Ako sa rozhodnúť medzi Bratislavou a Sp. Novou Vsou?
Ahojte. Teraz byvam v Bratislave v zdielanom prenajme no mam spolubyvajucu ktora ma doslava sikanuje. Neni to kazdy den tak raz za tyzden ale vzdy je to len o vycitkach vysgiera sa mi a ponizuje. Cely cas travi v kuchyni takze sa tam ani nemam jak dostat. No a som bez prace jedine co viem robit je praca vo fabrike ze mi proste vyhovuje monotonnost lenze cala som mat problem ze nezvladam nocne a bolia ma nohy strasne ze ani neviem ako dokoncit smenu. Ine zdielanie byvanie uz nechcem riskovat. Okrem toho mi vyhovuje anonymita v tom mest3 a necitim sa sama
A mam na vyber prestahovat sa k matke do spisskej novej vsi lenze matka ma psychicky tyrala a beriem antidepresiva kvoli traume. Lenze matka robi na turnusy v zahranici , 2 mesiace je prec a 2 tyzdne doma. Tak kazdy druhy den by do mna urcite rypala. Robotu by som mala v rodinnom penzione ako chyzna pomocna sila v kuchyni atd. No a anonymita ziadna kazdy by ma poznal z detstva atd. A neviem ci by som sa necitila ako odrezana od sveta ked som si uz vyskusala vacsie mesto. Prosim o radu. Dakujem.
Ved si najdi novu pracu,su isto fabriky,kde sa robi len na 2 smeny.Pracu a peniaze potrebujes.
@anonym_autor chod vedla do Trnavy, tam robia stale nabory do stellantis. Mozno ti to sadne.
Ved si najdi inu pracu, su fabriky, kde su aj dvojsmenky, byvanie si tiez mozes poriesit ine, nie si k spolubyvajucej prikovana predsa.., k matke by som sa urcite nevracala
cele zle.
najst v prvom rade ine byvanie. na co este cakas?
potom najst inu pracu v BA. nehovor, ze nevies najst inu pracu v BA, kedze robis vo fabrike. vela fabrik nocne netaha, alebo si pozdri aj robotu smer Malacky ,Trnava.
do SNV by som sa nevracala.
To je v BA malo fabrik? Nieco mi uslo?
@anonym_autor Najdi si ine byvanie. Prosim ta BA je velka, mozes byvat kde chces. Aj fabrik je dost. Je viac moznosti, nie len na 3 smeny.
@anonym_autor v Košiciach naberajú do Volva, reklamuju, že vraj nástupný plat 1700, z toho by si mala aj na prenájom v KE, nejaká garsónka za 500, majú aj dochadzkove benefity, ...
tiez navrhujem urobit si prieskum aj v inych mestach, Zilina, Kosice, najdes aj lacnejsi podnajom. K matke sa nevracaj, spolubyvajucu vymenis, matku nie
Ja by som radšej sa už posunula do Rakúska. Pozri inzeráty - chyžnú a pod. môžeš robiť aj tam. Neraz je to aj s ubytkom .
Hlavne popozeraj inzeráty. Od tej trúbky choď preč, prečo by si mala trpieť.
Nájdi si prácu aj s ubytovaním, bývajú ponuky pre upratovačky aj pre robotníkov (i keď väčšinou sa tam pracujú aj nočné).

@anonym_autor vidim ze stare tetky co prenajimaju izby sa ani za 20 rokov nezmenili. Presla som si tym. Vratit sa k matke ktora ta tyra je tiez hrozne. Ja som sa po rokoch vratila k nasim /mna netyrali/ a potom som urobila druhy pokus v Bratisleve a ten uz vysiel. Potrebujesv podstate vhodnu pracu aj kludne byvanie