to napr. odporucili zobrat hned do porodnice

@vvrga1 3x3 ale opatrne, naozaj staci par dni, zvykne to mat velmi rychly ucinok a aby sa ti zbytocne nezapalili prsniky hned v uvode

vvrga1
autor
14. feb 2022

@petamich ďakujem 🙂 samozrejme budem opatrná, len tu v nemocnicu mi odporučili 3x6 teda dvojitú dávku aby sa to rýchlejšie rozbehlo, no pride mi to strašne veľa

petamich
14. feb 2022

@vvrga1 zalezi od toho aku senovku/benedikt mas a kolko je v nej tej ucinnej latky, ja osobne nesuhlasim s mamilou vo vela veciach ale toto konkretne maju vyborne rozpisane https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/pomoc-pri-do...

mimi3008
14. feb 2022

@petamich vazne? To som ani nevedela, lebo mne praveze po prvom v porodnici laktacna povedala, ze treba pockat tak 3 dni a keby bolo malo, tak potom. No tak som sa nieco nove dozvedela☺️

petamich
14. feb 2022

@mimi3008 mna neprekvapuje, ze co laktacna to nazor - rovnako to je aj s gynekologmi a pediatrami, ved to pozname 😂 mne osobne to nakazala laktacna/PA pocas predporodnej pripravy zbalit do porodnice a ked som potom volala inej, lebo nejake problemy po porode a chcela som sa poradit, tiez mi nakazala zacat to hned brat, nech sa to rozbehne a tie mamilacke to tiez odporucaju ale tak evidentne zalezi na koho clovek narazi 😃😃