icon

Bývanie ako záťaž: Ísť za prácou na Nový Zéland?

22. máj 2026

Tak sme si na Vianoce nadelili so snoubencom nové byvanie, kde on platí hypotéku (vlastník je on), dostal výhodný úrok na 5 rokov fixaciu, ja platím svoji čast energii a vacsinu nakupov. A tešili sme sa, ziadne podnájmy, kde nic nikdy nebude nase, sypanie penazi do svojho, ziadni otravní spolubyvajuci. Ale naskytla sa mi možnost odist na rok pracovne na Nový Zéland. Popravde, uvažovala som o tom pred 3 rokmi, ale ochorela mi mama, jazdila som za nou a končila do toho skolu. Mamka sa už dávno uzdravila, nic mna tu vlastne nedrží, práca nic moc, este stále vek odist niekam..zatial aj na farmu, kdekolvek. Potom sa uvidí, práce sa nebojím, na farme už som pracovala. Kydala hnoj, zbierala trus, hnojila, dojila kozy, nie je mi to cudzie a nemusim ostat len u toho. Ale partner je proti. Nevie jazyk, co je možno zle, ale tvrdí, že bez jazyka sa obide, lebo jeho kamarád za Noemových cias odisiel bez znalosti do Ameriky a jazyk tiez neovládal. Kedysi to možno šlo. Potom hypotéka. Navrhujem prenajat a do toho sa mu nechce. Že nebudu platit, nebudu si toho vážit a budu mat viac práv ako on nakoniec. A radi sa aj 3 hodiny s matkou a ta mu radi, aby mna len nepocuval, on ma hypotéku, co je zavazok a strašne velký, nech mna nepocuva, nech idem ak chcem, on tam musí zostat. Práca ho nebaví, je z nej otrávený, vybija si na mne, tak by to mohlo pomoct. Prenajat moze vždy.

autor
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor čiže tu si s VŠ stratená? A na Novom Zelande bez pracovného víza nebudeš stratená?

@anonym_a17a57 ako vies, že víza nebudem mat? To potom vies viac než ja.

anonym_1dcfe4
22. máj 2026

Určite chod, až nepôjdeš, neskôr by si ľutovala.Aj ja som tak išla a niet lepšieho rozhodnutia.Tento frajer ta dava len psychicky dole, sedi pri matkinej sukni, nechce nikde chodiť.Aj keby si s týmto typom chlapa ostala budes sa trapit.
Mamičkar-domased-lakomec veľmi zlá kombinacia a nebudes za nim banovat.Myslim si, že tym že vás vztah nieje v poriadku snažíš sa nejako z neho utiecť, a vôbec by ti nevadilo keby nešiel frajer s tebou
PLN si svoje sny,pokial si mlada.

autor
22. máj 2026
@anonym_74d2bf

@anonym_850563 niekto sa radí s rodinou a niekto s cudzími na nete
Neviem co je lepšie/horšie

@anonym_74d2bf ale to je vyložene svatý gral. Je ok viest 3 hodinové rozhovory s matkou vo veku 26 rokov? A to sa nemusi pytat matky, viem čo mu povie. Azda to má konzultovat so mnou a nie stále s mamkou.

anonym_b4829c
22. máj 2026

nic v zlom autorka, ale uz to ze snubenec si kupil byt bez teba by mi blikla kontrolka, ze to nie je ten pravy. utekaj ty od neho prec kym nie si tehotna, nemas byt, nemas nic. Si slobodna, chod na Zeland a on nech si splaca s mamickou svoj bytik.

svetlonos
22. máj 2026

@anonym_autor
Aké veď ak dobré zarobí, tak môže platiť hypo aj zo Zelandu, či? Aké jedno ti aj bez kryštálového gule poviem. Odid a rozidete sa. Nemáte nič spoločné, hypo aj dom je jeho. Ty máš iné smerovanie v živote ako on.

anonym_798562
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor čiže tu si s VŠ stratená? A na Novom Zelande bez pracovného víza nebudeš stratená?

@anonym_a17a57
Tato diskusia perfektne ukazuje generation gap ,- generacne rozdiely, ako moj kamarat Tomas z Prahy hovoril:" kto se boji sere v sini ".

anonym_459be4
22. máj 2026
@anonym_798562

@anonym_a17a57
Tato diskusia perfektne ukazuje generation gap ,- generacne rozdiely, ako moj kamarat Tomas z Prahy hovoril:" kto se boji sere v sini ".

