icon

Anonymný pôrod: Riešenie pre náročnú životnú situáciu

30. mar 2026

Dobrý deň prajem, prosím bez žiadnych predsudkov a negatívnej energie už tak som dosť psychicky na tom blbo, čakám bábätko a nakoľko už som mama syna a dostala som sa zo dňa na deň do veľmi blbej situácie rozmýšľam o anonymnom pôrode. Reči typu že by som to nejako zvládla, tak nie nezvládla už teraz keď to píšem tak plačem lebo není to že by som to dieťatko nechcela ale neviem mu poskytnúť život aký si zaslúži, poviem to na rovinu už teraz som rada že malý má ako tak niečo a ťažké to máme už teraz. Chcem len nech sa má to bábätko v živote dobre, a aby mu niekto zabezpečil že bude žiť a nie prežívať, viem že po tom čo to spravím budem musieť navštíviť odborníka lebo asi to bude náročné ale pocit že sa bude mať lepšie je pre mňa vec ktorá ma posunie vpred. Myslíte že by som mala odborníka vyhľadať už teraz? Lebo psychicky ma to dosť dáva dolu a potrebujem fungovať pre syna.
Ďakujem

lienka.7
30. mar 2026

@anonym_autor anonymný porod "vybavis" rovno aj v deň porodu. Dieta ti vezmú, mas tam potom ale este nejaký čas na rozmyslenie. Pokojne vyhľadaj pomoc už teraz, tu máš aj tu poradňu alexis napr. Za mna si statocna žena, lebo urobíš dobrý skutok hneď 2x. 1x to, ze das šancu na život malému stvoreniu a 2x tým, ktorý si ho raz adoptuju. Drzim palce ✊🍀

eternity24
30. mar 2026

@anonym_autor skus kontaktovať nejaku organizáciu, ktorá sa týmto zaoberá, napr už vyššie spomenutá Alexis. Oni majú fundovane informácie. Zdá sa mi, že máš nárok aj na PN ak sa rozhodneš pre anonymný pôrod, ale nechcem kecat… preto sa radšej obrat na odborníkov, ktorí ti určite poskytnú relevantne informacie. Drzim palce.

anonym_9cbc08
30. mar 2026

@anonym_autor ako uz bolo vyssie spomenute, obrat sa na www.alexisporadna.sk

anonym_9cbc08
30. mar 2026

@anonym_autor skus www.alexisporadna.sk

anonym_9cbc08
30. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Hlavne mysli ale aj na to ze proces adopcie bude zavisiet aj od teba a bolo by fajn keby si si preberala postu a nebranila tomu pasivitou. Adopcia vzdy zahrna komunikaciu s bio matkou ak je znama , sudne rozhondntia o osvojeni a pod . A ked bio-matka nejomunikuje tak sa musi furt cakat na mesacne premlciace doby, na doby co ma posta na vyzdvihnutie zasielok a podobne.

@martinmmartin prestan jej balamutit hlavu. miesas klasicku adopciu s utajenym porodom

anonym_9cbc08
30. mar 2026
@sara07

@anonym_autor gynekologovi to oznám čo najskôr , psychologicku pomoc kludne aj teraz

@sara07 absolutne nepotrebuje nic oznamovat dopredu gynekologovi

anonym_9cbc08
30. mar 2026
@sara07

@anonym_63c579 ano nemusí
ale zase vedia skorej pripravit papiere, atd .... gyn ju nasmeruje aky postup je ...

@sara07 nie, papiere nevedia pripravit skor

anonym_7feb53
30. mar 2026

Anonymny porod potrebuje nejaly cas a tlaciva . Neda sa to len tak pti porpde povedat tusim . Takze oslov gynekologa ,nevh ta nasmeruje . Co sa tyka pomoci ,urcite uz ju vyhladsj . Plus ako niekto vyssie pisal,poradna alexis,pomahaju zenam a teda dietatko by si si mohla sj nechat ,pomohli by.

Drzim ti velmi palce .

