icon

Ako reaguje okolie na rozhodnutie nemať deti?

Včera o 16:31

Dobrý, mňa by zaujímalo, tí ktorí deti mať nechcete (či už ženy alebo muži), že čo Vám bolo povedané od vašeho okolia, keď ste to spomenuli? Pretože, je to každého osobná vec a rozhodnutie, ale niektoré tie komentáre od ľudí ma dostávajú..

motylik2559
Včera o 16:38

@anonym_autor A ty ich nevies "dostat" naspät? Napr. otazka kedy budes mat deti? Daj protiotazku a ty kedy budes mat tretie? Kedy sa vydas? Kedy sa rozvedies? Na blbu otazku daj blbu protiotazku a ver, ze budes mat pokoj🤷‍♀️😄

anonym_724b72
Včera o 16:39

Ľudia komentujú všeličo a neprechovas ich
Môžes hlavne zmeniť to ako sa to teba dotýka...

mikasa_ackerman
Včera o 16:40

@anonym_autor Stretávam sa s rôznymi narážkami nonstop, od klasických až po narážky, ktoré boli naozaj cez čiaru. Kedysi ma to hnevalo, ale časom už som väčšinou taká, že jedným uchom dnu a druhým von. Poprípade odpoviem niečo v zmysle, že niesom povinná obhajovať svoje rozhodnutie a ak to ten dotyčný nedokáže akceptovať, tak je to jeho vnútorný problém, nie môj😄

marianarem
Včera o 16:47

@anonym_autor Tak moj otec kedysi povedal, ze by ho hnevalo, keby sme nechceli deti. Ale tak my sme chceli a aj mame, ale ja len jedno.
Bolo to vsak uz davno, ked som mala okolo 25. Dnes je ludi, co nechcu deti, coraz viac a myslim, ze onedlho sa nebude nikto pozastavovat.
Ja som to jedno svoje nakoniec mala az ako 41rocna, skor sa nepodarilo. A nikto do mna dovtedy nehustil ani nemal pripomienky. Otec vedel, aka je situacia a naozaj nikto iny to vobec neriesil, ze by sa patrilo mat, asi som mala stastie.

anonym_7891a8
Včera o 17:02

najprv mali pripomienky a teraz si už zvykli. mama zvykne raz za čas podrýpnuť v obchode jej aké pekné oblečenie pre deti majú, väčšinou dám len letmú poznámku a neriešim.

anonym_0c99b4
Včera o 17:04

Zvyčajne sa s okolím nebavim o takých veciach.

anonym_1537c8
Včera o 17:22

Ja ani nechcem aby mali moje deti deti. Na co do tejto doby. Ked sa rozhodnu mat samozrejme vnucata prijmem s otvorenou narucou, ale radsej by som bola, keby deti nemali.

anonym_14aa84
Včera o 17:49

Mama sa snaží držať, ale raz za čas podrýpne v zmysle že kedy bude mať vnúča, vtedy ma to aj mrzí chvíľu, lebo proste stavia ma to situácie ako keby JA jej niečo nedoprajem na čo má nárok. Okolie skôr rieši že budem ľutovať, že budem sama na starobu a tak, na to neodpovedám, lebo fakt neviem ako mám odpovedať.

thirstymonk
Včera o 17:57

Každého je hovno do toho, koľko máš deti. 0 až nekonečno. Nemá to nikoho čo trápiť ani zaujímať. Proste neodpovedaj. Mlč. Najlepšie riešenie 🙂

thirstymonk
Včera o 17:58
@anonym_14aa84

Mama sa snaží držať, ale raz za čas podrýpne v zmysle že kedy bude mať vnúča, vtedy ma to aj mrzí chvíľu, lebo proste stavia ma to situácie ako keby JA jej niečo nedoprajem na čo má nárok. Okolie skôr rieši že budem ľutovať, že budem sama na starobu a tak, na to neodpovedám, lebo fakt neviem ako mám odpovedať.

