icon

Akú vysokú školu by ste si dnes zvolili?

Dnes o 00:09

Chcem sa opýtať tých, ktorí už sú dávno von zo školy, po rokoch pracovných skúseností, ak by ste mali možnosť, akú vysokú školu by ste si teraz vybrali a prečo? Možno namiesto tej, čo máte vyštudovanú. Po rokoch človek rozmýšľa inak.

Strana
z2
anonym_779c25
Dnes o 00:11

fyzioterapia, logopedia, jazyky, IT.

personality
Dnes o 00:28

Medicinu

vilma7
Dnes o 00:29

Som zdravotna sestra a aj ked tu pracu robim rada, vybrala by som si nieco kde mlzem pracovat viac z domu, cestovat a nerobit pocas vikendov a sviatkov.

kristina2412
Dnes o 00:33

Farmáciu, medicínu ,prípadne nejaký technický smer

autor
Dnes o 00:36

ja tiež medicínu, ale čas už nevrátim, to uz teraz sa nedá. Ale este by sa dalo niečo zmysluplné externe.

barka1
Dnes o 04:21

Psychologiu.
Ale za mojich čias sa nedostal ktokolvek kamkolvek, boli sme silné generace ročníky a miest na VŠ bolo omnoho menej než teraz. Dostat sa na úzko profilový odbor nebolo len tak.

anonym_6f19b4
Dnes o 04:54

@anonym_autor
Taku co by mi dala financne a riadiace vedomosti aby som nemusel robit na plat.

anonym_451105
Dnes o 05:27

Mám medicínu, ale rokmi asi skôr farmáciu. Dôvod - pracovné vyťaženie, nočné, 24ky a veľa veľa stresu… inak som za medicínu ako štúdium rada.

anonym_bfa973
Dnes o 06:01

@anonym_autor žiadnu

anonym_40e432
Dnes o 06:09

@anonym_autor chcela by som byt pedopsychiater a pomáhať deťom so psychickými vecami. Nie psychológ, ale pedopsychiater!

nikolka232
Dnes o 06:32

Žiadnu. Vybrala by som si odbor, kde môžem robiť flexibilne. Ak by bolo možné, aj z domu. Aby som si mohla sama vyrobiť peniaze (nie zarobiť).
Dnes už nie je všetko o VŠ. Niekedy mám pocit, že niektorí so SŠ zarobia oveľa viac ako niekto, kto roky študoval.

letfenixa
Dnes o 06:37

Rovnakú.

anonym_b978d6
Dnes o 06:45

Právo, vybrala by som sa smerom ako právnik, sudca...

anonym_73dc0c
Dnes o 06:48

presne to iste, co som vystudovala. nemenila by som. uplatnenie dobre, stale sa treba vzdelavat. clovek je s tou skolou - konkretnym odborom stale zamestnatelny, aj ked nie v kazdom kute SK. plat dobrý. co je najdolezitejsie - zamestnatelny aj v zahraničí keďže to co robim na SK viem robiť aj tam, napr. aj bez znalosti c1/c2 jazyka.
koncila som 20 plus rokov dozadu

anonym_70e3ee
Dnes o 07:06
@anonym_73dc0c

presne to iste, co som vystudovala. nemenila by som. uplatnenie dobre, stale sa treba vzdelavat. clovek je s tou skolou - konkretnym odborom stale zamestnatelny, aj ked nie v kazdom kute SK. plat dobrý. co je najdolezitejsie - zamestnatelny aj v zahraničí keďže to co robim na SK viem robiť aj tam, napr. aj bez znalosti c1/c2 jazyka.
koncila som 20 plus rokov dozadu

@anonym_73dc0c aj napises aku skolu?

lucik194
Autor odpoveď zmazal
lucik194
Dnes o 07:13

gis.

