Koľko peňazí darovať na svadbu?
Ahojte
Chystame sa na svadbu partnerovmu kamaratovi my dvaja a male rocne dieta.
Samozrejme chceme darovat peniaze do obalky ved čo iné len neviem kolko penazi sa teraz dava?100 eur by bolo malo????
zavisi kde sa to bude konat. Ci to bude nejaka nobl akcia v nejakom Chateu alebo iba mala veselka v dedinskom kulturaku, kde teta upecie svadobnu tortu, krstna urobi zakusky, suseda urobi rezne atd...A taktiez zavisi na vztahu. Ci je to najlepsi kamarat ešte z detstva alebo kolega z prace. Vacsinou sa dava tak, aby sa z toho uhradilo vase jedlo a pitie a aby este aj pre nich nejake peniaze zostali. A najdolezitejsie je, aka je vaša finančná situácia a kolko si mozete dovolit dat.
@anonym_autor uff to zase bude diskusia ako dávajú 200-300eur do obálok 😀
Podľa mňa aj 50 je ok. Podľa vašich možností. A je jedno koľko stála mladomanželov stravna jednotka lebo tu ti budú písať že máš dať toľko aby si akokeby zaplatila jedlo za seba aby sa im to vrátilo. To je ich vec ako si to zariadili. Vas pozvali ako hostí a podľa svojich finančných možností im dajte finančný dar.
Neviem kolko sa dava, my davame min 100€ na osobu, takze by som mu dala 200€.. ale mozes aj viac, aj menej..
Svadba je o tom, oslavit a sa zabavit. A pomoct uhradit mlademu paru naklady na zabavenie sa. 100 eur za dvoch za hostinu je myslim ok.
Zalezi, aky dobry kamarat to je, 100 je za mna malo za dvoch dospelych a dieta.., ale tak ty musis vediet, ake su Vase financne moznosti
My sme davali na niekolkych svadbach 100 eur za osobu. Za male dieta by som nedavala, cize ja by som dala 200. Ale ak nemate, tak dajte kludne 100.
My sme dali 50 😂 Sorry nie som bankomat
z 50e by som na svadbu nesla.. 3 ľudia… aj ked jedno dieta, zabavit a najest sa to ano, ale trocha posetrit a dat aspon 100e to uz nie… o svadbe neviem mesiac dopredu ale aspon pol roka… ale tak asi fakt každý podla možnosti, ale ja by som radsej pozvanie odmietla ked viem ze nemam nez sa potom citit blbo ked ich stretnem… lebo viem aká draha je dnes svadba a kolko to tych ludi stoji… a teda k otazke autorky minimálne 150€ by som dala…
z 50e by som na svadbu nesla.. 3 ľudia… aj ked jedno dieta, zabavit a najest sa to ano, ale trocha posetrit a dat aspon 100e to uz nie… o svadbe neviem mesiac dopredu ale aspon pol roka… ale tak asi fakt každý podla možnosti, ale ja by som radsej pozvanie odmietla ked viem ze nemam nez sa potom citit blbo ked ich stretnem… lebo viem aká draha je dnes svadba a kolko to tych ludi stoji… a teda k otazke autorky minimálne 150€ by som dala…
@anonym_cf0cfe Presne nechápem, na jednej strane vysolia ľudia za pol dňa v aquaparku 200 eur ako rodina alebo za dovolenku tisíce eur a ak ide o svadbu riešia či stačí dať 50 eur lebo priložiť 50 ešte im príde veľa...
50 je fakt malo, to už naozaj že nie.
@anonym_autor zisti co stoji svadba na osobu...vynasob a nieco prihod a mas to urcite spravne 👍
@anonym_autor zisti co stoji svadba na osobu...vynasob a nieco prihod a mas to urcite spravne 👍
@bystrozraky ale hostia nemajú čo vyratuvat koľko stojí tá svadba. Oni tam prídu ako hostia, nie aby zaplatili za tu svadbu. Každý má urobiť takú svadbu, na akú má. A nečakať od hostí aby im tu svadbu preplatili. Bodka.