@anonym_798562 No, a ako to myslis? Ja mam 55 a radila som jej odist. Ty si nejako odhadovala vek, ci?

vroni
22. máj 2026
@anonym_798562

@anonym_a17a57

Tak sorry.. po doplnení informácií, že si kúpi JEHO bytu sponzorovala ty, mám len jednu radu - utekaj. Keď nie na nový Zéland, aspoň dostatočne ďaleko od frajera, ktorý si pár mesiacov pred svadbou kúpi byt (ale aj za tvoje prachy), konzultuje svoj životný program s mamičkou a vzdelaný mysliteľ zrejme tiež nebude (súdiac z tej chýbajúcej angličtiny), toto nevyzerá byť materiál, s ktorým by bol niekto dlhodobo spokojný....

@anonym_798562, toto nebude žiaden Generation Gap, toto sú priamy potomkovia Tapakovcov (tych od Timravy), žiadna generácia, skôr lokalita.
Mimochodom tiež som stará korytnačka, takže to vychádza skôr, že čím mladšie, tým väčší domased.

miadi
22. máj 2026
@svetlonos

@anonym_autor
Aké veď ak dobré zarobí, tak môže platiť hypo aj zo Zelandu, či? Aké jedno ti aj bez kryštálového gule poviem. Odid a rozidete sa. Nemáte nič spoločné, hypo aj dom je jeho. Ty máš iné smerovanie v živote ako on.

@svetlonos Na farme na NZ kydanim hnoja nezarobi az tak dobre v pomere na naklady na zivot . Ak by mali technicku specializaciu tak ano potom zarobi raz tolko.

anonym_74d2bf
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_74d2bf ale to je vyložene svatý gral. Je ok viest 3 hodinové rozhovory s matkou vo veku 26 rokov? A to sa nemusi pytat matky, viem čo mu povie. Azda to má konzultovat so mnou a nie stále s mamkou.

@anonym_autor ja s rodinou mavam.dlhsie rozhovory a to mam 40
A ja sa ani nečudujem, že ludia nekupuju spolu nehnuteľnosť
Lebo za 5 mesiacov druhý príde s tým, že chce odísť na zeland bez jasného plánu, a pôvodné plány zmeni,musí hľadať seba a ani nevie ci si ho chce zobrať

miadi
22. máj 2026

Ja by som ti radila zacat hladat pracovne moznosti v ramci EU kde nepotrebujes viza . Ten NZ je len taky zazitok .

anonym_74d2bf
22. máj 2026

On nechce ísť nikam, usádza sa, má iné priority
Autorka zmenila situáciu, žiadne usadzanie a bez perspektívy hľadať seba niekde,kde to nieje iste ,nechce si ho zobrať,
takže áno nech skúsi a hľadá šťastie
Vzťah je postavený na vode a každý ste úplne inde a pri zakladnej veci sa nezhodnete,nestojite za sebou
Jedine nerozumiem na čo mate na silu vzťah alebo nevies ako sa rozísť,tak toto je spôsob?

anonym_99bc91
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor tak ale načo si potom 5 rokov študovala? Lebo sa ti nechcelo pracovať?

@anonym_a17a57 niekedy je lepšie mlčať ...

autor
22. máj 2026
@anonym_74d2bf

@anonym_autor ja s rodinou mavam.dlhsie rozhovory a to mam 40
A ja sa ani nečudujem, že ludia nekupuju spolu nehnuteľnosť
Lebo za 5 mesiacov druhý príde s tým, že chce odísť na zeland bez jasného plánu, a pôvodné plány zmeni,musí hľadať seba a ani nevie ci si ho chce zobrať

@anonym_74d2bf no od kupy toho bytu akoby mu preplo. Nadáva mi, že kvoli tomu musí chodit do práce aj v sobotu, pretoze prácu má teraz v mieste bydliska, zato ked býval 25 km, tak nemusel. Ale potom je to vlastne dobre, pretoze zarobi. Potom je to zle, pretoze brat mu nadáva, že nie je doma (ale on je doma už inde) a on má tak viac práce a jeho to nebaví. Ked sa ho opytam, ako to chce riesit, tak povie, že nevie už nic. Tak toto milujem. To toho viem. Stále len počíta, to nemozeme a hento a tamto. Prácu zmenit nechce a že ked bude chciet, tak pojde do Ameriky. Radsej už. Pytam sa a drahy, ako bez jazyka chceš odist do Ameriky? Však tam ani nedoletis. Či máš na tlumočníka? Vraj jeho spolužisk tam šiel bez jazyka, lebo kamarátov otec jeho otca povedal....ano bratranec bez jazyka tiez pracoval na lodi ako pomocná sila, no po 2 rokovh chceli znalost jazyka, aspon dohodnut sa, nevedel, no tak už nešiel. To mu tvrdím cele dni, že spustia po anglicky nanho, otvori ústa ako kapor a bude gulat ocami. Rychlo ho pošlu nazad.

autor
22. máj 2026
@anonym_74d2bf

On nechce ísť nikam, usádza sa, má iné priority
Autorka zmenila situáciu, žiadne usadzanie a bez perspektívy hľadať seba niekde,kde to nieje iste ,nechce si ho zobrať,
takže áno nech skúsi a hľadá šťastie
Vzťah je postavený na vode a každý ste úplne inde a pri zakladnej veci sa nezhodnete,nestojite za sebou
Jedine nerozumiem na čo mate na silu vzťah alebo nevies ako sa rozísť,tak toto je spôsob?