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_e408d4

Babatko mozes dat docasne aj do pestunskej starostlivosti... mozno lepsie riesenie, docasne riesenie a moznost vratit sa ku tebe, ked o rok-dva-tri das zivot zasa do normalu alebo potvrdite casom adopciu... dnes to vyzera zle, o par rokov nemusi. Kazdopadne si silna zena, ze myslis najprv na dieta a potom az na seba, akokolvek sa rozhodnes, bude to spravne.

@anonym_e408d4 toto by som nerobila ani sebe ani dietatu... a za mna presne tento stav pestunstva je choro nastaveny... aj ked viem, ze pestuni za tychto podmienok do toho idu... ale si predstav... ze matke sa po 5 rokoch polepsi... poziada sud a dieta jej vratia... co to ale sposobi rodine, ktora ho vychovava od malicka a samotnemu dietatku? za mna pestunstvo nie... najma ak uz teraz vie, ze by volila cestu utajeneho porodu... je to lepsie pre vsetky strany... aj ked velmi narocne...

anonym_eb1634
30. mar 2026
@martinmmartin

@anonym_autor Hlavne mysli ale aj na to ze proces adopcie bude zavisiet aj od teba a bolo by fajn keby si si preberala postu a nebranila tomu pasivitou. Adopcia vzdy zahrna komunikaciu s bio matkou ak je znama , sudne rozhondntia o osvojeni a pod . A ked bio-matka nejomunikuje tak sa musi furt cakat na mesacne premlciace doby, na doby co ma posta na vyzdvihnutie zasielok a podobne.

@martinmmartin nie nie... pointou utajeneho porodu je vzdat sa dietatka po porode... v lehote 6 tyzdnov nekontaktovat a si z obliga.. dieta je pravne volne. kym prebehne tento status , je u profirodicov nasledne... ide do pestunstva s naslednou adopciou....

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_10dae4

Dieťa čo už máš má ledva čo jesť a nosiť, a matka si sexuje bez ochrany? Nikto ťa tehotnú neuvidí? Susedia rodina kamaráti kolegovia. Všetci sa ťa budú pýtať na bábätko. Budeš sa vedieť priznať že si sa ho vzdala? Nepoloží ťa to znova zas opakovane? Či čo povieš že zomrelo? Budú sa ťa pýtať na pohreb, z rodiny budú chcieť ísť možno sviečku zapáliť. Neviem si predstaviť to utajiť. A neviem si predstaviť žiť s pocitom že niekde je moje dieťa a ktovie ako sa mu žije.

@anonym_10dae4 nefantaziruj... a neprilievaj...

zuzana76
30. mar 2026
@vevesh

@anonym_10dae4 a ty budes jej dieta dotovat 18rokov? Ci co ma teraz robit, ked sa uz stalo? Absolutne nechapem, ci chces, aby si vzala ona zivot aj s detmi po takomto komentari.... Po bitke a ked sa ho to netyka je kazdy general....👿

@vevesh ona jej chce asi nahovorit, ze potrat je lepsie riesenie

anonym_c58ed2
30. mar 2026
@anonym_7feb53

Anonymny porod potrebuje nejaly cas a tlaciva . Neda sa to len tak pti porpde povedat tusim . Takze oslov gynekologa ,nevh ta nasmeruje . Co sa tyka pomoci ,urcite uz ju vyhladsj . Plus ako niekto vyssie pisal,poradna alexis,pomahaju zenam a teda dietatko by si si mohla sj nechat ,pomohli by.

Drzim ti velmi palce .

@anonym_7feb53 presne tak, nerob to v deň pôrodu. Ja som rodila v KE v Novej nemocnici a predo mnou bola baba a na príjme som čakala na vyšetrenie v kabínke a počula doktora na príjme a teda dosť škaredo sa k tej žene správal, že sa nedá zavrieť kvôli jej anonymite, nech predloží preukaz poistenca a že za 40 rokov nepočul o anonymnom pôrode. Potom v boxe keď rodila rovnako ako ja, tak sa tam zhrkli všetci doktori a diskusia velka bola. Anonymný pôrod majú raz za " uhorský rok" a nevedia, čo majú robiť, určite riešiť s porodníkom vopred priamo a všetky papiere dopredu v deň pôrodu je to neskoro, hlavne keď budeš v bolestiach, skrátka to nedôjde dobre.

