icon

Asi som nemala byť matkou

21. feb 2026

Dcéra už má 5 rokov ale ja sa stále cítim, akoby mi skončil život. Chceli sme ju, plánovali, obaja mame súrodencov, ale somnou je asi niečo zle. Cítim tu lásku, aj ten zmysel života, strašne veľa nových veci som sa naučila vďaka materstvu, ale mozno som matkou asi ani nemala byť pretože si to vôbec neuzivam. Prvy rok si ani nepamätám, to bol rev, koliky, nešlo mi kojiť, únava, proste mam to v hmle. Ano, potom vyletiky, atrakcie, oslavy narodenín, aj bežná cesta to skolky je fajn, a to puto tam mam snou, ale čo sa týka toho zakladneho maintenovania, obsluhy, varenia, to podať, hento pomôcť, furt sa snou hrať... Toto nedávam. Poviem velmi uprimne, obťažuje ma to niekedy, a cítim sa otrasne keď to tu píšem. Áno už chodím do práce ale keď prídem domov, rada by som si vydýchla, alebo jednu jedinú sobotu za polrok by som sa rada vyspala, dokedy potrebujem.. Muž sa stará a robí čo má, ale inak nemáme nikoho, babky sú ďaleko, z toho jedna neochotna... Nemame kam dat to dieta ani na víkend, cudzie stráženie u nás doma odmietam, proste my sme večne v jednom kolobehu. Ked aj pracujem občas z domu, ráno o pol 7 ju odvediem do skolky,7:20 som späť, o 8 sa zapínam, pracujem do 16:00, skolka je do pol 5 čiže stihnem sa akurát tak len vyšťať a utekám po nu. A do večera aktivity, program, hry, jedenie, večera, furt nejaky snack, animatorku robím, a o pol 8 už ledva drzim oci otvorené, idem ju umyť, hygiena, Pyžamo, citanie rozprávky, pomodlime sa a ja som k o.
Toto nedávam. Tu obsluhu a furt varit, furt niečo chystať, furt niečo vymýšľať, to dieta je len snami...pomoc

Strana
z3
haley7897
21. feb 2026
@hederamonstera

@anonym_450510 preco by to malo byt smutne? Skor sa o tom nehovori. Ani ja uz by som si znova tuto cestu nevybrala a myslim si, ze nas je ovela viac…

@anonym_450510
@hederamonstera dievčatá, veľa žien sa takto cíti, len je to také malé spoločenské tabu.
A btw, ja som úplný opak. Žiadna práca ma nikdy tak nenaplnala ako starostlivosť o deti a rodinu. Pomaly mením svoje zameranie aby som mohla popritom fungovať ako profesionálny rodič a ak Boh da snad raz adoptovať... zábavné na tom je, ze aj nad tym mnohí ohrnaju nos, vraj nemám vlastný život a žiadne ambície 🤣
Ponaučenie? Nikdy nemožno každému vyhovieť, vždy ta niekto zhejtuje 🤌🏼🤣

anonym_b269bb
21. feb 2026

@anonym_autor opatrovateľka jednoznačne, ak nechceš u vas doma tak u nej doma fakt lebo nič iné nepomôže aby si si vydýchla alebo daky tábor na týždeň aj so spaním a ty dovolenka a budeš mať čas iba pre seba

anonym_196376
21. feb 2026
@anonym_autor

@haley7897 Lebo sme ju od narodenia bravali do reštaurácie len veľmi občas, lebo bude vymýšľať s jedlom, lebo bude vyrušovať, bude treba chodiť cikať, hento a tamto podať, z toho obeda budem mat veľky prd, žiaden zážitok, žiaden oddych, furt aj tam len stres a striehnut

@anonym_autor toto si robíš podla mna sama, to vážne si v strese z toho ze s dieťaťom pôjdeš na WC počas obeda?

majlo1234
21. feb 2026
@anonym_autor

@haley7897 Lebo sme ju od narodenia bravali do reštaurácie len veľmi občas, lebo bude vymýšľať s jedlom, lebo bude vyrušovať, bude treba chodiť cikať, hento a tamto podať, z toho obeda budem mat veľky prd, žiaden zážitok, žiaden oddych, furt aj tam len stres a striehnut

@anonym_autor podla mna robis chybu aj v tom, ako pristupujes k dietatu. Dieta je predsa maly clovek a clen rodiny, nemala by si sa mu vo vsetkom prisposobovat. Proste to dieta priucis vasmu rodinnemu zivotu. My sme s detmi pochodili pol sveta, lebo milujeme cestovanie. Ano, je to narocne, neoddychnes si tak, ale ja to potrebujem. A deti(zdrave bezne) sa prisposobia. Takisto restauracie, milujem. A nebudem si odriekat, len preto, ze mam deti. Detto turistika, rozne sporty, maloco som vyradila kvoli detom.

