Zúfalstvo z dojčenia
Ahojte ženy. Ani neviem čo by som chcela počuť ale som neskutočne zničená a už nevládzem. Môj syn zdravý drobný chlapec Jakub, máme problém s kojenim, sme po pôrode 4den a cítim neskutočný pocit nevedieť nakŕmiť svoje dieťa. Jakubko je spáč, nie vždy si pyta ale vypýta si papať, no problém je vtom ze sa neprisava ako iným mamičkám, zmení sa to? Čo mám robiť? Snažím sa mu tam vopchať bradavku aj s časťou dvorca aby dobre sal . Som vtom nová a momentálne mám pocit že to nikdy nebudem vedieť. Neviem niekedy si ho prisat na prsník. Žienky poraďte alebo zdoverte sa ako ste to mali prvé dni. Ja som na dne a verím že sa všetko zmení, že budem schopná nakŕmiť svoje dieťa a on mi vtom trochu pomôže.
Ahoj aj u nas to tak bolo...ja som po prichode domov odsavala a davala z flasky...stale som sa ale snazila prikladat. Moja dcerka sa tiez nevedela prisat, myslim ze som mala plochu bradavku a ona si ju nevedela chytit. Takze som skusila klobuciky a slo to...po case...asi tyzdni som urobila to, ze po cca 5 min. som klobucik dala dolu (bradavka bola povytiahnuta) a pekne sa chytila....a teraz ma dcerka 13 mesiacov a neviem ju dostat z ciciku😄😄 takze sa neboj a daj na svoju intuiciu!! Necitala som ostatne prispevky, zienky ti najskor budu radit lakt.poradkynu...ale aj ked budes musiet odsavat a klobucikovat este nie je nic stratene!! Drzim palce☺
@floweris nam v porodnici vraveli ze by sa dieta nemalo kojit viac ako 20 min. Hlavne bud v klude ked sa budes stresovat ti to nepomoze a ani malemu... Mam tri deti preho som,, kojila,,2 dni po prichode z porodnice nestresovala som jednoducjo mlieko nebolo a hotovo ziadne nalievanie prsnikov hrce nic zacala som davat nutrilon chlapec ma 10r.a nic mu nechýba druhe som kojila3-4 mesiace ale nepriberala chcela som kojit ale zdravi vyvin mi bol prednejsi ako nejake kojenie tak sme presli opat na UM no a tretie? Neuveris malicka sa prisala po porode ako mala prisavka az sme sa s muzom smiali ze 10 min.na svete a hladnaaaaa 🙂 v porodnici sa cuckala 20 min.a hotovo bola to spachtoska.... Kojila som ju do 11 mesiacov nakolko som ju odhalila ze vyuzivala moj prsnik ako cumlik... Mala som jo kazdu chvilu vonku a mala sa na nom ukludnovala.... Takze nestresuj ked bude chcet papat on si vypyta 🙂
@floweris Nevzdavaj to, prikladaj co najviac. Nevahaj zavolat laktacnu poradkynu, ta ti pomoze. Najdes ich tu:
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Pozri si toto: http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
Hlavu hore, zvladnete to 😉
@floweris ja ti napisem svoju skusenost. Tiez nam to s mojou malou slecnou neslo. S flasky jej to ako tak islo. Tak sme skoncili tak, ze som jej vzdy odsavala a mala moje mliecko z flase. Vsetci zhrozeni, ze to mi mlieko nevydrzi, ze ju mam naucit na lrso. Skusala som, no neslo to. Mala ma 10 mesiacov a uspesne takto fungujeme do dnes. Hlavne klud. A ty musis zistit co bude pre vas oboch najlepsie.
P.s. malo to aj vyhody. Mohla som odist ci dat malu strazit bez toho, aby som musela prist na cas papania. A dokonca sa mi podarilo aj si naodsavat do mrazaku, tak som len vytiahla napr. ked som mala menej mliecka alebo si mala zvysila spotrebu a bolo a bez nervou, ze papa po troskach co ma. Paradne sa nam tak zaviedol aj rezim a len som s vekom zvysovala davku. Drzte sa!
@atrami ona sedela vpredu a dieťa vzadu 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje 😀 😀 😀 😀 😀 normálne som si to predstavila
U nas to bolo s prisatim bezproblemove, na prsniku chcela byt non stop. Z coho som mala velmi bolave bradavky, az som plakavala. Po mesiaci som jej zo zufalstva dala umele a ona pila, spokojna. Ale prsnik chcela tiez. Takze to bolo aj aj. Kazdy sa cudoval ze este vobec chce aj prsnik. No a nakoniec mala ma teraz tri roky a kojime sa este stale😁😁😁zavislacka. Potom sme ostali uz len pri kojeni. Urcite to nevzdaj, mame krasny vztach a verim ze aj vdaka kojeniu. Drzkaj sa a hlavne bud kludna.

4tý deň? Veď to som ešte ja ani nemala mlieko pomaly, nechci všetko hneď, učíš sa Ty a učí sa aj malý, musíte sa zladiť 🙂 Hlavne si ho pokiaľ možno čo najčastejšie prikladaj, pokiaľ sa prisáva správne tak určite niečo vytiahne. Ja som mala tiež ako prvorodička pocit "že nenakŕmim vlastné dieťa", ale hlavne sa nestresuj a skúšaj aká poloha vám najviac vyhovuje, napr. mne obrovsky pomohol kojaci vankúš. A kým nebude mliečka dosť, tak jednoducho dokr´miš striekačkou, zas netreba nechať dieťa hladovať 🙂.