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_c58ed2

@anonym_7feb53 presne tak, nerob to v deň pôrodu. Ja som rodila v KE v Novej nemocnici a predo mnou bola baba a na príjme som čakala na vyšetrenie v kabínke a počula doktora na príjme a teda dosť škaredo sa k tej žene správal, že sa nedá zavrieť kvôli jej anonymite, nech predloží preukaz poistenca a že za 40 rokov nepočul o anonymnom pôrode. Potom v boxe keď rodila rovnako ako ja, tak sa tam zhrkli všetci doktori a diskusia velka bola. Anonymný pôrod majú raz za " uhorský rok" a nevedia, čo majú robiť, určite riešiť s porodníkom vopred priamo a všetky papiere dopredu v deň pôrodu je to neskoro, hlavne keď budeš v bolestiach, skrátka to nedôjde dobre.

@anonym_c58ed2 lekar nech sa vrati nohami na zem... on nepocul o utajenom porode? tak je dobre mimo... a naozaj zena nemusi nic vybavovat pred... vacsinou zeny nerodia v mieste bydliska... zena sa oznaci xy a dietatko xy takisto... skutocne meno je len administrativny ukon... a samozrejme , ze to nie je az take tajne , ale je to minimalne menej verejne ako prist porodit a utiect... v Presove sa mate co ucit... tu na zapade chodia rodit utajete prave od vas...

anonym_c58ed2
30. mar 2026
@anonym_eb1634

@anonym_c58ed2 lekar nech sa vrati nohami na zem... on nepocul o utajenom porode? tak je dobre mimo... a naozaj zena nemusi nic vybavovat pred... vacsinou zeny nerodia v mieste bydliska... zena sa oznaci xy a dietatko xy takisto... skutocne meno je len administrativny ukon... a samozrejme , ze to nie je az take tajne , ale je to minimalne menej verejne ako prist porodit a utiect... v Presove sa mate co ucit... tu na zapade chodia rodit utajete prave od vas...

@anonym_eb1634 v Košiciach, píšem KE. Fakultná nemocnica. Na SR ich máme len pár, takže až tak za opicami nie sú. A ty si utajene rodila, že vieš ako to prebieha?

anonym_63c579
30. mar 2026
@anonym_c58ed2

@anonym_c58ed2 dobrá blbosť čo píšeš, tiež miesas hrušky s jablkami
Áno predloží karticku poistenca, aj tejitensku knizku ak má.
Nemocnica si na základe kartičky poistenca dá preplatiť pôrod v poisťovni, v tehotenskej knižke sú záznamy o dieťati

Pointa je: že ona nikde nebude uvedená ako biologická matka, rodička dieťaťa Jozef Kovač alebo Jana Novakova
Jej údaje sú zapečatené a odoslané na ministerstvo kde sú tiež zapečatené

Nikto jej nebude posielať adopčné papiere, volať na súd, nikde v papieroch dieťaťa nebude jej meno
To je pointa utajeného pôrodu
Ty si tiež bohvie čo počula

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_c58ed2

@anonym_eb1634 v Košiciach, píšem KE. Fakultná nemocnica. Na SR ich máme len pár, takže až tak za opicami nie sú. A ty si utajene rodila, že vieš ako to prebieha?

@anonym_c58ed2 nie , som z opacneho brehu.. a kamosky na konci pribehu, staci tak?