@anonym_14aa84 Žiaden nárok nemá.

anonym_19c92c
Včera o 18:03

@anonym_autor moje okolie doslova zhltne niečo veľké keď poviem že nechcem druhé nie tak že nechcem vôbec

anonym_4c2dc6
Včera o 18:23

Zacala som na otazky svagrinej (ktora ma dve decka jak z divych vajec a nonstop uvrestane) odpovedat stylom, ze mame radi svoj pokoj a ked vidim, ake je to narocne, tak ma to nelaka 😁 ze mi staci s nimi stravit 2 hodiny a hlava ma boli este dva dni. Nejak mi uz nema na co to povedat, lebo je to pravda 😆

anonym_605df9
Včera o 18:35

@anonym_autor ja som deti chcela, nemam ziadne, nenasla som ziadneho pouzitelneho muza. Obcas ked stretnem ludi, ktorych som 10-20 rokov nevidela, sa opytaju, kde mam muza a deti, tak poviem, ze nebolo mi to sudene. Apotom su uz ticho a asi aj lutuju, ze sa opytali.

citronove_koliesko
Včera o 18:49

@anonym_autor preco by malo okolie reagovat? A ked reaguje tak ho uzemnim "co ta je do toho?" alebo ak chces jemnejsie tak "dakujem za tvoj nazor ale nezaujima ma"

anonym_124b6f
Včera o 18:57

@anonym_autor okolie neriesi

anonym_59ab9e
Včera o 20:28
@anonym_605df9

@anonym_autor ja som deti chcela, nemam ziadne, nenasla som ziadneho pouzitelneho muza. Obcas ked stretnem ludi, ktorych som 10-20 rokov nevidela, sa opytaju, kde mam muza a deti, tak poviem, ze nebolo mi to sudene. Apotom su uz ticho a asi aj lutuju, ze sa opytali.

@anonym_605df9 Mnohé ženy to riešia tak, že keď chcú deti a nemôžu nájsť žiadneho "použiteľného" muža, tak ich nakoniec majú aj s nejakým "nepoužiteľným" a potom sa ho čo najrýchlejšie zbavia. Hlavne že majú decko. Muža už potom nepotrebujú.

anonym_94bf84
Včera o 20:40
@anonym_59ab9e

@anonym_605df9 Mnohé ženy to riešia tak, že keď chcú deti a nemôžu nájsť žiadneho "použiteľného" muža, tak ich nakoniec majú aj s nejakým "nepoužiteľným" a potom sa ho čo najrýchlejšie zbavia. Hlavne že majú decko. Muža už potom nepotrebujú.

@anonym_59ab9e jasne a nikdy nevies ake bude mat geny.Ja toto napriklad nechapem ako si niekto spravi decko s hockym.Ved predsa chcem vediet ,aku ma povahu,ci ma vobec aj nejaky mozog atd.Ja by som nemohla mat dieta s nejakym nevzdelanym magorom

michaela329
Včera o 20:46

@anonym_autor ja som nekomentovala, išlo o veľmi dobrú kamarátku, jednoducho som to brala ako ich rozhodnutie. Nechala som ju, nech mi povie koľko chce a povedala som jej, že jej rozumieme. U kamaráta sme všetci tušili, že je to hlavne kvôli dedicnemu ochoreniu a tiež to nikto nekomentoval, načo. Ja pracujem s deťmi a vidím,. koľko nešťastia môže byť z toho, ak má deti niekto, kto ich mať radšej nemusel.

anonym_24e0a4
Včera o 21:50

Mám kolegyňu, má 32 rokov, je vydatá za staršieho muža a nechce deti ...neriešim a nekomentujem, je to jej vec

nikoletta1712
Včera o 22:13

@anonym_autor Moja odpoveď je - “
prehĺtam, takže bez šance”…

anonym_94542b
Dnes o 04:36

@anonym_autor Je prirodzenejsie deti mat ako nemat. Tak sme ako ludsky rod stvoreny. Tak zrejme sa stretavas skor so zacudovanim a nechapavostou nad tvojim rozhodnutim. A na tom nie je nic cudne. Kedze prirodzenejsie je deti mat ako nemat.

anonym_94542b
Dnes o 04:39
@anonym_1537c8

Ja ani nechcem aby mali moje deti deti. Na co do tejto doby. Ked sa rozhodnu mat samozrejme vnucata prijmem s otvorenou narucou, ale radsej by som bola, keby deti nemali.

@anonym_1537c8 Skoda ze Ty si vlastne nejake mala, ze ? Do takej doby...🙈

anonym_1537c8
Dnes o 06:48
@anonym_94542b

@anonym_1537c8 Skoda ze Ty si vlastne nejake mala, ze ? Do takej doby...🙈

@anonym_94542b v podstate ano. Nie kvoli mne, ale kvoli nim. Ked nevies okolnosti, neryp.