@anonym_74d2bf dokedy nebolo spolocne byvanie, tak super. Teraz sa ukazuje viac. Deti v dohladnej dobe nechce, ak vobec niekedy. Stále, že má čas a ja som stará harfa. O 1,5 roka starsia. A stále, že on moze aj v 50. A ja? Moja chyba, ze som žena. A stará.

miadi
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_74d2bf no od kupy toho bytu akoby mu preplo. Nadáva mi, že kvoli tomu musí chodit do práce aj v sobotu, pretoze prácu má teraz v mieste bydliska, zato ked býval 25 km, tak nemusel. Ale potom je to vlastne dobre, pretoze zarobi. Potom je to zle, pretoze brat mu nadáva, že nie je doma (ale on je doma už inde) a on má tak viac práce a jeho to nebaví. Ked sa ho opytam, ako to chce riesit, tak povie, že nevie už nic. Tak toto milujem. To toho viem. Stále len počíta, to nemozeme a hento a tamto. Prácu zmenit nechce a že ked bude chciet, tak pojde do Ameriky. Radsej už. Pytam sa a drahy, ako bez jazyka chceš odist do Ameriky? Však tam ani nedoletis. Či máš na tlumočníka? Vraj jeho spolužisk tam šiel bez jazyka, lebo kamarátov otec jeho otca povedal....ano bratranec bez jazyka tiez pracoval na lodi ako pomocná sila, no po 2 rokovh chceli znalost jazyka, aspon dohodnut sa, nevedel, no tak už nešiel. To mu tvrdím cele dni, že spustia po anglicky nanho, otvori ústa ako kapor a bude gulat ocami. Rychlo ho pošlu nazad.

@anonym_autor rozist sa mozes uz dnes aj doma 🙈chod k rodicom alebo do podnajmu a potom si rob plany kde a ako dlho budes zit .

miadi
22. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_74d2bf dokedy nebolo spolocne byvanie, tak super. Teraz sa ukazuje viac. Deti v dohladnej dobe nechce, ak vobec niekedy. Stále, že má čas a ja som stará harfa. O 1,5 roka starsia. A stále, že on moze aj v 50. A ja? Moja chyba, ze som žena. A stará.

@anonym_autor ty musis byt troll 27.5r zena a stara harfa ? Uz nic o nom nepis bal kufor .🙄

anonym_187fe0
22. máj 2026
@anonym_a17a57

@anonym_autor nikdy by som neodišla z dobrej prace robiť mienke mimo na nejakú podradnejšiu prácu ako vykonávam tu. Hádam si naštudovala na to, aby si niekde pracovala na farme

@anonym_a17a57 taketo predpotopne nazory. Praca na farme ma momentalne väcsiu perspektivu ako studovane odbory. Tie nahradi ai

catherin4
22. máj 2026

Ja tvojej tuzbe uplne rozumiem. Ked som bola mlada, chcela som ist do Australie, len tam by som musela studovat a na to som nemala peniaze. Ja ti radim, chod tam. Teraz v mladosti sa este da, ked budes mat deti uz sa nebude dat. Ak tvoj priatel nechce ist, nechaj ho doma, aj tak vas vztah za vela nestoji. Date si pauzu a uvidite, ci sa k sebe potom vratite.

svetlonos
22. máj 2026
@miadi

@svetlonos Na farme na NZ kydanim hnoja nezarobi az tak dobre v pomere na naklady na zivot . Ak by mali technicku specializaciu tak ano potom zarobi raz tolko.

@miadi
To až také biedne je tam? Nevedela som, dik Ale oni aj tak majú každý iné priority.

anonym_6aecfb
22. máj 2026

@anonym_autor a chces tam ist na working Holiday viza alebo na work viza? Ja len ci to mas premyslene co a ako. Lebo ono je pekne nieco chciet, ale realita moze byt ina.

autor
22. máj 2026
@anonym_6aecfb

@anonym_autor a chces tam ist na working Holiday viza alebo na work viza? Ja len ci to mas premyslene co a ako. Lebo ono je pekne nieco chciet, ale realita moze byt ina.

@anonym_6aecfb další týzden mám konzultaciu, že ake mám možnosti.

autor
22. máj 2026
@miadi

@anonym_autor rozist sa mozes uz dnes aj doma 🙈chod k rodicom alebo do podnajmu a potom si rob plany kde a ako dlho budes zit .