anonym_5a2647
21. feb 2026

Matka chudatko nemoze si vychutnat obed tak akoby ona chcela🤣nemoze ist do mesta🤣🤣kokos strasne sa smejem aka si nevyspela… asi si ozaj mala ostat bezdetna… este keby povies, som unavena lebo nespim, mam dieta do 2 rokov, tak ok.. ale mat 5 rocnu a byt z toho na prasky je silna kava🤣 si matka a matka uz nikdy nebude na 100% robit vsetko len podla seba…

anonym_3a80c6
22. feb 2026

presne pre toto som ostala bezdetna. Matka nas brala ako pritaz od narodenia, deti si urobila, lebo si velice myslela ako ich velmi chce. Materstvo prezila zatinam zubov a zlost a nedostatok spanku si potom kompenzovala neustalym vrieskaním a hysteriou. Ja som sa dobrovolne preto rozhodla deti nemat, lebo viem, ze by som dopadla rovnako. A nezabudni, dieta velmi dobre citi, ak nie je milovane, ak nedostava lasku, pozornost. A nezabudni, ze ak sa nedas okamzite dokopy, tak ti to dieta raz spocita a jedno ti to nebude.

anonym_ea504b
22. feb 2026

Ja mám 3 deti, už sú všetky na ZŠ a ako tak samostatné.
Odkedy začali chodiť do škôlky som ich učila aby boli vedeli isté činnosti robiť aj sami, ako obliecť sa, napiť sa, ísť na záchod, zahrať sa chvíľu sám. Nebolo to vždy ľahké, no pomaly to išlo. Ja to beriem tak že deti žijú s nami, z istého uhla pohľadu majú sa prispôsobiť našej rodine a nie opačne.
A to som ja vždy bola sama na deti, ja som ich nosila do škôlky vyzdvihovala, ja sa s nimi učím, venujem sa im. Manžel chodí do práce a moc toho mi nepomáha. Babky tiež nemáme na pomoc. No zvykla som si, viem si spraviť čas aj na seba. Samozrejme najviac keď večer už všetci spia, ale aj cez deň vydržia pol hodinu - hodinu sami sa hrať zabaviť sa. Na výlety chodíme vyberám si také aby sa zabavili všetci, nie len deti aj ja, aj do reštaurácie chodíme raz za čas.

anonym_a0f23d
22. feb 2026
@anonym_5a2647

Matka chudatko nemoze si vychutnat obed tak akoby ona chcela🤣nemoze ist do mesta🤣🤣kokos strasne sa smejem aka si nevyspela… asi si ozaj mala ostat bezdetna… este keby povies, som unavena lebo nespim, mam dieta do 2 rokov, tak ok.. ale mat 5 rocnu a byt z toho na prasky je silna kava🤣 si matka a matka uz nikdy nebude na 100% robit vsetko len podla seba…

@anonym_5a2647 no a to dieťa ešte k tomu nieje celý deň doma, od rána do pol 17 h do večera je v škôlke

anonym_f4ab0f
22. feb 2026
@hederamonstera

Joj moja, mam to rovnako. Milujem svoje deti ale tak strasne neznasam byt matkou….(hlavne teraz ked sme boli vsetci chori, to sa moze zaradit medzi mucenie - byt matkou a mat chore deti). Tiez nemame ziadnu pomoc, oddych.
Ked na mna pride toto lutovanie sa, tak sa snazim si pripominat tie pozitivne veci, ze sme zdravi, mame kde byvat, co jest, co obliect a aj ten vylet si vieme dopriat. Ja mam ale deti dve a tie sa vedia vyhrat (rovnako ako aj pobit). Maju 3 a 4 roky. Mas 5 rocnu, este chvilu vydrz a bude uz chodit s kamoskami von a nebudes jej doma robit animatorku (to nemusis tak ci tak, mohla by sa hrat uz aj sama). Ale chapem, ja som furt aj tak v takom strehu, ked som s nimi, stale na nieco davat pozor…neviem sa doma uvolnit, akoby som bola stale v nejakej robote.
Tie deti uz su tu no, nejako to uz musime vydrzat 🙂

@hederamonstera najpravdivejsia veta... Lubim ich nadovsetko, ale nenavidim byt matkou. Mam tri a cim dalej, tym viac som v koncoch, rozplace ma aj spinavy uterak od zubnej pasty, ktory som vcera vesala cisty. Nenavidim obskakovat, obsluhovat, som z toho zmorena.

hederamonstera
22. feb 2026
@anonym_f4ab0f

@hederamonstera najpravdivejsia veta... Lubim ich nadovsetko, ale nenavidim byt matkou. Mam tri a cim dalej, tym viac som v koncoch, rozplace ma aj spinavy uterak od zubnej pasty, ktory som vcera vesala cisty. Nenavidim obskakovat, obsluhovat, som z toho zmorena.

@anonym_f4ab0f ❤️ presne, furt niekto nieco chce. Furt daco😁 a najlepsie ked mi na to odpovedia, pockaj ako ti to bude chybat. Ani hovno😁 bude mi chybat ich smiech a zmyslanie ale nie ta otrocka robota😁 drz sa

Strana
z3