icon

Som vyčerpaná z dojčenia

katkaseiner
25. feb 2013

Ahojte, len v skratke by som chcela zhrnut co ma trapi...
Mala ma 6 mesiacov... este nikdy neprespala noc, co som si uz zvykla a nestazujem sa... posledne 3 noci je ale hore nonstop....nie ze sa napapa, ale aj sa dudka...ked uz len drzi bradavku, tak sa ju pokusim vytiahnut a je ohen na streche (viem ze by si nemala zvykat ze budem jej dudlikom). Dudlik odmieta, priam ju napne..
Keby sa kojila 3-4-5krat za noc, ani nepipnem, ale sme uz hore fakt kazducku hodinu a snad aj castejsie...Viem ze v tomto veku mozu mat rastovy spurt, uz som si co-to zazila, ale vtedy tolko nedudlovala. Len zvykla castejsie papat a hotovo.
Prosim poradte co robit pripadne ak mate podobne skusenosti, kedy a ako to pominulo. Dakujem

anjelicek26
25. feb 2013

@katkaseiner - mne toto robila dcerka 10x za noc cely prvy rok a do 2,5 roka neprespala jedinu noc... co tym chcem povedat, je to, co robi je vcelku normalne. Dolezita si ale aj ty. Femibion by si mala brat celu dobu, co dojcis, alebo aspon vitaminy pre kojace matky. Extra doplnaj zelezo. To myslim uplne vazne. Plus vyvazena strava a oddych aj pocas dna, skutocne si LAHNI, ked cez den spinka. Lebo z takehoto niecoho pojdes po case do kolien.

kalifa28
25. feb 2013

učinná rada zrejme neexistuje... plus k tomu všetkemu, čo napísala @anjelicek26 sa teš z toho, že nemáš doma dalšie trojročne aktívne dietatko a naozaj ked možeš, relaxuješ čo to dá...

katkaseiner
autor
25. feb 2013

@anjelicek26 no to si ma potesila... :( Beriem Ladeevita, ale zozeniem si aj zelezo...
Viem ze by som mala oddychovat ked spi, ale od stvrtka uz pracujem (na stastie len z domu) takze toho oddychu bude este ovela ovela menej :(
Zmenilo sa to u vas zo dna na den? Mne ani nevadi, ze neprespi celu noc...asi by som bola hore uz len z principu ze ci zije ... (pre tieto pripady mam monitor dychu, hoci casto spi aj medzi nami)

katkaseiner
autor
25. feb 2013

@kalifa28 🙂 vcera sa ma moj muz spytal kedy by sme naplanovali braceka alebo sestricku malej........ fuuuuuu este urcite nie!!! :D
Osobne si myslim ze ako druhe by som si zasluzila babo ktore dobre spinka, ale to asi nie je podla zasluh, vsak? :D

kalifa28
25. feb 2013

ešte pridám jeden moj postreh... viem, že do zásoby sa vyspat nedá, ALE!! dá sa psychicky nastavit na to,že cez vikend si od malej čo najviac oddychneš, zapriahneš ocina, babky... budeš robit čo ta baví, čo ti robí radost a prostne prepneš v hlave výhybku, jednoducho psychicky načerpáš energiu, ktorá ti potom bude pomahat držat sa na nohách 🙂 ja to tak robím, odkedy som bola druhýkrát tehula a pomaha mi to 🙂
btw... aj my sme pred cca dvomi týždnami zažili špurt... 10x za noc???? 12??? netuším, spala som pri tom... už som ani tričko nezatahovala... 🙂

anjelicek26
25. feb 2013

@katkaseiner

Zmenilo sa to ked som ju prestala dojcit vlastne do troch dni odvtedy spala celu noc. Ale nechcem ta navadzat malu odstavit, co sa tyka budenia, moze to ostat rovnake aj keby je na UM… deti su rozne, maju rozdielne spankove rytmy, nasa mala proste plytky spanok a potrebu citit mamu pri sebe… u synceka som robila vsetko rovnako a spal od porodnice ako anjelik, hore bol len 1x za celu noc… toto je o detoch… preto neporovnavaj s inymi detmi, co spia 3-4 mesacne celu noc, to sa neda. Ani si to tak neber. Ja chapem tvoju unavu, vycerpanost, ono ked telo nevladze, snazis sa hladat riesenia… ale momentalne je to fakt… ist na krv, pozriet, co ti chyba a zacat doplnat a zlepsit stravu, spat fakt aj cez den, ulahcuj si to ako mozes. Nerobis NIKDE chybu. Vazne.

kalifa28
25. feb 2013

a dnes len 2X 🙂 to prejde, uvidíš... ani moja nema dudel, odmieta od narodenia ...

katkaseiner
autor
25. feb 2013

@anjelicek26 Dakujem, skusim to nejak prezit a hlavne pozitivne... pozistujem si tie vitaminy a pod. Jednoducho musim fungovat...a hlavne chcem

katkaseiner
autor
25. feb 2013

@kalifa28 s tym vikendom mas asi pravdu, ale kym MM aj studuje, tak je to tazke...snazim sa byt s malou co najcastejsie, aby on mal cas na ucenie...nasi pomahaju s malou, vtedy si ale hlavne porobim doma, kedze pri malej nestiham ani len varit ci upratovat :(
Len nech muzik rychlo zmakne skusky (7 ci 8 tento semester :( ) a potom bude aj viac pomoci, hoci stazovat sa ze nepomaha nemozem ani pocas skuskoveho.