@miadi rozchadzat sa hned nechcem. A rodička bývaju velmi daleko.

sissy27
22. máj 2026

za mňa je v tejto diskusii úplne irelevantné, či má alebo nemá víza, či sa jej oplatí alebo neoplatí robiť manuálne s titulom, či zarobí alebo nezarobí dosť...
Pointa je za mňa niekde inde - ona chce niečo zažiť, vyskúšať, rozšíriť si obzory, možno sa uchytí a možno padne na hubu, ale kedy keď nie teraz? A on chce prdieť doma v novom byte a hundrať na celý svet, lebo on je neschopný a nemieni s tým nič robiť.

sisa_s
22. máj 2026
@sissy27

za mňa je v tejto diskusii úplne irelevantné, či má alebo nemá víza, či sa jej oplatí alebo neoplatí robiť manuálne s titulom, či zarobí alebo nezarobí dosť...
Pointa je za mňa niekde inde - ona chce niečo zažiť, vyskúšať, rozšíriť si obzory, možno sa uchytí a možno padne na hubu, ale kedy keď nie teraz? A on chce prdieť doma v novom byte a hundrať na celý svet, lebo on je neschopný a nemieni s tým nič robiť.

@sissy27 tak preco sa s nim nerozide? Keby sa on zbalil a cau zahranicie, ona by doma sedkala a cakala ho? Ked chce cestovat, nech ide, ale nech to doma uzavrie, aj tak z toho, co popisala, nevidim medzi nimi ziadnu lasku, vztah, len zvyk

miadi
22. máj 2026
@svetlonos

@miadi
To až také biedne je tam? Nevedela som, dik Ale oni aj tak majú každý iné priority.

@svetlonos nie je to biedne ale mala by minimalny plar a naklady na zivot su tam vysoke. Bez specialnej kvalifikqcie nic moc. Keby mala odborne vzdelanie technickeho typu tak by to bolo fajn .

miadi
22. máj 2026
@sissy27

@sissy27 trosku realisticky rozmyslat nie je na skodu . Rocne vizum nie je irelevanttny detajl Rozsirit obzory si vie viac niekde v EU ako na farme na NZ .

miadi
22. máj 2026
@sissy27

@sissy27 celyNovy Zeeland je irelevantny v tejto diskusii . Pointa je ze sa chce rozist . A takto hlada cestu von . Unik. Lebo rodicia ziju daleko na podnajom mozno nema chut .. ma 27r a niekde sa musi posunut

anonym_c99d3c
22. máj 2026

Ten vztah mi pride odsudeny na zahubu, aj to ako o nom pises, teraz by si mala byt zalubena ako žaba a žrať ho celého aký je - miesto toho o ňom píšeš dosť nepekne.
Načo s ním si - nechápem.

Ak máš reálnu možnosť vycestovať na NZ, tak choď, veď na to nepotrebuješ súhlas od tribunálu z MK. Alebo potrebuješ?

Inak tvoje reakcie sú nesympatické, si nahnevaná mladá žena. S tým dačo rob. Tam začni.

sissy27
22. máj 2026
@sisa_s

@sissy27 tak preco sa s nim nerozide? Keby sa on zbalil a cau zahranicie, ona by doma sedkala a cakala ho? Ked chce cestovat, nech ide, ale nech to doma uzavrie, aj tak z toho, co popisala, nevidim medzi nimi ziadnu lasku, vztah, len zvyk

@sisa_s neviem, opýtaj sa autorky 😀 za mňa keď už niekto radšej odloží svadbu, lebo má pochybnosti, tak cíti, že ten vzťah nie je úplne to pravé orechové. Na druhej strane - ja v tom vidím z jej strany snahu ten vzťah nejako oživiť, skúsiť niečo zmeniť, zlepšiť, veď on len hundre, nespokojný je, tak nech sa páči, baba má nejaký nápad (možno nie úplne najlepší, ale stále aspoň nejaký, na rozdiel od neho). Mohli diskutovať o tom, že to nebude NZ ale trebárs Taliansko, ale nie. Z jej strany vidím nejaký záujem o to SPOLU niečo podniknúť. On až taký záujem očividne nemá, tak rovnako sa môžeme pýtať, prečo sa s ňou nerozíde on, keď mu nevyhovuje...
@miadi on ten NZ a víza irelevantné sú, lebo on by nešiel nikam. On sa nechce pohnúť z bytu, nechce sa ani pohnúť z práce ktorú nenávidí, nechce nič urobiť pre to, aby sa mal lepšie. Úplne rovnaký problém by mali aj keby chcela ísť do Šajdíkových Humeniec.