@anonym_autor koľko môžeš a chceš, toľko daj. Pre porovnanie. Sme rovnaké zloženie rodiny ako vy, ideme teraz na nekoľko svadieb a dám 150€. Teraz píšem úplne môj pohľad, ja konkrétne v našej situácii považujem 50€ za málo (nakoľko sa tu spomína táto suma). Ale ak obraciate každé euro, tak daj kľudne túto sumu. Nie je potrebné byť hrdina, akú vysokú sumu dám a potom nemám na iné veci. Podľa mňa je optimum 100-200€ pri tomto zložení rodiny.
zavisi kde sa to bude konat. Ci to bude nejaka nobl akcia v nejakom Chateu alebo iba mala veselka v dedinskom kulturaku, kde teta upecie svadobnu tortu, krstna urobi zakusky, suseda urobi rezne atd...A taktiez zavisi na vztahu. Ci je to najlepsi kamarat ešte z detstva alebo kolega z prace. Vacsinou sa dava tak, aby sa z toho uhradilo vase jedlo a pitie a aby este aj pre nich nejake peniaze zostali. A najdolezitejsie je, aka je vaša finančná situácia a kolko si mozete dovolit dat.
@mimachicha prečo by mal niekto dávať 300€ len preto že niekto chcel svadbu v luxusnom podniku? Nech dá každý toľko koľko má.. my sme mali síce "dedinskú svadbu v kulturaku" ale zákusky rozhodne žiadna krstná nepiekla a myslím si, že by boli hodne aj na svadbu v chateu.. a predstav si že niekto dal aj 200€ a niekto, o kom viem že nemá na rozhadzovanie dal aj 50€ a vôbec sme to neriešili. aj kebyže máme svadbu na bratislavskom hrade, by sme necakali veľa peňazí od ľudí, ktorí na to nemajú. Mať honosnú svadbu je rozhodnutie mladomanželov a nemajú čakať že im to splatia hostia.
@bystrozraky ale hostia nemajú čo vyratuvat koľko stojí tá svadba. Oni tam prídu ako hostia, nie aby zaplatili za tu svadbu. Každý má urobiť takú svadbu, na akú má. A nečakať od hostí aby im tu svadbu preplatili. Bodka.
@anonym_85a587 podla mna dat aspon tolko ako svadba stala na osobu je absolutne minimum...inak vlstne nic nedavas, ale beries...to je moj nazor a tak to robim len tam potom este prihodim tu cast co je vlstne ten dar 🙂 ...samozrejme ze sa ich nepytam kolko svadba stala...obycajne je to dost dobre zname cislo 🙂
@anonym_85a587 podla mna dat aspon tolko ako svadba stala na osobu je absolutne minimum...inak vlstne nic nedavas, ale beries...to je moj nazor a tak to robim len tam potom este prihodim tu cast co je vlstne ten dar 🙂 ...samozrejme ze sa ich nepytam kolko svadba stala...obycajne je to dost dobre zname cislo 🙂
@bystrozraky a prečo by mala platiť hostinu niekomu, kto sa rozhodol urobiť honosnú oslavu, ak ak ráta každé euro dokým príde rodičak? My sme teda asi fakt boli hlúpi keď sme plánovali svadbu ale takto sme vôbec nerozmýšľali, aby nám hostia zaplatili náklady.. najviac som sa tešila že sa zabavili a všetky koláče sa zjedli a nerátala som kto koľko dal. 🙄 Skôr nám to bolo blbé keď jedny kamoši dali viacej, že načo toľko dávali..
@mimachicha prečo by mal niekto dávať 300€ len preto že niekto chcel svadbu v luxusnom podniku? Nech dá každý toľko koľko má.. my sme mali síce "dedinskú svadbu v kulturaku" ale zákusky rozhodne žiadna krstná nepiekla a myslím si, že by boli hodne aj na svadbu v chateu.. a predstav si že niekto dal aj 200€ a niekto, o kom viem že nemá na rozhadzovanie dal aj 50€ a vôbec sme to neriešili. aj kebyže máme svadbu na bratislavskom hrade, by sme necakali veľa peňazí od ľudí, ktorí na to nemajú. Mať honosnú svadbu je rozhodnutie mladomanželov a nemajú čakať že im to splatia hostia.