tykat
Dnes o 07:22

@anonym_autor s dnesnymi skusenostami a poznanim sveta? Asi MGIMO 😀

marianarem
Dnes o 07:22

@anonym_autor Tu istu, ale studovala by som ju poctivejsie. Bohuzial ma na vysokej postihol nejaky syndrom nahlej slobody, plus u nas sa nevyzadovala ucast na prednaskach a od cca 3. rocnika vacsinou ani na cvikach. Clovek sa pred vyucujucim mohol prvykrat objavit kludne az cez skuskove. Teda druhy a treti rocnik som pomerne dost preflakala, aj ked znamky som nemala nakoniec zle. Vo stvrtom som sa uz trochu zbadala, ze je to blbost a venovala som sa tomu viac. Celkovo mam vsak pocit, ze som VS tak nejako prespala a viac ma zaujimali kamarati a akcie s nimi.
Skolitel diplomovky mi nakoniec ale navrhol PhD. a zostala som dodnes ucit na VS. Premrhanu VS som teda pocitovala nakoniec na kazdom kroku a postupne som sa musela skoro vsetko aj tak doucit. Vela mojich predmetov som nakoniec ucila alebo ucim a co som neucila, tak som potrebovala kvoli niecomu inemu.

sss777
Dnes o 07:36

@anonym_autor
Znovu by som sa rozhodla pre medicínu. Mám pocit, že robím niečo zmysluplné, plus človek má otvorené dvere do zahraničia, takže za mňa super.

anonym_7ef3bf
Dnes o 07:48

Rovnakú. Aj ked nepracujem v odbore a teda pracujem v uplne v opačnej sfére. Ale ta škola mi velmi pomohla a ukazala mi schopnosti ake mam a zvysila mi sebavedomie. Nasla som si tam vela kamaratov a vdaka tejto škole som tam kde som a nemyslim pracu.

anonym_537c70
Dnes o 08:19
@barka1

Psychologiu.
Ale za mojich čias sa nedostal ktokolvek kamkolvek, boli sme silné generace ročníky a miest na VŠ bolo omnoho menej než teraz. Dostat sa na úzko profilový odbor nebolo len tak.

@barka1 ja som psychologicka a znova by som si vybrala psychologiu.krasna veda, vsestranne vyuzitie. Brali vtedy v pomere 1:17,teda sanca dostat sa velmi nizka(na porovnanie medicina v ČR aktualne 1:10). Rodicia nezaplatili ani cent aby som sa dostala a dostala som sa🙂

babababka
Dnes o 08:27

Zdravotná sestra na dôchodku.Buď neonatol´giu alebo učiteľstvo-prírodné vedy.

katkaseiner
Dnes o 08:32

Mam ekonomicke vš vzdelanie. Po obchodnej akademii to bol logicky krok. Ak by som mala moznost, isla by som do ineho smeru, nieco tykajuce sa zdravia, ci uz medicina, fyzio. Viem ze by to bolo na ukor mojich home officov ktore mam rada. Každopádne verim ze chrbtica by netrpela tak velmi ako teraz po tolkych rokoch sedenia za pocitacom

anonym_29d548
Dnes o 08:41

Ja som špeciálny pedagóg ale vybrala by som si logopédiu. Dúfam, že do budúcna bude pre nás možnosť si nejakým spôsobom logopediu "dorobiť " bez toho, aby som musela začínať celu školu znova. 🙂

biba_18
Dnes o 09:57

ježiš, ja vôbec neviem 😏 to čo robím, vyžaduje vedomosti aj skills, vš je dobrý základ aj keď mám vš v inom obore, ale čo by som študovala namiesto tej školy čo mám? neviem. mne sa moja práca páči. takže ak by som robila čo robím, bolo by to jedno akú mám školu…

anonym_26b806
Dnes o 09:57

Tak ako som aj študovala - medicínu.

sweaaa
Dnes o 10:06

Ak by bol aj vtedy internet , skusila by som chemiu.

autor
Dnes o 10:33
@anonym_451105

Mám medicínu, ale rokmi asi skôr farmáciu. Dôvod - pracovné vyťaženie, nočné, 24ky a veľa veľa stresu… inak som za medicínu ako štúdium rada.

@anonym_451105 chápem

anonym_43910e
Dnes o 10:42
@nikolka232

Žiadnu. Vybrala by som si odbor, kde môžem robiť flexibilne. Ak by bolo možné, aj z domu. Aby som si mohla sama vyrobiť peniaze (nie zarobiť).
Dnes už nie je všetko o VŠ. Niekedy mám pocit, že niektorí so SŠ zarobia oveľa viac ako niekto, kto roky študoval.

@nikolka232 ktorý stredoškolák zarobi viacej, alebo v ktorom odvetví? Normálne sa pýtam. Tiež sa neviem posunúť, čo sa týka zárobku. Vdaka

Strana
z2