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_63c579

@anonym_c58ed2 dobrá blbosť čo píšeš, tiež miesas hrušky s jablkami
Áno predloží karticku poistenca, aj tejitensku knizku ak má.
Nemocnica si na základe kartičky poistenca dá preplatiť pôrod v poisťovni, v tehotenskej knižke sú záznamy o dieťati

Pointa je: že ona nikde nebude uvedená ako biologická matka, rodička dieťaťa Jozef Kovač alebo Jana Novakova
Jej údaje sú zapečatené a odoslané na ministerstvo kde sú tiež zapečatené

Nikto jej nebude posielať adopčné papiere, volať na súd, nikde v papieroch dieťaťa nebude jej meno
To je pointa utajeného pôrodu
Ty si tiež bohvie čo počula

@anonym_63c579 presne tak , s dietatkom idu aj udaje matky.zaciernene, kolke dieta to bolo, .. ... popis gravidity, naco sa liecila atd... ak teda tieto info maju, pretoze su aj bezdomovkyne , ine nesledovane gravidity atd... tam tieto info absentuju

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_c58ed2

@anonym_c58ed2 mimochodom v kazdej jednej porodnici na Slovensku sa da porodit utajene... cize aj bratislavske dievcata chodia k Vam... len u vas o tom niektori lekari este netusia... co mi je docela divne

anonym_eb1634
30. mar 2026
@anonym_c58ed2

@anonym_c58ed2 KE , Presov... to nebolo podstatne, prehliadla som

eleanor2510
30. mar 2026
@anonym_10dae4

Dieťa čo už máš má ledva čo jesť a nosiť, a matka si sexuje bez ochrany? Nikto ťa tehotnú neuvidí? Susedia rodina kamaráti kolegovia. Všetci sa ťa budú pýtať na bábätko. Budeš sa vedieť priznať že si sa ho vzdala? Nepoloží ťa to znova zas opakovane? Či čo povieš že zomrelo? Budú sa ťa pýtať na pohreb, z rodiny budú chcieť ísť možno sviečku zapáliť. Neviem si predstaviť to utajiť. A neviem si predstaviť žiť s pocitom že niekde je moje dieťa a ktovie ako sa mu žije.

@anonym_10dae4 ty si urcite najvacsi vzor moralky, sklanam sa pred tebou... taky vzor, co ma plnu hubu reci a skutek utek. O koľko opustených deti sa staras? Ak aspon o 2-3, potom moralizuj. Vsetky zivotne rozhodnutia si urobila len a len spravne? Zivot ti nedal nikdy žiadnu prekážku do cesty? Ak ano, dakuj Bohu/vesmíru/hocikomu, ze to tak bolo. Do iných zivotov je ta velke h... Tu autorka nesla na potrat, ide urobit najtazsie rozhodnutie v zivote a ty sa opovazujes ju sudit? Kto si ty, ze si myslis, ze mas na to pravo?

anonym_fa35c5
30. mar 2026
@anonym_7feb53

Drzim ti velmi palce .

@anonym_7feb53 Pride do pôrodnice oznami že si želá rodiť v režime anonymného porodu porodí, dieťa jej odoberú a ju prepustia domov. Po šiestych tyzdnoch sa cela dokumentacia ohĺadne pôrodu posle do zdravotnej poistovne kde sa všetko skartuje a nikdy, nikde nebude záznam, ze bola tehotna a rodila.

krasneleto
30. mar 2026
@anonym_7feb53

Drzim ti velmi palce .

@anonym_7feb53

anonym_10dae4
30. mar 2026
@eleanor2510

@anonym_10dae4 ty si urcite najvacsi vzor moralky, sklanam sa pred tebou... taky vzor, co ma plnu hubu reci a skutek utek. O koľko opustených deti sa staras? Ak aspon o 2-3, potom moralizuj. Vsetky zivotne rozhodnutia si urobila len a len spravne? Zivot ti nedal nikdy žiadnu prekážku do cesty? Ak ano, dakuj Bohu/vesmíru/hocikomu, ze to tak bolo. Do iných zivotov je ta velke h... Tu autorka nesla na potrat, ide urobit najtazsie rozhodnutie v zivote a ty sa opovazujes ju sudit? Kto si ty, ze si myslis, ze mas na to pravo?

