Ukončenie dojčenia - imunita a spánok
Ahojte baby.prosim vas napiste mi vase skusenosti .musela som ukoncit dojcenie dojcila som 19 mesiacov.ukoncila som to potom ako mi z nekonecnej unavy(dcera sa budila aj 20x za noc) a mne sa tak nahromadili zdrav.problemy ze uz som mala pocit ze dlhsie to nevydrzim ani den a potrebujem sa konecne vyspat a aj ked mi stale kazdy hovoril ze sa ten spanok bude zlepsovat nebolo to tak a naopak sa to len zhorsovalo a ja som mala problem zvladat aj bezne cinnoati....dlho som zvazovala ale nedalo sa inak zacala som velmi upadat..teraz ma vsak zaujima ako to bolo u vas ci sa spanok dietata zlepsil a ako s chorobami ci boli dieta chorlavejsie ako ked bolo dojcene a pod.dakujem
@tracka uplne Ta rozumiem, presne toho som sa bala, ze niekde odpadnem, takze som chodila len okolo domu a pri akomkolvek zatoceni hlavy, nestabilite, som sa prelakla a pre istotu bezala domov. A cadom som na to stale viac a viac myslela a uz si to vopred programovala. Pripadala som si ako vazen. Jedneho dna dost, udla som k dokt., u psychiatricky mi povedali, ze vela mamiciek ma take stavy, ze adaptacna porucha, clovek je stale doma s detmi, dokola to iste, stale servis detom, potlacanie svojich potrieb a hlavne spustac nedostatok spanku. Ten je to naj. Preto treba to riesit, vysvetlit aj partnerovi, ze ako sa citis a nechces sa zrutit, a to nechce urcite ani on, takze delegovat starostlivost aj na neho, ale hlavne: ROBIT NIECO LEN PRE SEBA, aj ked len pol hodky, konicek,aktivitu, beh, kavicka s kamoskami, vypadnut prec. No zo zaciatku sa len dobre vyspat. Mal by pomoct muz. Najlepsie, ked vezme malu prec na chvilku. A ked sa spanok malej zlepsi, aj Tebe sa polepsi, no stale treba mysliet na seba a robit si male radosti. A sport su endorfiny, toto pomaha.
@baby21 to mas uplnu pravdu len peoblem ze muz ma uz pol roka vela roboty takze prakticky doma len "spi"dufam ze cez zimu ked bude mat toho menej tak mi pomoze a budem mat aj troska casu pre seba ved som nonstop s nou aj v noci .ale urcite musim uz aj na seba zacat mysliet nie sa len stale obetovat do nemoty...len najhorsie ze ten strach z odpadnutia u mna prerasta pomaly do uzkosti ako takej a trocha aj fobii z verejneho priestoru
@tracka tomu nerozumiem preco v noci 3 hodiny place? Potrebujes najst sposob ako ju utisit. Predtym to bol prsnik a teraz jej vymysli nieco ine. Mozno by uz v tomto veku zabral mojkacik - plysova hracka na spanie.
Alebo je mozne ze ju v noci nieco boli? Predtym sa ukludnovala prsnikom, ako pises aj 20x za noc - ved to je kazdych 20minut. Ved to prakticky nespala, len bola na prsniku. Skus zajst na neurologiu. A napis ako sa vam dari.
No tym som si presne presla, uplne Ta chapem a vyskusala som vselico na tieto stavy od biorezonancie,aromaterapie, homeopatie, psychologicky, aj navstevy psychiatricky, ta mi dala antidepresiva, moc mi nesadli, a vtedy som si povedala, ze sa to musi dat inak. Najviac mi pomohlo to, ze som to povedala rodine, ze sa nieco deje, necitim sa dobre, priznala, otvorene, co mi robi problem, co ma stoji namahu ( bolo tak, ze uz aj ist do schranky, ci zo smetami bol vykon, potraviny som objednavala cez tesco donasku) a ze ma stoji velmi vela energie vsetko. Otvorila som sa kamoskam,ktore som predtym zacala vytesnovat a vyhovarat sa, preco sa nemozme stretnut. A zistila som, ze nie som sama, kto tym prechadza a kto, to preziva. Velmi mi pomohlo zistenie, ze tento stav je docasny a postupne odozneje, no nejaky cas trva, pocas toho som hladala, ako to cele prezit, ako sa toho zbavit. Velmi mi pomohli videa na youtube od Luise Hay Miluj zvoj zivot, afirmacie, ktore som si stale opakovala a u mna to funguje dodnes, zmenit myslenie a citenie. Zo zaciatku to bolo tazke, kontrolovat mysel kazdu chvilku, no videla som, ako sa to cele meni a ja sa menim a zrazu prisla radost a pocit stastia ten som si chcela vychutnavat co najdlhsie. Ja verim, ze to na co myslime a co citime, je to, co sa nam deje. No verim, ze kazdemu moze pomoct nieco ine, niekto ma Boha, niekto lieky, niekto uplne nieco ine, no zaklad treba bojovat a hladat, co vyhovuje Tebe. A sport je super, aj ked len doma, pustis Jill na pol hodku a ides, uplne ina energia. Len treba zacat, ked sa ten smutok z depresie uz zmeni na hnev, to je dobre, je to zaklad toho, ze uz bojujes a vsetko sa to zmeni a ver mi, pride cas, ze uz toto cele bude len jedna spomienka, ktorej mozno budes vdacna, lebo Ta naucila vela, hlavne mat rada samu seba.
