icon

Ako darovať peniaze bez vytvárania rozbrojov?

6. jún 2026

Chceme darovať väčšiu sumu peňazí, 200 000 €, ale odhovárajú nás od toho, aby sme ich darovali manželom spoločne. Argumentujú tým, že približne 50 % manželstiev sa rozpadne, a preto odporúčajú darovať peniaze iba na synovo meno. Čo by ste urobili vy? Nechceme vytvárať rozbroje.

Strana
z2
anonym_961805
6. jún 2026

@anonym_autor To máte na rozdávanie 400tácov? Lebo keď chceš dať rovnakým dielom aj druhému synovi, tak asi áno, či? A nikdy by som takú sumu nedala bez darovacej zmluvy...nikdy! Aj keby mal tú najdokonalejšiu ženu na Zemi.

anonym_44693f
6. jún 2026

Nedarovala by som taky velky obnos. A este k tomu len jednemu zo synov. To je na rozbroj aj medzi manzelmi aj medzi detmi. Preco nevesta nerobi? Kolko rokov maju deti? Nebolo by lepsie aby nevesta isla robit a zabezpecit este jeden stabilny prijem do rodiny. Dalsia vec je - co ak jeden z vas, alebo aj obaja budete potrebovat starostlivost? Ostane vam este tolko aby ste sa mohli dostojne postarat jeden o druheho, alebo o vas obidvoch? Budete mat na opatrovatelky? Slusny DSS? Len si predstav, ze darujes a o 4-5 mesiacov na to ostane z vas jeden nemobilny a budete potrebovat starostlivost 24/7 - budet to mat z coho platit aj potom ako podarujete peniaze?

gribka1
6. jún 2026

@anonym_autor Určite, nemôžte jednému a druhému nič. Ale kým prácu má, tak to treba nechať. Asi by som len tak darom niekedy pri vhodnej chvíli dala všetkým deťom pár tisíc. Neurazí, ale pomôžu si keď budú potrebovať.

anonym_a42c82
6. jún 2026

no v prvom rade nie je dobre jednemu davat a druhemu nie nech je v akejkolvek situacii. Mozno ten druhy to az tak nepotrebuje ale aj tsk mu dajte. rodicia by mali podporit vsetky deti rovnako

margotka17
7. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_db3e72
Presne toto je problém. Majú dobré manželstvo, žena nepracuje a stará sa o deti. Pochádza zo sociálne slabšej rodiny a vyrastala bez otca. Peniaze by mali byť použité na vyplatenie hypotéky.

@anonym_autor no veď syn nech hneď vyplatí hypotéku. Možno aj vy ako rodičia môžete vyplatiť za nich hypo nie?

Strana
z2