Ako zvládať prácu v stoji s bolesťami nôh?
Zdravim. Nastupila som do prace do vyroby. Je to praca v stoji 9 hodin. Nedviham nic tazke. Lenze bolia ma tak nohy teda chodidla ze posledne 4 hodiny neviem dokoncit smenu. Dokoncila som ale v ukrutnych bolestiach. Cely cas som bola nervozna bolava a nechcelo sa mi ani robit v tych bolestiach. 100x som mala na mysli ze pojdem za veducim a poviem ze nezvladnem dokoncit smenu. Dokonca som nevedela ani dojst domov po svojich. Isla som taxikom. Uz druhy krat. Kazdy mi hovori ze si zvyknem po case. Lenze ja si neviem predstavit ani len tyzden v takych bolestiach robit. Mala som celu smenu slzy na krajicku, mala som az uzkosti a celu smenu mi rychlo bilo srdce. Prisla som domov a mam uzkosti stale neviem sa ukludnit. Nechcem tam zajtra uz ani ist. Co by ste robili na mojom mieste. Budem bez penazi. Priatel mi to vycita ze chcem odist.. je mi na zvracanie.
@anonym_autor este dopomeniem. Veduci mi dovolil si sadnut a tak robit len z toho ako som sa stale natahovala hore dole tak ma neskutocne zacali boliet trapezy a ruky. Lebo som sedela tak ze ruky som mala vydvihnute hore stale.. a tak ci tak som sa musela aj tak postavit zakazdym lebo proste je to praca ktora sa v sede velmi robit neda treba aj odbehovat atd..
@anonym_autor a topanky ake mas? Pretoze pri praci v stoji su topanky sakra dolezite.
@anonym_autor este dopomeniem. Veduci mi dovolil si sadnut a tak robit len z toho ako som sa stale natahovala hore dole tak ma neskutocne zacali boliet trapezy a ruky. Lebo som sedela tak ze ruky som mala vydvihnute hore stale.. a tak ci tak som sa musela aj tak postavit zakazdym lebo proste je to praca ktora sa v sede velmi robit neda treba aj odbehovat atd..
@anonym_autor Prvý týždeň vo výrobe som myslela, že mi odpadnú nohy aj ruky. Druhý týždeň už bolo lepšie. Ale ty neznieš, že by sa to malo zlepšiť, zrejme ta práca nie je pre teba. Prácu by som zmenila.
@anonym_autor Doniesť si vyššiu stoličku? Chvíľu robiť tak, chvíľu onak? Ideálne nájsť pre teba vhodnejšiu prácu, ale otázka je aké máš možnosti a čo robiť medzi tým. Pred touto prácou si robila čo, mala si nejaké zamestnanie?
Dobre ortopedicke topanky, pripadne vlozky do topanok na mieru
Zmeň prácu.
Viem o čom hovoríš, toto som mal rovnako. By si sa čudovala, aké je telo prispôsobivé. Tak musis tomu nechať čas, ak si doteeraz takto ťažko nerobila, nemôžeš čakať, že to bude ľahké. Tá záťaž tam je naozaj obrovská. Ale za nejaké dva týždne to už bude lepšie, uvidíš. Navyše tam môžeš nejaké to kilo aj zhodiť 😀 ja som takto za 3 mesiace dal dole 15 😀😀. Úzkosti sú vec druhá, ale neodrážajú naozajstný stav, tie to zvyknú vždy zveličiť.
@anonym_autor všetko záleží od dobrych topánok.Ja, keď nemôžem hybat prstami, tak to je koniec.Mne pri dlhom stojí opuchaju nohy.Nie kazdy je vhodný na diskomfort
Keď si taku pracu nikdy nerobila chvíľu si musíš zvyknúť.
@anonym_autor daj si dobre pomasirovat nohy a šľapy nemáš nadváhu?
@anonym_autor Ak nemáš vyslovene ortopedické alebo neurologické problémy,tak dá sa na danú prácu zvyknúť,ale si zaobstaraj pohodlnú ortopedicku obuv,do ktorej si obúvaj bavlnené ponožky bez výrazných svov a s voľnou gumou.Po práci, keď prídeš domov,dopraj nohám kúpeľ vo vode s regeneracnou soľou a po utreti jemne premasiruj chodidlá aj články prstov s nejakým chladivým krémom.Idealne je, kým si zvykneš na prácu v stoji, nosiť pohodlnú stabilnú obuv aj na cestu do a z práce
@anonym_autor daj si dobre pomasirovat nohy a šľapy nemáš nadváhu?