@tracka ja som si prešla tiež tymto a viem o čom hovoríš su to vzdorovité tvrdohlavé hlavičky ked si niečo zaumieni.... na druhej strane si vezmi že si jej vzala jedine utišivadlo cicik teraz sa nema ako upokojiť nrma ani dudku ani flašu nič chspem že si na prašky ale ja by som skor riešila čo som aj že som odalovala dalšie kojenie nie to vziať uplne daš jej cicik ak sa zobudi skusiť ju ponosiť utišiť dať jej trebars s flašky cucnuť s pohara potom dalši krat ked sa zobudi tak jej dať skratka jej zmenšovať davky takto si jej zobrala jedine ukludnovadlo a ona sa nema ako utišiť tak bud si budeš stať za svonim a vydržíš trebars dalšich 5 nocí alebo skusiť inu taktiku skracovania
No baby tak toto bolo o drzku este akoby nestacilo ze to odvykanie bolo nahovno dostala hnacky a spala som tak po 2 hodiny za posledne 2noci takze som nemala ani energiu pisat sem mala som ale neskutocne nutkanie dat jej cucnut ked som videla ako bola vyslabnuta ale vydrzala som dala ryzove odvary.mrkvu suchare caje...a preslo to a cuduj sa svete tuto noc spala od 21.00 do 6.00 CELU NOC!neviem ci to bola nahoda ci vycerpanie alebo len je dieta co sa od dojcenia tazko oduca ale ja som sa tak vyspala ako nikdy asi uplne cista mysel rano mila som bola na kazdeho no pocit super neskutocny..takze este pockam ako dalej sa to vyvinie ale mozno ani doktorku netreba a navyse xhuda ona stale ked si spomenie tak povie ze chore cici a hnusna mast...talE v tej hlavicke jej to stale vrta a asi to chce cas.ale v kazdom pripade dakujem v vsetkym za rady je to super ked clovek vie ze neni sam a niekto ho chape☺
Jeeej super, aj ja prajem, nech uz spinkate vsetci dobre, bude lepsie a lepsie
Dakujem pekne baby za nami dalsia noc od 21.30. Do 6.00 ale cela☺ten pocit oddychnutia je neskutocny...len sa zasa ta hnacka vracia tak sme dali vzorku uvidime bud.tyzden vysledok..je sice pravda ze kym bola dojcena hnacku nikdy nemala ale co uz nieco za nieco v tomo to pripade za spanok zremje ...dufam teda ze uz taky zostane...
Ahoj ja mám tri dcérky prvú som kojila 18mesiacov a tiez tak povediac spala na prsníku,ked som jej ho vytiahla hneď mala dokorán a bola som z toho tiež úplne vystavená,prreto som ju odstavila,druhu som kojila 14mesiacov v noci sa budila,zo tri krat,odstavit som ju musela,lebo som už bola tehotná a najmladšia má 18mediacov a je ešte kojena.Chora nebýva žiadna,moja dr vraví,ze prvý rok je najdôležitejšie kojit potom už netreba,j a by som ju chcela po zime odstavit,kedze flasu vôbec nechce
A ešte podotýkam,ze od odstavenia prespali obe vždy celú noc
@tracka zavidim mamickam ktorym deticky prespali celu noc po odstaveni.ja som dojcila 16 mesiacov..budila sa stokrat za noc.po odstaveni sa to nezlepsilo.teraz ma 2 r a stale sa budi 5-6x niekedy 10 x.je to na nervy.no uz som si nejako zvykla.spim s nou zvlast v izbe aby sa aspon muz vyspal.
No tak som sa tesila predcasne..zly spanok sa vratil do starych kolaji..akuray teraz este aj dlhsie zaspava a rano spi este kratsie...takze to asi ani tym dojcenim nebolo...ja uz fakt neviem...

@tracka súhlasím s @evittam svetlo nesviet, hračky nedávaj. To som ani ja nerobila, v noci sa spi. Môj syn ma tie 3 hodiny v noci preliezal, chvíľu sa dojcil, valal sa po posteli, bol viac-menej ticho, Manzel spal na druhej posteli aby jemu dal pokoj a aby sa aspoň ako-tak vyspal. Ja som kvôli daňovým nocnym "seansam" z postele nevstavala. možno som si aj zdriemla kým on bol hore. Áno malý spal s nami v posteli, ale toto s tým nič nemá, druhorodeny vždy spával "normálne" aj keď spal pri nás v posteli.