Syn sa odťahuje od prsníka. Ako pokračovať v dojčení?
Ahojte Mamicky, mam doma cerstve 3 tyzdn. babatko, s kojenim sa trapime uz od zaciatku, v nemocnici som po velke strate krvi nemohla prve dva dni kojit, potom mi samozrejme mlieko este neslo cize sme z nemocnice odchadzali vyhladovani, doma to este pokracovalo, nasadila som senovku a benedikt, kt. mi pomohli (asi) kedze teraz po stlaceni mliecko ide, aj ked slabsim prudom ale strieka, do odsavacky stiahnem tak maximalne 20ml za 10-15 min, raz sa mi podarilo aj nejakych 40ml tusim, to bol rekord, a inak len kojim, mam pocit ze syn sa dostatocne nenapije lebo ked dokojim, 80% casu sa vrti, puci, nechce zaspat a ja stravim aj 2 hodiny po kojeni tym ze riesim ci je najedeny ked nechce spat alebo co sa deje, neviem ci aj pri kojeni si mam odsavat ci nie, kedze mne skoro nic nejde a to mam elektricku odsavacku, nechce sa mi verit zeby maly tolkl vytiahol z prsnika ze mi tam uz nic neostane… takisto som si vsimla ze ked ho v noci necham spat 4-5 hodin, tak potom na ranne budenie je nervozny, uplakany, ked dam prsnik, odtahuje sa a odtlaca ma rukami… som z toho smutna, neviem ci taka dlha pauza mi zastavuje mlieko alebo nie, takisto som tie bylinne doplny brala par dni ale uz nechcem lebo mam z toho zapchu, zaroven sa bojim ze sa mi tym zastavi produkcia mlieka, prosim skusene mamicky nejake rady 🙏🏻
Asi len pockat, ono sa to upravi. Tie deti sa zlostia ked ide malo mlieka, vela mlieka, ked su velmi hladne, ked nie su hladne…do toho byvaju strajky a rastove spurty, takze… 😀 este je malinky, tiez sme si tymto vsetkym presli ale casom bude lepsie. A k odsavaniu…ja som nikdy nevedela odsat skoro nic, nech som skusala kedykolvek.
Tak skus este vydrzat, ja kojim uz skoro dva roky. Hlavne pomoze nestresovat sa, ponukaj tak ako si pyta a uvidis bude casom lepsie. Drzim palce 🙂
Možno sa odťahuje, lebo mu mlieko silno strieka a nestíha prehĺtať. Prikladaj ho kľudne častejšie, nebuď nervózna, to sa na dieťatko prenáša. Časom vypije viacej. Ja som dojčila obe deti do 3 rokov a odsávačku som nepoužívala, lebo nedalo sa mi ňou nič odsať.
Suhlasim. Ono oddavacka je uplne ine ako sanie z prsnika. Pri prvom by som nadojcila aj 3 deti a v odsavacke ledva 15-20ml.
Moze to byt unava. Moze to byt rychly pocit hladu. Mozno sa chce len upokojit a ono mu tam strieka mliecko tak je nervozny.... hlavne musis byt ty kludnejsia. Inac to nepojde.
Ak daj si vineu. Trosku vymiesaj bublinky....
mne napr caje na podporu laktacie robili problem.
@anonym_autor presne toto som zažila. Ako cez kopirák. U nás sa vyriešilo všetko UM. Bola som ja v pohode, aj dieťa. Krásne časy nám začali.
Držím palce, aby si tiež našla riešenie a užívala si čas s bábätkom.
@anonym_b40b6d ja niesom nejak striktne proti UM, ale citala som vsade ze to dieta ma potom koliky
@anonym_b40b6d ja niesom nejak striktne proti UM, ale citala som vsade ze to dieta ma potom koliky
@anonym_autor my sme nasu vazili pred a po kojeni aby sme zistili kolko vypila. Nakoniec sme to vzdali a presla som na odstriekanie mlieka a mala pila z flasky. Tak sme jednoducho videli kolko vypila a ci jej to staci.
Ja som odsavala rok, takze materske mal, bojovala som proti jeho odtahovaniu 4 mesiace, potom som na to uz nemala nervy... ma slaby saci reflex, ani cumle ani prsnik ani flaska ho nikdy nenadchynala, ale z flasky aspon nieco vypil rychlejsie...
A pocikane plienocky má? Priberá normálne? Ak áno, tak len vydržať. Keď je nervózny, skús na rukách ho nadojčiť za pochodu. Prípadne ak máš šatku, tak skús rôzne úväzy ako kolíska a takto dojčiť. Alebo nejake iné miesto, vonku. Mne mala začala cca v mesiaci štrajkovat, dodnes neviem, prečo, ale jej asi stačilo proste menej mlieka, že chcela len dudlať a potom jej to asi vadilo, že jej ide mlieko. Ktovie no, čoskoro má 3 roky a dodnes sa dojčí. Ale kým začala mať ako tak rada prsník, tak to trvalo 1,5 roka...odvtedy je závisláčka. Dovtedy sa dojčila v podstate počas spánku a na spánok. Smola bola tá, že bola veľký nespavec, ale nejako sme to prečkali a hovorím, v tom 1,5r nastal obrat.
Mam 4 deti a vsetky mali problem, 3 z nich sa ani nevedeli prisat, takze ja som riesila 6 tyzdnov len to, aby sa prisalo a ked nie, tak dokrm, na cievky a blbosti som sa vykaslala, pri prvom mi to len viac stresu spravilo. Nasi mali male ustocka a ja obrovske prsia s velkymi bradavkami, otvarali ustocka ako vtaciky zobacik. Iba jedno dieta sa vedelo normalne prisat.