ekinkala
25. feb 2013

@katkaseiner ahoj moj bol rovnaky musis vydrzat a oni sa naucia ja som bola uz zufala kazdu hodinu somm ho kojila dudlik tiez nechcel musis kupit 3 rozne dudle a co najmensie potom si zvykne

danjelca
25. feb 2013

@katkaseiner Kati náš má 6 mesiacov a presne to isté...pripisujem to zrýchlenému vývoju;)

majka1981
25. feb 2013

@katkaseiner okolo 6 mesiaca sa dieta strasne vela nauci - coskoro zacne lozit/stvornozkovat/nauci sa sediet - dietatu sa meni cely svet a citi to; do toho idu prve zuby - a Ty si do toho este aj zacala pracovat (aj ked len z domu, ale mala to urcite citi!). A ako prikrmy? Aj s tymi ste uz zacali? Okolo 6. mesiaca je toho naozaj vela.
neboj, prejde to. pospi si cez den s nou, ten cas si naplanuj, ked nie denne, tak aspon kazdy druhy/treti den. Mala spi s Tebou? Kojis po leziacky?

katkaseiner
autor
25. feb 2013

@majka1981 to mas pravdu, pomaly sa snazi sadnut si, papa prikrmy uz dost davno, hoci mojou lenivostou (kedze sme zacali aj ovocne vyzivky papat) jej uz nechuti mrkva, brokolica, s maskom sme este ani nezacali a zemiak jej vobec nechuti. S tymi zubkami mas pravdu, pred tyzdnom mala sopliky par dni a vsetko tomu nasvadcovalo, ze to budu zubky, ale este sme ziadny nezaregistrovali.
Pracovat som este nezacala, az tento tyzden zacnem... Mala zaspava v postielke, ale kojim ju po leziacky v posteli, takze ked ma plytky spanok tak neriskujem, necham ju spat s nami, ked spi dobre, tak ju prekladam do postielky.
Navyse je dost meteosenzitivna (ako aj moja mamina), citi vsetky tlaky, spln, proste vtedy spinkame vacsinou veeeelmi zle a mamina mi dodatocne len potvrdi, ze tiez spala zle preto a preto...

svenka
25. feb 2013

@katkaseiner ahoj, ja ta asi nepotesim, ale moji chlapci boli presne takito obaja /teda neustale dojcenie takmer nonstop, v noci ked nepapali, tak obcas chceli len dudkat, z cumlika ich napinalo... / teda s mladsim to aktualne zazivam 😝
tiez uz idem do kolien, ale som odhodlana vydrzat, kym bude mat maly rok...
a starsieho akonahle som odstavila /mal takmer 1,5r./ tak mi pekne prespal noc... preto sa spolieham, ze aj u mladsieho to takto bude... a teda mozno aj u vas...
co sa spania tyka, moj maly spi so mnou v posteli, kym som ho prekladala do postielky, tak bol hore este castejsie, teraz je to trosku lepsie...

eveenka
25. feb 2013

@katkaseiner neboj druhe bude ako madiiik 😀 aspon tak sa to hovori 🙂 ....ale tiez sa moze stat co mamininej sesternici, prve do polroka plakalo den noc, vsetci v dome chodili do roboty so zabretymi ocami. Po cca 7 rokoch sa rozhodli mat druhe, ona sice uz nechcela kvoli prvemu babu, a bolo presne take iste ako to prve 😀 teraz sa uz na to vsetci len smeju 🙂

tatanka1
25. feb 2013

@katkaseiner UM nepomoze, vlastna skusenost s dvomi detmi. najprv som kojola prvy sa mi budil velmi casto ale neskor aj neprospieval - v 7. mesiacoch... takze sme prikrmovái ale nic nepomohlo a budil s asi do 3 rokov no neskor sa toez sem tam zobudil ale uz to bolo lepsie... mladsia sa sama odstavila v 4m a aj naprik UM sa budila v noci , v zavislosti aj do zubkov (obaja mali skoro a do roka asi vsetkych 20) a budila sa minimalne do2. rokov. teraz si izivam prespate noci ale to su uz velky...

tatanka1
25. feb 2013

@eveenka 🙂 tak ja dufam ze to tretie bude ako medik 🙂

boka79
25. feb 2013

Ahoj, v tomto veu je too uplne normalne,myslim, ze to preziva vela mamiciek, u nas sme to zvladli, je to raz lepsie, raz horsie, ale zvladli sme to tak, ze spi s nami, v noci v polospanku vytiahnem cicik a spim dalej, niekedy so dudluje, niekedy pusti, stale to tak je , ale trosku lepsie..

Myslim, ze UM nic nevyriesi, najlepsie riesenie pre teba je kojit v polospanku a aj sa vyspis.. ja sa citim po takej noci taka polamana, ale unavena nie, lebo v podstate spime, drzim palce.