Trojmesačný synček pribral len 230 g za mesiac
Nie je to malo? Neplace, je pokojny, vysmiaty. Pediater povedal, ze si ho mam vazit.. ale inak nic. Umele nasadit nechcem, ked je kludny. Mate niektora podobnu skusenost?
@jarulik123 nesprávne prisatie.. zle vyvinuté uzdičky v puse.. nevie si vytiahnut dostatok mlieka..nie je dostatočne často na prsníku a dostatočne dlho, nedostatok kontaktu s matkou / cez den, v noci/,namiesto dojčenia sa ponukne flaša a lebo cumlík, v noci sa dojčí málo často atd..
Kamoske sa tak v 3m stalo. Dieta vyzeralo spokojne, nepribral zrazu nic a vysvitlo, ze ona uz skoro nema mlieko. On potom nechcel uz nic jest, uplne si odvykol, museli ho pocas spanku flasou s UM prikrmovat, hrozne sa vtedy natrapili. Zacali potom co najskor s prikrmami. Prisla o mlieko zrejme tak, ze on v noci spal 8h, vobec nepytal jest
No mne pribral 200g za dva týždne a už to bolo malo čiže ozaj papa strašne málo ja by som dokrmovala
@jarulik123 no.. nasa tiez slabo priberala... Ale ona bola prosto taky typ dietata a aj je, ze slabsie jedava.. su dni, kedy fajn a dni, kedy je to zle.
Pre nasu dr.bolo podstatne, ze pribera. Ani prikrmy nic na tom nezmenili, nepriberala viac.
treba ponukat castejsie kojenie, napr aj v polospanku. Je pri kojeni pokojny? Neprekonal nejaku virozu?
@siska53 ano,ani mne dr nepovedal, ze by som musela umele davat..mam si ho vazit. Pokym je spokojny..
@evik159 nebok chory este.kojim dost casto...niekedy aj kazdu hodinu..pravda ale je,ze poobede spinkava tri hodky a potom zas asi dve-tri.
@jarulik123 viac info o dojčení napíš..cumel, flaša, spoločné spanie atd..uspávanie na prsníku?
@jarulik123 otazka je, ci realne pije alebo len tak cucka 🙂 pocujes glganie? vidis “ pauzu v brade” pri prehltani? ak realne pije a je spokojny, neriesila by som to
@luba41 cumel mame, flasu nie. Spime spolu,ano. Obcas zaspi na prsniku. Pri kojeni pekne prehlta...a neplace, nejeduje sa.
@jarulik123 ked odstraniite cumel, tak dieta sa bude dojčit na požiadanie .s ním nie je dojčenie na požiadanie..cumel vám znižuje tvorbu, dietatu sa nedostáva dostatočné množstvo mlieka..preto málo priberá..je jedno, že ho má len v kočíku / kde s ním prespí dlhú dobu za ktorú by sa min 1x nadojčilo/ alebo na zaspanie.. dieta vám za chvilu začne štrajkovat a odmietat prsník..
@luba41 moze byt...ale ja napreik dudlu kojim na poziadanie. 12 x denne minimalne...

moja aj chudla... alebo nepribrala ani gram
230 g mal pribrať za 2 týždne....
čo nám pomohlo? nič. Dcéra bola vychudnutá do 6 rokov... je to tip dieťaťa.