@13uzivatelka11 precitaj si moj prispevok. V poslednej vete pisem, ze to samozrejme zavisi aj od ich financnej situaciue a kolko si mozu dovolit darovat.
A čo by sa stalo keby prišli bez obálky ale s kyticou a fľašou alebo hocijakým iným darom? By ste ich otočili naspäť domov? Dala by som tolko, aby mi to nenarušilo rozpočet. Aj svadobných hostí stojí niečo príprava,cesta pripadne ubytko atd…
A čo by sa stalo keby prišli bez obálky ale s kyticou a fľašou alebo hocijakým iným darom? By ste ich otočili naspäť domov? Dala by som tolko, aby mi to nenarušilo rozpočet. Aj svadobných hostí stojí niečo príprava,cesta pripadne ubytko atd…
@brrunetkaa ak by to malo svadobnych hosti zruinovat je tu vzdy moznost slusne podakovat za pozvanie a neist. Je to vzdy len pozvanie na svadbu, nie je to povinnost
@brrunetkaa ak by to malo svadobnych hosti zruinovat je tu vzdy moznost slusne podakovat za pozvanie a neist. Je to vzdy len pozvanie na svadbu, nie je to povinnost
@anonym_ab2117 to iste aj budúci manželia si môžu spraviť svadbu na akú majú financie a nečakať že im ju zaplatia hostia
@anonym_cf0cfe Presne nechápem, na jednej strane vysolia ľudia za pol dňa v aquaparku 200 eur ako rodina alebo za dovolenku tisíce eur a ak ide o svadbu riešia či stačí dať 50 eur lebo priložiť 50 ešte im príde veľa...
@marsmykkok
A nemyslíš, že zrovna ti, ktorí bežne chodia do aquaparku a na tisícové dovolenky, neriešia má mi, koľko vložiť do obálky? Oni si môžu dovoliť bezbolestné 300 aj 400e a nepýtajú sa.
Pýtajú sa ti, ktorí nechodia na wellness ani dovolenky za tisíce. Ona je na materskej a peniaze im nepridá. Ja to nechápem. My sme svadbu plánovali pre pár ľudí a plán bol dať niekde skryto box, kde mohol dať kto čo chcel. Nepozvali aby sme s cieľom aby nám to uhradili a tak by sme to aj napísali do pozvánok. Išlo nám spoločne strávený čas. Chcela som pozvať kamošky, ktorá je dlhodobo doma kôli zdr postihnutému dieťaťu. Ďalší - dve deti a rozostavaný dom. Nechcela by som ani cent, len ich vidieť a pohostiť trochu. Asi sme my boli divný ako to tu čítam. Svadba sa síce zmenila na mini o dvoch svedkov kôli času. No keby ju riešime ako sme chceli, tak absolútne bez nejakého očakávania darov.
@anonym_ab2117 to iste aj budúci manželia si môžu spraviť svadbu na akú majú financie a nečakať že im ju zaplatia hostia
@brrunetkaa na tych, ktori nepridu nemaju ziadne naklady, takze straty nemaju obidve strany
pred par rokmi sme dali svagrovcom do obalky 200, redovy kazdy po 100, plus kytica. cela svadba nas ale stala aj s darmi okolo 800 (oblecenie, cesta, topanky), svadba je fakt drahy spas aj pre tych co ju robia, aj pre svadobnych hosti.
Neviem kolko sa dava, my davame min 100€ na osobu, takze by som mu dala 200€.. ale mozes aj viac, aj menej..
@anonym_7a790c aj ja by som dala 200€
@brrunetkaa s kyticou s fľašou môžeš ísť na opekačku, nie na svadbu.Dary sa nosia preto, aby sa novomanželom pomohlo do života.

My sme dali 50 😂 Sorry nie som bankomat