Podla mna je uplne normalne, ze zo zaciatku je nejaky problem. Ale poviem Ti jedno, ze zo dna na den Ti mlieko vacsinou neodide. Ja som dieta nekojila asi tyzden, ked malo afty, odvracalo sa a v kuse len flaskou som davala, dokonca som ani nevedela nic odsat a ked sa zahojilo vsetko, prisala sa naspat a do 2 dni bolo mlieka dost. To uz mohla mat asi 8-9 mesiacov a dojcila som ju do 3 rokov nakoniec 😅.
Este by som radsej skusila moringu, ak chces skusit byliny. Ale je dost mozne, ze po 5 hodinach spanku Ti naopak mlieko tecie az prilis silnym prudom, aj to vie vadit.
Mna zo senovky a benediktu naducalo hrozne a aj deti. Moringa mi toto nerobila.
A pomahal mi este hocijaky teply napoj,kludne aj ovocny caj. Vody som mohla pit na litre, a nic, ale ked som si dala teply caj, hoci vobec nie bylinkovy, tak zrazu mlieka o dost viac.
Ten prvy mesiac je narocny, tvorba mlieka sa bude ustalovat pomaly, este tak mozno do 2-3 mesiacov a potom uz sa tak nenalievaju, ale mlieka je tam dost. A cudne je, ze pri prvom som odsala kludne aj 170 z jedneho prsa a pri dalsich detoch mi nic neslo, tak 20 ml a dost. A dojcila som ich fakt dlho a ocividne im to stacilo. To je strasne individualne toto.
Asi len pockat, ono sa to upravi. Tie deti sa zlostia ked ide malo mlieka, vela mlieka, ked su velmi hladne, ked nie su hladne…do toho byvaju strajky a rastove spurty, takze… 😀 este je malinky, tiez sme si tymto vsetkym presli ale casom bude lepsie. A k odsavaniu…ja som nikdy nevedela odsat skoro nic, nech som skusala kedykolvek.
Tak skus este vydrzat, ja kojim uz skoro dva roky. Hlavne pomoze nestresovat sa, ponukaj tak ako si pyta a uvidis bude casom lepsie. Drzim palce 🙂
@anonym_b045ac ono sa to mam pocit kazdy den meni, raz pije pekne, odgrgne si, zaspinka relativne rychlo, a potom zas dalsi den plac, odtlacanie, pucenie, nervozita, ja by som bola rada kludna lenze ked clovek do toho prsnika nevidi, nevie kolko vypije…je to fakt na prasky, hlavne pre prvorodick
A pocikane plienocky má? Priberá normálne? Ak áno, tak len vydržať. Keď je nervózny, skús na rukách ho nadojčiť za pochodu. Prípadne ak máš šatku, tak skús rôzne úväzy ako kolíska a takto dojčiť. Alebo nejake iné miesto, vonku. Mne mala začala cca v mesiaci štrajkovat, dodnes neviem, prečo, ale jej asi stačilo proste menej mlieka, že chcela len dudlať a potom jej to asi vadilo, že jej ide mlieko. Ktovie no, čoskoro má 3 roky a dodnes sa dojčí. Ale kým začala mať ako tak rada prsník, tak to trvalo 1,5 roka...odvtedy je závisláčka. Dovtedy sa dojčila v podstate počas spánku a na spánok. Smola bola tá, že bola veľký nespavec, ale nejako sme to prečkali a hovorím, v tom 1,5r nastal obrat.
@anonym_cc19f7 ma pocikane vzdy ked ho prebaluje. co je tak 6-7x za den ale malokedy je precikana cela, mozno tak polovica, naposledy u doktorly pribraty bol uh za por. hmotnostou lenze to bolo preto lebo nebol vykakany…
@anonym_autor Ja som to mala tiež. Syn bol predčasne narodený teda najprv sa nevedel prisať a bol na fľaške po 3 týždnoch v nemocke sa konečne naučil pekne papať z cicky. No asi po týždni presne sa začal vrtiť, pučiť a bola to hrôza. Teda na základe predošlého kojenia prvého syna som usúdila že je čas len na fľašku. Odsala som a dala. Ja spokojná, dieťa spokojné, čo viac je treba.
@anonym_b045ac a ako ste vedeli ze mate dost mlieka ked vam to odsavackou neslo? mna toto stresuje ze proste nevidim kolko vypil a toto odtlacanie od prsnika a odmietanie 😓
@anonym_b045ac a ako ste vedeli ze mate dost mlieka ked vam to odsavackou neslo? mna toto stresuje ze proste nevidim kolko vypil a toto odtlacanie od prsnika a odmietanie 😓
@anonym_autor zo zaciatku som tiez stresovala ci mam dost ked toto robila. Ale ked normalne priberala tak som si povedala ze musim mat dost. A ono sa to naozaj ukludnilo, potom bolo chvilu dobre, potom zas vymyslala. A takto na striedacku asi 4-5 mesiacov.
@anonym_autor kde všade? Mám 3 odchované na UM bez kolík.

@anonym_autor presne toto som zažila. Ako cez kopirák. U nás sa vyriešilo všetko UM. Bola som ja v pohode, aj dieťa. Krásne časy nám začali.
Držím palce, aby si tiež našla riešenie a užívala si čas s bábätkom.