@anonym_2f6635 mam nadvahu. Bude to tym?
Stále sa vyhýbaš odpovedí, čo (alebo či) si robila predtým, že to nezvládaš. Jasne ze si telo musí zvyknúť, ale ty asi nebudeš zvyknutá ani chodiť alebo celkovo sa hýbať, preto máš ten problém.
@anonym_autor Nadváha znamená väčšiu záťaž pre chrbticu a nohy.Skus si hľadať prácu,kde budeš môcť striedať chodzu,sed a státie
Aj ja som kedysi musela stáť v práci. Neskutočne ma boleli nohy. Ale riešila som to tak, že som občas kľačala na stoličke, pod kolená som si dala vankúšik
Aj ja som kedysi musela stáť v práci. Neskutočne ma boleli nohy. Ale riešila som to tak, že som občas kľačala na stoličke, pod kolená som si dala vankúšik
@roseania Tiež si pamätám časy, keď ku koncu nočnej som mala boľavé opuchnuté nohy a keď sa nikto nepozeral,tak som sa neraz aj zobula.Znova sa obuť bol "zážitok,,
Kup si topanky kvalitne a daj si nieco od bolesti. Budes robit ako srnka 🙂
Poviem ti tak. Robila som vo výrobe 8h denne 2 mesiace. 2 mesiace som si myslela, ze mi nohy odpadnú. Keď si si neuchmatol pred smenou gumenú rohožku pod nohy, mal si proste smolu a bolo to na nevydržanie. Neboli na každej pozícií. Potom som si našla inú robotu, kde robím 12tky dlhý /krátky týždeň. Celý deň som na nohách, ale chodím, stojím, môžme si aj na chvíľu sadnúť. Ja vravím, že je neporovnateľne lepšia práca 12h chodiť ako 8h stáť za pásom. Nohy bolia tiež ale nie tak brutálne, dá sa to zvládnuť.
@anonym_autor toto je moc, ja by som to vzdala...mozno mas zdravotny problem o ktorom nevies. Robila som predavacku niekolko rokov, to bolo peklo.
@anonym_autor ak máš nadváhu, určite máš padnuté klenby, bez kvalitných vložiek na klenby ani nevychádzaj z domu!!!!!.....ak ich budeš pravidelne nosiť, nohy sa ti poďakujú a prestanú bolieť 👉👉👉
ja som asi spadla z jahody, ale to fakt existuje v dnesnej dobe praca, kde clovek musi 8 hodin vkuse stat? Ved to je nehumanne, nie su ziadne zakonom dane pauzy kazdych 30 min napr?
ja som asi spadla z jahody, ale to fakt existuje v dnesnej dobe praca, kde clovek musi 8 hodin vkuse stat? Ved to je nehumanne, nie su ziadne zakonom dane pauzy kazdych 30 min napr?
@anonym_be5994 😅😂
ano, je to otrokareň, ked maš pri tom fyzicke bolesti. Nemaš ani voľny čas. Pretože ked nie si v praci, musiš odychovať, aby si vladala zajtra. Tkže ta robota ta obera o cely čas, aj o ten ked maš volno. Iní ludia , kt. robia to isté su na tom lepšie? Oni vladzu? Ak oni vládzu, tak ty nemaš kondičku, alebo maš zdravotny problem. Ja by som zo seba neurobila otroka, snažila by som sa najsť si pracu, ktora ma bavi, alebo mi viac vyhovuje. Takže si odpovedz na otazku: čo je to, čo vieš robiť dobre a chcela by si to robiť a je po tom aj dopyt
@anonym_autor určite si kúp vložky do topánok ohromne to pomáha
Nova praca, telo nezvyknute, chvilu potrva kym si zvyknes. Ak chces, hladaj inu pracu, otazka je ci tam ta tiez nieco nezacne boliet? Podla mna, v kazdej praci su zaciatky tazke a cloveku sa moze zdat, ze to nezvladne, ci uz ide o pracu manualnu alebo mentalnu.
@anonym_autor ak máš nadváhu, určite máš padnuté klenby, bez kvalitných vložiek na klenby ani nevychádzaj z domu!!!!!.....ak ich budeš pravidelne nosiť, nohy sa ti poďakujú a prestanú bolieť 👉👉👉
@ivicatolic aj v niektorých obchodoch musia ženy stáť za pokladňou

A ked budes sedkat,si myslis,ze ta nohy,chrbtica nebude boliet???By si sa cudovala,ze aj s takej sedavej prace je to mozne.Takze naozaj musis len vydrzat,telo si zvykne.