@eleanor2510 životná prekážka - dieťa? Tak potom asi máme iné hodnoty. Matka čo sa ide vzdať dieťaťa je za hrdinku. Tlieskam. Mám na to iný názor. Nebola by sama jednorodič s dvomi deťmi. Skôr jej prajem silu a odhodlanie si to bábätko nechať. Určite by to nejako zvládla ako žiť do konca života s výčitkami

anonym_63c579
30. mar 2026
@anonym_7feb53

Drzim ti velmi palce .

@anonym_7feb53 tušíš zle, veľmi zle. Žena príde do pôrodnice a povie, že chce rodiť v režime utajeného pôrodu. Podpise 1 papier a to je celé.
Obvodný gynekológ s tým nemá nič spoločne

anonym_10dae4
30. mar 2026
@anonym_63c579

@anonym_7feb53 tušíš zle, veľmi zle. Žena príde do pôrodnice a povie, že chce rodiť v režime utajeného pôrodu. Podpise 1 papier a to je celé.
Obvodný gynekológ s tým nemá nič spoločne

@anonym_63c579 nemá nič spoločné? Tak robí jej pravidelne prehliadky, bude mať kontrolu po šestonedelí a nemá mu nič povedať? Zrazu len z elektronickej karty poisťovňa vymaže informáciu že bola vôbec tehotná a aj samotný pôrod vymaže? To sa bude potom gynekológ tváriť že celé tehotenstvo sa vôbec nekonalo?

anonym_63c579
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_63c579 nemá nič spoločné? Tak robí jej pravidelne prehliadky, bude mať kontrolu po šestonedelí a nemá mu nič povedať? Zrazu len z elektronickej karty poisťovňa vymaže informáciu že bola vôbec tehotná a aj samotný pôrod vymaže? To sa bude potom gynekológ tváriť že celé tehotenstvo sa vôbec nekonalo?

@anonym_10dae4 k jej sociálno-ekonomickej situácii nemá čo povedať. Jeho praca pôrodom konci.
Buď toto chápeš, alebo niet o čom diskutovať

anonym_10dae4
30. mar 2026
@anonym_63c579

@anonym_10dae4 k jej sociálno-ekonomickej situácii nemá čo povedať. Jeho praca pôrodom konci.
Buď toto chápeš, alebo niet o čom diskutovať

@anonym_63c579 no nekončí. Žena ide hádam na prehliadku po šestonedelí, a chodí na prehliadky naďalej. Príde mi zvláštne vlastnemu lekárovi nepovedať takúto informáciu. V karte má papiere o tehotenstve, o poradí pôrodu. A kľudne sa môže stať že žena otehotnie aj do tretice 🤷

eleanor2510
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@eleanor2510 životná prekážka - dieťa? Tak potom asi máme iné hodnoty. Matka čo sa ide vzdať dieťaťa je za hrdinku. Tlieskam. Mám na to iný názor. Nebola by sama jednorodič s dvomi deťmi. Skôr jej prajem silu a odhodlanie si to bábätko nechať. Určite by to nejako zvládla ako žiť do konca života s výčitkami

@anonym_10dae4 pod zivotnou prekazkou som myslela skor to, ze co ak jej zomrel partner? Alebo sa stala ina vec, pre ktoru si dieta nemoze nechat? Ake ine hodnoty? Mala ist na potrat? Idete tu ukrizovat kazdu jednu zenu, ktora si dovoli co i len uvažovať o potrate, a tato ide dat dietatu zivot a snahu o lepsiu buducnost, a aj tak je zle? Ty mas pomylene hodnoty, ale uplne. Neodpovedala si, o kolko nechcenych deti sa staras. Velmi silno tusim, ze ani o jedno.

anonym_63c579
30. mar 2026
@anonym_10dae4

@anonym_63c579 no nekončí. Žena ide hádam na prehliadku po šestonedelí, a chodí na prehliadky naďalej. Príde mi zvláštne vlastnemu lekárovi nepovedať takúto informáciu. V karte má papiere o tehotenstve, o poradí pôrodu. A kľudne sa môže stať že žena otehotnie aj do tretice 🤷

@anonym_10dae4 môže lekára zmeniť, ty hľadáš silou-mocou problém. To je tvoj, nie môj či autorkin problém